Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tgr

0 bejegyzést írt és 1609 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
Tgr 2021.01.20 06:21:03
@kiazmarmegint: a szenátusi vezetőket két évre választják.
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Tgr 2020.12.30 21:32:08
Az azért egy valós probléma, hogy a társadalomtudósok jelentős részének szüksége lenne természettudományos (leginkább statisztikai) ismeretekre, hogy korrektül végezze a munkáját, de nem birtokolják ezeket az ismereteket, és ezért a cikkek egy jelentős része valahol az inkompetencia és a szélhámosság határmezsgyéjén helyezkedik el. A reprodukciós krízissel kapcsolatos kutatások egyik érdekesebb eredménye, hogy az átlagember (értsd, mondjuk egy találomra kiválasztott egyetemista) is meglepően jó hatásfokkal meg tudja jósolni egy cikk elolvasása után, hogy sikerül-e utóbb reprodukálni, vagyis nem arról van szó, hogy valami nagyon ezoterikus statisztikai tudás hiányán vérezne el a társadalomtudományi publikációk kb. fele, hanem alapvetői matematikai inkompetencián. (A másik érdekes eredmény, hogy a reprodukciós ráta egyáltalán nem korrelál a cikk idézettségével, vagyis kollektív erőfeszítés sincs arra, hogy az átfogó társadalomtudományi elméleteket valós matematikai alapokra építsék fel. Nem meglepő módon ezek az elméletek általában egy-két évtizeden belül meg is dőlnek.)

Más nézőpontból, az elmúlt száz évben iszonyatos tömegeket toltak bele az akadémiába, ami nyilván azzal jár, hogy nagy részük középszerű. A természettudományok nagyrészt meg tudták oldani, hogy olyan módszertanokkal és minőségbiztosítási rendszerekkel álljanak elő, amik tudják ezeknek az embereknek a munkáját integrálni és a tudományos projekteket előrevinni vele, a legtöbb társadalomtudományi területen ez nem igazán látszik, és valószínűnek tűnik, hogy ennek oka a hiányzó matematikai műveltség és természettudományos, ha nem is műveltség, de valamiféle szemlélet (mondjuk az elméletekhez való szkeptikus, falszifikacionista hozzáállás).
Tgr 2020.12.30 21:33:42
@Patreides: Szaúd-Arábia üdvözöl, ők ezt a problémát már megoldották.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
Tgr 2020.11.14 04:15:55
@naebneerG: a 444 teljesítményét maximálisan elismerve, szerintem lehangoló ez a cikk, látlelet a mai Magyarországról. Tudják, hogy ki vannak szipolyozva, de senki nem tesz semmit, a földesúr az földesúr, mi parasztok csak ne ugráljunk. (Falun még rosszabb: telex.hu/belfold/2020/11/11/nyirpilis-polgarmester-beri-robert-uzsora-csalas-zsarolas-birosag ) Ezektől az emberektől várjuk, hogy elküldik Orbánt egy elkúrt járványkezelés miatt?
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
        "A CEU Budapesten van még? Hát persze. Pedig azt hallottam az elfogult ellenzéki újságíróktól, rövidesen nem lesz már itt. Aki korábban azt mondta, bezárják ezen a nyáron, vajon fog annyit mondani, hogy nagyot tévedett? Ezért mondom: nyugi! " (részlet egy 2017-es Szombathy-…..
Tgr 2020.07.28 22:47:56
@Kettes: külön szép az Origót jó példaként prezentálni, hogy ők nem hakniztak. Az Origó lenyúlása ugye abszolút NER sikertörténet: kilőtték a legnagyobb független híroldalt, a helyére állított propagandagépezet meg tudta tartani az olvasótábor bő felét, az újságírók szétszéledtek, még csak nemzetközi szinten se volt jelentős visszhangja mondjuk az (amúgy sokkal kisebb hatású) Népszabadság-kinyíráshoz képest. Hadd ne kelljen már sajnálni, hogy az Index nem ezt az utat választotta.
         Remélem senki sem vár tőlem nagyívű tutimondást. Egyszerűen megkerestem azt a cikket, amelyre oly sokan hivatkoznak mostanában. Az Olvasó eldöntheti, hogy mit tett volna Boris Johnson helyében. Ez egy meglehetősen konkrét szituáció.    "És akkor Neil Ferguson azt mondta a tanácsadói…..
Tgr 2020.05.20 11:38:58
@stefan75: ha nem tudnánk jobban, akár azt is gondolhatnánk, hogy valami sietve összecsapott kódról van szó.
        Megjegyzés: A poszt kissé kontroverzív lesz.        Egy Szentesi-Zöldi nevű fasiszta idiótát uszítottak éppen Pintér Bélára. A 888.hu, a prostisrácok, az egész orbánista szenny, mind intellektuálisan, mind morálisan az 1944-es évjáratot idézi,  DJ. Jeszytől Huthpufiig, Bayertől GFG-ig, ezt…..
Tgr 2019.12.23 07:08:22
@Érvsebész: a Válaszban például lehet ilyeneket olvasni. Pl. www.valaszonline.hu/2019/12/17/fidesz-jobboldal-konzervativizmus-jovoje-velemeny/ (e heti, nem kellett túlerőltetnem magam a keresgéléssel).
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
Tgr 2019.09.22 01:14:54
@Miki Telepi: "A Frontex jelentéseiben utal rá, hogy a magyar kerítés nem segített, hanem új másodlagos migrációs útvonalakat hozott létre, a magyar határról visszapattanva horvátország és olaszország felé mentek inkább."

