Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megmondtam

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem gondolnám, hogy az Európai Uniónak már a töke tele van a magyar-szlovák diplomáciai konfliktusokkal, azt mondanám, ezt az ügyet most tényleg nemzetközi fórum elé kell vinni. Ficoék láthatóan már nem tekintenek minket tárgyalópartnernek, és visszakézből hülyét…..
Bizony, egyes tót atyafiak – vélhetően nem kizárólag saját turizmusuk fellendítése érdekében – tengerbe kívánnak minket.Meglehetősen lehangoló a magyar reakciókat olvasgatni a facebookon. (Meg nyilván az lenne a szlovákoké is, alaposabb nyelvtudás esetén.) Ezek az…..
Megmondtam 2009.06.30 08:48:47
Már azt gondoltam, hogy ez is amolyan anyázós, Trianonozós, "mélymagyar" kommentelős szintre fog lecsúszni, de eddig kellemes meglepetés! :)

A hírrel kapcsolatban: egy csajszi viccből csinálta az egészet . . . nekem is furcsa, morbid, ízléstelen . . . aztán pár nap alatt több ezren csatlakoztak "klubbot" vagy mi a frászt létrehozva a fészbukon, és a csaj megrémült, azonnal törölte . . .
Forrás:
www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=15337&Itemid=1

Hogy megnyugtassak mindenkit . . . a szlovákoknak is vannak ilyen hülye, ízléstelen megnyilvánulásaik, saját honfitársaikkal szemben! :)
Egy példa: img33.imageshack.us/img33/1196/4837slovenskoocamislova.jpg

Magyarázat:
1. kép, Szlovákia, egy közép szlovákiai szemével: MY (közép-szlovákiai lakosság),
madare (nem kell fordítani),
somári (az ott olyan népség, pontosan sajnos nem tudom),
zasraní zdurindovci (szaros dzurindások-gondolom akik az Ö kormánya alatt meggazdagodtak, ergo az összes pozsonyi),
Slota land (gondolom ezt sem kell magyaráznom),
banda cigánska (cigány banda), šalený východ (kerge keletiek, az akcentusuk és a tájszólás miatt).

2. kép, SZlovákia, egy pozsonyi szemével:
Sedláci (parasztok), Blave ne? (há pozsony, nem?, magasról lesz*rn*k mindenkit az országban)

3. kép, Szlovákia, egy keleti szemével:
Najlepšia zem (ahol ők élnek), deľako (daľeko lenne amúgy "normálisan", azaz távol), veľmi deľako (nagyon távol, nekik lényegében, minden távol van)

4. kép, Szlovákia, egy dél-szlovákiai szemével: (szóval magyar nemeztiségűre gondoltak)

5. kép, Szlovákia, egy zsolnai szemével:
Skurvení madari (szinte az egész ország :) szóval k*b*sz*tt magyarok), slováci (csak az igazán szlovákok)

Szóval ők is csinálnak ilyen hülyeségeket . . . :)
Megmondtam 2009.06.30 09:40:41
@Senkifia: Én csak a cikkre hivatkoztam . . . egy szóval sem mondtam, hogy elfogadom, sőt mi több KIEMELTEM, hogy ízléstelen, morbid . . .


Amúgy eléggé elszomorító, hogy olyan emberekkel találkozok, akik hüledeznek azon, hogy szlovákiában magyarul tanulunk, vagy tudok-e szlovákul, és miért tanulok szlovákul . . . mert mondjuk itt élek, csak előnyöm lehet abból, ha tudok szlovákul is, és ez szerintem természetes, elvégre a magyarországi szlovákok sem csak szlovákul beszélnek, hanem magyarul is :)

