Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vukkarak

4 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
vukkarak 2015.04.06 23:06:14
Az írásodból látszik, szobakedvencet tartasz. Rendben, valószínűleg boldog a macskád, de hidd el faluhelyen jobb ha mászkálhat, hisz így tudja ellátni fő feladatát, az egerészést!

Az autósok időnként elütik őket, ezért én nem vetem meg őket. A legrosszabb, ha valaki megpróbálja kikerülni, abból mindig baj van. Egyszer én is majdnem árokba mentem miatta. Láttam autóst majdnem frontálisan ütközni macska miatt. (a két embert, vagy a macskát sajnálod jobban?) Az autós nem direkt kínozza a macskát, de tényleg faluban fogyóeszköz. 40-nél nincs esélyed, mert a macska takarásból rohan!

A másik blogban is azt kérdezték miért nem áll meg az ember egy macska után.

A legnagyobb baj az elütött macskákkal, hogy sokszor kicsit túlélik. Az a baj, hogy nem tudom, a törvény szerint ilyenkor mit lehetne tenni. A másik posztíró az autóba rakás, és állatorvoshoz rohanást javallja, na most falun hétvégén ez sok 10 kilométer lehet (miután az ember kesztyűvel neylonra rakta az autóban). A helyben fizikai megölés, (ami egyébként szerintem humánusabb, mint fél órákat utaztatni az injekcióért) meg nem játszik, mert még valaki felveszi videóra, aztán soha nem mossa le az ember, hogy miért csinálja. Én azt mondom ez az élet rendje. Az egér, mikor ott próbál 20-adszorra kibújni a macska karmai közül többet szenved, mint a macsek a végén. Most akkor sitteljük le a falusi macskákat. Szóval mondj jobb módszert, amit praktikusan is lehet használni, nem csak elméletileg.
Flappy Bird megvan? Az elmúlt időszak legidegesítőbb játéka (és jó példa arra, hogy a hírnév nem feltétlen jó), legalábbis csak volt amíg el nem tűnt az App Store-ból és a Google Playből. Nos, aki esetleg lemaradt volna, vagy csak nem is próbálta, nekik itt van egy flashbe…..
vukkarak 2014.02.13 11:43:26
Tisztelt Rogán Antal képviselő úr! Nagy örömmel nyugtáztam, hogy Ön szerint is állampolgári jogunk, hogy az átlagjövedelem erejéig ne kelljen pénzt fizetni a készpénz felvételért, történjen az banki automatából vagy banki pultnál. Annak is határozottan örülök, hogy…..
Mandiner blog Szíria: cui bono? 2013.09.04 14:01:00
„Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak.” (Lord Palmerston) Történt, hogy az első világháború vérzivataros harmadik évében, április 3-án egy vonat ékezett Szentpétervárra, a Finlandia pályaudvarra. A vonaton egy…..
vukkarak 2013.09.05 10:15:53
@bbjnick: Nem. Sőt az izraeli politika a leghatékonyabb önérdek érvényesítő, ami nem túl szép, de azért azt is jó látni, hogy a cikk alapfeltevése, következtetése rossz. És így viszont marad a zsidózás, ami akkor sem szép ebben a témakörben, ha az említett példa a kitoloncolással tényleg ül. Érveim:

Izraelnek nem érdeke az anarchia. Ha valaki kicsit végignéz az elmúlt 20 év történetén az láthatja, hogy a nagyoknak egy kiszámítható diktatúra reguláris (persze elavult orosz technikával felfegyverzett) hadsereggel az ideális ezt bármikor legyőzik. Ezt a másik fél is tudja és marad a szájkarate, ráadásul még akkor is ha van neki atombombája (ld. mit ért el Észak Korea a legújabb válsággal) A káosz rossz. Nem csak az üzlet miatt, hanem mert lesz egy rakás szélsőséges. Németországban nem a menekültektől tartanak, hanem a visszatért agymosott dzsihadistáktól. Lehet, hogy Izrael háborúi nagy emberveszteséget okoztak, viszont morálisan borzasztó pozitívak voltak. Míg ez az alacsony szintű csesztetés (Intifáda), mind morálisan mind presztízs szempontból romboló hatású. Ráadásul, aki olvasna időnként izraeli újságokat, akkor láthatta volna, hogy ott is a nagy döbbenetet és tanácstalanság volt.

