Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abrak_a_dabra

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Southwest Research Institute mérnökei egy új generációs dízel motort mutattak be, amely fejlesztés elsődleges célja a nitrogén oxidok (NOx) és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése volt az üzemanyag fogyasztás lehető legalacsonyabb szinten való tartása mellett. A több ipari és állami résztvevő…..
abrak_a_dabra 2020.06.11 15:48:54
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"@GyMasa: az elpárolgó benzincseppel.
Bernoulli törvény, Venturi cső, porlasztó. A benzin nem párolog. A párolgás hőelvonással jár, befagyna a porlasztód. Ugye, milyen furcsa nevet adtak neki? Nem párologtató, porlasztó. "

Te igennagytudású, szerinted miért van a repülők dugattyús benzinmotorjaiban porlasztófűtés? Megmondom. Mert gázelvételnél (kisebb keresztmetszet, nagyobb áramlási sebesség) hidegebb környezetben túl tud hűlni és valóban befagy, ami tekintve hogy ezzel a vonóerő is megszűnhet, több mint kínos ugyebár.
Az autókban a beszívott levegő hőmérsékletét több helyen is mérik bár ez más miatt fontos, nopláne a kipufogócsonkról szívják a MELEG levegőt tehát nincs semmi probléma egy kis hűléssel.
Egyébként a porlasztó pont azért kell, hogy az apró cseppecskék a nagyobb felületük miatt könnyebben el tudjanak párologni, ezzel akár lényegesen dúsabb és szabályozható dúsítású keveréket képezve.
abrak_a_dabra 2020.06.11 16:38:25
@desw: a válasz "@Igazamvanvagyigazamvan?" mélyenszántó fizikai eszmefuttatásának szólt.
A benzin ugyanis mint tudjuk kiválóan párolog (persze közben hűl is).
NEM a benzin fagy bele a repülőmotorok porlasztójába, hanem a levegő páratartalma csapódik ki és fagy meg bizonyos körülmények között.
A porlasztó működési elve alapján pedig ugye a torokkeresztmetszet (és ezzel az áramlási sebesség -> nyomás) változik, ami a fúvókán beáramló benzin illetve az átáramló levegő arányát ezzel a keverék minőségét befolyásolja legjobb tudomásom szerint.
Persze nincs a zsebemben a bölcsek köve, de azt hiszem egy végtelenül leegyszerűsített modellnek a fentiek megfelelnek.
A sztori valamikor augusztus közepén kezdődött, amikor is drága unokahúgom úgy döntött, hogy feltétlenül nálam kell kikötnie a régi cipőszekrényüknek, mert az nekem majd nagyon jó lesz. Akkortájt még nagyon jó is lett volna, ha minden úgy alakul, ahogy szerettem volna, de ez a lehető legritkább…..
Minden (op)rendszernek van előnye és hátránya. Előbbit a tulajok szeretik hangoztatni, de ha valaki az utóbbira hívja fel a figyelmet, akkor a hardcore fanok kitérnek a hitükből. Pedig most épp ez történik. Barnabás végigvett minden rendszert, amit az elmúlt években használt, és elmondta az…..
abrak_a_dabra 2017.06.01 08:21:33
@midnight coder: Teljesen egyetértek, mikor az XP támogatást leállították 2014-ben, a 78 éves apámnak Ubuntu-t raktam fel, gyorsabban átszokott rá mint korábban (és fiatalabban) a win95-ről XP-re. Amire neki kell (hírek, internetbogarászás, levelezés, néhány dokumentum/táblázat (openoffice bőven elég), tökéletes, és rezzenéstelenül megy, ha véletlen úgy felejti, akkor akár napokig. Az ár érték arányát ne hasonlítsuk össze egy M$ windozerrel
abrak_a_dabra 2017.06.01 09:13:41
@digitalstoryteller: Csak részben értek egyet. A fejben távolról megoldani valóban szükséges, de speciel az ubuntu 14.04 LTS óta a windows semmivel nem egyszerűbb, főleg a nyomtatóprobléma megoldásában, ugyanúgy fejből kell tudnod az összes kapcsolót, menüt miegymást, és még akkor is benne van, hogy a driver véleményes. Ehhez képest az LTS feltelepült, meg kellett mondani neki a felhasználó nevét, meg beállítani a levélcímét UPC kapcsolaton minden egyebet megtalált, még a canon nyomtatót is . Azóta is elketyeg, az első időkben volt pár kérdés az openoffice némileg eltérő ikonjai/megnevezései miatt, de ez is lecsengett.
