Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hófehérke hét kicsi törpéje

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet is hűen illusztrálja, hogy ingatlanközvetítőn keresztül is érhetik a bérbevevőt komoly meglepetések, hiába szerződik le.Kedves Zugügyvéd BlogSzeretném veletek megosztani kálváriámat, egy szimpla albérlettel kapcsolatos szerződésszegésről, majd pénz…..
A munkahelyi átszervezéseknek és nagyobb horderejű változásoknak mindig vannak nyertesei és vesztesei. A változás nagyjából négyféle reakciót vált ki a munkavállalóból, ha érdekeit sértve érzi:1. passzív ellenállás (csendes szabotázs, csúszó határidők, megválaszolatlan…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Nem elég, hogy az idióta sms/telefonos-szavazás miatt az X-Faktor adásai elviselhetetlenül hosszúra és unalmas nyúltak, az egyetlen igazi tehetségétől megfosztott műsor utolsó két kiadásától csak annak nem lesz tele a töke, aki ún. fanatikus rajongó.Szombaton még csak egy…..
1993. december 12-én, 17 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni első kormány miniszterelnöke. Sírja felett egyre több egykori politikai ellenfél vagy épp ellenség fedezi fel magában a barátot, a megértő szövetségest és a kései politikai leszármazottat, miközben a…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.12.13 08:43:06
@Szarazinda: Egyszerűen kell egy kapaszkodó a gyökérteleneknek, amivel igazolni tudják önnön létezésük jogát. A baloldal ebből a szempontból nagyon nehéz helyzetben van, hiszen sem Kádár, sem Rákosi, sem a Tanácsköztársaság nem éppen követendő példa. Viszont a jobboldalon van néhány ember, akinek emlékét az idő megszépítette (pl. Horthy-rendszer).
Az MDF-nek pedig úgy kell Antall, mint egy falat kenyért, mert magából mindig csak az egyre idiótább figurákat tudta kitermelni. Indult Antallal (szerencsére meghalt), de Boross "gyermektelenségi adó" Péter még él, Dávid "lehallgatott az UD Zrt." Ibolya még él, hogy az olyan unikális emberekről ne is beszéljünk, mint Herényi, Schmuck, stb.

És hát azt hiszik, Antall olyan, mint Kádár. Akire ma már úgy emlékszünk, mint a 3,60-as kenyér gazdája, a SZOT beutaló alapítója, stb. Csak hát Kádár alatt, ha csöndben voltál, valóban élhettél jobban, Antall alatt viszont nem volt menekülés.
Többek között A maximalista család és A budai anyuka után ismét balage_81.  A multis klikkek Nők gyakrabban alkotják, mint férfiak, bár mindkét klikk-típus elég hasonló elvek szerint működik. Jellemző rájuk, hogy ritka az azonnali teljes jogú tagság, főleg a női…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.12.10 15:23:16
@cd-r: Szerintem itt félreértésről van szó.
Ha a boltos csak azért neked szebb húst, mert aznap te még egy picit beszélgettél is vele, az nem szép.

Ugyanez van a multinál. Ne csak attól függjön az előremenetel/ügyeid gyorsabb intézése, mert jóban vagy X-szel a HR-ről és Y-nal a bérszámról.

Én éppen ezért nagyon irigylem a nyugat-európai munkahelyeket. Az oda induló szerencsevadász magyaroknak külön is elmondják, hogy pl. Hollandiában egyáltalán nem szokás a kolléga magánélete után érdeklődni. Akár 4-5 év is eltelhet, mire eljuttok arra a szintre, hogy pl. megkérdezi, mi a helyzet otthon a gyerekekkel.
És nem ridegségből, egyszerűen a munka az munka, a magánélet magánélet. Ott nem kell meghallgatni Rózsika nénit minden hétfőn arról, hogy az unokája milyen aranyosan szarta össze magát hétvégén.
Amit amúgy ildomos, mert Rózsika a HR-en adminisztrátor és hamar kideríti, hogy a te pozíciódra 5 másik jelentkező is lenne.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.12.07 01:03:21
    A minap nagyon érdekes összeállítás jelent meg a Népszabadságban, Budapest meg nem épült felhőkarcolóiról, toronyházairól. Vannak köztük ismertek meg kevésbé érdekesek is, de ez a Madách téri elképzelés elég mellbevágó.  Illetve nem is igazán Madách téri, mert…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.12.01 13:09:29
Játszani jó, pénzt nyerni pláne, ha a kettőt vegyíti az ember, megkapja a televíziózás egyik legrégebben létező és egyben legegyszerűbb műfaját, a tévévetélkedőt. A Tv2 40 milliós játszma című műsorának kitalálói ráadásul az eddig sem túl bonyolult műfaj drasztikus…..
  Átlagos hétköznap kora reggele: telt ház a Budapest-Hévíz Volán-járaton. Az utasok szinte kivétel nélkül idősek, kisebb táskával, hátizsákkal felszerelve. Akadnak közülük, akik egy héten többször is megteszik egy napon belül ezt az útvonalat. Reggel az első…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.11.29 18:23:55
@bryan: Igen, utazz el Münchenbe. A csúcsidőben is használható bérlet kb. 30%-kal drágább, mint a csúcsidőben nem használható, azért mert ott a 200 m hosszú ún. Langzugra is nehezen férnek föl az emberek. Ezzel ösztönzik azt, hogy aki csak teheti, ne csúcsidőben utazzon.

