Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djuice

1 bejegyzést írt és 604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Vivaldi 3.3 2020.09.10 20:20:42
Egy hónap sem telt el az előző stabil kiadás óta, és máris itt a következő! Az asztali és mobil összeállításban is fejlődött a tartalomblokkoló. Mostantól teljes oldalakat is lehet blokkolni, amivel a Vivaldi egy újabb elemet pipálhat ki az uBlock-kal való kompatibilitási lástán. Desktop Az…..
A koronavírus-járvány mindenki életét megváltoztatta. A zenészvilág padlót fogott, a Bitzenedében sem jelent meg jó ideje újabb bejegyzés, aminek több oka is van. Az egyik az, hogy a válság okozta állapotban nekem is ezer felé kellett szakadnom, napi szinten megfejteni a felmerülő problémákat. A…..
Nem elég, hogy a Covid 19 járvány a gazdaság egészéhez képest a szórakoztatóipart kegyetlenül megtizedelte, vannak még egyéb hatások is, melyek rossz irányba viszik a dolgainkat.Hallhattuk az ősszel, hogy tűz volt Japánban az AKM félvezető gyárában. Valahogyan akkor ez nem kapott olyan igen nagy…..
djuice 2021.10.05 10:42:40
Ezt volt akik csak legendának vélték, hogy legyen mire hivatkozva felverni az árakat... Sajnos azóta tudhatjuk, hogy a dologban van is félig-meddig annyira igazság, hogy mint a rémhírek a tőzsdén, úgy a többi piaci területen is megugraszthatják az árakat. Pl. 700%-al nőtt állítólag a "covid körülményeinek hatására" a tengeri fuvarozás költsége. (Biztos nem véletlenül.) www.hangszeraruhaz.hu/blog/a-koronavirus-hatasa-a-hangszerpiacra-naprol-napra/495

Nekem csak az nem világos, mint ahogy Fukushima előtt is mai napig értetlenül állok, hogy a világ egyik legfejlettebb, legautomatizáltabb, meg robotizáltabb országában, hogy tud ekkora tűzkár keletkezni, egy főleg ilyen veszélyes üzemben, amit általában többszörösen túlbiztosítanak tervezésileg?
De talán, mint tudjuk azóta, az sem volt véletlen, hogy anno szeptember 11-ike előtt óriási biztosításokat kötöttek vkik a WTC épületeire is... ;)
Magyar Opera Vivaldi Mobile 3.0 2020.04.22 17:51:43
Közel fél év nyilvános béta állapot után ma elérkezett az idő a stabil kiadásra is. A verziószámozás az asztali összeállításhoz igazodik, ezért rögtön 3.0-val indít. De lássuk, mit tud a legújabb mobil böngésző! Platform Legelőször is fontos kiemelni, hogy a Vivaldi Mobile csak Android (5+)…..
Magyar Opera Opera 67 2020.02.26 18:02:36
Az Opera valami olyat villantott, amit már régen vártunk. A lapkezelés és az oldalsáv is fontos fejlesztéseket kapott. Van viszont némi rossz hír is. Lássuk! Az új kiadásban megjelent egy Munkaterület nevű funkció, ami a lapcsoportosításnak és a külön ablakban böngészésnek egy furcsa keveréke.…..
djuice 2020.03.05 14:45:21
djuice 2020.04.16 16:12:35
Srácok! Van ez a testreszabható url rövidítő oldal: bit.do
Nekem mostanában nem éri el az opera. Fél óráig homokórázik egy üres fehér oldalt mutatva, a böngi oplyan mint ha ki akarna lépni többször is, minden lefagy, a végére még az egér kurzor se moccan, a cpu 100%-on!
Ha nagy nehezen sikerül bezárni az oldalt vagy a böngit (általában ezt priv módban használom, a cache dolgok miatt is ez oldalnál, hogy ne az legyen már baj neki), akkor is elég soká tér észhez a gép. Talán a jófogás.hu akasztja még ki egyedül, de közel nem hasonlóan, mint a bit.do.

