Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MACISAJT

0 bejegyzést írt és 4756 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt…..
MACISAJT 2022.04.08 13:09:38
szeka.blog.hu/2022/02/21/a_jogallami_mechanizmus_az_eu_komoly_utokartya_a_magyar_valasztasok_elott

Mikor az ettársak még a nemzetközi hálózatban és a hazaárulásban reménykedtek, mint választást a javukra billentő faktorban:-)

Legalább annyira mint Simicska "atomjában", Borkai pucér seggében amit ezúttal női változatban reméltek stb.

Hát, nem jött be.
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
Jönnek a gyerekek, főzhetek májgombócot! Feleségem nem rajong érte, ezért csak magamnak nem főzök, de így adódott az indok az elkészítéshez. Nemrég kaptunk friss vágásból szürkemarha alkatrészeket, amiből egy adag oldalast és nyakat félretettem levesnek. Most pont jól jön...
MACISAJT 2021.06.17 16:47:18
Az angol Metal Hammer egy újabb "kedves" listával örvendeztette meg az olvasóit, ebben a kétezres évek száz, szerintük legjobb rock- és persze metaldalát kaparták össze egy nagy kupacba. Nos, ha a sorrenddel lehet is vitatkozni, azért azt alá kell írni, hogy ezeknek a java valóban kiérdemelte a…..
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
RockStation Elhunyt Balázs Fecó 2020.11.27 10:23:18
Elhunyt Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző. A Korál együttes ikonikus alapító-vezetője és énekese hatvankilenc évet élt. A zenészt napok óta kórházban ápolták koronavírus-fertőzéssel. Nyugodjék békében!..
Jámbor András a Facebook-on jól kifigurázza fűzfarajongásunkat a minap kicsit orbánozó hollywood-i színész és Amerika iránt. Mindkettő látott már szebb napokat.  Egek ura? Nem az. Csak egy színész egy olyan országból, ami legalább olyan nagy slamasztikában van, mint a mi demokráciánk.....
MACISAJT 2020.11.26 09:57:20
@birkamenet: "Clooney felesége nemzetközi jogász, emberi jogokkal foglalkozik és otthon ilyen témákról beszélgetnek, "

Aham.
-Figyelj Amal, azok voltak a szép idők mikor a 80-as években a Duna parton sétáltam Hángeriában you know, az akkor még a Szovjetunió része volt...

-Igen Dzsordzsi, erről én is tudok.
A nárcisztikus emberektől való megszabadulás nagyon nehéz tud lenni. Ha ugyanis még nem végeztek veled teljesen, akkor könyörögni fognak, hogy maradj. Ha pedig már ilyen embertől függsz, akkor a hamis ígéretek és a könyörgések hatással lesznek rád. Nagyon sok erőre van szükség ahhoz, hogy elszakadj…..
MACISAJT 2020.11.08 11:46:12
@sétá ló: "Ezt a szennyblogot... Valahányszor meglátom az index címlapján, mindig ugyanaz jut eszembe: vajon hány kapcsolatot sikerült már tönkretennetek ezzel a sok baromsággal, amiket itt összehordotok? Folyton arról firkálsz/firkáltok, hogy ki, kinek, hogyan árthat. Miközben pont ezekkel ártotok sok embernek. "

Bizony. Mégpedig szándékosan.
Hagyd el. Törődj magaddal.Inkább hagyd el a családodat. A hazádat. stb.

Hátha lesz néhány marha aki önigazolást keresve a problémáira, "felfedezi" a netes blogon hogy "Perpetua Neo pszichológus"( who the fuck is Perpetua NEO :-P) is megmondta, ráismerek hogy a párom egy "nárcisztikus" akit haladéktalanul ott kell hagyni...
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
MACISAJT 2020.11.04 14:02:39
@röf: "Ennyire futotta a demokrata komcsiktól...? "

Igazából látszik hogy még mindig nem tértek magukhoz a 2016-os sokkból, amikor a Lújinszki Maónika hasonmás verseny 2 helyezette csúfosan kikapott Trumptól.
Négy évet elpazaroltak impeachment-re, orosz összeesküvés-elméletekre, Nacy Pelosira.

