Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csávógyerek

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
Csávógyerek 2019.11.24 20:39:48
@Laptop7712: Ha nem gond, eltekintenék a személyeskedéstől nem mentes válaszod méltatásáról, mert nem érzem magam érintve az időnként egyébként is nehezen értelmezhető tartalma által. Inkább csak hozzátennék egy megjegyzést egy egyébként jó meglátásodhoz:

A generációk jelenleg közhasználatú definíciója nem Magyarországra lett kitalálva, hanem legelsősorban az Egyesült Államokra. Magyarországnak, vagy esetleg a volt keleti blokk országainak együttvéve, nem ártana saját definíciókat kitalálni, amik pontosabban leírnák az általad is boncolgatott helyzeteket.

(Gyurcsány egyébként 61-ben született, ezért ő "boomer", de ha egy kalap alá veszed őt az "x-generációval", azzal már előre is léptél a helyi definíciók alkotása felé.)
Csávógyerek 2019.11.25 01:10:56
@Tamáspatrik: Egyetértek mind a két pontoddal.

Példaként, én 91-ben fejeztem volna be az egyetemet eredetileg, de helyette kétszer egy évet halasztottam, hogy véletlenül se kelljen állami cégnél elkezdenem dolgozni, mert még alig voltak multik az országban. 93-ban végezve még mindig elégedetlen voltam a lehetőségekkel, ezért inkább folytattam mesterképzéssel. Utána már rengeteg lehetőség volt.

Voltam pár nyári szakmai gyakorlaton állami cégeknél az egyetem első éveiben a 80-as évek végén, és szürrelálisnak találtam azt, amit láttam. Bár előfordulhat, hogy a helyzet ma sem sokkal jobb az állami cégeknél Magyarországon, bár csak a hírekből van tapasztalatom, így nem mérvadó a véleményem.
Csávógyerek 2019.11.25 01:28:03
@Tamáspatrik: Érdekes az online csatornákon át időnként nézegetni, hogy milyen szemléletet mutatnak jelenleg azok, akikkel egykoron felnőttem. Rendkívül széles a spektrum. Néhányan haladtak szépen előre, mások kevesebbet, megint mások a nyolcvanas évekbeli önmaguk tengelye körül pörögnek még mindig, gyakran ugyanabban a közegben, mint annó. Az utóbbiak láthatóan kevésbé voltak képesek megújulni.

Ugyanaz a generáció, mégis csarkallatosan más szemlélet és életút. Jó móka a generációsdit elemezgetni, de nem tudom, mennyira számít igazából. Nemrég csináltam egy tesztet, ami az y-generációba helyezett az értékrendem alapján.
Az elmúlt időszakban több helyen halhattuk – a témával hivatalból foglalkozó egyes tisztviselőktől is –, hogy Budapest levegőminősége egyre javul, valójában nincs is szükség sürgős, érdemi intézkedésekre, azonnali beavatkozásra, mert már elmúltak azok az idők, amikor Budapest sereghajtó volt az…..
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
Csávógyerek 2019.04.29 15:47:10
@nookedli: Barátom, egy középfokú nyelvvizsgát sem sikerült összehoznod évek alatt, de másokat oktatsz nyelvekről. Én egy kegyetlenül nemzetközi helyen dolgozom. Az egyik irodánkban néhány éve csináltunk egy felmérést, és az 500 embernek 40 különböző anyanyelve volt. Volt köztük japán is meg kínai. A japán srác, Yoshi, elég szépen el tudta olvasni a kínai írást anélkül, hogy valaha tanulta volna. Elhittem neki, mert ha beírom a google-be, ilyesmik jönnek fel: "Japanese has no genetic relationship with Chinese, but it makes extensive use of Chinese characters in its writing system, and a large portion of its vocabulary is borrowed from Chinese." Most akkor benne vagy benned bízzak? Nem nehéz választás.

Viszont teljesen elfogadom, amit írsz, hogy egyeseknek semmi szükségük rá, hogy kitáruljon a világ. Őket hívják konzervatívoknak, akik belemerengenek a(z elképzelt) múltba, és boldogok vele. Ők választották meg a Fideszt, ami pedig most őket kukkantja seggbe a létező összes módon. Egyébként, én ha fideszes lennék, betiltanám a nyelvtanulást, mert az embereknek még a végén kinyílik a csipája, aztán netalán még el is húznak az országból.
Csávógyerek 2019.04.29 16:22:30
@bölcsbagoly: Bárcsak tudnék. Én ott lemaradtam, hogy a Fideszé az oktatásügy teljes egészében. És a Fidesz képviseli legjobban azt a kulturát az országban, ami miatt az emberek nem vágynak a világ megismerésére, és ami nyelvismeret nélkül eleve nehéz dolog.

