Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyika77

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
nagyika77 2009.03.24 18:25:51
@hunor76: Gondoltam, hogy nem kellene kiírni a forrást, de az úgy ciki. Gondold azt, hogy nem ő mondta. Igazából számomra az idézet tartalma a fontos, nem az, hogy ki mondta.
Aki szombat estére már beleunt a találgatásokba, hogy Morgó, Szende, Szundi, Tudor, Vidor, Hapci vagy Kuka legyen-e az új miniszterelnök, elugorhatott a Millenárison megrendezett Antirasszista programsorozatra is. De aki igazán okos volt, rögtön akkor távozott, mikor befejeződött a…..
nagyika77 2009.03.23 09:26:28
@obulus: Igaz. És az is igaz, hogy olyan a kormányunk, amilyet megérdemlünk. A legnagyobb baj az, hogy most újra megindult a hatalom átmentése, mennek az egyezkedések a suttyó kis alkuk mint 20 éve. Senki nem tesz ellene semmit. Tökmindegy, hogy melyik oldaról lesz új miniszterelnök és kormány, mert úgy is az marad ami eddig volt. Egy igazi tökös "Más Politika" kellene.
Az alábbi írás nem az LMP hivatalos nyilatkozatának burkolt kritikája. Az eredeti szöveg szép, okos, megrendítő. Megfogalmazóját személy szerint is szeretem és becsülöm, mi több: ha van valaki, akit alkalmasnak tartok arra a posztra, amit jelenleg az LMP-ben betölt, őt…..
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
nagyika77 2009.03.05 21:15:43
@bnct: Magamat is beleértve elég sokan vagyunk akik kicsit kiábrándultunk az lmp-ből a poszt miatt. Szép dolog, hogy megtőrtént valamiféle forrásmegjelölés, bár én is úgy érzem, ez tényleg valami más "alkotáshoz" készült. Én a magam részéről kíváncsi lennék rá, hogy a párt vezetősége mennyire ért egyet, vagy mennyire nem, a posztban foglaltakkal.
nagyika77 2009.03.06 11:15:29
@Lastres: Tartottam tőle, hogy ez vezetőségi állásfoglalás. A problémám az, hogy úgy tűnik a szerző abból a feltevésből indul ki, hogy a gyilkosság elkövetői „rasszista szélsőségesek”. Annak ellenére teszi ezt, hogy nincs (nem is lehet) megbízható információja a tettessel kapcsolatban. A poszt számomra is képviselhető lényege: „Ebben a helyzetben csak a tisztelet, a jóakarat és az összetartozás hangján beszélhetünk egymással, megértéssel mindenki iránt, akit sérelem ért, kiállva minden magyar állampolgár méltóságának és biztonságának védelmében, megkülönböztetés nélkül. „Úgy gondolom, ha ma Magyarországon valaki másképp politizálna, mint a jelenlegi pártok (sajnos ennek alapján már Önöket is beleértve) akkor az állásfoglalásnak itt vége van. Ezzel szemben a szerző a továbbiakban megpróbálja igazolni, indokolni a feltételezését és egyúttal mintegy mentséget keresni és magyarázatot adni arra, hogy mindez miért történhetett így. Aztán jön a megoldás: „A kiút csak egy, lehetőleg közmegegyezésén alapuló társadalmi integrációs politika következetes és kitartó érvényesítése lehet.” Ami szép mondat, meg jó is csak éppen ilyen nincs. Lehetne viszont társadalmi közmegegyezés azzal kapcsolatban, hogy a közösségi lét írott és íratlan szabályait mindenkinek be kell tartani. Szerintem ez a legfontosabb feltétele bármilyen párbeszédnek. Kár hogy ezt nem sokan gondoljuk így.
nagyika77 2009.03.06 17:07:53
@bnct: @Lastres: Én mint szimpatizáns írtam le a gondolataimat, azt kifejezve, hogy ha egy párt másként akar politizálni, mint a jelenlegi parlamentiek, akkor nem biztos, hogy okos dolog beállni egy olyan sorba, amihez elvileg semmi közük.

A részvét kinyilvánítása meg az együttérzés kifejezése teljesen rendben van, de a többi az nem volt helyénvaló.

Ha ezt a cikket valamelyik parlament párt jegyezné, azzal nem lenne bajom, megszokhattam. DE ha valaki a dolgokhoz való másként viszonyulást tekinti küldetésének, akkor tegyen is úgy. Igényem lenne érezni, hogy vége van a sunyi-suttyó-mutyizós világnak, de legalább is vannak, akik erőfeszítést tesznek ennek érdekében. Minden párbeszéd és útkeresés meg magyarázat csak ez után válhat hitelessé.