Szóval még eléggé sok emberben nem tiszta ez a dolog, hogyan is élnek a határon túli magyarok . . . nagyjából jól :) Ezen lehet vitatkozni, de az tény, hogy az indulatokat pár "átlagon felüli" hülye gerjeszti és mind2 oldalon, politikailag, etnikailag, kulturálisan, és sajnos az illetők a magas politikában eléggé "zsíros" helyeket bérelnek . . . És jó lenne, ha mindneki felfogná, hogy NEM EGY TELJES NÉPCSOPORTOT, HANEM EGYES SZEMÉLYEKET KELL UTÁLNI, mert sajnos ez egy borzasztó nagy sztereotípia, hogy a szlovákok hülyék, vagy a magyarok vadak . . . EZ EMBERFüGGő, NEM NÉPFüGGő, csak ezen egy kicsit gondolkodni kéne, de hát az már nagyon megerőltető, ugye? Mindig voltak, vannak és lesznek is ilyen emberek . . . egy lerághatatlan csont ez az egész szlovák-magyar, meg határontúli magyar téma . . . és időnket mindig valamelyik oldal előszedi, mert épp unatkozik . . .
szlovenszko Orbán a sátán 2009.05.26 08:24:00
Orbán Viktort annyira látványosan nem szereti a szlovák közvélemény, hogy még Nyakó István, az MSZP szóvivője is különórákat vehetne néhány helyi politikustól. Az átlagos lelkületű szavazó képlete egyébként is rendkívül egyszerű a nacionalista problémára: Orbán Viktor…..
Megmondtam 2009.05.31 09:04:35
@kozmopol:
Csak azt a nyilatkozatot lehet kiforgatni, amit nem jól fogalmaztak meg. És O.V.-nek nem egy ilyen nyilatkozata szól a környező országok magyar kisebbségéhez.
Én csak annak örülnék, ha végre egy kicsit jobban odafigyelnének (egyik és másik oldalon is), hogy miképp fejtik ki gondolataikat. És ez persze hatványozottan igaz Ficora is, csak én Orbán Viktort értelmesebb, megfontoltabb és előrelátóbb politikusnak tartom, mint a Jánošíkkal "büszkélkedő" Ficot.

A médiának mindig nagy szerepe van mindenhol, gondoljunk csak a mostani gyorshajtásos mizériára (ugye milyen érdekes, hogy PONT ott volt egy teljes stáb és PONT Csákyt várták - szerény abszurdum, hogy vagy ellene szervezték, vagy Ö szervezte saját maga ellen, mert már ilyenek is keringenek!)

:)

Az egyetlen egy problémám az MKP elnökével kapcsolatban, hogy Durayt védi. Elismerem, hogy anno fontos szerepet töltött be az iskolák megvédésénél, de az utóbbi években erősen árt hozzászolásaival a magyar pártnak, ugyan úgy, mint Slota bácsi az SNS-nek! Ismerek normális SNS-es kéviselőket (igaz csak járási szinten) de az emberek szemében mindig az lesz a mérvadó, hogy egy ember alapján ítélnek meg egy társaságot! Nah már most Csáky teljes mellszélességgel Duray mellett van.

Az viszont tény, hogy nem szabad tovább nyújtani az MKP-s hatalmai harcokat, mert ennek csak ők (és persze mi is) isszák meg a levét.
Megmondtam 2009.06.02 11:14:26
@kozmopol:
A az autónómiás, magyar kártyás, "vissza Trianonos", meg EU-s Schengenes gyulásmix (mert ezt csak így lehet nevezni), tartalmaz jót és rosszat egyaránt. Az egyik régebbi kommentemben már írtam erről, de még a Szlovák Köztársaság hajnalán lett volna egy nagy lehetőségünk . . . kukába dobni Beneš bácsi dekrétumát, tiszta vizet önteni a pohárba (kultúrális autonómia) . . .

Ha emlékeim nem csalnak, pont Duray úr volt a ludas a meghiúsításában. Sajnálatos módon kárba veszett Hunčík Péter és társainak munkája, de az is lehet, hogy ez csak egy mézes madzag volt, amit az akkori vezetők elhútak előttünk . . . A lényeg, hogy bár ez egy fájó emlék, de valamelyest enyhített rajta (szerintem) az EU-ba való belépés és a határok megszűnése. Ezért is egy ilyen érdekes mix, egyveleg az utóbbi évtized. :)

A cikkhez visszatérve (mert nagy vehemenciával vetettem bele magam egyes kommentek "elemzésébe"), egy nagyon korrekt, objektív és a lényeget megábafoglaló gondolatsor! Csak így tovább! :)
szlovenszko Autonómiakomédia 2009.05.22 08:18:00
Egy évre is elég lenne az utóbbi hetek pár botránya, de vegyük elő talán a legaktuálisabb témát. Van benne emberi kicsinység, irigység, titkosszolgálat, magyarkodás. Szlovákiában -a többi környező országbeli magyar közösségtől eltérően- már régóta indexlistán van az…..
Megmondtam 2009.05.22 11:58:25
Jó kis írás lenne, ha nem hagynának kis pár nagyon is fontos eseményt, amelyek még a leg-leg elején történtek!