Ez. A határkerítés nem rasszista (az a tranzitzóna), hanem az európai szolidaritást köpi szembe: pontosan lehetett tudni, hogy a probléma EU-szintű kezelésében nem segít, csak áttolja azt egy másik tagállamra. (Aztán Orbán minden lehetséges módon felhasználja arra, hogy az EU-s menekültpolitikát destabilizálja. Mármint nem konzervatívabbá / etnonacionalistábbá próbálja tenni, hanem konkrétan működésképtelenné. Nem tudják kezelni a migrációt -> megerősödik a szélsőjobb -> addig sem Orbánt piszkálják a demokráciadeficit miatt.)
     Gyurgyák János konzervatív történész, szociológus, az Osiris kiadó vezetője interjút adott a Mandinernek.    Tizenegy évvel ezelőtt, Gyurgyák a Mandiner elődjének a Reakciónak adott egy hasonló interjút. Akkor Ablonczy Balázs és Névai Gábor kérdezte, ma Ablonczy doktorandusza, a  Veszprémy…..
Tgr 2019.01.27 06:45:05
@Kettes: "Az a politika, amelyik a képzett, könnyen beilleszkedő emberek Európába irányuló migrációját ösztönzi, kifosztja a harmadik világot, tovább növeli a jövedelmi egyenlőtlenségeket és újabb és újabb migrációs válságokat generál."

Az emigránsok sokkal több pénzt tudnak keresni a fejlett országokban, és ennek egy nem elhanyagolható részét hazaküldik (plusz valamennyi tudásbeli, kulturális és kapcsolati tőkét is); összességében a forrásországok jellemzően jól járnak anyagilag a képzett és képzetlen migrációval is. A befogadó országok a képzettel szintén, a képzetlennel már nem annyira. De mondjuk háborús humanitárius válságok esetén ez nem feltétlenül releváns szempont.
  Ráadásul a világmozgások erősen befolyásolják az itthoni fejleményeket, s amit még élő magyar nem látott, egy magyar politikus, Orbán Viktor külföldi mozgása érdemben befolyásolja az európai nagypolitika alakulását. (Lánczi András felnőttfilmszínész produkciójából)         Kelemen Anna…..
Tgr 2018.12.27 08:54:47
@fortin2: Századvég-megrendeléseknél azért mindig opció, hogy az egész úgy, ahogy van lopás.
Tgr 2018.12.27 20:58:37
@Jean Claude: a republikánusok erősödtek a szenátusban, ami azért messze nem ugyanaz. A szenátus az elnök ellenőrző szervének (is) van szánva az USA-ban, lényegesen nagyobb hatalma van, mint Trumpnak, közvetlenül választják őket. A helyzet ugye annyiban szokatlan, hogy Trump meg tudott szólítani egy olyan jelentős választói csoportot, amit a republikánus párt hagyományosan nem, ezért van valamekkora zsarolási potenciálja, de a szenátorokat 6 évre választják, mindig vannak bőven, akik már nem készülnek újabb ciklusra, és ha négy republikánus szenátor átáll, akkor már nincs meg a többség az adott ügyben, szóval Trump nagyon messze van attól, hogy komoly befolyása legyen a szenátusra.

