Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_@o"

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb a polgármester ígérete ellenére sem nyilvánosan tárgyaltak a projekt gazdasági koncepciójáról. Így megy ez Budakeszin: a dolgok mostani állása szerint egy kicsit még konzultálnak, nem nyúlkálnak a kasszába, és mostantól aztán becsszóra közzétesznek mindent. ..
Mindenekelőtt: SENKI NE SAJNÁLJA TŐLÜK! Az ugyanis a minimum, hogy rendes bért kapjanak a munkájukért, hiszen akkor várhatjuk el, hogy megdolgozzanak a pénzükért. Csak néha elmondhatnák, hogy mit is csinálnak. ..
Most, hogy épül egy új a Kerekmezőn, lesz róla egy fórum. Szóval február 24-én este 6-kor a SZIÁ-ban végre beszélhetünk arról, hogy szerintünk milyen legyen. És ez nemcsak a gyermekek meg a szülők ügye, hanem az egész városé. Felsmann-Vass Virág írása ..
_@o" 2016.02.19 13:46:48
egy iskola is két fontos összetevőből áll, hardware és software
hardware az épület, utóbbi a közösség (tanárok-szülők-gyerekek)
volt ennek az országnak két orbitális tragédiája, az egyik '18-19-ben, a másik nem sokkal később
ezekből az időkből, amikor politikai vagy tárgyi értelemben kő nem maradt kövön, azaz minden romokban hevert, ekkor tudott az ország nemzetközi szinten olyan tudósokat adni a világnak akik eltörölhetetlen nyomokat hagytak (számítógép, atombomba, C-vitamin, stb.)
ezek a figurák nem a tárgyi feltételek megléte vagy hiánya miatt váltak azzá akik lettek, hanem annak dacára
bizony, azon iskolák révén ahol felnőttek (fasor)
anno az első négy évet a tornaórákon a padok között, az iskola előtti parkban éltük meg, találat érte a tornatermet
akkor is és most is az számít valóban, van-e szándék és akarat, vagy csak nyafogunk, hogy semmi sincsen
akkor valóban semmi sem volt, mi vásároltunk krétát az iskolának, beosztva ki mikor veszi meg -- és akkor az egész várost be kellett járni kréta után (volt apuka aki házilag csinált gipszből krétát!)
a MÉH-ben vásároltunk újságpapírt amiből füzetet csináltunk, hogy gyakorolhassunk postaírónnal, amit magunk vásároltunk (nagymamám varrógéppel varrta össze a lapokat)
akarat és szándék, ez itt a kérdés, nem az épület és a tárgyi feltételek
nem akarom a dologot aktualizálni, de a menekült táborokban szíroszág körül működnek iskolák abból a semmiből amilyük évek óta az ott élőknek van, azaz a semmiből
magyarán, tök mindegy milyen iskola épül budakeszin, hová és mekkora, ami a döntő az a software lesz, elkötelezett tanárokkal, lojális szülőkkel és motivált, tanulni akaró gyerekekel
amígy nincsen együttműködés ebben a hármasban, minden mindegy, semmi nem fog menni vagy a hatásfok fog feltartóztathatatlanul konvergálni a nullához, bárhol épüljön fel az új iskola
_@o" 2016.02.19 13:51:18
Németország attól liberális, hogy ott a férfiak kezet fognak a nőkkel. Egy német hisztérika (aka. CDU-s parlamenti képviselőnő) kiakadt azon, amikor egy imám nem volt hajlandó kezet fogni vele mint nővel. Szörnyű. Sérül a női egyenjogúság. Ettől. És mindenkinek be kell…..
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük a rezsicsökkentést! Nekik már több pénzük van, mint Önnek és végül Szebb jövedelmet. Beindult a kampány, így mi is szemezgettünk egy kicsit. Miért is lesz nehéz dönteni április 6-án… A rendszerváltás utáni kampányok ismeretében is…..
_@o" 2014.02.04 12:30:41
@Huitzilop: helyesen: egyelőre, írni helyesen tudni kell, oszt utána már írhatol amit akarol
_@o" 2014.04.13 13:34:54
@Könnyen elkaptuk, uram!:

aha, "egyenlőre" magyarul is tudni kéne...
_@o" 2014.04.13 13:36:09
@Huitzilop:
/se, ezért kéne figyelni
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
_@o" 2014.04.10 00:12:55
@bölcsbagoly: mármint márc. 19.
_@o" 2014.04.10 00:15:21
@Viktor Mutyin: aki térdre borult w.brandt volt mégpedig varsóban, a többi stimmel
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
Európa háború előtt áll? Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia…..
Eléggé elterjedt nézet a kapitalizmusnak felróni a társadalomban jelenlévő problémák jelentős részét. Kétségtelen, hogy ennek a rendszernek is vannak hátulütői, de korántsem ez az oka sok rossznak, hanem ellenkezőleg, ezen problémák túlnyomó részben pont a kapitalizmus…..
Lyken nemzetközi jegyet szeretett volna venni a Keletiben, szerintem nem mondok el újdonságot, hogy rá is faragott erre. Végül is ő a hibás, hiszen tudvalevőleg aki jegyet akar, az menjen ki napokkal korábban, nemzetközi jegypénztárnál esetleg már hetekkel korábban - de itt most nem…..
Május közepén kétnapos túrát tettünk a Mátrába, a Tarjánka-szurdok felfedezésére. Tovább a beszámoló, és itt néhány kép: http://picasaweb.google.hu/haverok.bulik/DomoszloTarjankaSzurdokSzombaton hajnali negyed 9-kor, borult égben és szakadó eső alatt mindenre elszántan…..
Amikor vasárnap belefutottam a Gyalogoshíd épül a Dunán című hírbe, hatos fokozatú izgalmi állapotba kerültem: az elmúlt hetekben sokat tanulmányoztam Budapest városfejlesztési koncepcióit, és szinte mindegyiknek hangsúlyos eleme volt valamilyen belvárosi gyalogoshíd. A…..
_@o" 2011.02.20 10:53:57
@Avatar: igen, és mindig van jobb hely, de egyszer valahol mindennek vége van, nálunk az első mindig a kevésbé jó
_@o" 2011.02.20 10:56:24
@Magyarósi Csaba: látni kell h ez az egész fideszes terület, az egykori világkiállítás helyszínei, nemzetivel, müpával, egytemmel, trigránittal egyetemben, semmiféle észérvek vagy ráció nem segít, a politika mindig mindent felülír
Nem szokásunk sajtótermékek hülyeségein rugózni, de az alábbi példa annyira szépen mutatja a csontig benyalós, szervilis média ostobaságát, hogy muszáj, na. Azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy az ilyen bravúrok úgy születnek-e, hogy a sajtómunkás túlbuzgóságában a…..
_@o" 2011.01.17 20:59:21
@Lófasz Hadnagy: ez a fordítás a 60as évekből való, azaz idézett idézet
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
_@o" 2010.03.11 23:04:17
www.youtube.com/watch?v=wIztvzr5TZ8

Midőn eljő majd az a fényteli nap,
Midőn népünk nagy hirtelen színt vall,
Vajon mely jegyben megyünk urna elé
Borítékba bezárt szavazattal?

Vajon mely jegyben,
Csak ezt kérdezem én,
S fejem nem szűnik dróton forogni,
S bármi felvillan csak úgy távlatilag,
Szemrevételezem azt, hogy az mi.

Jöhet északról némi északi fény,
De belenyúlhat a rusz medve mancsa,
És a germánság, ma már ténybeli tény,
Csak a telkem és házam akarja.

No de mely jegyben?
Csak ezt kérdezem én,
Amíg tombol az önazonosság.
S közben távolról a jövő szelei
Csak az alvadó vérszagot hozzák.

Midőn szél támad,
Égbe fúr be az orr,
Vajon merre van szélnek forrása.
És a méltóság, amivel szavazol.
Elönt úgy, mint a hébert az árja.

Egy választás mely sorsdöntő,
Mert vissza nem vonható.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.

Vajon mit hoz majd
Az a fényteli nap,
Midőn népünk majd színt vall, mint villám.
Borítékba bezárt szavazatjaival,
Félő hogy hideg éj sziszeg aztán.

Jöhet északról némi északi fény,
De belenyúlhat a rusz medve mancsa,
És a fuldokló európai kéz
Netán végleges mélybe ragadja.

Egész országunk, amely dróton forog,
És nem hajlik emerre amarra,
Pedig több vas kéne, a tűz ha lobog,
Ha már védtelen nép, aki tartja.

No de mely vas lesz az a tűzbeli vas,
Kérdem,
Ha népünk majd hirtelen színt vall?
Vajon mely jegyben megyünk urna elé,
Borítékba zárt tébolyainkkal?

Egy választás mely sorsdöntő,
Mert vissza nem vonható.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.
Tőled úgy félek, hogy elrontod,
Te marha magyar szavazó.

Midőn eljő majd az a fényteli nap,
Midőn népünk nagy hirtelen színt vall,
Vajon mely jegyben megyünk urna elé
Borítékba zárt tébolyainkkal?
(Avagy hova süllyed amit nem tart fenn a közösség)Volt egyszer egy ember, aki néhány barátjával kitalálta, hogy építsenek egy hajót, amellyel elvihetnek másokat, hogy megmutassák a tengert. Mindenkinek tetszett az ötlet, hiszen mind ismerték a tengert és mind szerették volna…..
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
scherer: Vágtázó dámszarvas..
_@o" 2009.10.25 09:27:17
A legtöbbször felmerült kérdésekre itt is válaszolunk: Megmarad-e a régi emailcímem? A freestartos emailcímed változatlan marad. A postafiókod tartalma érintetlenül megmarad.…..
_@o" 2009.03.07 12:20:50
ezt kaptam:

This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

xxx@freestart.hu

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 554 554 The message was rejected because it is spam, contains virus or blocked by the user / Az uzenet visszautasitva, mert spam, virust tartalmaz vagy blokkolta a felhasznalo. Info: www.indamail.hu/smtpfilter.html (#5.3.0) (state 18).

----- Original message -----

Received: by 10.86.92.9 with SMTP id p9mr735882fgb.15.1236238875621;
Wed, 04 Mar 2009 23:41:15 -0800 (PST)
Return-Path:
Received: from ?192.168.0.128? (87.97.54.77.pool.invitel.hu [87.97.54.77])
by mx.google.com with ESMTPS id 12sm2690511fgg.43.2009.03.04.23.41.13
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=RC4-MD5);
Wed, 04 Mar 2009 23:41:14 -0800 (PST)
Message-ID:
Date: Thu, 05 Mar 2009 08:41:18 +0100
From: Felsmann
Reply-To: xxx@lajt.hu
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.19 (Windows/20081209)
MIME-Version: 1.0
To: felsmann , netud_gi ,
xxx@freestart.hu , xxx@startadsl.hu
Subject: teszt =?ISO-8859-2?Q?viharmad=F3r_gmailb=F5l_freestartra?=
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit