Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emer_y

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen megőrülök a finom falatokért, és ha egyszer belevágok, képtelen vagyok leállni. Akár fogalmazhatunk úgyis, hogy mindennek ellent tudok állni, csak a kísértésnek nem. Ezzel semmi probléma nem lenne, ha botsáska lennék. De ez még álmaimban sem fordulhat velem elő. Nem…..
Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig…..
Emer_y 2013.01.30 00:30:15
@tucano: érzek különbséget a LinkedIn és a Facebook között. pl. a regisztráltak számához képest kevés olyan fotó látható a LinkedIn oldalain, ahol tizenéves lányok a fürdőszobában önmagukat fotózzák ;-)
Emer_y 2013.01.30 00:35:29
@Negyvenértelmiségi: nem látom, hol kéne szavazni?
pl. együtt dolgozom szlovák és erdélyi (illik olyat mondani/írni, hogy román?) magyarokkal, akik megtehetnék, hogy itt szavaznak négyévente, mégsem teszik.
de hozták a családot, a gyerek beszéli a magyar és az angol és/vagy német és/vagy francia nyelvet (amelyeket "otthon" is meg kellett volna tanulnia), s nem fillérekért dolgoznak, hanem IT-témakörben mérnök óradíjért.
A kettes metró javasolt rákoskeresztúri ágának egy lehetséges nyomvonala (piros a felszíni, lila a felszín alatti szakasz) - forrás: VEKE  A 2020-ig tervezett négy nagy budapesti közlekedésfejlesztési terv hírét épp az Urbanista adta hírül néhány hete. Közülük a…..
Emer_y 2012.01.04 15:31:40
@Németh András:
"Akkor abban többé-kevésbé egyetértünk hogy jó van neki külön sín (te 100%-ban én kicsit kevésbé, de legyen), mármint ha tényleg akarunk egy külön vonalat."

OK, te is elfoglalt vagy, ezért nem olvastad korábbi hozzászólásaimat, ezért most elismétlem: nekem nem kell, hogy külön sínpáron menjen a metró, ám a jelenlegi gazdasági/műszaki/szabályozási/politikai helyzetben ezt látom a leggyorsabban és legolcsóbban megvalósítható megoldásnak.
Mivel felsoroltam, hogy mely paraméterek okán gondolkodom így, ezért teljesen felesleges azon filózni, hogyan lehetne ezt szebben és jobban megcsinálni... hiszen a fenti paraméterek jelenleg (2012.01.04) ezt nem teszik lehetővé.
Ennyi, nem több, nem kevesebb.

Korábbi hozzászólásban volt, hogy az általam sejtett 2 perc az Örstől kijjebb már inkább 8 perc lenne. Nos, én is úgy látom, hogy ez esélytelen, mert a jelenlegi gazdasági/műszaki/szabályozási/politikai... hadd ne írjam le újra ;-)

A vonat témakörön motorozhatunk, de hidd el, nem ok nélkül fordul vissza a vonat Hatvanban és nem Gödöllőn, pláne nem Pécelen. Más megoldást tudsz te, én, és környezetünkben bárki, de ettől függetlenül ez nem fog változni.
Visszacsatlakoznék az eredeti témához, az M2 meghosszabbításához, azt sem sikerült az elmúlt 2x év alatt nemhogy megcsinálni vagy legalább elkezdeni, még a terv sem fix! Ezek után ha egy vonatos témákkal foglalkozó fórumban utánanéznél, mióta ontják emberek a saját terveiket pl. ezen vonalszakasz túlterheltségének megoldására, valószínűleg a tiéd csak a tízezredik lenne, de megvalósulás sehol. Van ennek így értelme?

Írhatnék a gondolataidra sok szépet és jót, de inkább lezárnám. Az első sorokban írtam a jelenlegi... szóval lásd ott...
Tehát a lényeg, lehet álmodozni, vitatkozni, érvelni és ellenérvelni, de azt látnod kell(ene), hogy a megvalósulások jelenleg két irányba halad(hat)nak az országban, mégpedig a legkisebb ellenállás vagy(/és) a legnagyobb zsebrevágható haszon felé.