A felvidéki magyarság helyzete nagyon bonyolult . . . Másképp éli meg a nyugat-szlovákiai magyar, a közép- és a kelet-szlovákiai is. Ahogy egy ismerősöm mondta: Nyitrától keletre egyre jobban látható a házak falán a szegénység . . .
Ezt most tetézik az MKP-n beüli "harcok", jah meg a kedves Magyar Gárda toborzásai és hétvégi "kirándulásai", egyes magyarországi politikusok megnyilvánulásai is, szóval ez egy igazi jó magyaros gulyás! Benne van minden és mindenki!
Nah de visszatérve, amit kihagytak (szerintem): az elnyűhetetlen Beneš bácsi dekrétuma (ami még MOST is évényben van), pozitívumként említem viszont a Pázmány Péter Alapítványt (ami Fideszes kezdeményezés, és nélküle bizony jóval szorultabb helyzetben lenne a felvidéki magyar oktatás, kultúra és ifjúság) és persze a Bermuda 3szög rejtélyével felérő Malina Hedviges mizéria!

Ezek mind mozgatói és felelevenítői az "autonómiának" (ami csak pár "lelkes" személy torz szüleménye, hiszen az egyetlen magyar pártban sincs összetartás, hát még a 3 régió között sem)! Szóval ez egy olyan "magyar kártya", ahogy ezt Radičovának felrótták az elnökválasztáson, amit mindig elő lehet húzni, és újra át lehet nyalni az elejétől a végéig . . .

És így utógondolatként megjegyezném: Duray Miklós legalább akkor "géniusz", mint a kedves Slota bácsi + neki köszönhetően anno nem valósult meg a Beneš dekrétumok eltörlése, amin Hunčík Péter annyit fáradozott . . . (ha valakit érdekelne a könyve:
konyves.blog.hu/2009/01/28/hun_ik_peter_hatareset_reszlet)

Megmondtam :)
Megmondtam 2009.05.22 14:29:27
@csallokoz:
Nah, pont errőL beszéltem . . . és mit érnénk az autonómiánkkal? Semmit . . . Az emberek többségét most abszolút nem ez foglalkoztatja, hanem a gazdasági válság, a munkahelyek megszűnése, stb. Az autonómia kifejezést meg csak úgy dobálják itt egyesek, mintha épp a banán kilónkénti áráról lenne szó . . .

Az MKP Bugár alatt rendben volt, vagy legalábbis ilyen belső problémák nem szivárogtak ki, és a Dzurinda időszakban a 4 párt közül az MKP-nak volt a legstabilabb belső helyzete (ugyebár az ÁNO-nak annyi, a KDH és az SDKÚ meg sebeiket nyalogatják, képtelenek egységesen politizálni).

Csáky mindaddig volt számomra szimpatikus, amíg nagyobb teret nem engedett a "kedves" Duraynak, valamint nem volt képes megoldani az elnökválasztás alatti "magyar kártya" ügyét. Én szeretném, ha az MKP a következő parlamenti választásokon is újra erős, 10% körüli eredményt érne el (mellesleg egyre több szlovák szavazott a pártra az utóbbi választásokon), de ha ÍGY folytatják, akkor ennek nagyon nem lesz jó vége.

És most jöhetne az EU-s szöveg, de hiszen nincsenek határok . . . de vannak, mégpedig Dél-Szlovákia és Szlovákia között van határ, hiszen "csak" a közép-szlovákiai magyar járosokban (Losonc, Rimaszombat, Tornalja) megközelítőleg 30-40%-os a munkanélküliség! És ezzel a "kedves" autonómiával csak még jobban stabilizáljuk a "határt" az országban . . . De lesz még ennek böjtje.

Megmondtam :)