Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tozo74

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lázár János szerint a paksi bővítésről kötött moszkvai paktum, melyet Vlagyimir Putyinnal kötöttek, az évszázad üzlete. Igaz, részleteket nem hajlandók közölni erről a bombaüzletről, a jelek szerint a legfontosabb kérdések (például a nyélbe ütött hitel kamata) még le…..
tozo74 2014.01.28 14:20:07
@Ashi Valkoinen: Nem tűnik helytelennek a számítás?? ALAPVETŐEN helytelen. A 2625 milliárd kétszer szerepeltetése az akkor mi, apró kerekítési hiba...?
tozo74 2014.01.28 14:01:02
www.youtube.com/watch?v=o2FeRZwOimk

Ezt pedig meg lehet nézni figyelmesen, mielőtt tényleg kampányt építetek rá. Kristálytisztán egyértelmű, egységes politikai akarat fogalmazódik meg Paks bővítése kapcsán, hivatkozva széleskörű szakmai és társadalmi támogatásra. A következő évben Bajnai úr is büszkén beszél erről paksi látogatásán, 2020-as évek eleji indulást említve (hogy értünk volna rá akkor erről döntést hozni 8-10 év múlva, ahogy újabban már fogalmaz...??!)

Paks un. "szovjet-típusú" erőmű, elég logikusnak tűnik, hogy az Oroszokkal bővítsük, sőt sokkal nagyobb támadási felületet biztosítana, ha ennek ellenére mondjuk nem az Oroszokkal történne a bővítés, és nem is lehet kétségünk, hogy akkor most azért támadnák a kormányt. (Bajnai múlt héten: "az Oroszok technológiával minden bizonnyal nincsen baj" - hát hogy is lehetne...?)

Költségek tekintetében egyrészt el is hangzott korábban baloldalról ez a 3000 milliárdos nagyságrend, másfelől hiába erőlködik mondjuk a NOL hogy bemutassa mennyivel drágábban épül nekünk erőmű, abból is csak az látszik, hogy az ár korrekt és abszolút összemérhető hasonló műszaki tartalmakkal.

Végül a finanszírozás. Amit tudni lehet, az alapján jó konstrukciónak tűnik. 9 év türelmi idő (ekkor pedig már elkezd termelni az erőmű is), nem növeli az államadósságot, a pontos kamatokat pedig még meglátjuk, de a várakozások szerint kedvezőek lesznek.

Gondoljátok végig jó alaposan, hogy hány öngólt akartok még rúgni a témában...?
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..