Hiába van(nak) jó vagy legalább elgondolkodtató ötlete(i)d, ez(ek) nem fog(nak) a következő jópár évben megvalósulni. Ezért kell az ötletelés után a földre leszállni és kihúzni azokat, amelyek nagyon elrugaszkodottak, s ha így is marad valami... akkor aztán nagy mázlista vagy ;-)
Emer_y 2012.01.04 15:51:32
@zsoltago: Kedves Zsolt, sajnos nem tudom megmondani, mióta és a X. kerületen belül pontosan melyik területrész önkormányzati képviselője. Kérem engedje meg nekem, hogy őszinteségi rohamomban elmondjam/leírjam Önnek, nem is nagyon érdekel.

Ellenben mivel ez a téma (M2 metróvonal meghosszabbítása a XVII. kerület központjába) nem pár hetes-hónapos, hanem több évtizedes terv, ezért mint a X. kerületi lakosok képviselőjét, ezúton felkérem, nézzen utána saját erőből a téma legalább 2x éves történetének. Remélhetőleg a XVII. kerületi önkormányzatnál találni fog olyan segítőkész hölgyet vagy urat, akiben partnerre találhat.

Amint ezzel elkészült, alakítsa ki álláspontját, melyet egyeztessen a XVII. kerülettel (és ha nagyon pöpecül szeretne eljárni, akkor a XIV. és XVI. kerülettel is), majd együttesen küldjék el elgondolásaikat a VEKE-BKK párosnak.
Remélhetőleg hasznosnak fogják találni meglátásaikat, esetleg konzultációs partnerként fognak tekinteni Önre és a továbbiakban elkészülhet egy olyan tervezet, amely szinte csak a megvalósításra vár.

Higgyen nekem, csak azért, mert Ön egy kerület megválasztott önkormányzati képviselője, senki sem fogja ezzel keresgélni. A X. kerületi polgárok azért választották meg Önt, hogy intézze azokat a feladatokat, amelyekre nekik nincs idejük, hiszen dolgozni és/vagy iskolába járnak, esetleg teszik mindezt egy vagy több másik kerületben (vagy Budapesten kívül).
Ugyanez röviden: az Ön feladata nem az, hogy várja, amíg Önt megkeresik, hanem hogy utánamegy azoknak a problémáknak, feladatoknak, amelyeket el kell intéznie az Önhöz tartozó kerület épülése és szépülése érdekében.
Emer_y 2012.01.06 15:01:55
@zsoltago:
Kedves Zsolt

Nem kérem, hogy nézze el Önhöz intézett szavaimat, mert éppen azt szerettem volna elérni, hogy ezzel "felhúzzam", tevékenységekre késztessem. Illetve egy kicsit többet...

Önnek megvan az a lehetősége, hogy a X. kerületi lakosok képviseletében utána menjen olyan dolgoknak, amelyeknek mi, egyszerű mezei halandók nem is juthatunk a közelébe.
Önnek megvan az a lehetősége, hogy ne csak egy blog oldalán bejegyzéseket olvasson és esetleg írogasson is, hanem közvetlenül felveheti a kapcsolatot pl. a VEKE-BKK képviselőivel, konkrét tájékoztatást kérhet tőlük, illetve felvetheti véleményezi jogkörét is. Ehhez mi kevesek vagyunk.
Ön felvetheti a MÁV-nál mindazon gondolatokat, melyeket az elmúlt napokban néhány hozzászóló megpendített. Ehhez mi kevesek vagyunk.

Mindaz, amit (fogalmazzunk így) az Ön szemére vetettem, a fentiekből következik. Mi, választópolgárok ezt nem tudjuk elérni, de Ön igen!

Még egyszer, megértem, hogy itt egy fát kell védeni, ott egy bokrot, amott egy lápot, de kérem, vegye figyelembe, attól, hogy ezt mi itt leírjuk, nem fog változni semmi.
Attól, hogy ezt Ön ide, ezen blogbejegyzés aljára beírja, így négyszemközt tegyük szívünkre a kezünket, semmi sem fog változni semmi.

Viszont egyedül az Ön kezében vannak olyan eszközök, melyekkel nemcsak leírhatja, hogy "senki ne nyúljon a láphoz", hanem ezt el is tudja érni.
Kérem, éljen vele.