U.I.2016-ban annyira bizonyosak voltak a győzelemben, hogy Avar János elvtárs előre megírta a könyvét, amiben az USA első női elnökét dicsőítette, a megjelenést a választás másnapjára időzítették.
Aztán mehetett az egész a zúzdába:P
A mai napon rendezik meg az USA 46. elnökválasztását, pontosabban azon elektorok megválasztását, akik majd 2020. december 14-én választhatják meg az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Sokan bizonyára legyintenek és mondják: "egyik olyan mint a másik", "Amerika messze van", "ez nem a mi ügyünk" - és…..
Könnyen gondolhatnánk, hogy Luxembourgban (de akár Luxemburgban is) élni csupa móka és kacagás, hiszen Európa és a világ egyik leggazdagabb helyéről van szó. Az igazság persze kissé más, akadnak ott is mellékhatások, melyekből Paula választott ki néhányat (nem feltétlenül kell mindet halálosan…..
MACISAJT 2020.10.29 12:49:08
Luxemburg?

Néhány dolog ami eszembe jut:

- operett (Luxemburg grófja- Szívem szevet, Feleki Kamill)
-adócsalási paradicsom, amit ráadásul meg is úsznak:
nol.hu/kulfold/nem-robban-a-juncker-bomba-1499501
-nagypofájú, arrogáns magyargyűlölő politikusok= Asselborn Jean

Így összességében ezért aztán cseppet sem vonzódom, távolról elkerültem és kerülöm.
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
MACISAJT 2020.10.15 09:08:28
Vonderviszt Lajos, aki öt évig volt a SZFE kancellárja:
nol.hu/kultura/lgt-emlekzenerkarbol-a-kancellari-szekbe-1510015

"Mint lapunknak elmondta, a jogszabályok miatt megszűnik az egyetemen a gazdasági igazgató posztja, de mivel az ő gazdasági végzettsége ellenjegyzésre nem jogosít, mérlegképes könyvelővel dolgozik majd együtt. (Alapvégzettsége villamosmérnök, és főként informatikai terepen dolgozott, a Corvinus Egyetemen MBA diplomát szerezett, amely az üzletvezetés nemzetközileg legrangosabb fokozata.)

A kancellár a megbeszélés előtt nem tartott attól, hogy gondok vetődnének fel, mint mondta: bízik magában.

Arról is kérdeztük Vondervisztet, hogy az LGT-emlékzenekarbeli tagságán kívül mi köti a művészethez. Mint mondta, a második fordulónál döntötte el, hogy pályázni fog a kancellári tisztségre. Érdeklődés szintjén kötődik a területhez, részt vett a Filmkultúra elektronikus újsággá való változásában, és személyes az elkötelezettsége a magyar kultúra iránt. Érdeklődés szintjén kötődik a területhez, részt vett a Filmkultúra elektronikus újsággá való változásában, és személyes az elkötelezettsége a magyar kultúra iránt. Megjegyezte azt is, azért választotta az SzFE-t, mert amatőr zenészként vélhetően rosszabbul érezte volna magát a Zeneakadémián. "

Muhaha
MACISAJT 2020.10.16 08:35:10
www.atv.hu/belfold/20201015-nemeth-gabor-az-szfe-tankoztarsasagrol-nem-hagyhatom-hogy-ket-embert-bunbakka-tegyenek-valamiet-ami-az-en-otletem-volt

Egy kis coming out....
És lássuk hogy képzelte/képzeli el a másik :
hvg.hu/360/202041_karsai_gyorgy
" Tegyék meg, minket, ezt a „libernyák bagázst” pedig hagyják békén ebben a végtelenül színvonaltalan, lerobbant infrastruktúrájú, szegény, 155 éves „hüllőkeltetőben”."

Hát így.

