Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gono

0 bejegyzést írt és 555 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nehezemre esik elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Novák a rezsim egyik élharcosa, de a videója kapcsán most megerőltetem magam és ránézek elsőként a magyar reprodukciós rátára (egy szülőképes nőre jutó átlagos élveszületések száma). Induljunk ki tehát az érvelésben ebből a két grafikonból…..
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
Van az a realista, ámde egyre népszerűbb nézet, miszerint minden nép megérdemli a kormányát (vegyük itt az "érdemnek" abszolút értékmentes felfogását, kb. mint a "képesség" következményét, ebben az esetben közösségi méretekben). Aztán van az a lelkesült, "nemzeti" álláspont, miszerint (esetünkben) a…..
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
A felfogásom szerinti konzervatizmus a felvilágosodásra való reakcióból született, olyan értékeket véd, amelyeket a felvilágosodás támadott, és amelyeket a felvilágosodásban gyökerező progresszió és demokrácia egyenesen kirekeszteni akar a közösségi térből és a politikából. Ezek az értékek a…..
A progresszivizmus a haladás ideológiája. Nem egyenlő a progresszióval (haladással), amely sok szempontból (életszínvonal, jogegyenlőség stb.) tény és a konzervatívok -- hacsak nem reakciósok vagy orbánisták (=cinikusak és korruptak) -- sem vitatják. A progresszivizmus ellenben speciális ideológiává…..
gono 2019.09.06 17:38:15
@HaFr:
Értem én csak hát azt gondolom, hogy a progresszivizmus igazából egy fantom és semmiképp sem ideológia. Egy nagyon tág fogalomnak gondolom, ami esetleg segíthet masoknak hogy meghatározzák makukat ennek ellenében.

Nem vitatom, hogy vannak egyenlősítő törekvések, de ezek meglehetősen töredezettek szerintem. Én venném a fáradságot, egyenként vitatkozzam velük (azaz hogy veszem is mivel hogy vannak ellenvetéseim).

Kitatlálni valami nem létezőt hogy legyen mi ellen felszólalni, .. nos hét igen. Láttunk már ilyet elég sokat.
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
Az egyik legnehezebb helyzetben a magyar konzervatívok vannak Európában, mert nincs pártjuk, sőt a nehezen kialakítható preferenciájuk is olyan megalkuvást igényel, ami már-már értelmetlenné tenné a választást -- ha Magyarországon nem volna éppen diktatúra. Mert ebben az esetben a választás…..
gono 2019.05.25 12:04:00
@HaFr: van egy párt aminek fő témája jelenleg a korrupció, illetve a kormány kétkulacsossága, és ezek miatt megérdemli a támogatást. nem ideológiai alapon.
A populizmus kísértete járja be Európát és a világot – legalábbis ezt látjuk, ha a különböző nemzetközi vagy akár hazai híradásokra figyelünk, elég csak Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Jair Bolsonaro, vagy éppen Orbán Viktor sikereire gondolnunk...
gono 2019.04.29 22:43:37
@math0:
A cikk nem rossz, csak kicsit össze lett csapva.

Én leginkább abban látom a problémát, hogy a liberális mozgalmat ébrentartani hivatott vívmányok valoban mitha kicsit már túl niche-ek lettek (ha aneszteziologust hivok a csirkéhez majd szívlapáttal agyoncsapom az a baj - mondta a költő 20 éve!!), amivel nagyon kevesen tudnak azonosulni, viszont annál nagyobb támadási felületet kínálnak. Ez egyébként egy társadalomdinamikai törvényszerűség szerint történik, amit egyesek úgy hívnak, hogy a forradalom felfalja gyermekeit. Ugyan ez fog történi a populizmussal is, azazhogy túl lesz tolva keményen.
gono 2019.04.30 09:52:23
@math0: Remélem nem úgy gondoltad hogy a homofóbia és hímsovinizmus léte legitimálja a további jogkiterjesztést és szankciók bevezetését ezzel kapcsolatban. Mert ha igen, akkor bizony elvakít a hited és pont rólad szól az írás.
Plusz szon is el kellene gondolkodni, hogy a jelenlegi struktúra nemcsak polgári szabadelvú jog szerint bevezetett vívmányok ellen van hanem jogot mint társadalmi szervezőelvet kezdi ki (sokminden más mellett).