Nézegetnétek ti is, hogy mi a szar van időnként azzal az oldallal, mert 10-ből 3x ebbe futok bele, máskor meg minden oké.
????
Magyar Opera Opera 64 2019.10.11 19:00:00
Az új kiadásban a legnagyobb hangsúlyt a snapshot eszköz kapta. Többek között új betűtípusokat kapott, illetve az alakzat és homályosítás eszközök is fejlettebbek lettek. A tartalomblokkolás terén az EasyList tracker blokkoló listája is bekerült a böngészőbe, így a reklámok mellett a különféle…..
djuice 2019.11.21 19:31:25
@Nekomajin: Nem tudtam linkelésmentesen csak szövegként az url-t beírni, de vmit jó lenne ellene kitalálni. Nekem fingom nincs rá. :(
Csak ha esetleg más is akar mondjuk youtuberól mp3-at konvertálni, akkor jobb ha azt az oldalt elkerüli!
djuice 2019.11.23 10:00:43
@Nekomajin: gyalu és újraraktam a windowst meg mindent... Más nem segített. :(
Magyar Opera Opera 62 2019.07.01 18:27:14
Nem, a hiba nem a te készülékedben van. Az Opera megint átugrott egy teljes verziószámot. Az újdonságok tárháza viszont annál szélesebb. Egyrészt tovább csiszolták a sötét témát, ami most már a Windows 10 beépített funkciójához is illeszkedik. (Ez egyébként egy Chromium fejlesztésnek…..
djuice 2019.11.18 14:01:41
@Nekomajin: Nos, nem kapkodtam el a választ igaz, de úgy vélem ettől van gond minden új verzióval (is).
Szóval mi a winfost 125%-os képernyő tartalom nagyításban használjuk hogy lássunk is valamit. Ettől sok weboldal (így e jelenlegi is) lelóg a képernyőről és scrollozni kell oldalra, de ez mondjuk nem csak az Opera Blogra vonatkozik legtöbbször.
Viszont elképzelhető valami windowsos beállítás is változott frissítésekkel, de ami határozott tény, hogy az Operában is valami el lett cseszve, mert nagyon sok oldal mobil nézetre vált 100%-os böngésző nagyításban és 90%-ra visszaállítva ad normál nézetet.

Más:
Ez az oldal 100%-on húzza a procit. Ha kilövöm, rögtön 5%-re visszaesik a cpu terhelés! Nálatok is ez van vele?
www.musicradar.com/reviews/tech/nord-electro-3-199775
Egy kicsit régen jártam erre. Elkalandoztam excel felé. Most az internetes videókról lesz szó. Igazából 2 videóanyagot tudok ajánlani: 1. T'Payne Let's Learn Python videósorozata https://www.youtube.com/user/TPayneExperience/playlists?shelf_id=2&view=50&sort=dd Ez egy átfogó python…..
Magyar Opera Opera 60 2019.04.09 15:42:28
Nem káprázik a szemünk, az Opera tényleg kihagyta az 59-es verziót, és rögtön a 60-asra ugrott. Külsőre a legfontosabb változás a felhasználói felület sokadik újratervezése. Ezúttal a teljes minimalizmus irányába indultak el a különféle elemek szegélyeinek eltüntetésével. Mottójuk, hogy a böngésző…..
djuice 2019.07.01 19:10:55
@Nekomajin: akkor nem is reménykedek legfeljebb abban hogy 1x a 70-es verziónál majd csak észhez térnek! Szomorú amúgy hogy rég már csak trend követők és nem a hasznos featurek felé fejlesztenek. Tulkép amit 20 év alatt elértek népszerűsítés oldalán meg hogy mára a Chrome az alap, azon se csodálkozhatnánk ha végleg leeresztenék a redőnyt az igazat megvallva... :(
djuice 2019.07.01 22:13:16
@Nekomajin: én nem láttam a pénzügyi mutatóikat, tény hogy még életben is vannak, de mikor még csak az IE, Netscape Navigator, Opera triumvirátusban is hátul kullogók voltak, de szerettek volna előretörni a piaci mezőnyben, hát adott területen már a felsorolásban sincsenek (pl. bankok oldalainak böngészőkompatibilis felsorolásában csak hogy a leghétköznapibb és legáltalánosabb szempontot említsük). Persze ha nekik már az is elég az Opera teamnél ha e kis piaci morzsából is már a vezetőik Lamborghinikkel furikázzanak, úgy értem... (:
Magyar Opera Opera 58 2019.01.23 16:54:53
Gyakorlatilag a motorváltás óta folyamatosan kért funkció került be a legújabb verzióba: a böngésző bezárásakor felugró megerősítő ablak. A Firefoxhoz hasonlóan csak akkor működik, ha egynél több lap van megnyitva, viszont akit zavar, az kikapcsolhatja. Ezen kívül a fülsávon középső gombbal…..
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
djuice 2019.02.20 22:19:19
@sBc: pont emiatt nem tudjuk rootolni hogy előbb menteni kellene, mert megy minden a levesbe akkor :(
djuice 2019.02.20 22:57:26
@sBc: na az b...szna be! :D
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
djuice 2018.08.01 13:50:05
@sBc: Az "átvitel eszközre" legalább bejött. Köszi! :)
Magyar Opera Hogyan tovább? 2018.07.12 14:09:58
Ahogy észrevettétek, az elmúlt hónapokban elég kevés új bejegyzés született, és ennek csak az egyik oka az, hogy nem volt túl sok időm ezzel foglalkozni. A másik ok az, hogy az Opera fejlesztése olyan irányt vett, mikor nem nagyon van miről írni. Az új funkciók egyszerűen csak működnek. Nincsenek…..
djuice 2018.08.01 14:08:21
Az én véleményem röviden az (ha számít), hogy mindegy. :)

