Regisztráció Blogot indítok
Adatok
myofibrillum

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára emlékeztek egy november elején írt beharangozóra, amelyben az akkor újnak számító kiadóról és friss e-könyveiről számoltam be. Azóta némi víz meg jég is lezajlott a Dunán, így egy hirtelen ötlettől vezérelve most megnéznék, hogy mennyire működik kis hazánkban…..
myofibrillum 2012.02.19 15:50:43
@digitalbooks: Túl kedves vagy vele... :P :)

Ha már ezotériában utaztok, milyen témakörökben lehet kívánságlistát írni Nektek? Lehet külföldi szerzőktől is?
Nos, vége van. 2012. január 7-én éjfélkor lezártuk az egy hónapon át tartó szondázásunkat, amelynek elsődleges célja az e-könyv-vásárlási szokások, az e-könyv-forgalmazók ismertségének és nem utolsó sorban az olvasóeszközök elterjedtségének felmérése volt.…..
myofibrillum 2012.01.21 16:31:39
@myofibrillum: csagalom=csigalom
myofibrillum 2012.01.21 17:04:42
@Dworkyll: Egyszerűbb, ha elárulod, nem? :P

De most komolyan, tegye fel a kezét, akinek könnyű volt a statisztikát elolvasnia és értelmeznie úgy, hogy közben balra billentett fejjel kellett elolvasnia, mi van oda írva, és perceken át az összehasonlítások eredményeit elemeznie!
myofibrillum 2012.01.21 17:45:02
@Atyaman: Ahh, majd eljutsz Te is abba a korba, amikor már az is életveszélyes lesza számodra, ha levegőt veszel! :P :D Az én koromban már komoly veszélyei vannak az ilyesfajta fejbillegetésnek. De nem provokálom Dworkyllt azzal, hogy kifejtem a fejbillentés mely izmaimat rántja görcsbe elnyomva mely carotsokat,a melyek hogyan akadályozzák meg a vérem egyenletes áramlását a koponyámba,a mellyel hogyan blokkolják konkrétan a logikai gondolkodásomat, és mely agyi központjaim maradnak ennek hatására megfelelő O2 és cukor nélkül, és hogy ez miképpen okozhat még egyéb bajokat is, pl. hogy ültömben úgy maradok, mert az én koromban már ültében, fektében is úgy maradhat az ember, ha nem figyel oda. Ami nem vicc most, mert tavaly sírógörcsökkel egyetemben verekedtem el magamat a gyógymasszőr-csontkovácshoz, hogy egyáltalán fel tudjam emelni a karomat. Pont az ilyen nyakatekert helyzetek miatt. Tudom, hogy ez totálisan egyéni és teljes mértékben OFF téma, csak hát, a szubjektumom megértése talán ad némi felmentést az alól, hogy felvetettem egy jogos kritikát. A többi az érzékeny Férfi Ego hisztije. :P
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
myofibrillum 2012.01.16 10:08:51
@egymagyarember: Ööö, nem elmegyek mellette, hanem szólok hozzá, és kérdezek tőle, hogy globálisan mit lát. Szerintem a tettekről fog kiderülni, hogy ki mennyire megmondóember. Én is kurva okos vagyok a saját szakmámban, és nagyon okosakat is tudok mondani másoknak arról, hogy mi a konkrét bajuk, még azt is nagyon okosan meg tudom mutatni és tanítani, mit kellene másképpen csinálniuk. De heti 1 órában ezt hallgatva még nem változik meg az életük, mert a maradék 167 órában a bajukat okozó butaságaik és tévedéseik alapján élnek, ha nem hallgatnak rám, vagy nem gyakorolják az új megoldásokat.

Ahhoz, hogy én megfelelően tudjak dönteni arról, ki tudja a jobb megoldásokat a jelen helyzetre - és Bajnai Úr is azt hangoztatta, hogy erre jelenleg a jelenlegi kormánynak volna nagyobb esélye változtatás szinten cselekednie -, ahhoz látnom kellene a megoldásokat. Igen ám, de két dolgot látok csak: a jelenlegi kormány a fenti megoldásokra nemet mond, és nem hajlandó revideálni ezen döntéseit, ergo ezt a megoldást nyomni jelen pillanatban az árral szemben úszást jelenti. A másik, amit látok, hogy más irányba akarja valaki terelni az utunkat, de nem nyilatkozik arról, hogy ez miben, mire és miért megoldás. De az árkot ássák az új folyamnak. Rendületlenül. És a gátat is építik a jelenlegi áramlással elapasztására. Azt is rendületlenül. No, most ha ezt sokáig csinálják, és ebben a folyamatban nem tájékoztatják a szegény parasztot, aki ássa az árkot, hogy a folyót miért terelik el, és ebből neki miért lesz haszna, hiszen az ő malmáról hajtják el a vizet, akkor a paraszt fellázad. És nem ás tovább. S akkor a gát szakad, az ár elönt, és jön a katasztrófa.