PS.Az első alaknak mi volt eddigi életének főműve? Már a címe is jellemző....
Egy félig-meddig autodidakta billentyűs, aki otthonosan mozgott mindenféle zenében a Beethoven-szonátáktól a boogie-woogie-ig, egy jól megtermett, ám angyalhangú énekes-gitáros, aki dalszerzőnek sem utolsó és egy  ördöngös dobos. Így állt össze az 1970-es évek progresszív rock-jának egyik…..
kép forrás:nytimes Az elmúlt hetek történéseinek hatására Belarusz Európa figyelmének a központjába került, annak ellenére, hogy korábban a belarusz hírek nem igazán kerültek a címlapokra. Belarusz leginkább Oroszországgal összefüggésben volt érdekes téma, ma pedig azt látjuk, hogy a csapból is a…..
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
MACISAJT 2020.08.05 17:36:26
Idézzük fel a fővárosi ballibák utolsó hídfelújítását, as Margit-hidat...
atlatszo.hu/2016/08/31/igy-nott-5-milliardrol-32-milliard-forintra-a-margit-hid-felujitasanak-koltsege/

Ebből idézném:

"A Margit híd felújításával kapcsolatban 2004 körül még 5 milliárd forint alatti árról beszéltek. Mire eljött az ideje, a főváros a felújítás két évére már 14 milliárdot tervezett be. Némi trükközésre volt szükség, mivel a megpályázott uniós konstrukcióba nem lehetett a műemléki jellegű munkákat elszámolni – ezzel együtt is hidegzuhanyként érte a döntéshozókat, mikor a tenderbontásnál kiderült, hogy a két, műszakilag azonos tartalmú ajánlatból az olcsóbb, a Közgép-A-Híd Építő-Strabag konzorcium ajánlata is nettó 21 milliárdról szólt. (A végleges szerződést az Index perelte ki.)"

Szóval, ez volna a ballibák "referenciája".

Muhaha
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
MACISAJT 2020.07.31 07:06:47
Az index-félék által istenített jew york times-nál is megtörtént, hogy egy sulzberger kirúgott egy amramsont:
hvg.hu/vilag/20140516_Varatlanul_levaltottak_a_The_New_York_Tim
"Sulzberger állította, hogy döntésében, miszerint Abramson "nem maradhatott főszerkesztő", nem volt szerepe semmiféle bérvitának. Szavai szerint a váltás mögött az áll, hogy aggályai voltak azzal kapcsolatban, ahogyan a menesztett főszerkesztő a szerkesztőséget vezette, amit az éves értékelés alkalmával személyesen is közölt az érintettel.

A kiadó arról nem adott tájékoztatást, hogy mik voltak a konkrét kifogásai Abramsonnal szemben. A csütörtöki The New York Times szerint a volt főszerkesztő mind a kiadójával, mind a helyettesével vitában állt. "

Kész.Ennyi.És nem őrjöngött a szerkesztőség meg a "világsajtó" hogy szegíny abramsom, meg állítottak barom métereket.

Az már utólag derül ki, hogy ott is az "antiszemitizmus" és a rasszizmus uralkodik, a hagyományos Trump gyűlölet mellett:
neokohn.hu/2020/07/29/kifakadt-a-nyt-bol-eluldozott-ujsagiro-a-zsido-ertekek-fontosabbak-mint-egy-meno-pozicio/
Az eszméletlen kék tenger, a hagyományos fehér házak, a varázslatos szigetek, a görög konyha és az ókori romok hívogatóak idén is. A közvetlen járatoknak és a szigorú covid protokolloknak köszönhetően Görögország idén nyáron még sláger desztináció lehet. A görög utazás előtt azonban nem árt néhány…..
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
MACISAJT 2020.07.27 19:05:47
@white999: "Érdekes az RTL klub ugyanúgy kormánykritikus, mégis képes nyereséges lenni. Ezt hogy fogod kimagyarázni? :) "

Ugyanolyan nyereséges az is mint a Tesco. Kreatívan, a külföldi anyavállalat és leányvállalatok közti kreatív számlázással, könyveléssel, mozgatással.
A hazai parlamentben tegnap nagy vita volt arról hogy megszavazzák e azt a kritériumot miszerint az EU s hitel nem köthető jogállamisági feltételekhez. Ugye a magyar Parlament megszavazta ezt,de ez egyáltalán nem ennyire egyszerű mint amennyire első ránézésre tűnik. És ezt a parlament is pontosan…..