Firefox/Thunderbird ugyanúgy megy mint korábban, mindenki happy. (főleg én) Jah, és egy csaknem tíz éves vason elfogadható a sebesség, amit MS vonatkozásában nem mernek kijelenteni ugyanazon a gépen. Segítségnyújtáshoz TeamViewer esetileg ingyenes, a remote desktop (ami egyébként ugye a W7Home-nak nem is része) valóban kérdéseket vetne fel, ha használnánk, de ugye minek. Szóval nagyon az a véleményem, hogy ha valakinek nem kell a photoshop legfrissebb fícsörkészlete, ellenben szeretne ismerkedni a programozással mint fentebb el is hangzott gyerekek kapcsán, vagy mondjuk 60+ az életkora szerintem jelenleg már a legésszerűbb és költséghatékonyabb választás vmi linux. Mondom ezt úgy, hogy napi munkámhoz Windows-hoz vagyok kötve. Egyébként a videoban elhangzottakkal 90%-ban egyetértek, sikerült elég kiegyensúlyozottnak lenni, azonban amint fentebb szintén kiemelte vki, olvasni jobb, könnyebb, gyorsabb és lényegesen sávszélességkímélőbb. Tehát hajrá, vissza a betűkhöz, ezzel is óvhatjuk ám a környezetet!
abrak_a_dabra 2017.06.01 09:49:07
@dr. mesterséges színezék: semmi nézetkülönbség nincs közöttünk, sőt! :-) de határozottan nem cégekről beszéltünk.
„Szerdán egyetlen ember sem próbált meg illegálisan Magyarországra jönni. A rendőrség adatai szerint idén ilyenre még nem volt példa” – hazudta a 80 milliárdból fenntartott közmédia...
abrak_a_dabra 2017.03.31 08:32:39
@Bravehearth: :-)
Azt nem mondtam, hogy a jelentkezőket be is kell engedni. A zöldhatáron viszont NEM kell senkit beengedni/befogadni. Aki ott próbálkozik, az törvényt sért, tehát BŰNÖZŐ és ennek megfelelő elbírálás alá kell esnie szvsz.
De ha már más életre vágyik mint amit otthon él/tud magának teremteni, akkor az az abszolút minimum, hogy a hivatalos úton próbálkozik. Ha nem, akkor meg viselje annak a következményeit.

A fentebb hivatkozott die Welt kommentek között volt egy amivel teljesen egyetértek, SENKINEK sem joga, hogy tetszése szerint kiválasztott ország felé végiggázoljon mindenen és mindenkin, majd ott csak úgy letelepedjen.
Az itthoni népesség csak "emberi" és egyéb jogokat ismerő részével is problémám van, mert egyre inkább úgy tűnik hogy jogai mindenkinek vannak, kötelességei meg lassan már senkinek.

Az unio működése és a megállapodások sajnos két különböző dolog. Ettől még a jelenleg hatályos szabályozás előírja a határ védelmét. A megvalósítás az egy másik dolog.
abrak_a_dabra 2017.03.31 09:08:17
@John Doe3: sajnos ez a riposzt nem ül:
Véletlenül a saját házam (! nem társasház) tavalyi bővítése miatt egy évnél nem régebbi jegyzőkönyvem van, de teljesen biztos vagyok benne, hogy a mai Magyarországon lehet olyan jogszabályt találni amit áthágtam, tehát valóban BŰNÖZŐ vagyok.
Azonban a probléma nem ez, de teljesen mindegy, ha nem értetted amit írtam.
Próbáld meg elolvasni mégegyszer.
abrak_a_dabra 2017.03.31 09:17:47
@Pipas: Köszi :-) úgy tűnik az iróniát nem sikerült megfelelő módon átadni. Én is így gondolom, hogy nem összemérhető a két dolog, de ez ugye egy bizonyos látásmóddal megáldott kört abszolút nem zavar/érdekel.
Manapság csak a két- illetve többnyelvűség előnyeiről lehet hallani. Ha valaki kicsi korától elsajátít egy második nyelvet, utána nem lesz gondja a harmadikkal, több kultúrában otthon érezheti magát, komplexebb lesz a gondolkodása, mint azoknak, akik csak egy nyelvet beszélnek. A több nyelv ismerete…..
abrak_a_dabra 2017.01.26 11:16:40
@spinat: Teljesen egyetértek, egy szokásosan ostoba angolszász megközelítés.