Az fent nevezett Agytól azt várom, hogy egy részről adjon észérveket, ötleteket arra, hogy miért terelhetik el a folyót, még akkor is, ha ezt nem tartja most logikusnak. Erre azért van szükségem, hogy, egy: megnyugodjak; kettő: ássam tovább az új medret a folyónak; három, hogy elkerüljem ezzel azt, hogy én is okozom a lázadással a gátszakadást.

Aztán azt várom a fent nevezett Agytól, hogy dolgozzon ki egy vésztervet arra az esetre, ha a gát nem bírná, vagy ha ott állunk, hogy van két jó meder, egy stabil gát, de a malom még így sem azt vízhez, tehát a paraszt éhen hal, a földje meg kiszárad. Aztán azt is várom tőle, hogy adjon megoldást arra, mi van, ha a medert véglegesen elterelik a másik irányba, vagy annyira elterelik, hogy ugyanezt a folyamatot kell végigcsinálnunk, csak az eredeti irányba, ami hasonló reakciókat válthat ki az ellenkező érvek oldalán állókból, mint amit belőlünk a mostani helyzet.

Az Agytól azt is elvárom, hogy álljon oda, és a két kezével vagy ásson, vagy támogassa a gátat, vagy segítsen lebontani, vagy akármi. álljon oda, és dolgozzon abban, amiben kompetens. És ezt tegye úgy, hogy én is lássam, hogy húzza az igát, én is értsem, hogy amit tesz az micsoda, én is értékeljem az ő munkáját, és ő is becsülje meg az enyémet. És ha feltörik a tenyerem, akkor legyen lehetőségem pihenni, és begyógyítani, amíg elég kérges nem lesz, ahhoz, hogy bírja az ásónyelet.

Azt várom az Agytól, hogy mondja meg és cselekedje meg a saját dolgát, mutassa meg, nekem hol a helyem a rendszerben, irányítsa a munkát megfelelően, és lássam azt a nap végén, hogy ő ugyanúgy leizzadt, mint én, és alig várja, hogy hazatérhessen az otthonába, és nekem legyen otthonom, ahova én is hazatérhetek, és ahol várnak engem, és ahol azt mondhatom: volt értelme. Ezt várom az Agytól. Mert én csak a Kéz vagyok, aki elvégzi a munkát...
myofibrillum 2012.01.17 16:45:03
@436873: Valószínűleg a válaszomat kimoderálják majd, de megpróbálok felelni az értetlenségedre: ha a jelenlegi miniszterelnököt vesszük, akkor a viselkedéses jegyei arra _is_ utalhatnak, hogy egy nárcisztikus személyiségzavarral küszködő, több komplexus által _tudattalanul_ megzavart egyénről van szó, akinek valószínűleg vannak üldözéses félelmektől beszűkült fázisai is, amelyek miatt nem hallgat senkire, látványosan rátámad azokra is, akikre nem kellene, próbálja a területeit leszigetelni, és teljes kontroll alá vonni, a védelmi vonalait pedig sziklaszilárdan bebástyázni, az indulati kitöréseit a tárgyalások során látványos sértődéssel, kivonulással és agresszióval éli ki. A döntései hektikusak, racionális érveket olykor nékülözőek, amely még egy felületes ismeretekkel rendelkező szakember szemében is személyiség és viselkedési zavarok tünetegyütteseit mutatja.

De hasonló, csak más diagnosztikai kategóriába eső tüneteket produkált már más miniszterelnökünk is.

Természetesen ezek a jegyek és megfigyelhetőségük nem jelentik azt, hogy valaki patológiás eset, ahhoz mélyebb vizsgálatok, és több tünet egyszerre történő megjelenése szükséges hozzá! Csak az érdekesség kedvéért írtam le, hogy vannak jelei ennek az eshetőségnek is.