Nem a Fideszt hibáztattom egyébként, mert az ők az ország saját kultúrájából nöhettek csak ki. Ahogy Oszláts, az alkoholista tornatanárunk mondta nem sokkal azelőtt, hogy elvitte a mája: "amilyen a mosdó, olyan a törölköző".
Csávógyerek 2019.04.29 18:26:11
@bölcsbagoly: Bocsáss meg, hogy zavartalak. Bevallom férfiasan, eltévedtem. Esküszöm, azt hittem a 444-en vagyok, nem pedig Fidesz trollok között. Csókoltatok mindenkit. Nem kell válaszni.
Erről Pócs János képviselő posztolt képet:..
Csávógyerek 2016.11.01 14:19:00
@Tisztességes Természettudomány: Egyenlő jogot biztosítana a házassági szerződés? Valóban? Mire is meg hol is pontosan? Az USA melyik államában próbáltál már autót venni hitelre? Vagy orvoshoz menni úgy, hogy csak az azonosnemű párodnak van egészségbiztosítása a munkáltatója által? Vagy social security-t kapni, amikor meghalt autóbalesetben?

Lehet, hogy számodra a buzi definíciója a haverja faszát a sötét lépcsőházban szopó részeg tinédzser, de nekem közvetlen kollegáim is vannak, komoly felnőtt emberek, nagyon hosszú homokos kapcsolatban. Róluk szólnak ezek a törvények, nem pedig az utcán felvonuló drag queenek-ről, meg a buzibárokban alkalmi kapcsolatot kereső szerencsétlenekről.
Csávógyerek 2016.11.01 19:23:16
@hagyma: Tudtál venni autót magadnak? Gratulálok, ez nagyszerű. Ügyi-fogyi vagy. De inkább arról mesélj, hogy vajon jelzáloghitelt is sikerült-e felvenni azonos nemű pároddal a közös házatokra?

Egészségbiztosítást is lehet venni külön-külön? Isteni. Ismét gratulálok, hogy erre is rájöttél. De inkább arról mesélj, mi jött ki, amikor összevetetted a két embernek külön vett egészségbiztosítás költségét azzal, amit az egyik munkáltatóján keresztül mindketten kaphatnának. Vagy mindsokan, ha esetleg gyerek is lenne.

Ha hegyekben áll a lóvé, semmi nem gond. Ki nem szarja le, ugye? Elárulok egy titkot: az emberek többségénél, a buzikat ideértve, nem áll hegyekben a zsé.

Vagy akár erre varjál gombot: Amy nevű kolleganőm, több mint 10 éve kapcsolatban egy másik nővel, aki megszülte a saját gyerekét a kapcsolatuk sokadik éve után, és most közösen nevelik. Tegyük fel, Isten ments, a másik nőt agyoncsapja a villám. Mi lesz a gyerekükkel? Mi lesz a házzal? Mi lesz a lóvéval a bankban? A nyugdíjfekektetéssel?

Tudom, a pénz nem számít, mert fán terem. Meg lehet vele venni a bíróságot is, hogy maradhasson a gyerek. Meg a bankot. Meg a nyugdíjbiztosítót is. Meg rá is lehet gyújtani vele. Az életbiztosítás mindent megold, mi? Főleg, mert ingyen is van arrafelé, meg végtelen összeget fizet ki, és a hiányzó gyerekért is kárpótol.

A környezetünk meg az internet tele van példák tízezreivel, hogy milyen nehéz lehet az élete az azonos nemű pároknak. Érdemes tanulmányozni, meg empátiát érezni, legalább egy kicsit.

Az azonos nemű kapcsolat az idő 99.99%-ban nem a kölcsönös fasszopásról meg öklözésről szól, ahogyan azt a kommentelők nagy része elképzeli.