A cikk fele Izraelt teszi felelőssé az egészért, és ez így baromság. Az első fegyvereket Izraeltől? Na ne! Ugyanígy ordítanék, ha másik országot tennék felelőssé az egészért. Csak ez a cikk jól illeszkedik a prímán fellángoló Izrael (és Amerika) ellenességgel. Ami nyilván érthető a nem túl szép palesztin politika miatt, de a skála és az érzet, hogy minden probléma (a mieink is) ebből fakad az akkor is röhejes.
vukkarak 2013.09.05 10:48:16
@buday008: Mint írtam Izrael elég jó önérdek érvényesítő. Mi az érdekük (oppardon az ottani jobb oldalé leginkább, a baloldal ott is hazaáruló módon lemondana sok mindenről)? Minél több területet megszerezni a régi nagy Izraelből (apropó, ha adódna lehetőség Erdély visszafoglallására néhány tíz/százezer román élete árán mi mit csinálnánk? És utána a még ott élő románokkal? na mindegy.) Ebből Szíriával a Golán fennsíkkal véget ért a dolog. A régi Szíria nem igazán jelentett már fenyegetést Izraelre katonailag. Bosszú? Ugyan miért? Viszont (a mubaraki) Egyiptom, igencsak aktívan segített Izraelnek a fegyvercsempészés letörésében (a beduinok nem jó egyiptomi hazafiak) Szóval lehet zsidózni, csak kérem ott tessék csinálni, ahol van némi alapja (pl. emberjogi kérdések a megszállt területeken, de ne ott ahol semmi helye nincsen!
Az Alkotmánybíróság 12/2013 határozatával „Magyarországon az Alaptörvény körüli viták időszaka lezárult. Ennek megfelelően indokolt, hogy az alkotmányos viták nemzetközi színtéren is nyugvópontra jussanak” – indokolja Magyarország gyurmaszilárdságú Alaptörvényének…..
A magyar „balliberális” oldal provincializmusa sajnos közismert. Tamás Gáspár Miklós az olvasottságával, Szalai Erzsébet a baloldaliságával, vagy a FentÉsLent blogközösség a balpopulizmusával igencsak egyedül van. Ma Orbán Viktor kormányával és pártjával szemben – mely…..
vukkarak 2013.05.06 13:57:52
Álszentfazék A füstölgés oka 2013.04.26 14:08:57
Vajon miért lett ekkora botrány a trafikügy? Mert mindenki érti. Távol álljon tőlem, hogy elbagatellizáljam azoknak a kínját, keservét, hogy megkérdőjelezzem felháborodásuk jogosságát, akiknek sok éves munkája vész kárba, az egzisztenciájuk alapja rendül meg. Sajnálom őket…..
vukkarak 2013.04.26 22:13:00
@Puskát kellett volna hozni: Ez Neked rendben van, ide tények kellenek. De elég, ha valaki szerinted libsi és már repülnek is a jelzők (ld régi kommentjeid). A hvg-n egész szép gyűjtemény volt tényekből. De tudom, hogy nem volt botrány, mert az mno.hu-n még csak egy mínuszos hír sem volt a dohánykoncessziókról.
Többször előfordult már a közösségi oldalon történt beírás miatt, hogy az illető posztolónak kellemetlensége támadt a véleménye miatt a mindennapi életben. Személyes meglátását nem helyeselték, véleményét nem fogadták el, beperelték, trollok anyázták, figyelmeztették a…..
GFG Blog A nagyvonalúságról 2013.01.06 16:41:02
„Pompeius szobrainak felállításával Caesar a maga szobrainak is biztos helyet szerzett.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   Van olyan, hogy politikai érzék. A politikai érzék súgja meg, hogy ebben vagy abban a helyzetben mi a politikailag lehetséges, illetve kívánatos…..
Korábban lehetett arról olvasni, hogy megváltoztatná az ösztöndíjrendszert az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tervezet szerint szűkítenék a jelenleg ösztöndíjra jogosult hallgatók arányát, és ezentúl maximum 35% kaphatna csupán ösztöndíjat. Korábban ez az arány 40-50%…..
A TASZ jelenti A diktatúra neve 2012.11.25 20:34:04
Bár a választási eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazását elhalasztotta az Országgyűlés, ez a hét sem múlt el egy újabb antidemokratikus és alkotmányellenes törvény elfogadása nélkül. Az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő…..
vukkarak 2012.11.25 22:35:27
@B. Bíró: ott a pont!
Mivel nagyban folyik a választási rendszer barkácsolása, a lego technik állami szinten úgy döntöttünk, a Kettős Mérce is beállhat az ötletelésbe. Volt már magányos gondolatod éjjeli órán? Jutott eszedbe valami világmegváltó ötlet a slozin arról hogy lehetne tökéletes,…..
GFG Blog Minden kiderült 2012.10.29 05:28:13
„váratlanul kiderült mi a feladata” (L. Simon László: Váratlanul kiderült)   Van az úgy, hogy egy hét alatt minden kiderül. A múlt héten kiderült, hogy milyen is az erős ember karikatúrája, vagyis milyen, mikor egy gyenge erős embert próbál meg játszani. Kiderült,…..
Önműködő és önfenntartó pénzügyi rendszerre van szükség a kormányban a Magyar Rektori Konferencia (MRK) legfőbb döntéshozó szerve, a plénum szerint.Ezt hétfő reggel, a kormány rendkívüli ülésén mondta el Plank Kelemen, a konferencia elnöke. Kijelentette: a kormány…..
vukkarak 2012.10.17 15:21:10
Miért épp erre a honlapra tévedtél, kedves Olvasó? Vajon tudatosan kerested a jezsuiták blogját? Esetleg csak ide keveredtél, és itt ragadtál, bár voltaképpen haszontalan elfoglaltságnak tartod ezt az olvasgatást? Valóban: szántszándékkal jöttél, vagy valami hasznosabbnak tartott…..
Talán akad olyan, aki észrevette: hosszú kihagyás után egy kicsit visszatértem a nyomtatott sajtóba. Persze, csak óvatosan: a nyár végétől havi egy alkalommal írok cikkeket a Heti Válasz számára. 2004 és 2006 között egyszer már kipróbáltam ezt, akkor minden héten Giró-Szász…..
vukkarak 2012.10.01 13:03:15
@aszekelyek: A vitát preferáljátok? Na ez új, mert én egyből (ld. most is) le lettem hurrogva, hogy menjek zenét hallgatni inkább. Mutass légyszi egy vitát mostanában, amikor picikét is figyelembe vették orbánék a másképp gondolkodókat? Demokrácia + beállni a sorba egy kommentben! Te sem vagy droid székelykém!
Az Európai Bizottság új javaslata a Magyarországon éppen szárnyat bontott, összeurópai szinten 50.000 munkahelyet teremtő, iparágat a mélybe taszítaná. Az Európai Unióban is szivárognak ugyanis a hírek a tervekről, tervezetekről nyakra-főre. A legutóbbi ilyen szivárogtatás…..
vukkarak 2012.09.14 17:42:56
@Laresz: Ugyanez a probléma igaz szinte az összes erőműre (még az atom mellé is kell kapcsolgatható, mert azt nem lehet). Viszont ez egy másik probléma.