Kicsit hosszabban:
Gyakorlatilag számomra az Opera már rég nem nyújtja azokat a jó és megszokott funkciókat, amiért vagy 20 éve is elkezdtem használni, mióta Chrome motorra áltak át. Itt elsősorban a testreszabhatóságaira gondolok. És megvallom őszintén, minél kevesebbet szeretek már ezzel foglalkozni. Gyakorlatilag odáig egyszerűsödött a dolog, hogy megnyitom, gyorshívókat rendezek időnként és csak netezek. Ha pl. olyan kell, hogy adott oldalból kinyerhető linkek stb. Még mindig visszamegyek egy őskövület portable verzióhoz, ami ezt még tudta és ha hajlandó betölteni az oldalt, ott elintézem az ilyesmit. Ezek most csak kiragadott példák, de tényleg régebben csicsázta, állítgatta az ember, hogy minél otthonosabb legyen. Egy csomó olyan funkció is megszűnt, ami a használat kárára válik. Pl. csak a fülekre kattintvas való navigálásokra gondolok...

Szóval igazából nem követem már úgy figyelemmel ezt a blogot sem mint régen, mert beszűkültek a program lehetőségei és nem is érdekelnek a beállítások, mert úgysem lesz olyan mint régen. Kényszerhelyzet van, de még mindig inkább az Operát használom, mint a szerintem sokkal szarabb Vivaldit, hogy a konkurensekről meg ne is beszéljek. Eddig a saját szubj. véleményem.