Sose legyen nagyobb baja a gyerekeimnek mint hogy több nyelven beszélnek.
(az enyémek ugyan nem többnyelvűek sajnos, de előfordult már, hogy valamelyik tanult nyelven álmodtak)
Kevés téma képes annyira megbízhatóan kihozni az átlagpolgárban lakozó vicsorgó fenevadat, mint a melegek ügye. Szelíd kisnyugdíjasok, keményen dolgozó kisemberek válnak gombnyomásra lila fejű dühöngővé, ha szóba kerülnek meleg honfitársaink. Kidagadt nyaki ütőérrel megy a buzizás a kocsmában, a…..
abrak_a_dabra 2016.07.02 21:55:04
@atpijkamo112: nézi a faxom de mivel még a vízcsapból is ez az undormány csöpög, áá mit csöpög, ömlik, nem tudom kikerülni.
A várost is elkerülöm az ÖSSZES vonulás idején. Csak időnként nekem sajnos dolgoznom is kell.
abrak_a_dabra 2016.07.02 22:00:56
@atpijkamo112: Honnan kellene kirekeszteni? Tudomásul kellene venni, hogy oka van annak hogy nem tudnak összehozni egy gyereket. Attól még a társadalomnak lehetnek értékes tagjai. (a buzik is.) Azonban a "mások" nem attól lesznek értékesek, hogy minden évben egyre gusztustalanabbul reklámozzák magukat. Valaki írta vagy itt vagy egy hasonszőrű blogon, hogy ha a társadalom (aminek egyenjogú tagjai akarnak lenni) által konvencionálisnak elfogadott módon lennének "büszkék" nem pedig polgárpukkasztanának valószínűleg sokkal gyorsabb eredményre és kevesebb ellenkezésre találnának.
abrak_a_dabra 2016.07.02 22:02:42
@William Kidd: sajnos teljesen igazad van
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
abrak_a_dabra 2016.07.01 00:00:05
@$pi$:
Egyszerűen szánalmasak vagytok. Azon pörögtök, hogy melyik vessző mit jelent a világ első horrorporno mesekönyvében, amit ráadásul részben szájhagyomány után jegyeztek le, majd többszörös fordítások (ferdítések) után akartok értelmezni.
Ha valaki az eredeti arámi nyelvű szöveg birtokában van, és azt el tudja olvasni..... na az beszéljen.

A sok melegnek meg nem kellene provokálni, illetve tudomásul kellene venni, hogy valamiért a természet nem támogatja az utódaik létrejöttét. esetleg végig kellene gondolni, hogy miért is nem? Csak az a baj, hogy ehhez kellene picit gondolkodni, ami itt nem nagyon megy senkinek.

Nyugodtan büszkélkedjetek a természetellenességetekkel.
Egy öltönyös, nyakkendős kulturált felvonulást még én is támogatnék.
A gépismertető-sorozat a harmadik részéhez érkezett, íme:   Homelab-család A Lukács-testvérek (illetve Lukács József és Lukács Endre közül az idősebb, József) a nyolcvanas évek elején egy akkor már nem létező amerikai cég, az Ohio Scientific Challenger számítógépének…..
"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy "Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem…..
abrak_a_dabra 2010.11.22 09:12:45
@۝merta-X: szerintem nem bagatellizaljak el, nem nevetik ki. azonban mindenben olyat latni ami nincsm, na az viszont betegseg.
Ez az állvány egyszeruen azert ilyen mert igy PRAKTIKUS. ha egy sima kereszt lenne (amibe meg bele lehet ugye latni az inkviziciot, te baromarcu, ami ugye csak azert nem napi tema, mert kisse regebben volt, meg nem csak zsidok ellen iranyult) akkor kozepre nem lehet felakasztani a vallfakat, mert nem fernek el. Ezen meg elfernek.
Ugy latom tenyleg fokozodik a mondas igazsaga: a foldon az intelligencia szintje allando, a nepesseg rohamosan novekszik.
Mit tehet egy csaj, ha a pasija egy idő után lakótársként kezeli? Pedig annak idején mindent megtett az illető, hogy ezt a lányt megszerezze. Ha a lángok csitulnak feltétlenül törvényszerű, hogy a pasi bunkó legyen? Levélírónk volt annyira talpraesett, hogy határozott döntést…..