S ha már így megtaláltuk egymást, mivel Ön érdeklődik ezen témakör iránt, személy szerint szívesen venném, ha tényleg felvenné a fonalat. XVII. kerületi lakosként
Menjen utána, kérdezze meg azokat a hivatalokat, személyeket, akiktől információkat szerezhet a metróvonal hosszabbítása illetve egyéb módon történő kiváltása érdekében! Ha úgy érzi (s ezt Önre bízom), hogy akár ezen oldal bejegyzései között talál megfontolandó gondolatokat, azokat tegye magáévá! Gyúrjon össze egy olyan tervet, melyet a többi érintett kerület is támogat (ahogy korábban említettem), s ezzel a csomaggal kopogjon be a megfelelő emberekhez a megfelelő hivatalokban.

Az Ön neve és rangja/beosztása erre Önt alkalmassá teszi. Kérem, használja ki ezt a lehetőséget.
Higgyen nekem, elhiszem, hogy fontos az a láp, de amíg erről csak "én" tudok (aki semmit sem tehet az eltűnése vagy éppen fennmaradása érdekében), addig semmi sem fog változni...

Idézek Öntől:
"Kőbánya csak részben, néhány cikkben kapott információt erről a fejlesztésről, véleményünket a mai napig nem kérték ki."
Ha ez így van, akkor ne vegye rossz néven, hogy leírom, mit tennék az Ön helyében. Inkább menjen utána a dolgoknak, s amíg ezt teszi, majd én sírok, hogy ki mindenkit nem kérdeznek meg.
Legyen ez a munkamegosztásunk ;-)
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Emer_y 2011.12.14 07:59:46
Kedves Bogáncs

@márko.:
"éljél egy hónapig minimálbérből, azt utána írjál ilyen nyomorék posztot."

@bogáncs:
Esküszöm, hogy gondoltam már rá, hogy egyszer így teszek.
...
Valószínűleg a családom beleegyezését nem fogom megkapni egy ilyenre, da majd valamit kigondolok.

Azt hiszem, kb. itt jutottál el oda, amiről a kevésbé fröcsögők beszélnek.
A dolog úgy áll, hogy ha elértél valamilyen szintet az életedben, arról nem fogsz lemondani csak űgy, mert Marcsi néni a sarki boltban neked ezt mondta. A családod se tenné meg.

Természetesen ha személy szerint Te és kedves párod a posztban megadott minimálbért kapnátok mondjuk 2-3 évig, bizony rendesen vissza kellene vágnotok a kiadásaitokat, hogy beleférjetek a 167 ezer forintos havi keretbe.

Engedelmeddel idéznék a posztból...
"Ha levonom a havi költségvetésünkből az olyan luxuskiadásokat, mint autófenntartás, lakáshitel, BKV bérlet, magánovi, akkor a havi kiadásunk kb. 200 ezer forint körül alakul, miközben szintén két gyereket nevelünk."
... ás kiemelném a közlekedést.

Vagy autóval közlekedsz, vagy a BKV által nyújtott szolgáltatásokat veszed igénybe. Természetesen lehet azon motorozni, hogy biciklivel áttekersz a XVIII. kerület legvégéről Békásmegyerre minden munkanap, de négyszemközt vagyunk, legyünk őszinték egymáshoz, ez a valóságban esélytelen. Emberileg, egészségileg, hozzáállásilag.

Végül kérlek, ne vedd ki a lakás törlesztését a számításaidból. Tetszik, nem tetszik, jelenleg kevés ember mondhatja el magáról, hogy olyan házban/lakásban lakik, amelyet nem terhel 20-30 évre szóló lakáshitel. Nem, még véletlenül sem az utóbbi évekre gondolok, tudjuk mindketten, pl. az 1990-es évek elején is épültek családi házak illetve akkor is volt ingatlanpiac.
Ennek eredményeképp kérlek, vedd figyelembe a tényt, manapság 45-50 m2-es panellakásokat lehet bérelni másfél szobával 50 ezer forintért. Ezt mindenképp számold bele a továbbiakban, mint hiteltörlesztés vagy albérleti díj, s ezután a 117 ezer forintból éljen a családod 2-3 évig.

Igen, nem kell enni túró rudit, de ha egyszer egy az egyetlen dolog egy család életében, kérlek ne vedd el tőle.

