Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monnyolle

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne dobd el a szemetet! Ha eldobod valami ok miatt figyelj, hogy merre dobod! Jobbra, vagy balra? Már a szemétnek is van ideológiája. Talán emlékszik a nyájas olvasó arra, hogy micsoda felháborodás lett pár éve abból, hogy egy futóversenyen az eldobott műanyagpoharakat belefújta a szél a Dunába. Nem…..
Túl sok őrültséget láttunk mi már ahhoz, hogy a magyar politikai életben bármire rá merjük sütni a médiahack címkét, Az alábbi, az interneten néhány napja keringő levél mégis gyanús egy kicsit. De, ismételjük, csak egy egészen kicsit. Miért ne létezhetne tényleg az Új…..
monnyolle 2009.06.19 03:11:03
Na jó, nem vártam rátok, írtam ennek a jóembernek egy nyílt emilt, ehun:

Kedves Gábor!

Van nekem egy kedves barátom, aki hozzád hasonlóan nem tanulta meg, hogyan is működik a megyar helyesírás, mondattan, morfológia. Akárhányszor szóba hozom neki a dolgot, azt mondja: "a titkárnőm kijavítja a leveleimet". Mármost ez így igaz is (úgy-ahogy), de azért hiába könyvvizsgáló ez a barátom, azért a saját könyveim vizsgálatát nem bíznám rá.

Meg is mondom neked, hogy miért nem.

Nagyon rendes srác amúgy, de tudni kell róla, hogy szakmunkásképzőt végzett, estin érettségizett, és egy nem túl nívós, ámde annál fizetősebb főiskola volt a dobbantója. Gyér mennyiségű könyvet vett élete során a kezébe, csak ami feltétlenül szükséges volt.

Namármost.

Mivel részint ez a szakmám, ezért ha valaki írásban megnyilatkozik, akkor az ötödik mondatának a végére megmondom, hogy hány regényt olvasott életében (jobbaknál pluszminusz 10, nálad 2 könyv pontossággal), hogy hány drámaíró nevét ismeri (jobbaknál 3 szerző potossággal, nálad pontosan), hogy hány verset olvasott életében (ezt meg bárkinél tök pontosan, nálad pláne), valamint hogy utoljára hány éves korában hozta össze a rosszsorsa szépirodalommal. Nálad ez a négy szám így nézne ki: 3, 1, 4, 8. Maradjunk annyiban: nem túl fényes eredmény egy fároszhoz, ha ez a szó mond neked valamit.

Mindezt csak azért tartanám fontosnak leszögezni, mert ettől persze még lehetsz nagyon jó ember. Ahogyan a fent említett barátom is az. Fontos különbség azonban köztetek, hogy ő nem alapít pártot, és nem várja el sok-sok embertől, hogy egy hozzá hasonló idiótára (a szó legnemesebb értelmében, persze) bízza a maga, családja, vállalkozása, lakóhelye, hazája sorsát. Ugyanis ahhoz azért van elég önkritikája, hogy tudja: ha valaki alulművelt egy ilyen feladatra, akkor azt csacsiság lenne elvállalnia, hiszen azzal önmagán kívül igen sok (akár még magánál is sokkal műveletlenebb) embert csapna be, és -- akár -- sodorna a végromlásba. Épp ennek vagyunk tanúi lassan egy évtizede: hozzá nem értő, impotens, korrupt, valamint végtelenül ostoba emberek viszik a fáklyát mielőttünk, és mutatják a boldog jövő felé vezető utat.

Félre ne érts, nem azt akarom én mondani, hogy a boldog jövő felé vezető út Jókaival van kikövezve, de azért azt igen, hogy ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a zárójel és a zárójelezett szöveg közé nem teszünk szóközt, akkor vélhetően, A. Smith, J. Keynes, Bibó I., vagy éppen Rajk L., Nagy I. nevei sem mondanak sokat néki. Ami, valljuk be, ezzel az ambícióval igen nagy gáz.

A minap a közszolgálati tévében egyenes adásban derült ki, hogy pénzügyminiszterünk nem tudja, mi fán terem a békekölcsön (függetlenül attól, hogy favorizáljuk-e a nevezett fogalmat), vagyis nem járt középiskolába, de ha mégis járt, akkor biztosan nem érettségizett. Komolyan azt akarod, hogy egy ország tartson ilyen alulművelt karrierista baromnak, mint amilyen a miniszter úr?

Mármost nem kérek én tőled többet, mint hogy fontold meg: nem kéne-e továbbra is a békésszentandrási szörpüzemben palackoznod a jó kis bodzaszörpöt, vagy a rákosszentmihályi postát kézbesítened. Véletlenül sem kívánnám elvitatni, hogy eredendő szakmádban, akármi is az, kiváló szakértelemmel bírsz, őszintén remélve persze, hogy abban nem kell írásban megnyilatkoznod, vagy gondolataidat más emberekkel megosztanod.

Eredendő szakmádban továbbra is sok sikert kívánok neked, és ha mégis felvinnéd legalább államtitkári szintig (bár intellektuális kvalitásodtól egy MSZP-s miniszterelnöki szék sem áll messze), akkor feltétlenül keress meg, szívesen dolgoznék neked mint korrektor, sőt, akár sajtóreferens. Biztos, hogy jól tudnánk együttműködni, volt hozzád hasonló főnököm.