Ebben a két videóban semmi közös nincs, leszámítva, hogy most bukkantam rájuk, és valamilyen okból közlésre érdemesnek tartom őket. Az elsőben egy fickó szénné éget mikróval egy iPadet. Figyeljük meg, hogy a seggfej seggfej marad akkor is, ha egy értékes vagyontárgyat tesz…..
A Zugügyvéd pilótaként is tudja, hogy a repülésnek megvannak a szigorú szabályai,  és pilóta gyermekeként arra is emlékszik, milyen volt felnőni Kecskeméten a reptéri lakótelepen a leszálló MIG-ek alatt. Tisztelt Zugügyvéd!Azért írok Önnek, hogy segítséget kérjek…..
abrak_a_dabra 2010.04.28 19:18:37
@bereg: nem egészen ugyanaz a két probléma. Ha az oktogonnál arra panaszkodnának, hogy a villamos miatt zaj van, arra is az a válasz, hogy minek költözött oda. egy repülőtéren repülnek, azért építették, ráadásul ugye 70 éve. és inkább az a gyanúm, hogy az olcsó telekre hivatkozó posztolónak van igaza. tudták, hogy reptér mellé költöznek, de mivel azóta kitört a demokrácia, mostmár lehet büfögni marhaságokat. a következő az lesz, hogy bontsák el a lakihegyi tornyot, mert mi van ha ledől, és különben is az elektroszmog....
ez sajnos netto demagógia.
Azt kell mondanom, hogy akinek nem tetszik költözzön el.
Már egy ideje nem zavar, amikor ebéd közben a tévében a prosztatabántalmakban, inkontinenciában, puffadásban szenvedő embertársainak próbálnak eladni különböző termékeket a reklámokban. És arra sem figyelek fel, amikor a hüvelygombáról, havi vérzésről hallok ugyanott…..
Az iphone TOKOT használókat én azonosítom a bőrtokos nokiásokkal. Nem tudom mi az istenért kell mindenre állandóan vigyázni. Miért nem lehet HASZNÁLNI? Miért kell az életben a jó dolgokat használat és öröm helyett eladásra optimalizálni? Azért vigyázunk a dolgainkra, hogy aki…..
Nem is tudom, mikor hoztunk utoljára ennyi nagybetűvel és szenvedélyes írásjellel tarkított levelet, mint a citibankos Krisztináét. Olvasónk azért tombol, mert egyszer késett a hitele törlesztésével a Citinél, mire a bank a számlájára mégis beérkező pénzből két nap…..
abrak_a_dabra 2010.03.10 12:18:16
@atomic bomberman: Egyetértek, a citi saját számlái között is el tud veszíteni pénz.
történt hogy egy citibanknal lévő cég másik szintén citi-s cégnek utalt volna.
pénz nem érkezik meg, pedig az utalót beterhelték, KÉT HÉT alatt sikerült kideríteni hogy mi a helyzet. Na és mindezt háromszor egymás után.
Gáz az egész.
Vezetés közben gyakran elmélkedek a körülettem zajló forgalmi szituációkról. Visszatérő motívumok a fehérfurgonok, a taxisok, a női vezetők. És az elmebetegek, akik mások életére fittyet hányva cikáznak, száguldoznak. Pár hete egy ilyen jómadár teljesen kiverte nálam a…..
Egy a mai napon kelt részletes tájékoztatásában a jászalsószentgyörgyi AGIP benzinkút tulajdonosa a miheztartás végett arról értesíti a lakosságot, hogy a továbbiakban „az általam üzemeltetett és tulajdonomat képező benzinkutat BEZÁROM A ROMA, CIGÁNY KISEBBSÉG…..
Lehet, hogy nem mosolyogna ennyire Eva Mendes, ha tudná, hogy kikandikál a mellbimbója - ha csak nincs szándékosság a dologban. Én mindenesetre a helyében még egy gombot begomboltam volna... ..
masszázsblog A szagom buktatott le 2009.08.13 09:02:00
Az igazán profi masszőrlányok kínosan ügyelnek arra, hogy ne hagyjanak semmilyen szagnyomot a vendégükön: nem parfümfelhőben várják, semleges tusfürdőket tesznek a kád szélére és illatmentes anyagokkal kenegetik. Ezzel együtt előfordulatnak balesetek is, jó hogy elsősorban a…..