Az amerikai politika jó húsz éve egy lefelé menő spirálban van, egyre polarizáltabbak a szavazók, egyre kevésbé hajlandóak együttműködni a nagy politikai erők, ez egy valós és komoly probléma, de Trump inkább a tünete, mintsem az okozója, még csak az sem látszik, hogy sokat rontott volna rajta - mint mondtam, gátlásai nincsenek ilyen téren, de igazán ambíciója sem. A legdurvább húzás az elmúlt pár évben alighanem az volt, amikor a republikánusok megtagadták Garland beiktatását, és ugye akkor Trump még a fasorban sem volt.
       A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.      Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet…..
Tgr 2018.11.24 13:46:40
@labrys: mi más is lehetne a vezérkultuszra építő, a hatalmat egy kézben centralizáló, Isten és Haza felé gesztikuláló hibrid rezsimek népszerűségére a magyarázat, mint hogy az autoritások le lettek rombolva. Hát nem? Vajon ki segíti jobban egy autoriter rezsim kialakulását, azok, akik az autoritást magasztalják, vagy azok, akik lerombolnák, hát persze hogy az utóbbi.

(Nb. ha valaki azt mondja, hogy a /pol/-féle nihilista troll-szélsőjobb a baloldali rendszer- és eszmekritikából nőtt ki, talán még el is hiszem neki, csak azoknak a kelet-európai hibrid rezsimekhez a világon semmi közük nincsen. Talán még Trump győzelméhez sem olyan sok, de Amerikán kívül végképp csak mutatóba vannak.)
       Szentesi Zöldi László írt egy antiszemita izét Hont Andrásnak.       Ezt most meg fogom osztani a kedves Olvasóval, aki nem bírja az ilyet, most hagyja abba...      A poszt a "vers" utan jön.   András vagyok, már csak ez kellett, A gettó szült, a Király utca mellett,De hagyjuk Villont,…..
Tgr 2018.11.08 05:18:36
Hont verse (hogy másoknak ne kelljen a Facebookon keresgélni):

Hentesi Blődli Zárszó
Dicső segges…
azaz
Akasszátok föl a kabátokat!

Libsi, bolsi bérrettegők,
Szevasztok!
Azt hiszitek, mi vagyunk a
Parasztok?
Nem tudjuk mi fán terem a
Posztmodern?
Mindjárt jól a képetekbe
Posztolom.

Petri, Nádas, Esterházy
Valaki?
Bródy Sándor, Kosztolányi
És Ady?
Megmondjátok, ki lehet itt
A zseni?
„Talpra magyar!” – szavalta a
Berzsenyi.

Feszty Árpád: Mona Lisa
Mosolya,
Nem is ilyen liberális
Pocsolya.
„Zúg a polka” – dalolta a
Liszt Ferenc,
Olyat mondok, hogy leszakad
A kredenc!

Ott ültök az előkelő
Szalonba’
(Semjén elől menekül a
Szalonka),
Rinyáljatok inkább még a
Junckernek,
Vagy bújjatok jó mélyre egy
Bunkerbe!

Mit képzeltek? Az anyátok
Szentségit!
Levelezőn szereztem é-
Reccségit!
Apátoknak szerszámja, a
Kékeres!
Petőfi egy híres népdal-
Énekes!

Láthatjátok, tudom mi a
Műveltség,
Rossz híremet internácik
Ne keltsék!
Akármit is hazudik a
Mácsai,
Rohadjanak rá a börtön
Rácsai!

Eljutottam egyszer én is
Színházba,
Míg a család shoppingolt a
Plázába’.
Szex pír (vagy mi) ment éppen a
Színpadon,
Hol van itt az ungarische
Cimbalom?

Csupa szenny és csupa fertő,
Hallatlan!
Nem csoda, hogy közben meg is
Izzadtam.
(Későn szólt a Bayer Zsolti
Barátom:
Ruhatárba adjam le a
Kabátom.)

De most aztán mi kerültünk
Többségbe,
A magyarnak nincs is másra
Szüksége.
Hatalmas nagy kultúrharcot
Mímelek,
(Kicsit meglep engem is, hogy
Rímelek.)

Az elnyomott zsurnaliszta
Begurul,
Hazánk fölött újra szárnyal
A 2rule
Arany fényben tündöklik majd
A puszta
(Hogy mondják azt magyarul, hogy
Zakuszka?).

Migránshordák rekednek a
Határon,
Lesz itt Pákozd, lesz itt újra
Hat-három.
S nem lesz többé libsi vircsaft,
Kész röhej.
Föltámadunk, Szakács Árpád
Népe, hej!
      Szó szerint sikerült leadni a putyinista propaganda anyagokat. Igazi, kemény Nyugat-ellenes, asszadista uszítás.       "Olyan médiaforrásokra hivatkozva alakították ki a véleményüket, amelyek olyan személyektől és szervektől származtak, akikről bebizonyosodott, hogy dzsihadista…..
Tgr 2018.09.07 13:42:09
@seol: "az orosz huncutságokkal kapcsolatos magyar nyelvű Wikipédia-oldalakat meg alighanem fszb-sek írják"

Tudsz rá konkrét példát?
             A szánalmas kis doktoriját is elég érdekes módon megszerző Schmidt Mária megtámadta a CEU oktatóit. Az "árulólistán" ott szerepel Barabási Albert-László az MTA külső tagja.    Barabási Albert-László  leginkább skálafüggetlen hálózatokkal foglalkozik. Nem politikával, hanem kibaszott…..
Tgr 2018.04.13 17:56:21
@Muad\\\'Dib: az megvan, hogy az úgynevezett hangfelvételen (ami valójában egy hangfelvételből kiragadott, összevágott kb. tíz másodperc) még csak nem is Ahern, hanem a beszélgetőpartnere hallható?

A lista is kb. úgy készült, hogy megnézték az OSF honlapján, kiket támogat, aztán felsorolták azoknak a szervezeteknek a vezetőit.

Nem is az az igazán szomorú, hogy hazugságokkal meg lehet nyerni egy választást, hanem hogy ennyire rossz hazugságokkal is meg lehet. Ezek még hazudni is hülyék, de Magyarországon a jelek szerint az is elég a sikerhez :-/
       Az alábbi videón a náci karlendítéssel melegítő neonáci csoportnak (köztük van a Magyarországról Orbán által kitiltott Richard Spencer az amerikai neonácik vezetője) énekel Milo Yiannopoulos. Kurva hamisan.      Milo-t ezért kitagadta Steve Bannon, Donald "Daddy" Trump kedvenc ideológusa.…..
Tgr 2017.12.29 00:26:21
Az oldal forráskódjában van Bannon-életrajz is, talán panel speaker lehet.