Üdv: m.
Hamarosan megváltozik a mise egyik legfontosabb imaszövege. Az eucharisztikus imában: „Ez a vér értetek és sokakért kiontatik” lesz. Azaz az eddig használt „mindenkiért” szó helyett a „sokakért” fog szerepelni. „Ennek használata 2009. Pünkösd ünnepétől kötelező” - írja a püspöki kar papokhoz szóló…..
monnyolle 2009.05.28 23:32:10
Jó, hogy ilyen alaposan körbejártad a témát, megtudtam egy sor dolgot, ami nélkül magam is csak bosszankodnék, de azért az aggodalmam sajnos nem múlt el az érvelésedtől.
Tudjuk, hogy XIII. Benedek pápai útja a kezdetektől egy sor félreérthető, aggasztó dologgal volt kikövezve, talán elég csak a Mohamed prófétával kapcsolatos szerencsétlen idézetére gondolni, ami minden mohamedán közösségnél kiverte a biztosítékot. Jó, jó, messzire vezet az a kérdés, hogy bölcs dolog-e egy a pápa által valakitől idézett mondatot a pápa véleményének tekinteni, de hát az átlag imámot ugyanúgy nem a kifinomult szövegolvasási kvalitásai miatt szeretjük, ahogyan az átlag plébánost sem. Na és a lényeg: ahogyan nem vall túl nagy bölcsességre félreérteni valakit, aki mindössze idézett egy bizánci (?) teológust, úgy az sem vall túl nagy bölcsességre, ha valaki 2001 szeptembere után a mohamedán világgal kekeckedik. A kettő közti súlyponti különbségtevést most hagyjuk, amúgy is csak nüansznyi.
Ugyancsak nem volt szerencsés húzás a holokauszttagadó brit (?) püspököt az anyaszentegyház kebelére ölelni. És (most) megint csak hagyjuk a holokauszt kérdését, mert ennél fontosabb a dolog üzenete XIII. Benedek részéről.
Szóval azt akarom csak mondani, hogy minden, amit a szentatya tesz, kijelent, annak a tett és a szavak egyházjogi vagy akár csak a hívek felé irányuló lelki vonatkozásán túl súlyos üzenete van, amit elsősorban nem a (r.k.) hívőkre kéne méretezni, hanem a többiekre.
Oké, mindig is "sokakért" volt. Oké, a szöveghűség, a hagyomány, az ökumené. Mind rendben van. De milyen üzenetet olvas majd ki a dologból Gipsz Jakab, és Ahmed a Kebab? Ugyanis rajtuk, valamint raktam (a templomba csak ritkán betévedőn) kívül még jó néhány millióan fogják magukban azt kérdezni, hogy ezt most miért volt olyan baromi fontos visszacsinálni?
Ja, és a nickemmel ne törődj, nem rád vagy rá vonatkozik... csak egy nick.
Az újbudai képviselőtestület szerdai, alkoholtilalmat bevezető rendelete után további intézkedéseket tervez bevezetni a kerületben. Mint ismeretes, csütörtök óta a XI. kerületben sem tarthatnak nyitva éjjel azok a boltok, amelyek alkoholt is árulnak. A polgármester ugyanakkor…..
VENDÉGPOSZT Vorák Anita, az eMaSa munkatársának írása. Temesi Ferenc kortárs magyar író, aki legismeretebb, Por című regényével „létrehozta a »szótárregény« műfaját", Szóbánya címmel a Magyar Nemzet hétvégi számában publikál szómagyarázatokat.…..
monnyolle 2009.05.19 00:18:14
@.Iván: Látom, a jogi oldal nem érdekel, az irodalmi részéhez nem szólsz hozzá, a hozzászólásod lényege a honorárium kérdése körül összpontosul. Mégis, ha a betűkről nem ejtesz szót, akkor milyen vonatkozásban érzed a hozzászólásod relevánsnak?

@Rékuc: "Itt nincs semmilyen irónia"
Hát épp ez a lényeg, szerintem van. Ha 2009-ben valakit az internetről idéz valaki, azt nem is tudom más módon, mint az irónia fogalmaival leírni. Te látsz ebben valami más értelmet?
Máskülönban a hozzászólásoddal véresen egyetértek, de szerinted van ez ellen más hatékony éles, király, gecinagyfegyver, mint az, hogy a saját blogodon teszed neveségessé, és szót se ejtesz szerzői jogokról meg hasonló röghözkötöttségekről?
monnyolle 2009.05.19 00:42:12
monnyolle 2009.05.19 01:05:13
@borovi: "aki azt hiszi, megújította a 20. századi magyar irodalmat, pedig nem."

De.
Tisztázatlan okokból igazoltattak tömegével bicikliseket a rendőrök szerdán kora este. A biciklisek a klasszikus Critical Mass felvonulás miatt gyűltek össze. A Critical Mass, azaz kritikus tömeg nevű kezdeményezés lényege, hogy több biciklis egy időben egy irányba teker. Azaz nem…..
Bizony, az ikonikus sztár a Balmain kifutóján már látott, 2009-es őszi/téli kollekciós női pólóban feszített a minap, amelynek az árát a net-a-porter egyik munkatársa 10.000 dollárra becsüli. Úgy látszik Michael Jacksont nem érinette a gazdasági világválság - vagy talán a…..
Vessenek véres hússal etetett kommentelők elé, de egész jól mulattam Gábor, a mosógépszerelő levelezésén Gáborral, az Öntevékeny Ügyféllel. A Homárnak nem nagyon vannak elvei, de ha mégis, akkor az ügyféllel szembeni szélsőséges udvariasságot alapvetőnek tartjuk. De attól…..