Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciganylabirintus

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mit tehet az ember, ha két meggyilkolt embert temetnek éppen? Ha a gyász és a jogos felháborodás hullámai még ott vannak a szívekben? Szabad-e megszólalni ebben a pillanatban, vagy jobb hallgatni, nyelni egyet, mint oly sokszor? Kell-e bizonygatni a részvétünket, egyáltalán…..
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
A tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot. Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem merülhet fel). Különösen semmivel nem magyarázható…..
ciganylabirintus 2009.03.04 19:25:23
@tölgy: ne felejtsük el, hogy Mortimer egy olyan csoport tagja volt, amelyik éppenséggel fegyverekkel őrizte a magyar hagyományokat. Az is tény, hogy a bombagyárból ismert Robin volt a kiképzője.
Tehát egyáltalán nem a bőrszín számít, hanem a meggyőződés.
ciganylabirintus 2009.03.04 20:33:17
@tölgy:

"A második tatárszentgyörgyi tűz esetében is láttak terepjárót és lét férfit."

No és a Cosma-gyilkosságnál az egész vita oka az volt, hogy állítólag a pultoslány állkapcsát összetörték. Most a Patrióta-bár tulajdonosai azt nyilatkozták, hogy semmi ilyen nem történt, ez csak szóbeszéd.

A zavarodott tömeg már csak ilyen: minden árnyékban támadót, áldozatot lát.
prejudikálás - bírósági ítélet eszmei megelőlegezése. Még a nyomozás sem zárult le, bocsjav, az áldozat holtteteme még nem hűlt ki, de önfelkentek máris jajdetudják az indítékot. Úgy látszik, hogy a szájjal [= billentyűzettel] csinálóknak nem volt lecke a jól kikottázott…..
A hétköznapok elvakult világa arra ébresztett, hogy egyre inkább elidegenedik a ma embere a másságtól. Egyrészt a média, másrészt saját agyának foglyaként olyan kijelentéseket tesz, amin 5-10 év múlva csodálkozna, hogy is vetemedhetett erre. A történelem ismétli önmagát. Ne…..