Persze, mindezt leírni, kimondani nincs sem szakmai jogom, sem erkölcsi felruházottságom. Ergo ne vegye senki készpénznek, pusztán egy felületes megfigyelés alapján történő elnagyolt és túl hamar levont abszolút szubjektív és hivatalos tényeket nélkülöző következtetésnek.
myofibrillum 2012.01.17 16:45:03
@436873: Kiegészítés: a tudattalan komplexusoktól való befolyásoltság mindenkire igaz, rám is, csak a mértéke nem mindegy, ill. ennek a ténynek a tudatos figyelembevételével egyfajta önkontroll és önkritika folyamatos gyakorlása. Ez az egyik kritériuma annak, hogy valaki egészséges, vagy már diagnosztizálhatóan valamilyen zavarral küzd.
E-könyv olvasók Ugorgyunk! 2011.12.07 12:00:00
Mondá vala Pósalaky bácsi Móricz múlhatatlan érdemű regényében. Most rajtunk a sor, „fogyasztókon”, hogy megugorjuk a keresztény kultúrkör legjelentősebb ünnepéből a fogyasztói társadalom legnagyobb ünnepévé átvedlett vesszőfutást. [Még ha nem is…..
myofibrillum 2012.01.02 21:39:05
@phaid: ;) Mennyit kérsz egy lemeznyi pdf átkonvertálásáért? :D
myofibrillum 2012.01.02 22:10:08
@phaid: Ja, egyébként KK3G-men a dolog úgy működik, hgy az Amazonnak is van egy rendszere, ami konvertál, csak el kell küldeni az anyagot egy adott mail címre, és elméletileg a gépről simán áthúzhatóak az anyagok az olvasóra, ami ezután - még nem próbáltam módon - megjeleníti a szöveget. Egyelőre a mail-es megoldásokat használom, de elég vicces a magyar ékezetek kezelése, és hát, igen, a már sokszor emlegetett sortörés sem egyszerű...
myofibrillum 2012.01.03 09:56:03
@Komavary: Ezek tananyagok, szakmai hírmondók, és egyéb pdf-ek. Nincs belőlük más formátum. Illetve vannak doc-ok. Azokkal még nem kísérleteztem.
E-könyv olvasók Fel, fel, ti…! 2011.12.21 20:00:00
Kedves Olvasóink! Sok vád ért minket az utóbbi időben, hogy az oldal erősen a Kindle-tulajdonosok befolyása alá került, és miért is van az, hogy az Amazon kütyüjén túl nem látunk. Nos, látunk mi, csak az a helyzet, hogy… Szóval bárhogy is vizsgálódunk, a Kindle aktuális…..
myofibrillum 2012.01.02 21:57:43
@glezmen: Melyik vidék?
E-könyv olvasók Utolsó perc 2011.12.19 15:18:00
Advent utolsó hetében járunk, a koszorúkon esténként életre kell mind a négy gyertya táncoló lángja, hogy a lélek elcsöndesedését segítse. Már amennyire tudja. Bár sajnálatosan kevés visszajelzést kaptunk a kínálati oldal „versenyzőitől”, a kollektív örömünnepig…..
myofibrillum 2012.01.02 21:45:23
@ff48bp: Én a szakkönyveket néztem csak meg. Rendkíül drágák, de lehet, hogy beizzítok egy Pszichiátriai szakkönyvre...
Az ingyenes könyv részemről nem releváns témát jelentett. Sajnálom! Kösz a lehetőséget egyébként, és a munkátokat!
Az előző post folytatásaként is az összehasonlítás és a helyzetfelmérés a célom. Az alábbiakban a „vasak” „etetésére” alkalmas könyváruházakat, fizetős és ingyenes forrásokat veszem sorra. Zárszóként pedig ismét a kiadókhoz „szólok”, hogy…..
myofibrillum 2011.12.14 23:59:20
Introverzió: nyomokban objektivitást is tartalmazó személyes véleményRégóta csináljuk ezt a blogot, sokan és sok dolgot fektettünk az ügybe. Eredményeink mindenképpen vannak, például, hogy megszilárdulni látszik a magyar piacon a puha-DRM és epub+prc koncepció, de még mindig nem…..
myofibrillum 2011.12.07 16:31:26
Ma utaztam a földalattin, és egy néni nagy hanggal kérdezgette a barátnőjét - mindketten 50 felett -, hogy mit tud az e-könyvekről. Hogyan lehet őket letölteni, olvasni, mi kell hozzá, hol található, mert őt nagyon érdekli. Teli van a lakásuk könyvekkel, már nem férnek el tőle, de nagyon szeretne olvasni még többet.
Egy másik néni ma a szórólapos postásnak jegyezte meg: Kár a fákért és a papírért.

Erre mit lehet mondani?

Szerintem óriási igény volna erre a tartalomra, és olvasási formára. Olyan korosztályok támogatnák a fogyasztói oldalon, akik még nem kütyüvel a kezülben születtek.
Hogy mi a fő ok? A lustaság és a rossz marketing. Nincs elég és kielégítő információ. Senki nem reklámozza, ez is szájról szájra terjed, mint a népmese. Nem is csoda, hogy a józan paraszti ész kiált megoldások, és népszerűség után!

Megmondom én, mikor lesz ez a téma felfuttatva: ha lehetőség nyílik rá, hogy töménytelen mennyiségű mocskot toljanak még a képedbe reklám és közérdekű felhívások címén. Ha majd az e-könyv is elbírja azt az adatszolgáltatással járó információs zajt is, amit a többi platform, akkor népszerűsítik majd.

Már csak azért is gondolom, hogy ez így megállja a helyét, mert ott a Bookline, ott a Libri, ott van az Akadémia Kiadó, ott van Z-Press kiadó, az Alexandra, és sorolhatnám dögivel, mindnek van internetes boltja. Nagyon hatékonyan működő, és jó vassal ellátott netes boltja. Nekem ne beszélje be senki, hogy a kereskedelmi fltételek hiányoznak hozzá.
myofibrillum 2011.12.07 16:36:33
@myofibrillum: Akadémiai Kiadó...
myofibrillum 2011.12.10 21:37:09
Ide kapcsolódóan még pár dolog azért szembe jutott:

A fentieken, illetve az ÁFA terhelések, és a környezetvédelem kérdésein túl, szerintem nem kellene félniük a tartalom szolgáltatóknak attól, hogy aki szeret olvasni, az nem fog könyvet venni. Ugyanakkor, pont ezek az okok képezik azt a jelenséget, amiről írsz, hogy nem lett ez annyira felkapott műfaj egy-két év alatt.

Példának okáért ott van az a rengeteg album, művészeti kiadás, fényképes, gyűjteményes kötetek stb. A legtöbb könyv, ami kézikönyvnek, vagy ismeretterjesztőnek készült, az rengeteg színes ábrát és fényképet tartalmaz. Ezeket nem lehet egy átlag e-könyv olvasóban megjeleníteni.

Egy barátom hegymászó kalauzokat ír és maga szerkeszti őket. Iszonyatosan kínlódik a nyomtatási kérdésekkel, hogy olyan színben, és nyomtatásban jelenjenek meg, hogy a formátum ne csússzon el a nyomdai gépen, illetve a színek megőrizzék a természetességüket. Az ilyen kalauzok hordozhatósága, kicsi, és könnyű mivolta, a töménytelen adat igazi kincs volna a természetbarátoknak! De nincs semmi technológia, ami bírná akár a megjelenítési, akár a töréstesztelési követelményeket.
A túlélést, és mindenféle túrázási kérdéseket taglaló, vastag, és nehéz kézi kötetekről nem is szólva!

Mindez felvet sok problémát: szín, színhitelesség, rengeteg fénykép és ábra megjelenítési képesség, amire a mai e-ink technológia effektíve nem alkamas. Tehát a könyvek kb. 60-70% ki van lőve. A strapabíróság is erősen megkérdőjeleződik.

Aztán ott vannak a rajzzal illusztált tartalmak. Pl. lehet egy képregényt jó minőségben olvasni, de valljuk be, egy mesekönyvet a család nem egy gépen fog olvasni, mert a mesélésnek és mesekönyveknek külön világuk van. Kellenek a nagy, jól fogható, szagos, finom, puha, fényes könyvek, a színes ábrák, amik hatalmasok, beborítják vele a gyerekek egész világát, hogy jobban belebújhassanak a mesékbe. S hiába felnőtt műfaj a népmese - évezredek óta -, a gyerekirodalomból nem fog kiszorulni soha.