Azt azonban fontosnak gondolom, hogy mások másképp használva ezeket, tájékozódni tudjanak továbbra is egy normális támogató magyar oldalon, hisz van hogy másoknak ajánlja az ember kiigazodáshoz, akik még nem olyan járatosak ezekben a böngészőkben, de szeretnék jobban megismerni. Pl. van egy idős ismerősöm, aki fél éve kezdett el netezni és az Operát ajánlottam neki, mert még mindközzül az a legnormálisabb a piacon. (Utána meg is kaptuk a lányától, hogy "miért pont ezt a vackot erőltetjük"?! Úgyhogy erősen megosztott a dolog az emberek fejében.)
Tehát én, ha nagyon szavazni kéne, én azt mondanám, maradjon meg az Opera Blog és vagy micrositeként benne a Vivaldi dolgai akinek az kell vagy új Vivaldi Blog, de azt kevésbé tartom jó iránynak, hogy egy teljesen külső és a jövőre nézve még bármi kötöttséget is előhozható fórumra költözzön bármi innen.
djuice 2018.08.01 17:14:39
@Nekomajin: Ja! Leesett. Index üzemelteti. :)
Egy-egy böngésző piaci elterjedése óriási jelentőséggel bír manapság. Minél nagyobb szeletet birtokol egy gyártó, annál nagyobb beleszólása van a webes szabványok alakulásába, annál több webes szolgáltatást tud a saját képére formálni, és nem utolsó sorban, annál több reklám bevételre tehet…..
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
A butikőrület nem szakad meg - egy hónapja csak, hogy az SH-101 és a TR-808 megérkezett, már itt az újabb miniatűr Roland-szinti, a D-05, ami természetesen a D-50 élethű replikája - persze felturbózva, ahogy megszokhattuk. A nyolcvanas évek meghatározó hangszere a korabeli kezdetleges digitális…..
Újabb Roland legenda szoftverben: megjelent a cég első nagy digitális hangszersikere, a D-50, desktop gépekre, előfizetni lehet rá a Roland Cloud szolgáltatás részeként (egyelőre még mindig csak Amerikában). A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes elején hasított egy elképesztőt ez a hangszer, nincs…..
MidiTom zenei blogja Krossoljunk! 2013.11.01 22:45:15
Korg KROSS gyorsteszt          Az új Korg szintetizátor névadásában a gyár követte a mostanság alkalmazott "kezdődjön K-betűvel!" vonulatot. Próbáltam rájönni, hogy lehet-e még valami mélyebb filozófia a "Kross" név mögött, és maximum…..
djuice 2013.11.05 17:07:13
@MidiTom: Ez abszolút rendben van, nincs sok hiba benne, csak talán máskor picit kihegyezettebb ill volumenében hangsúlyosabb lehetne az hogy miben, mely hangszínekben, funkciókban erős, mint az írásba ölt energia felét arra fordítani hogy mennyire piros stb.
De apropó! valóban, azt meg én felejtettem mondani, hogy azért kösz hogy írtál és hosszú hónapok óta ismét volt mit olvasni, egy csendes őszi estén! :) (Pláne ahogy le vagytok terhelve időben a Syncopával.)
Lazarbibi VIDEOTON hifi 2015.09.27 17:03:17
A VIDEOTON hifi készülékei 1973-ban a Német Szabványügyi Hivatal (DIN) lefektette azokat a minimális követelményeket, amik a magas hanghűséget garantálták. Ez volt a DIN 45.500, vagyis a "high-fidelity" szabvány. Sok sok évig virított a készülékek elején a felirat, de miután egyre könnyebb volt…..
Hogy működik? Majd meglátod! Összegyűjtöttem pár mozgó gif animációt, amin tanulmányozhatjuk bizonyos szerkezetek működését. 1. Kezdjük rögtön a zárral, legalábbis annak egyik fajtájával 2. Varrógép 3. Egyenáramú elektromos motor 4. Tolómérő 5. Gőzmozdony 6. Trombita 7.…..
Lazarbibi AKAI 2016.09.18 16:30:00
Az AKAI cég története még 1929-ben kezdődött Masukichi Akai 1929 júliusában Tokióban megalapította az Akai Electric Company Ltd. nevezetű céget, amely kezdetben rádió építőelemek, foglalatok és egyéb elektromos alkatrészek készítésével foglalkozott. Az üzleti gyorsan bővült a 30-as években.…..
Sikerült pár napra megkaparintanunk a KORG új arrangerét, a Havian 30-at. Mondhatnánk azt is persze, hogy ez inkább digitális zongora, hiszen legfőbb jellegzetessége a 88 súlyozott kalapácsmechanikás billentyűzete. A gyári nomenklatúra szerint Digital Ensemble Piano a besorolása.…..
Egy ideje foglalkoztat a dolog, hogy hozzá kéne nyúlni a dizájnhoz. Bár a mostani nekem nagyon tetszik, de van vele egy komoly probléma. A menü manuálisan van összeállítva a forráskódban, aminek két következménye van. Az egyik, hogy túl merev, macerás átalakítani, új kategóriákat bevezetni. A másik,…..
djuice 2017.01.24 14:19:48
@Nekomajin: Bocsánat, azt akartam kérdezni, hogy a Jófogás oldala eddig rendes desktop felülettel jelent meg az Operámban, most meg valamiért mobil nézetben látható csak, óriási betűkkel és gombokkal, miközben a nagyítás 100% az oldalon és nem értem mi változhatott meg vagy hol lehetne átállítani?

Köszi a comment boxingot! Így sokkal átláthatóbb! Esetleg a fehér vakító háttér helyett lehetne valami pasztelesebb, krémszín vagy éjjeli üzemmód. Este kivilágítja az agyunkat a fehér háttér. (Csak egy javaslat volt!)
Rubix néven új USB-audió interfészcsaládot indít a Roland, 2/2, 2/4 és 4/4 bemenet-kimenetkonfigurációban lehet majd kapni, egyelőre nem közölt árakon. Nagyon korszerű buffereléssel nagyon alacsony latencyt fognak produkálni (ez az év részben erről is fog szólni, úgy látszik, a MOTU is ezzel az…..