Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elpe

74 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LoviGabi: Panoráma fényruhábanDecember 9-én, pénteken ismét megjelenik a pesti korzón és a budai oldalon a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamos: az idén a 2A vonal mellett a 61-es villamos Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakaszán…..
elpe 2011.12.16 15:23:02
@WadWanda:
Nekem is van pár kép. Nem kéne erre egy gyűjteményt csinálni? Ha hivatalosat nem szeretnél, akkor szívesen létrehozom.
elpe 2011.12.16 15:58:30
@WadWanda: OK, elküldtem pár embernek, remélem hamar elterjed.
Kapanyél Töklámpás Fesztivál 2011.10.30 08:35:00
Tegnap este töklámpások lepték el a Hősök terét. A 19 órára meghirdetett Töklámpás Fesztiválra meglepően sok alkotás érkezett, már a fenti időpontban alig volt hely a Milleniumi Emlékmű talapzatán.Én a Töketlen Töktelenek táborát gyarapítottam, több okból is.Töketlen…..
A Mindenszentekhez kapcsolódó legviccesebb hagyomány a faragott tökök, töklámpások. Már egy hete kapni a hatalmas faragni való tököket, úgyhogy hajrá, gyártsatok, vagy csak fotózzatok töklámpásokat, a legjobbakat kitesszük az indexre november elsején. fotó: elpe -…..
"Szia, jössz velünk világháborús bunkert nézni?" "Hát hogy a rossebbe ne". Így indult ez a kalandom a városban. Levi a BudapestScenes túravezető brigádtól nagyjából így keltette fel az érdeklődésemet egy emailben. Ők a föld alatti Budapestet célozzák meg…..
Szeretettel várunk június 24-én 18 órakor kezdődő rendezvényünkre! Légy a „Mentorunk” és kezdd nálunk az estét! Sztárvendég: Vastag Csaba, az X-faktor nyertese Előzenekar: Bamm! – rockabilly, blues, country 20.15-kor nyílik meg új kiállításunk: Valóság,…..
A múlt héten bemutatott kőbányai pincerendszer egyik kijárata a Dreher-villa kertjébe vezet. Az egykor a főváros kulturális központjának is mondható, a kor legmodernebb berendezéseivel, pompásan berendezett villa ma az enyészeté. Bent jártunk. Kőbánya neve nem csak a…..
elpe 2011.03.19 17:16:09
Ez is ott készült 2009-ben:
indafoto.hu/elpe/image/5478481-00b18d28/user