S akkor áttérhetünk olyan témákra is, mint lexikonok, több kötetes gyűjtemények, nagy történelmi összefoglaló könyvsorozatok, djszkiadások, stb. Akinek ezek fontosak, nem csak a tartalmuk, fixre, hogy vagyonokat fognak költeni arra, hogy a teljes gyűjtemény ott figyeljen a polcon, de ha megfelelő kézikönyves felhasználású a tartalom, szerintem sokan olvasnák e-könyvként is. Bár, az ismeretterjesztés megint csak igen csekély vásárlói szükségleti alapot képez. Legalább is, nem ilyen komoly témákban. Legtöbbször könnyedebb és szórakoztatóbb műfajt keres egy átlag ember. tehát, megint csak marad a könyv verzió.

A képes összefoglalós ismeretterjesztésről ne is beszéljünk: csillagászati, asztornómiai, kertészkedése, szobanövényápolási, öltözködési, lakberendezői, otthonteremtési, barkácsolási, kézimunkázós, és a többi könyvek - főleg női közönségre szabva, mert ők vásárolnak több könyvet is - stb., ezekkel szemben sorra vérzik el az átlag e-könyv olvasó.

S biztosan kihagytam még egy csomó műfajt is, ami miatt egyszerűn nem tud ez a technológia csúcsot hódítani. Túl korlátos. Magyar fogyasztói piacra biztosan.
Az Amazon nem tudom, mit tud többet.

talán nem véletlen, hogy a zenei és videó tartalmat nyomatják erősebben, illetve jobban érvényesülnek a multimédiás eszközök, mert azokon van fénykép nézegetési lehetőség. Legalább.

S visszatérve, azért ha a klasszikus, szépirodalmat, ponyvákat, és általában szöveges irodalmat vesszük alapul, amiatt sem kellene aggódnia a tartalomszolgáltatóknak, hiszen biztosan találkozott már mindenki azzal az érzéssel, hogy egy Egri csillagokból, vagy egy Galaxis útikalauzból muszáj egy-egy példánynak ott figyelnie a polcon, agyonra olvasva, megtörve, szakadozva. Ezek "köteles" példányok.

Összefoglalóként azért mégis úgy vélem, hogy a technológia nem tudja kiszolgálni az átlag magyar fogyasztó igényeit, és ezt a tartalomszolgáltatók is tudják. Az újságokat, és a szükséges dolgokat meg elolvasság az okostelefonokon, PDA-kon, tableteken is. Csak azoknak éri meg venni egy e-könyv olvasót, akik speciálisan rengeteg szöveggel élnek. valljuk be, ez nem egy átlag magyar.
E-könyv olvasók Dühöngő 2010.10.01 22:43:15
Kedves Olvasóink!Nos, itt majdnem mindent lehet. Kivéve amit a „szabályzat” tilt és amit a jó ízlés nem enged meg. Ilyen a személyeskedés, a flame és az illegális források nevesítése (vagy utalás rájuk, hogy miként lehet megtalálni mondjuk guglin). Minden szabály…..
myofibrillum 2011.12.07 21:53:15
@Atyaman: Megírjam újra? Biztosan a tartalom-kommandó szedte ki a hozzászólásomat, mert csípős megjegyzést tettem pár dologra...
myofibrillum 2011.12.07 22:11:38
@Atyaman: Gondolom a blog-szerkesztőben meglesz a kommentek között.
Bár, nem hiszem, hogy képes lennék újra így fogalmazni. :)
myofibrillum 2011.12.07 22:22:30
@Atyaman: Hja, de azt kétszer átírtam - legalább -, mert kicsit cizelláltabban kezdtem az elején taglalni, hogy mennyi szennyel tömik tele az agyunkat az eladhatóság érdekében, és ezt az e-könyvek platformja nem bírja el, pusztán technológiai okokból. Bár, még az is lehet, hogy elbírná, ha videót lejátszik. Aztán gondoltam diplomatikusabb leszek, és álényegjtettem a 3 soros kritikai nem tetszényílvánításomat a kétszavas "információs zaj"-ra. :)
E-könyv olvasók Gilingalang 2011.12.01 08:00:00
Tudom, tudom, megint elmebeteg a cím, de egyúttal a „beharangozó” helyett engedtessék meg a személyemnek legkedvesebb mesehős nevét „ellopnom”.Dolgos hét közepén vagyunk mi, a blog szerzői. Anyagok készülnek nektek, olvasóknak a karácsonyi szokásos idegbaj…..
myofibrillum 2011.12.04 21:08:58
@Atyaman: Köszi a gyors reagálást!

