Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szes.istvan@freemail.hu

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ákos, Tankcsapda, Magna Cum Laude @ Szeged, Dóm tér 2010.05.22. A századik születésnapját ünneplő Délmagyarország kölcsönkérte Szegedtől a Dóm teret, elhívta Ákost, a Tankcsapdát meg a Magna Cum Laude zenekart, felállított egy színpadot a fogadalmi templom kapujában, szembe…..
szes.istvan@freemail.hu 2010.05.26 09:52:06
@andlagókandalló:
Azt hiszem, az itt előadott fogalmatlanságodat csak bizonyos körökben hívják szakértelemnek.
Minden más helyen ezen a néven ismeretes:
NETTÓ FASSÁG. (sic)
Akkezdet Phiai – Kottazűr (Szerzői kiadás) Rég volt rá példa, hogy magyar hip hop-lemezt ennyire várt volna a nagyközönség, de arra is, hogy a nagyközönség akár kicsit is várt volna magyar hip hop-lemezt. Ennek leginkább az az oka, hogy ez a színtér még mindig egy jól…..
EZ Basic – Hello Heavy (TwelveTones) Nemrég jelentette meg a második nagylemezét a magyarországi indie-élmezőny egyik jeles képviselője, az EZ Basic. Szarvas Árpád és csapata a Hello Heavy névre keresztelt albumán büszkén folytatja a már megkezdett utat. A zenekar, a kezdeti…..
Kristálytisztán emlékszem, hogy bonanzás korszakom 1991-ben, egy általános iskolai táborban kezdődött. Barátaimmal profin megválasztott fedezékekből előugorva, rajtaütésszerűen próbáltuk megpaskolni a felsőbb éves lányok fenekét. Mindez kiváló hecc volt, amíg a csajok fiúi…..
szes.istvan@freemail.hu 2010.04.16 17:48:03
@Lamorak: Idézz lécci egyetlen sort AUHD-ból, ami politizálás. Rossz vagy jó, mindegy. Megvárom.

Az afrikai sztorit jól bekajáltad, pont ahogy a fél világ. A pápa azt mondta, hogy nem a koton a megoldás, hanem az, ha nem kúrnak össze-vissza az emberek. Lehet, hogy ez nem szó szerinti idézet.
szes.istvan@freemail.hu 2010.04.16 17:55:34
@Lamorak: "az afrikai AIDS-ellenes kampányok tönkretétele"

Itt inkább a hírolvasók elméjének tönkretételéről kéne beszélni.
Nézzük, miről is volt szó - valójában:

XVI. Benedek: Úgy mondanám, hogy az AIDS problémáját nem lehet csak reklámszlogenekkel elintézni. Ha nincsen benne lelkület, ha az afrikaiak nem segítenek egymáson, nem lehet megmenekülni ettől a problémától az óvszerek osztogatásával, sőt, az a veszély forog fenn, hogy csak növeljük a problémát. A megoldást csak egy kettős elkötelezettség révén találhatjuk meg. Egyrészt emberibbé kell tennünk a szexualitást, vagyis lelki és emberi értelemben elő kell segítenünk a megújulást, ami magában hordozza az egymás iránti magatartás új módját, másrészt igazi barátsággal kell közelítenünk a beteg emberekhez is, áldozatok és személyes lemondás árán is, hogy mellettük álljunk.

(A katolikus egyház közöségei és mozgalmai mindenki másnál régebben segítik az AIDS áldozatait Afrikában, pl. a Sant’Egidio közösség vagy a kamilliánusok és mindazon a nővérek (apácák), akik a betegek szolgálatában állnak. Csak ugye erről keveset hallani. Küldjétek oda Vujityity Tvritkót!)
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..
   Végre Usztics Mátyás is belecsapott a lecsóba: az évtizedek óta katonákat alakító színész már jó ideje harciaskodik IRL-üzemmódban is, hiszen a gárda előtt is exponálta magát egyenruhás szónoklatokkal. A színészként együgyű Usztics talán már tényleg azt…..
Rettenetes hír ez. Mármint hogy azt csiripelik a felpillantó küllők, hogy a Lovasi András Kossuth-díjat kap 15-én. Rettenetes hír ez a magyar gimnazista lányok százezreinek, nemkülönben ugyanennyi későharmincas-koranegyvenes álfiatal férfinak, (például nekem), akik azt hitték,…..
szes.istvan@freemail.hu 2010.03.11 23:59:26
@Veér Farkas:
És ezen a lemezen nem is billentyűzött. Ezt is elírtad.
szes.istvan@freemail.hu 2010.03.12 00:03:32
@Veér Farkas:
Te ezt írtad: "Mivel akkoriban egy zongorista (Lepényi Gábor Lepe) írta a számokat, hülyeség lenne gitáron keresgélni hozzá bármit."