Csak hogy értsd, miről beszélek, én még nem éltem, amikor édesanyám és édesapám a 70-es évek közepén bulizott egy hatalmasat: elmentek a kocsmába, kértek egy korsó sört és ketten megitták.
Ez volt akkor a "buli", mert ennyire volt pénzük.

Matematikailag én is ki tudom mutatni, mennyiből és milyen jól lehet megélni, de az nem élet, hanem vegetálás. Nem kívánom senkinek.
Senkinek, Neked és a családodnak sem!

Kellemes napot
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Emer_y 2010.12.22 16:15:03
@pipi_NL: Legyünk kockák, a szomszéd macskája a szomszédé, tehát bármit tehet vele, amíg az az állatvédelmi törvénybe nem ütközik. Egyébként itt most belefutottunk egy olyan gondolatmenetbe, amikor a macska átmehet a szomszédhoz és senki nem szól, míg ha a kutya mászik át, abból már galiba van, mert pl. szétrohangálja a kertet, megrágja a rózsát (neröhögjígyvan! :-)), sőt, volt, hogy kanos kutya nem akart beengedni a házba, mert elválasztottam volna szíve/hormonjai választottjától!

Adott időszakban az összes (értsd: összes!) új autóba gyárilag beépítették ezt az eszközt. Magyarul volt/van egy olyan 3-5 éves időszak, amely alatt eladott összes autót életveszélyesnek titulálhatjuk az autótolvajok nézőpontjából tekintve, amennyiben képesek vagyunk ennyire megerőszakolni a saját eszünket ;-)
Emer_y 2010.12.22 17:05:54
@pipi_NL: Na jó, segítek, a bányászok okozzák az egészet, mert ők hozzák a felszínre a vasércet :-)

Lényeg a lényeg, ha valamit meg akarunk oldani, akkor megoldjuk az emberi együttélés és/vagy a hatályos törvények szabályainak tiszteletben tartásával.

Ha nem tesszük, akkor annak az "ok"-nak valahol, valamikor lesz egy "okozat"-a és senki sem garantálja, hogy nem a szabályszegőt vágja orrba a trágyás vasvilla, a rend éber őre, vagy éppen vágja le a delikvens fejét egy drót...
Emer_y 2010.12.22 17:20:59
@GERI87: Fordítva! Azért van minden körbekerítve, lezárva, mert a lakosság egy bizonyos része nem elég intelligens ahhoz, hogy belássa, ami nem az övé, az nem az övé!

Csak hogy a példánál maradjunk, a földterület tulajdonosa is jelezte a telekhatárt, amelyet nem kellene senkinek sem átlépnie.

S hogy miért jelezte a maga módján, egy drót kifeszítésével a "behajtani tilos"-t?
Idézem: "mert a lakosság egy bizonyos része nem elég intelligens ahhoz, hogy belássa, ami nem az övé, az nem az övé!"

Igen, azon lehet vitázni, hogy az adott drótkötél az adott helyen, az adott magasságban, az adott egyéb figyelemfelkeltő eszközökkel elegendő jelzést adott/adott volna egy szürkületben/este 70 km/h sebességgel robogó motor vezetőjének, hogy ne tegye azt a szabálytalanságot, amit eddig már ki tudja hányszor véghezvitt, de a tény tény marad: a magántulajdon bizony magántulajdon, kéretik akként kezelni!

Rugózhatunk még ezen pár órát, napot, hetet, hónapot, évet (ésatöbbi), de mindannyiunknak el kell fogadnunk, amennyiben megszegünk egy törvényt és/vagy szokásjogot, annak előbb vagy utóbb meg lesz az eredménye.

Ebben az esetben az eredmény egy elég durva dolog, nevezetesen meghalt egy 29 éves fiatalember, de ez csak egy szerencsétlen kimenetel a sok közül.

Tegyük a szívünkre a kezünket és legyünk már őszinték kicsit:
- ha a tulajdonos éppen kint áll a terepen és látja a motorost, megállítja és elhajtja, még mielőtt a drótot eléri, azzal csak annyi "változik", hogy csórikám legközelebb megnézi, ott áll-e az öreg, s ha nincs, ugyanúgy végighajt a területen.