Csak az oktatás fejlesztése lehet képes pozitív irányba tolni a dolgok menetét. Egyáltalán nem véletlen, hogy ez nem történik.
Örülünk, Vincent? Vi coactus 2019.03.09 12:58:47
V.C...
gono 2019.03.09 17:47:35
@balmoral: Ezesez az csak egy kicsit vicces.
Gombó Pál A siker nem szégyen - na az alapmű.
gono 2019.03.09 17:52:12
@incze: Szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy LL elég csúnyán befeküdt a fidesznek az első ciklusa legvégén hogy elnök maradhasson, és kb onnantól kezdve izmozik hogy elkezdődött a második, utolsó elnöki ciklusa. Innen nézve a dolgot úgy tűnik, h egészen jó taktkikus és nagyon is jól tudja, hogy mit csinál.
Aszongya valamelyik ügyeletes gazember, hogy a kormány - az EU-bizottsággal szemben - előrelátó, ezért harcol a migráció ellen. Értem. Hadd ne firtassam most, hogyan értelmezhető az előrelátás a legtöbb releváns statisztika szerint leszakadó, néhány szempontból pedig stagnáló ország kormánya…..
Van valami végzetszerű abban, ahogy Orbán Viktor igyekszik békülni az európai néppárti frakció tagjaival. Az őrületnek ugyanis olyan sokkoló felpörgése jellemzi a magyar miniszterelnök aktuális bejelentését, amit ha normális reakciónak tartanak a derék kereszténydemokraták, akkor meg is érdemlik…..
gono 2019.03.05 10:27:01
@Thunder_th: Nos, hogy ki lesz a primas az már valószínűleg le van zsírozva. Ezt ugyanis Putyin dönti el.
Mégis milyen problémákat jelentene a széljobberség felvállalása? Nem értem.
gono 2019.03.05 12:08:40
@exterminador: Persze lehet, hogy nem lesz az. Senki sem tudhatja. Viszont most éppen arra tart.
  Életünkben is azt keressük, hogy hol találjuk meg az állandóságot a változó világban, amiben megkapaszkodhatunk. Így működik a fizika is. Newton volt az első, aki a mechanikai mozgásokban megtalálta a változások állandóit, az energiát, az impulzust és forgómozgások esetén az impulzusnyomatékot. A…..
gono 2019.01.13 22:36:12
@steery:
Ezt nem jól tudod. A matematika megáll a saját lábán. És amit a fizika felhasznál belőle az csupán szemléltetést nyer minket körülvevő világ által.

Lehet azon lamentálni, hogy a matematikai fogalmaknak is van fizikai megjelenésük, hoszen egy fizikai lény hozta létre őket a gondolataival. Ez már valóban filozófia avagy bölcselet, de nem tartozik szorosan a témához.

A végpusztulás és a pénzvilág csak a sajád asszociációid, az itt leírtakhoz sehogyan nem kapcsolódik (bocs).
gono 2019.01.14 12:16:02
@steery: Sajnálom de azt kell mondjam, hogy fogalmad sincs arról amiker itt összehordasz. Keress magadnak valami ezo topikot, ott talán értékelnek majd.
Szakály: "Az 1920-as törvény abban az értelemben korlátozta a felsőoktatásba bekerülők számát, hogy az megfeleljen minden magyarországi nemzetiség és népfaj lakossági arányának. (...) Ezt lehet sérelmezni, ám attól ez még nem jogfosztás, hanem – meglátásom szerint – jogkorlátozás, és semmiképp nem…..
gono 2019.01.08 22:18:27
@Moin Moin:
Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció. Csak diszkrimináció van és pont.
Az esélyegyelőség a diszkrimináció ellentéte és valószínűleg ezt próbálod népszerűsíteni, csak nem nagyon sikerül.
A kvóta minden esetben a rátermettebtől veszi el a lehetőséget, és nem nagyon lehet ésszerű érveket felhozni ez ellen.
Én pl még sosem láttam olyat, hogy egy rátermett pályázó női mivolta miatt nem nyert volna felvételt. Olyat viszont már nagyon sokszor, hogy egy női kollegának nem kell annyit teljesíteni mint egy férfinek (nyilvánvalóan szexista okokból persze). Na erre jön most mégegy lapáttal a kvótás kavarás, amire tényleg semmi szükség.
A magyar nem polgári társadalom, a nagyobb részét nem lehet modernizációs és/vagy elvont célokkal megnyerni a mai bűnözők leváltásának, ezért én nem tartom alkalmasnak az ellenzék mai öt pontját sem, ahogy mondani szokás, a Körúton és a nagyobb vidéki belvárosokon túli mozgósításra. Amíg a…..
gono 2019.01.05 16:20:21
@444: Nyilván a törésvonal ott van ahol mondod. Az hogy épp miért is, hát finom különbségek lehetnek a narratvák között, és a tiéd nem biztos hogy teljesen helyénvaló. A keresztény államiság pl elég érdekes jelenség egy nem annyira keresztény országban mint a miénk.
A sokat vitatott új törvény fogadtatásában elválasztanék két dolgot egymástól: a rezsimmel szembeni jogos ellenszenvet és a konkrét munkaerőpiaci intézkedést. Az elsővel alapvetően egyetértek, az utóbbi fogadtatásával csak annyiban, amennyiben -- nekem kicsit zavarosan -- elnyújtja a ledolgozott…..
gono 2018.12.24 08:40:58
@HaFr:
"Az sem állja meg a helyét, hogy a munkavállalók ki lennének szolgáltatva a munkaadóknak."

Nos, ez nem egy rendelet, hanem törvény aminek működnie kell mindenféle helyzetben. És épp most is bizonyára van aki ki van szolgáltatva. Szóval nem értem, hogy az ilyen jellegű érvek egyáltalán miért bukkanak fel a vitában.
gono 2018.12.24 11:27:32
@HaFr: Nincs túlóra felár. Túlóra diszkont van. Csak a ki nem fizetett tulora - fizetett tulora esetében beszélhetünk felárról.
A főáramú közgazdászok ma úgy hiszik, hogy a kapitalisták profitjukat nem a munkások kizsákmányolásából nyerik. Helyette úgy hiszik, hogy a vállalkozó kapitalisták profitjukat a jelenben való lemondásból, kockázatok vállalásából, és a termelés megszervezéséből szerzik. Ezzel az alkalmas helyről…..
gono 2018.12.24 08:16:18
@lecsós: Értem én hogy nehéz felfogni itteni környezetben szocializálódott fejjel a bullshit munkakörökkel elárasztott szervezetek versenyképességét, de egészen egyszerűen arról van szó, hogy az ottani gazdasági környezetben ez a piaci realitás. Több munka kell ugyanarra mint nálunk, mert mindenféle improduktv szokások és szabályok szólna közbe a gyakorlatiasságnak. Véleményem szerint ennek köze van a szakszervezei mogalom hagyományinak és a belső politizálásnak is.
Messziről nézve ez csak egy aspektusa annak a dinamikus egyensúlynak, ami jelenlegi és a piacra belépni kvánó szereplők között van. Nyilván az inkumbensek szuboptimális működése szükséges ahhoz hogy az újak labdába tudjanak rúgni. Szrintem a piac dinamikájára nem lehet panasz, a szereplők igenis nagy ütemben csrélődnek (és ez önmagában érvénytelenti a megjegyzésedet az új piaci paradigmával kapcsolatban).
Orbán a közérdekre hivatkozva kormányrendeletben tiltotta meg az új fideszes médiaholding versenyhivatali vizsgálatát. A versenytörvény 2013-as módosítása kimondja: a kormány felhatalmazást kaphat arra, hogy az engedélyköteles összefonódást rendelettel közérdekből - így különösen a munkahelyek…..
      Az Index híre szerint kirúgták a Századvég szerkesztőségét és lemondott több szerkesztőbizottsági tag.     Egy olyan lapról van szó, amelynek az első szerkesztőségének volt egy Orbán Viktor nevű tagja...     A főszerkesztő Demeter Tamás, nem névrokona annak a Demeter Tamás nevű…..
Kant meghatározásában a felvilágosodás "az ember kilábalása a maga okozta kiskorúságból". Kant tévedett: ilyen kilábalás nincs, a "kiskorúság" új körülmények között folyamatosan újratermelődik. Mennyiben tekinthető kevésbé "kiskorúnak" a mai ember abban a kanti értelemben, hogy "valaki mások…..
gono 2018.09.11 15:24:01
@CleanYourRoom:
LOL!
Mondtam én vamit baloldali egyenlősítő eszmékkel kapcsolatban?
Monddcsak mégis miről beszélsz?

Ha valaki tagadja az eredményinket és nem látja hogy csodálatos dolgokra vagyunk képesek az bizony orvosi eset.

Hafr most a felvilágosodásnak rontott neki, de már ott tartunk hogy egyesek a reneszénszba kötnek bele. En nem normális. Ez a szellemi dögvész.