A papoknak mindehhez semmi a köze. Ők csak pofáznak. A létük egyedüli értelme: idézés egy elcseszetten lefordított, értelmezhetetlen, meghamisított könyvből, és szóvirágok fűzése belőle.
Csávógyerek 2016.11.01 21:17:05
@hagyma: "Elhagyott" véleményem szerint (reggel még otthon figyelt az asszony mindhárom gyerekkel együtt, de ki tudja így a délután közepén már) ... az egyedüli férfias dolog a világon a buzikat illetően az, amit Clint Eastwood mondott egy interjúban 2011-ben a GQ magazinnak:

GQ: Yeah, but maybe between the movies you have some political feelings. You've described yourself as a social libertarian. What does that mean to you?

Clint Eastwood: ... Let's spend a little more time leaving everybody alone. These people who are making a big deal out of gay marriage? I don't give a fuck about who wants to get married to anybody else! Why not?! We're making a big deal out of things we shouldn't be making a deal out of.

Primitívnek tartom úgy általában, amikor az emberek egy része azzal van elfoglalva, hogy miként tudná azoknak az életét, akikkel nem ért egyet, még nehezebbé tenni. Mindenki, aki nem a saját dolgával vagy mások segítésével foglalkozik, egyszerű ragadozó, aki mások életéből táplálkozik.
Nincs olyan ember, akinek ne olvasott volna az új őrületről, ugye? Csatlakoztam a telefonját bámuló sétálgató tömeghez, és egy hétig nagyon komolyan játszottam. Nyakamba vettem a várost, mert kíváncsi voltam, mennyire tudom beépíteni a meló és az életem mellé azt, hogy pokémenok után rohangásszak...
Már nincs két teljes hónap a Nagy-Britannia uniós tagságáról szóló népszavazásig, ami rengeteg magyar sorsát is érintheti, ugyanis a brit-uniós viszony jövője nyilvánvalóan senkinek sem mindegy (akár a szigetországon kívül sem). De hogyan élik meg ezt a helyzetet,…..
Csávógyerek 2016.04.26 21:02:32
@Herr Géza: "Azért az is nonszensz, hogy az USA-ban az oda illegálisan bejutók, vagy a legális jogcímmel érkezök, de "ottfelejtödött" polgárok gyakorlatilag éveken-évtizedeken keresztül ellavírozhatnak, munkát vállalhatnak, adót fizethetnek (:D), betegbiztosítást köthetnek, lakást bérelhetnek, bankszámlát nyithatnak, akár börtönben is ülhetnek anélkül, hogy bárki is foglalkozna az illegális státuszukkal" ... próbáld mindezt meg manapság ... az E-Verify korában ... meg amikor új jogosítványt is csak addig kapsz, amíg a legális státuszodat igazolni tudod ... sok sikert hozzá ;o) Volt olyan kollégám (a szerencsétlen), aki 30 éve élt az USA-ban, eredetileg diákvízummal érkezve, amerikai felesége volt gyerekkel, és éppen legalizálni próbálta végre a státuszát ügyvéd segítségével, amikor kiderült, hogy amerikai állampolgárnak hazudta magát korábban munkavállalási papírokon ... 3 nappal a zöldkártya-interjúja után már nem volt az országban. Más világ ez már, de nagyon, mint a múlt században.
Csávógyerek 2016.04.26 22:20:28
@M. Péter: Van sok millió illegális bevándorló valóban. Sokféle fajta: olyan, aki évtizedek óta itt él; olyan, aki babaként érkezett és a kisebb testvérei már mind amerikai állampolgárként születtek, és így ő most nem érti, miért alsóbbrendű a testvéreinél; olyan, aki nemrég érkezett, és esetleg már korábban toloncolták ki. Ezek döntő többségének nagyon nehéz az élete. Alantas meló éhbérért; nincs egészségbiztosítás; remegés, amikor rendőrautó megy mögötted; tengődés perspektívák nélkül; deportálás, miközben a gyerekek itt maradnak a rokonoknál, stb. Nem akarnál ilyen életet. De nekik gyakran még mindig jobb, akár sokkal jobb, mint ahonnan jöttek, mert ott kegyetlen rossz lehet.
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Csávógyerek 2016.04.16 01:32:04
@Tblog: Hát, barátom, akkor most el fogod nekem árulni, hogy pontosan milyen ismétlőfegyverek is voltak a világban 1791-ben, mert én egyről sem tudok.

Szerencse viszont, hogy akkoriban nem voltak még interkontinentális ballisztikus rakéták nukleáris robbanófejjel, mert akkor az is bekerülhetett volna az alkotmányba.