Az a nagy gondom, hogy nincs időm mindent átrágni a fórumokon, éppen ezért fizetnék annak, aki időt és energiát spórol nekem.

A fő cél, hogy a szememet kíméljem a rengeteg olvasással. Én történetek szövegeit dolgozom fel, amit terápiás munkához használok fel, ezért kellene nekem egy olyan tudású gép, ami a szövegeket kulcsszavak alapján rendezni tudja, vagy ha pc-re, notebookra van ilyen program, akkor azzal kompatibilissé tehető a kis hordozható kütyüm. És néha nem ártana, ha jegyzetelni tudnék pár gondolatot a szövegek mellé, amit pl. nyomtatott papírokra lehet.
Igazából tök jó lenne, ha úgy lehetne használni egy ilyen könyvolvasót, mintha tankönyvet használnék: kiemelések, jegyzetek, kulcsszavazások, könyvjelzők, stb.

Emellett rengeteg szakmai anyagom van, doc, docx, és pdf formátumban, amikben rengeteg, többnyire rossz minőségű ábra van, amit egy noti elbír, de egy 6''-os tudású cuccon már sokszor szerintem láthatatlan a szöveg bennük. (Nyomtatva egészen biztosan romlanak az anyagok.) S akkor emellé még vannak a diás kérdések, amik átkonvertálására már tényleg csak álmomban merek gondolni! :) (Ezek a tudósok nem igazán értenek a képszerkesztés minőségi kérdéseihez.)

Emellé nem ártana, ha a mailjeimet is kezelni tudná, mert rengeteget vonatozok, és nagyon sokszor csak ezekben az időkben van lehetőségem válaszolgatni.

Aztán persze ezek rövid szövegek, amik begépelése nem igényel akkora komfort élményt.

Az már más kérdés, hogy én is rengeteg anyagot írok, amiket természetesen tudom, hogy minimum egy netbook tudna megfelelően kezelni, de az súlyra és árra jelenleg a "futottak még" kategória a számomra.
Nekem jelenleg egy sűrgős és átidaló megoldásra volna szükségem, amíg nem lesz annyi pénzem - lesz valaha? -, hogy vegyek egy jobb netbookot, vagy egy könnyítet notebookot. Nő vagyok, rengeteg - megjegyzem szükséges :P - cuccal járok, és a vállam-hátam egy végigutazot, jött-ment nap után így is teljesen kész van. Egy hét után pláne.

Ehhez hozzátenném, hogy a telefonom egy Nokia 6210, ami most 5 éves asszem. No, ebből induljon ki mindenki. :)))
myofibrillum 2011.12.05 01:53:46
@Atyaman: Köszi, sokat segítettél. Hátha lesz még másnak is hozzáfűznivalója. Annyi van még, hogy Angliából be tudok hozatni bármit. Itt, ami aggaszt, az a szervizeltetés.

Nekem tényleg egy nyúzható, strapabíró, megbízható szoftveres kütyü kell, (sőt, ha lehetne rajta mindig újítani valamit szoftveresen, az sem lenne rossz.:)) Nem vagyok egy konzumer fajta... Érzékeny vagyok a kütyüimre, ők is rám. Az új telefonok is lehidalnak mellettem 1-2 nap alatt, ha bugosak. Utálok is bármi műszaki cuccot venni, és szeretem, ha sokáig szolgál engem valami. ha emiatt kicsit többe van, és ez mér reális, akkor megfontolom. :)
myofibrillum 2011.12.05 10:01:28
@Professzore: :) Most erre mit mondjak? Számítottam rá. Aki egyszemélyes vállalat, arra sosem gondol senki, hogy megkönnyítse a dolgát...
Dobom a mailt. Köszönöm!
kikvogymuk NEMZETI GURU BAJNOKSÁG 2010.02.20 06:40:00
Magyar guruk. Tanítók. Spirituális mesterek. Tudásuknak egyetlen morzsája is több a kenyérnél, amiért hétköznapi rabszolgák naponta megharcolunk. Empátiájuknak egyetlen cseppje is több a könnytengernél, melyet frusztrált nyomorultak életünkben ejtünk. Felettünk állnak,…..
myofibrillum 2010.02.22 00:47:44