Hát most az egész környék tudja, hogy ne kolbászoljon arrafelé, mert a tulajdonos nem örül az ott kolbászolóknak!
Segítsünk hát rajta, hogy nyelvvizsgája legyen, sőt adjuk neki csak úgy oda, hogy legyen végre diplomája. Legyen egyetemeken belüli nyelvvizsgáztatás, oldjuk meg egymás között, csak ne legyen ekkora égés ez ügyben. A nyelvvizsgahiányra talált megoldási javaslat nem rossz. De ha…..
Emer_y 2010.08.20 01:01:47
@margaritt: Amikor felesleges dolgot tanultál, az azért volt felesleges, mert neked nem kell, vagy azért, mert az életben a feladataid elvégzéséhez nem kell?
Egy csomó tárgyat hallgattam (szó szerint) és vizsgáztam le belőle "épphogy átmentem"-fílinggel, mert tudtam, nem lesz rá szükségem.

A diploma feltételez egyfajta ismeretet az adott témakörben. Azt mondod, a papírhoz papír kell, legyen hát a diploma papírjának egyik feltétele a nyelvvizsga papírja. Ami, saját bevallásod szerint sem jelenti azt, hogy a személy, akinek nevére kiállították, tud kommunikálni akár szóban, akár írásban az adott nyelven.
Namost rakjuk össze, tehát egy ismereteket bizonygató papírhoz egy olyan cetli szükséges, amely nem bizonyítja minden kétséget kizáróan, hogy valódi tudás van mögötte? Hmm...

Nyelvtudás minimum? OK, legyen egy A4-es cetli, hallgató kitölti és megvan a nyelvtudás minimum. De ne erősködjünk már felesleges dolgokon!
Ha kell majd az integrálás-deriválás, megtanulom és használom a munkámban, Ha kell a digitális technikai ismeret, átnézem és használom. Amennyiben szükséges a nyelvtudás a munkám során, megtanulom autodidakta módon vagy elmegyek egy erre szakosodott intézménybe (nyelviskola.De ne hunyjuk be a szemünket és mondjuk azt, amennyiben kötelező a nyelvvizsgacelti a diplomá megszerzéséhez, akkor egy csomó ember tud majd angolul, németül, franciául, spanyolul.
Egy frászt! Ám lesz egy csomó diplomásunk, akik a diplomájuk szerint értenek az integráláshoz-deriváláshoz, művészettörténethez, bizonyos gazdasági folyamatokról szóló cikkeket legalább értelmezni képesek, ha már beszélgetni nem tudnak róla... és persze tudnak legalább egy nyelven középszinten kommunikálni.

Mert a diploma ezt jelenti! Még akkor is, ha sok diplomás nem is tudja, mi értelme az integrálásnak és miben hasonlít vagy éppen különbözik a deriválástól, gőze nincs a művészettörténet témakörében legalább az egyetemen vagy főiskolán felmerül témá(k)ról, bután néz, ha megkérdezik, mit is jelent a GDP (nem, nem a rövidítésre, a fogalomra gondolok!)...

Hát... bocs, de még mindig nem látom, miért kell kötelezővé tenni egy olyan ismeretet, amely az ÉN életemet tenné könnyebbé, ám ha nincs, attól még más ugyanolyan boldogan élheti az életét. Mert más sok szemetet is kell(ett) (volna) tanulni az egyetemen? És miért kell még egyet? Bocs,átfogalmazom: miért kell egy potenciálisan fontos dolgot ilyen amatőr színvonalon oktatni, majd sokkal magasabb szinten visszakövetelni?! Ez reális?!
Emer_y 2010.08.20 17:10:38
@niyabinghi: Amennyiben voltál diák (és biztosan voltál), te is pontosan tudod, a "8 év alatt 9 tanár" nem kifogás, hanem probléma. Amint elkezded tanítani a diákjaidat, egy általad felépített oktatási rendszert alkalmazol, hogy végeredményként elérd azt a célt, melyet a diákokkal együtt kitűztetek. A "8 év alatt 9 tanár" viszont 8 év alatt 9 ilyen rendszert feltételez, súlyosbító körülményként 1-2 olyat is, ami csak időhúzás, hiszen az oktató pontosan tudja, 2-3 hónapnál tovább nem szándékozik maradni.