Szerintem akkor már, sokkal helyesebb irány a biomasszából csinálta áram, és azzal hajtani dolgokat, mint vegyészkedni és szállítani. De ez sem az igazi.

Az a véleményem, ha ugyanazért az erőforrásért két különböző iparág versenyzik, akkor ott könnyen problémák lehetnek. A kajánál ezzel nem hiszem, hogy jó lenne játszani ilyen időjárási szélsőségek mellett.
Tudjon meg mindent az autósokat riogató tervről, hogy ne érje váratlanul amikor életbe lép, vagy nem lép életbe. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Amit a Fidesz a családon belüli erőszak Btk.-ba emeléséért kiírt országos népi kezdeményezéssel művelt, az egyszerre volt kicsinyesség és teljesen felesleges erőfitogtatás (akadt már néhány példa hasonlóra az előző két év folyamán). Elsősorban nem is Varga képviselő…..
Tovább gyűrűzik a Safarov-botrány! Megvan a baltás gyilkosság első vezéráldozata! A Vincentblog kormányközeli forrásokból szerzett értesülései szerint a kora reggeli órákban Martonyi János benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek. Távozása nyilvánvalóan összefügg a…..
„...gyöngeségem moralizál, / amikor az erőt szidom, / az érdekem moralizál” (Szabó Lőrinc: Szövetségesek)   Van egy illúzió. Az a feltételezés, hogy kormányozni annyit jelent, mint hogy valóra váltjuk olvasmányélményeinket. Ez a forrása annak a…..
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
A jobboldali újságírók nagyon döntő többsége undorral és megvetéssel gondol a nácikra, primitívnek tartja a homoszexuálisok lebuzizását, és nem véli úgy, hogy „a cigányokkal lehetetlen együtt élni”. Az elmúlt hetek makacs tendenciája, hogy az ún. jobboldali sajtót az…..