A cikkből és a borító igen részletes információiból világos, hogy NEM Lepe írta a számokat. A Még közelebb albumon nem is játszott billentyűsként. Ezzel szemben minden dalban van gitár, tehát NEM hülyeség gitáron keresgélni a témákat. A Zenész cikkének második oldalán olvashatod: "A gitártémák köré hangszereltem."
Ezt tehát tisztán buktad.
Subba Fankának tanúi vannak!! 2010.02.25 07:45:00
Régi kedvencünk, Fanka újra hallat magáról, ezúttal Kovács Ákosnak üzen. A rappernek két tanúja is van arra, hogy Ákos egy kávézóban mondott valamit a politikai foglyokról, és mint egyik nemzeti érzelmű, számos rajongóval rendelkező, rájuk nagy hatással lévő zenész kéri a…..
  A Piroslapon találtuk ezt a Fanka-videót, s egy pillanatig sem volt kétséges, hogy reblogolásra érdemes:   Többszöri nézés-hallgatás után sem sikerült felfognunk Fanka barátunk mondandóját, ezért olvasóink segítségét kérjük: mit üzen a Jobbik szellemi…..
szes.istvan@freemail.hu 2010.02.25 11:20:37
Itt megkapja a válaszát a kis árjapólós inkvizítor:
ellenkultura.info/fankadeli-kijott-a-stegre/

"Ez olyan eset, mintha Feri parancsára nyilvánosan kellene a péknek véleményt mondania a spontán magömlésről."

Ennél a résznél hangosan felröhögtem!!! :-D
Videóban dadogva beüzent a Jobbik és a szélsőjobb házi sztárjaként számon tartott FankaDeli nevű karrier rapper az Orbán Viktor barátjaként számon tartott Kovács Ákosnak. „Kedves Kovács Ákos! Ez a videó neked szól, ez egy nyilvános üzenet”- kezdte a pártrapper,…..
Pilu Plágium, vagy kartell 2009.09.05 15:38:00
  Az alábbi döbbenetes felvételek láttán a következő gondolatok merültek fel bennem:     a. Kovács Ákos már két évtizede nyúlta Uhrin Benedek szövegeit, zenéjét és mozgását. b. Uhrin Benedek nyúlta a korai Ákost. c. A „b” állítás nem lehet…..
Elnézést kérünk, ha esetleg monomániásnak tűnnénk, akiknek nincs elég tehetsége bármivel foglalkozni, amihez se Hagyó Miklósnak, se Gurmai Zitának nincs köze, de hát az internet már csak ilyen. Olyan, hogy kitermeli a maga sztárjait, akiket aztán jó sokáig lehet sulykolni.…..
  Pécsett tegnap tartottak egy másik választást is, ami Szili Katalin totális veresége mellett (érthetően) jóval kevesebb figyelmet kapott. Pedig a felállás és az eredmény is kifejezetten érdekes.   A 8. számú egyéni önkormányzati választókerületben három jelölt…..
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Mute/EMI) A Depeche Mode azon zenekarok közé tartozik, akiket még Magyarországon sem kell senkinek bemutatni. Ők már a rendszerváltás előtt jártak hozzánk koncertezni, és az irántuk való rajongás azóta sem csökkent az itteni…..
szes.istvan@freemail.hu 2009.04.29 18:12:53
A béna Dave Gahan-klónból az egyik legtöbb embert megmozgató művész úrrá vált Ákos nyitja majd a VOLT Fesztivált idén. A buliban az lesz különleges, hogy szemben az összes többi koncerttel, Ákos a fesztivál korábbi helyszínében, a Soproni Sportcentrum nagytermében tartja…..