Csak úgy eszembe jutott, hogy kiváncsi lennék, a texasi magyar asszonyok miként védik meg magukat egy pici concealed carry pisztollyal egy Bushmaster gépkarabéllyal szemben, amit pl. Sandy Hook általános iskolánál használt az orvosilag elmebetegnek nyilvánított szerencsétlen.

Mindezek ellenére én nem vagyok a fegyverbirtoklás meg viselés ellen. Ellődöztem én magam is jópárezer lövedéket az évek során számtalan kaliberrel meg fegyverfajtával. Az elmúlt egy hónapban kétszer is voltam lőtéren. De mindezek ellenére nem fogok tapsikolni a fegyverek mellett, és nem különösebben érdekelne, ha soha többet nem lőnék.

Egyébként a lövöldözésénél sokkal több embert öl meg az USA-ban az önpusztító életmód meg autóbalesetek. Csak hát azok nem olyan látványosak, és nehezebb velük szenvedélyeskedni.

Tök jó ez a blog. Élvezem.
Az egészségügyi kiadások szinte minden országban vitatott témának számítanak, hiszen a társadalom működéséhez létfontosságú dologról van szó. De vajon melyik ország költi a legtöbbet egészségügyre? Nem látod a Napicsártot? KATT ide! Ha az összes (állami és magán)…..
Csávógyerek 2016.04.13 19:58:31
@midnight coder: @karandash:

Az emberek szeretik címkézni a dolgokat. A "szocializmus" egy népszerű címke. Bernie-nek semmi köze hozzá. Az USA jelenleg annyira vadkapitalista és igazságtalan, hogy egy kicsivel több esélyegyenlőség még mindig meghagyná neki a Föld legkapitalistább státuszát. A beteg és tudatlan emberek esélytelenek az életben, ha nincsen pénzük egészségügyi ellátásra és tanulásra.

A kérdés igazából itt nem az elsősorban, hogy ki fizeti majd, hanem az, hogy miért többszörösen drágább mint máshol. Megmondom, miért: mert a működtetőknek jó ez így. Ők a konzervatívok, akik konzerválni akarják a jelenlegi helyzetet.

Az éves szakorvosi fizetések negyedmillió dollártól mennek felfelé egy teljes millióig. A felelősségbiztosítás kötelező és kegyetlen drága. Termérdek lobbi-szervezet meg az FDA garantálják, hogy ne lehessen józan áron gyógyszerhez jutni. A felsőoktatási intézményekben helyekben állnak az adminisztrátorok. A egyetemi csapatok edzői még az orvosoknál is jobban keresnek. A jegybanki alapkamatnál akár 6%-kal is magasabb a diákhitelek kamata. Mindemellett, a reálbérek az egyszerű munkáknál, mint amit a diákok tudnak pl. szerezni a 70-es évek beliek harmadát sem érik el. A személyi csődök leggyakoribb oka: kifizethetetlen orvosi költségek.

Ha a költségek beállnának egy igazságos szintre, akkor a finanszírozás kérdését sokkal könnyebb lenne megválaszolni.