@jotunder: Peterson intellektuálisan pont ugyanakkora lufinak tűnik, mint Yiannopoulos, csak utóbbi a /pol/-os közönségre próbál üzletet építeni, előbbi meg az alt-right magát konzervatívnak hívő részére, úgyhogy intellektuálisabb színpadi kellékek közepette nyomja kb. ugyanazt a tartalmat. Az tény, hogy őt megívni nem lett volna akkora pofáraesés, mint ez lesz.
Tgr 2017.12.30 06:45:18
@jotunder: gondolom Orbán nem nézi át személyesen az összes közepesen jelentéktelen konferencia anyagát. Valaki ostoba volt, ennyi. Orbán nem az, a környezete jelentős százalékban igen.
        A Mandiner lehozott egy Chantal Delsol francia filozófussal készült interjút. Delsol professzor a következőt mondja  " Az „illiberális” demokrácia fogalmát Franciaországban úgy értelmezik, hogy a demokrácia köntösébe bújtatott diktatúrát kívánják vele igazolni. Ami engem illet, inkább…..
Tgr 2017.11.26 01:00:27
Én nem érzem annyira legitimnek, mondjuk liberális demokrácia volt-e a rabszolgatartó Amerika? Az összes formai követelménynek megfelel, szabad választások, a hatalmi ágak szétválasztva, az alkotmány védte az alapvető jogokat stb. Mégse hiszem, hogy sokan mondanák, hogy az egy morálisan elfogadható rendszer volt. (Amire lehet úgy reagálni, hogy leválasztjuk az államforma morális elfogadhatóságát a liberális demokráciáról, de akkor meg nem mond Delsol semmi érdekeset.) De persze nem ez a fontos, hanem hogy

"Delsol, aki bevallottan szinte semmit sem tud a mai Magyarországról, és ezzel nincs egyedül a nyugati intelligens konzervatívok között, úgy képzeli el a mai magyar államot, mint a nyugati ötvenes évek light változatát."

ami a magyar ellenzék teljes kudarca, és számomra teljesen érthetetlen, hogy miért nem próbálták érdemben kifelé kommunikálni, hogy mi a baj az Orbán-rendszerrel, miközben nagyjából a teljes stratégiájuk abból áll, hogy reménykedjünk, hátha jön az EU és rendet tesz. (A közelmúltban mintha lett volna némi összekapás, a Momentum próbál kapcsolatokat építeni EPP-pártokkal, meg az Index angol változatának indulása mögött is alighanem ilyen aspirációk vannak, de eddig tényleg csak a (nagyjából ingyen, szerelemből működő) liberális civil szféra próbált úgy-ahogy kifelé kommunikálni (mint ahogy minden más értelmes ellenzéki tevékenységet is leginkább csak ők csináltak).
       Elindult egy qubit.hu nevű tudomány-slash-technika-slash-cooldolgokúgyáltalában portál, ami a 444.hu-hoz kötődik. Itt jelent meg Kálmán László nyelvész cikke a "rendezetlenségről".  A szerző az entrópia fogalmát fogja majd bevezetni, mint a rendezetlenség mértékét és ehhez egy példát…..
Tgr 2017.11.25 14:09:09
@Csingiz: oké. Mi a magyar nyelv fázistere, és hogyan mérsz rajta térfogatot?
Tgr 2017.11.25 15:24:52
@jotunder: oké. Van egy teknősbékád, tíz héten keresztül mindennap leteszed a labirintus közepére és feljegyzed, melyik irányba indult el. (A tizedik hét végén kiszenved a teknős, és másikra nem futja a költségvetésből.) Van egy papírod, rajta hetven darab betű. Hogyan becsülöd meg a teknős irányválasztásának entrópiáját? (A minek jobb kérdés lenne, de ennyi erőltetettség egy ismeretterjesztő írásban még elfér.) Csak próbálom megérteni, hogy jön be bármilyen, gyakorlati célhoz nyomokban is kapcsolódó példába a fázistér.
Tgr 2017.11.26 00:40:27
@jotunder: "eppenseggel veheted az empirikus eloszlast es annak a shannon-entropy-jat, de akkor ugye nem beszelhetsz gyakorlati celrol."

???

Megmondani, hány bit entrópia van száz karakternyi angol szövegben, mert mondjuk tömörítést vagy jelszóerősséget akarsz becsülni, annál gyakorlatibb célt nehéz elképzelni. Shannon konkrétan ezért vezette be az entrópia fogalmát, a Kolmogorov-Sinai entrópia ha jól nézem tíz évvel későbbi fejlemény. És ezt bizony úgy fogod csinálni, hogy veszel egy korpuszt és eloszlásokat számolsz rajta, nem úgy, hogy megpróbálod kitalálni az angol nyelv generatív nyelvtanát. (Még ha sikerülne, akkor se lenne hasznos, mert a valóságban az összes lehetséges mondat nem egyformán valószínű, ráadásul az eloszlás közegről közegre változik, más lesz az entrópiája mondjuk egy jogi szövegnek meg egy online csetnek.)