Azt mondod, a nyelvvizsga szerinted sem jelent nyelvtudást, ám valamilyen módon mégis ráveszi a diákot/hallgatót, hogy foglalkozzon az adott nyelvvel. Ismét feltételezem jártál általános iskolába, középiskolába és felsőoktatási intézménybe. A saját tapasztalataidból kiindulva mit tudnál elmondani azokról a tárgyakról és otthoni tanulásukkal kapcsolatos lelkesedésről, amelyhez egyáltalán nem volt kedved és csak kötelezően tanultad?
Az én tapasztalataim ebben a témában a következő: minél kevesebbet szórakozni vele, az anyagot maximum bemagolni kell, aztán dolgozat/vizsga után el lehet felejteni, az eredmény pedig legyen egy gyenge kettes, a többi nem számít.
Felsőoktatási tanulmányok közben kiderült, nem én vagyok az egyedüli ilyen beállítottságú. Dolgoztam közben a "potenciális" munkámban és pontosan láttam, mi az, amire szükség volt/van/lesz, s mi az, ami csak azért van, hogy nem legyen még egy állástalan tanár.

Őszintén, komolyan azt mondod, hogy egy középiskolai diákot vagy egy egyetemistát a nyelvvel "megerőszakolva" el lehet érni azt a hatást, amire lehet, később valóban szükséges lesz?

Úgy érzem, ha már ott tartunk, egy felsőfokú végzettséget igazoló papírhoz kötelezővé tesszük a nyelvvizsgát, akkor igenis keverjük ide a szaknyelvet is. Ahogy saját tapasztalataidból kiindulva te magad is írtad, a valódi nyelvtudást egy "steril" (ezt a szót nem használtad) nyelvvizsga nem képes bemutatni. Ám emellett úgy érvelsz, a munkavégzéshez hasznos lehet a nyelvtudás, ami viszont gyakran köszönőviszonyban sincs egy nyelvtanfolyam vagy egy nyelvóra szókincsével. Tegyük hozzá, mivel diploma megszerzéséről beszélgetünk, ezért elmondható, hogy a magyar nyelven megszerzett tárgyi tudás már megvan.

Tehát van
- egy nyelvvizsgánk, amely nem mutatja be a valós nyelvtudást
- egy nyelvtudásunk, amely nem használható a munkában
- magyar nyelven megszerzett szakmai ismereteink
és mindezek után úgy gondolod, ne keverjük bele a szakmai nyelvet.
OK, de akkor miről beszélgessek egy programozóval, egy villamosmérnökkel, egy jogásszal, egy építésszel?
Természetesen fontos, hol fogunk este találkozni és isszuk magunkat az asztal alá, hol kaphat másnap (vagy még aznap) reggel egy ébresztő jellegű kávét, ám a "csapatépítés" után hogyan beszélgessek vele a munkahelyen szakmai dolgokról, ha a szakmai nyelv szerinted nem fontos?
Mondjuk az is igaz, ahhoz, hogy tudd tanítani, minimális ismeretekre neked, mint nyelvtanárnak is szükséged lenne...

Apropó házépítés... Úgy 10 éve a lakóparkok tervezése nagyrészt úgy nézett ki, hogy a tervező elkészítette egy erre hivatott szoftverben a házat, majd ellenőriztette azt a szoftverrel. Nagyjából mintha a Sims-programokban készít valaki lakóépületet, ám itt a szoftver jelzi, ha valamelyik falat arrébb kellene tolni, esetleg vastagabb fal szükséges.
Maga a matematika tudás lényegében az összeadás-kivonás-osztás-szorzás négyszögben létezik, de természetesen 3-5 kattintással ez is megoldatható szoftverrel.
Igen, a műszaki rajzot is a szoftver készíti el, manapság (sajnos vagy szerencsére, mindenki döntse el maga) a tervezőmérnök egy telekvégi sufnit sem volna képes körzővel és vonalzóval egy A2-es papíron hibamentesen elkészíteni.
Ja és persze épülnek a házak ;-)
Túlélő túra. Egy fogalom, amelyet már sokat hallottam, de hogy pontosan mi a jelentése, azt csak most sikerült megtapasztalnom. Röviden összefoglalva: benevezünk egy csapattal, majd péntek este elvisznek minket egy előre meg nem nevezett helyszínre. Itt megkapjuk a verseny során…..