Ott akkor is sokan sajnálkoztunk az állapotok miatt...
 A Telelift rendszer felelős azért, hogy az Országos Széchényi könyvtár raktárából a könyvek a lehető leggyorsabban feljussanak például az olvasóterembe.  Úgy kell elképzelni, mint egy bányában a csilléket azzal a különbséggel, hogy ez egy önműködő rendszer. Itt…..
elpe 2011.03.09 10:27:41
@nemzetikonyvtar: köszönöm, betettem az RSS-t az olvasóba, és mindenképpen számíthattok rám! (pláne, hogy a Múzeumok Éjszakája az egyik kedvenc rendezvényem)
 Elpe újabb téli fotókkal bővítette régi kedvencemet, a Budapest-albumát. Ilyen klasszakkal, mint ez a 41-es.Amúgy meg töltsetek fel urbanista cimkével képeket az Indafotóra, és egyből idekerültök a jobb hasábba. ..
Aki megnézné élőben is ezt a hatalmas kelyhet, a Gellérthegyi víztárolót, vagy a csepeli vízművet, annak 2010 május 29-én szombaton 10-16 óra között lesz rá lehetősége! Részletek a vizmuvek.hu-n, ide kattintva.  A víztorony átadásának fotói: INDAFOTO.slideshow.run({…..
Felhőfotó Úszó felhők 2010.05.17 22:55:00
Kedvenc time-lapse technikámmal csoki készített nemrég remek videót, ajánlom figyelmetekbe:   ..
Felhőfotó Május eleje favoritjai 2010.05.17 22:30:00
Ahogy telik-múlik a tavasz, egyre több kép érkezik, egyre nehezebb válogatni és egyre gyakrabban érdemes válogatást csinálni. Íme a legfrissebb termés: A festmény - Bizsu60: Svájc - Rolling: Tuba - serko:  Táncoló medvék - Red Label: Üllő - hartmano: Szörcsháttér…..
Felhőfotó Áprilisi top7 2010.04.27 08:10:00
Lassanként utólérem magam, így sikerült az áprilisban érkezett képek közül a legjobbakat kiválogatni. Természetesen nem hagytam ki néhány jól sikerült hamufelhős naplementét sem! ..
Felhőfotó Márciusi top 10 2010.04.18 11:33:00
Ahogy ígértem, a múltkori első körös válogatásból összeszedtem a tíz legjobbat:   Köszönöm a győzteseknek, és köszönöm mindenkinek, aki feltöltött! Rövidesen jön az elmúlt két hét válogatása, benne a vulkáőni hamufelhő fotóival...
Van rá esély, hogy az izlandi vulkánkitörés hamufelhője eléri hazánkat, így ma és holnap bármi megtörténhet az égen!http://index.hu/kulfold/2010/04/16/meghosszabbitottak_a_brit_legterzarlatot/Senki se hagyja otthon a fényképezőgépét!..
Felhőfotó Újra a fedélzeten! 2010.04.03 17:14:00
Néhány hét kényszerpihenőt követően újra visszatértem, és gyorsan át is válogattam a feltöltött képeket. Mivel száznál több képet kedvenceltem be, némi időt vesz igénybe a győztesek kiválogatása, addig is hagy sorakozzanak itt a legfrissebb alkotások:  …..
Ha vannak ünnepi fotóitok, ne hagyjátok porosodni a vinyón/memótiakártyán, töltsétek fel az Indafotóra, betesszük őket az Index ünnepi válogatásába is! Sőt - indíthatjátok őket a spottr BIGpix játékában is - idén velük játszhattok ilyet :) A tavalyi indafotós…..
elpe 2010.03.17 10:22:10
Első képünk a nemzetközi mezőnyből való, tomihee Rómában, a Tevere partján lőtte: Ködös képünk pedig a szentendrei Skanzenben készült (vagy inkább Pismányból a Skanzen fölülnézetben?) úgy, ahogy ritkán szoktuk látni, ködtakaróba burkolózva. Köszönjük garamesternek a…..
Első képünk a Balaton partjára repít minket, és úgy láthatjuk a tájat, ahogy átlag turista garantáltan nem szokta. A hideg, havas-jeges táj felett szerencsére a lenyugvó Napnak van még egy utolsó, kedves kacsintása, amivel arra biztat minket, hogy lesz itt még tavasz!  …..
A héten egyértelműen túlsúlyban voltak a nyári emlékek, ezért úgy gondoltam, hogy követve a nosztalgikus hangulatot, a nap képének Bizsu60 tagtársunk júniusi fotóját választom, mely egy rétre röpít minket, ahol körbevesz minket a természet monumentalitása, a távolban pedig a…..
Első képünket még a múlt év utolsó napjaiban készítette azegbenbalvan, és teljesen egyetértek a címében szereplő kifejezessel. Íme a végtelen, egyrészt a móló, a tiszta geometria, másrészt a felhők, a kiszámíthatatlanok: Ködös napi győztesnek pedig egy, az előző…..
Először is köszi mindenkinek aki eljött, rengetegen voltunk (61 fő) de hálistennek volt elég nagy tér ahhoz, hogy ne zavarjuk egymást a fotózásban. Aki Indafotóra tölti a képeit, annak itt a címkézős feltöltőlink (fotóséta, indafotó, m4, metró4, gellért_kálvin), csak töltse…..
elpe 2010.01.04 13:37:10
@Maglite83: Egyrészt részemről is a köszönet, másrészt egyetértek azzal, hogy lenne még bőven látnivaló, nekem is jópár ötletem van csak indusztriális helyszínekből (atombunkerek, föld alatti víztározók, erőművek, gyárak, pályaudvarok, stb.). Viszont ezekre a helyekre kizárólag kapcsolatrendszeren keresztül lehet bejutni, és szerintem nem várhatjuk el Nánditól (dw), hogy mindenhol mindenkit ismerjen.

Ezért egy olyan kezdeményezést javasolnék, ahol egyik részről össze lehetne gyűjteni az ötleteket, a másik részről pedig bárki segíthetne, ha ismer valakit, akinek a szomszédjának az unokaöccse az adott helyen dolgozik.
Mivel is kezdhetnénk jobban a 2010-es évet, mint pauljavor végtelenül vidám őszi gőzmozdonyos-felhős fotójával? Szerintem tökéletesen megidézi azokat a boldog békeidőket, amikor az ilyen masinák felett nem fekete felhők, hanem ugyanilyen füst gomolygott:  És ha már újév,…..
Engem a ferencvárosi pályaudvaron kapott el a naplemente, és az alábbi képek születettek:    Neked jobbak lettek? Töltsd föl az Indafotóra, és cimkézd meg cloudporn_blog cimkével!..
Felhőfotó Boldog Karácsonyt! 2009.12.27 15:28:00
Némi technikai késést követően egy igazi meglepetés-ősbemutatóval szeretnék nektek kedveskedni, a tegnapi impozáns naplementét bemutató videóval (saját készítés, életemben először!):  ..
A pár napos karácsonyi kihagyás után kivételesen három kép nyerte el a Napi Győztes címet.Kezdjük egy igazán szép téli (majdnem karácsonyi) képpel, a Városliget, a felhők és a naplemente izgalmas találkozása Rolling objektívje mögül:   Mivel még mindig sok szép nyári…..