Az szuper, hogy elmondod, hogy milyen absztraktabb entrópia-fogalmak vannak és hogyan lehet ezekkel összekötni az információelméleti entrópiát a fizikaival (bár a Qubit-olvasók 99%-át valószínűleg elveszítenéd, ahogy elkezdesz a fázistér homomorfizmusairól beszélni, még a saját olvasóidból se biztos, hogy sokkal többen tudtak követni), de KL-en számonkérni, hogy nem tette ezt meg a Shannon-entrópiáról szóló alapozó írásban, rossz értelemben vett sznobizmusnak tűnik.

"magyarorszagon valahogy termeszetes, hogy olyan emberek beszelnek X dologrol, akiknek fogalmuk sincsen az X dologrol"

Szerintem ez a tudományos ismeretterjesztésben általában természetes, ritkán összpontosul a szakértelem, jó magyarázási készség és szabadidő egy emberben, úgyhogy marad az, hogy egy tudományos újságíró megérti a témát, amennyire meg tudja, aztán ír róla. (A tudós meg örül, hogy valaki más elmagyarázza Csingiz sarki zöldségesének, hogy miért is jó az ő adójából elméleti matematikusokat eltartani, és nem neki kell a kutatás mellett még ezzel is foglalkoznia.) Ideális esetben az ilyet még átnézi egy hozzáértőbb, de az idő és/vagy pénz, amiből sosincs elég. (De biztos szívesen veszi a Qubit, ha jelentkezel önkéntes szaklektornak :)
Elég régóta érdekel az adatvizualizáció-téma, főleg azután, hogy 2010-ben egészen váratlan bombasiker lett "A mi éveink - Magyarország számokban 2002-2010" című videó. Ezt az összeállítást, amiben 10 percen át csak statisztikák vannak, csak a YouTube-on közel 700 ezren látták néhány hét alatt, és…..
Tgr 2017.09.15 02:39:29
  Sikerült letöltenem a Verkhovna Rada oldaláról. Ez itt a google fordítás az eredeti ukrán szövegből. Egész jól érthető.    Article 7. Language of education1. The language of the educational process in educational institutions is the state language.The state provides every citizen of Ukraine…..
Tgr 2017.09.12 18:44:19
Az Index végre összeszedte magát és írt egy elég alapos cikket a témában:
index.hu/kulfold/2017/09/11/ukran_nyelvtorveny_karpatalja_oktatas_magyar_nyelv_kisebbseg/

tl;dr: nem derül ki a törvény szövegéből világosan, hogy korlátoznák-e az anyanyelvi oktatást, ez csak a gyakorlati alkalmazáskor dől majd el.
       Enyedi Ildikó filmje, a "Testről és lélekről", nyerte a Berlini Filmfesztivál fődíját. 1975-ben Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje volt az utolsó magyar film, amelyik Arany Medvét nyert. Ezt a díjat olyan rendezők filmjei nyerték meg a múltban, mint  Antonioni, Bergman, Jean-Luc…..
Tgr 2017.02.23 09:34:51
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pedig hát közéje is lövethettek volna.
    Mi folyik itt? Milo: “You’re misunderstanding what pedophilia means. Pedophilia is not a sexual attraction to somebody 13-years-old who is sexually mature. Pedophilia is attraction to children who have not reached puberty. Milo: “And you know what, I’m grateful for Father Michael. I…..
  “You know what uranium is, right? It’s this thing called nuclear weapons. And other things. Like lots of things are done with uranium. Including some bad things.” (Donald Trump sajtótájékoztatója, 2017. február 16.)  ..
Tgr 2017.02.18 08:08:03
youtu.be/J081jD_WjQM
www.youtube.com/watch?v=PkONCyiLRes

Megnyugtató azért, hogy így átlátja a témát.