Amcsikról még nem hallottam, hogy Magyarországra utaznának fogfájással. Inkább ezer dollár a fogorvosnak, mint ezer repjegyre, mégegyszer ugyanannyi szállodára meg egyéb költségekre, mindez néhány óra helyett egy hét vagy akár hetek alatt.
Miközben hajlamosak vagyunk irigyelni a nyugati nyugdíjasok életszínvonalát (okkal, tesszük hozzá gyorsan), egy nemrégiben megkötött egyezmény hátrányosan érintheti azokat a magyarokat, akik például az Egyesült Államokban szereztek biztosítási időt...
Szerencsés Hella Egy kicsit elgondolkodtam az életemen. Honnan indultam és hol vagyok most, merre tartok. Hol tartanék most ha otthon maradok? Már jó pár cikk szólt arról, hogy hogyan boldogulhatunk külföldön. Hol keresünk jobban, vagy hol milyen kapcsolatokkal gazdagodhatunk vagy éppen mennyire…..
Már nagyon vártuk, hogy Orbán Viktor is megszólaljon a Hosszú-Gyárfás háború kapcsán, ám a semmitmondó tiszteletkörökön nem jutott túl a miniszterelnök. A péntek reggeli nyilatkozat után azonban hivatalosan is politikai ügy lett Hosszú Katinka lázadásából, ami végtelenül szomorú fejlemény. Persze…..
Csávógyerek 2016.01.09 01:07:21
@vanvelemenyem: Igazad van abban, hogy tényleg gyorsan (azért jóval több mint egy hét alatt) megkaphatná az állampolgárságot (ami egyébként normálisan 5 hónap átfutási idővel bír), ha már régebben (minimum 5 éve) van zöldkártyája a saját jogán, ami valóban előfordulhat a teljesítménye alapján. Ha viszont a férje jogán kapott csak zöldkártyát, akkor még nincs neki elég ideje ahhoz, hogy az olimpia előtt állampolgár legyen (3 évet kell várni házassággal szerzett zöldkártyánál). A lényeg az, hogy elhúzhat simán Orbanisztánból, ezért sokkal szabadabban beszélhet és cselekedhet, mint a sok szerencsétlen, akik a helyi feudális rendszer kiszolgáltatottjai. (Egyébként, nemrég lettem amerikai állampolgár magam is, és rohadtul egyetértek azzal, amit Katinka tett, még ha lehetett volna tapintatosabb is.)
Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság: 20-34 IQ és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság: 19 IQ vagy még az alatt régi neve. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Idiotizmus Egészen elképesztő ahogy a Fidesz a családról, a társadalomról, a…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Ilyen bődületes, otromba, ízléstelen, „habonyárpis”, demagóg kirakat-sallangot még nem látott a világ! Gyere vissza kisfiam havi százezerért! Óriási deal mondhatom, méghozzá százmilliós költségvetésből. Annak, aki ezt az egész borzalmat kitalálta, vajon mennyi esik le a…..
(A szerző se nem harmincas, se nem szingli. Húszas évei legvégén jár, ám sok e körbe sorolható barátja, ismerőse van, akikért tenni akar, akiket szeret, s akiket valóban sokra értékel, nagyra tart, sokukat egyenesen példaképének tekint, vagy épp felnéz rájuk…) A mai…..
Csávógyerek 2015.05.03 02:45:41
@[c]: Teljesen jogos mind a kérdésed, mind az észrevételed.

Az üzenetem az (próbált lenni), hogy a szinglik nem csak önmagukra nézve lehetnek toxikusak, hanem azokra is a környezetükben, akikre nagy hatással bírnak.

Van még egy másik hasonlóan súlyos példám, de ne nem akarnék vele senkit untatni.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
Csávógyerek 2015.02.18 21:46:27
@téridő2: Számomra az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat szinte egy ima. Soktucatszor elolvastam, és még esti séta közben is időként meghallgatom, akármilyen hülyén is hangozhat, mert annyira mélyen megérint a szellemisége.

Tehetetlenséget és szorongást érzek, amikor belegondolok, hogy Magyarország visszafelé halad az időben, és "még", vagy talán "már", ott sincs, ahová más része az emberiségnek már negyed évezreddel ezelőtt eljutott.

Mindezt úgy, hogy már 11 éve ott élek, ahol ezt a dokumentumot annó írták. Minden nap, minden egyes nap, szeretnék hazamenni, megfogni a magyar politikai elit tagjait egyesével, és mint hülyegyerekeket felpofozni őket, amíg vérezni nem kezd a pinokkió orruk az ostoba fejükön.
Csávógyerek 2015.02.19 00:39:08
@unionista: Abban teljesen egyetértek, hogy nem érzem annyira a bőrömön, mint Ti, legalábbis napi szinten.

De amikor apám és több barátom rendszeresen tüntetni járnak; elvesztik a munkájukat, mert nem akarnak segget nyalni; anyósomat innen támogatjuk anyagilag, mert nem tud megélni; amikor a látom a nagyitól örökölt pénzmagocska elértéktelenedését; látom valaha tisztelt barátaim agyhalálát a rendszer piócáivá válás által; amikor nem engednek szavazni a magyar választásokon; és közben olvasom pontosan ugyanazokat a híreket, amiket Ti, akkor nem tudok nem része lenni a magyarságnak.

Annyi a különbség, hogy nekem Orbán nem kell már, hogy a miniszterelnököm legyen. Kondásnak azért felfogadnám ...
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az új királyi család (balról jobbra): Leonor, don Felipe, doña Letizia, Sofía. Spanyolországban a tegnapi nap egyszerre volt örömmel és bánattal teli. A szomorkodásra a válogatott csúfos veresége adott okot, amivel egyúttal a világbajnokságtól is búcsúzni kényszerül a…..