Akik annyira az öregek ingyen utazását helyeslik, azok egy alapvető közgazdaságtani szabályt hagynak figyelmen kívül, mely szerint ami ingyen van, arra korlátlan kereslet lesz, amit viszont korlátos erőforrásokból kell kiegyenlíteni. Abból az erőforrásból, amiből egyre kevesebb van.
Levélírónk egy személyes konfliktus áldozata lett. Kolléganője bemószerolta a főnöknél, mondván munkaidőben pókerezik és a neten lóg, holott csak az ebédidőben tette mindezt. Nem lett volna egyszerűbb korlátozni a munkahelyi internet hozzáférést, ahogy a legtöbb helyen…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.11.28 17:29:30
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ahol viszont hegyekben áll a munka, ott kétlem, hogy a dolgozó nekiáll netezni vagy órákat fog ott eltölteni.

Ahol ilyen globális tiltást alkalmaznak, ott én két esetre tudok gondolni, vagy (1) a vezetőség paranoiás és azt gondolja, hogy dolgozói fölött Damoklész kardjaként lebegve tud csak "produktív légkört" kialakítani, vagy (2) a dolgozói kollektíva silány minőségű emberekből áll, akiket ilyen módon is kényszeríteni kell a munkára.
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.11.28 19:01:54
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Jó, hát akkor örülj neki, hogy el vagytok tiltva a nettől.
Bár állami szektorban nem lepődök meg semmin. Amikor a rendőrök is le vannak tiltva munkaidőben a netről és akkor még a fakabát büszkén magyarázza is, hogy ennek az az értelme, hogy ...

Személy szerint én sértve érezném magam, hogy ennyire gyerekként vagyok kezelve. Legközelebb mi lesz? Nyomkövetőt kapok, hogy a WC után egyenesen visszamentem a helyemre vagy esetleg lementem a kávéautomatához.
H2SO4 A timföld átka 2010.10.04 21:45:00
Az alumínium nagyobb barátja az embernek, mint a kutya. Gondoljunk csak a sok könnyű szerkezetre, a pehelykönnyű biciklikre, olyan tuti ötvözetekre, mint a repülőgépeknél használt duralumínium. Fájdalom, az alumínium nem terem meg a szántóföldeken és alumíniumbányákban sem…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.10.05 15:00:02
@rajnaig: Abban a bizonyos átkosban azért volt olcsó az ipari termelés, mert szartak a környezetvédelemre. 1983-ig semmilyen törvényi szabályozás nem volt, mindenki oda és azt vitt, amit akart. Lásd budai Metallokémia, Ferroglobus, bakonyi hordók (Veszprém közelében). 1983 után is csak annyit írtak elő, hogy nyilvántartást kell vezetni. 1996-ban jött ki csak az első szabályozás arról, hogy mit, hova, miként lehet elhelyezni.
A magyar "világváros" egy újabb csodája amatőrfotón: esővédő intézkedés a 3-as metró végállomásán Kőbánya-Kispesten.Alighanem ez volt a cég történetének legsikeresebb közbeszerzése:- olcsó- hatékony- környezetbarátAz utasok nem nagyon csípik, de hát semmi sem…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.10.04 15:30:27
@eszkep: És tegyük hozzá, a KöKi metrófelüljáró átépítését évek óta ott gáncsolja a szocialista színű Kispest, ahol tudja. Persze ehhez támogatókat is talált néhány sötétzöld panelproliban, akik féltik személyes környezetüket egy épülő termináltól. Nem mintha ha a paneltömbök másik oldalán az Üllői út nem okozna bőségesen tüdőrákot. Különösen azért, mert a KöKi jelenlegi formájában semmiképpen sem csábítja át az autóst a tömegközlekedésre.
Dehát ugye a kerületben van még néhány ilyen villongó rész (Wekerle, Kertváros)

Tegnap este ezen gondolkodtam, hogy már megint miért lett vörös a kerület. Aztán rájöttem, a töketlen városvezetés mellett bármelyik félkegyelmű úgy érezheti magát, mint valami félisten (nincs otthon a macska ugye). Igaz, most végre lesz egy erős gát a polgármester előtt, még a végén dolgoznia is kell két lopás között.
Bármennyire furcsa ezt mondani egy 1990 után eddig nem látott, elsöprő győzelem esetén, de az önkormányzati választáson valójában papírforma eredmény született. Nagy vonalakban az történt, ami várható volt: a Fidesz a 2006-os komoly sikeréhez képest is jelentősen…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.10.04 12:31:23
@Sanz: Igen, elfogult vagy. Érthető, hogy Gábor nem hangsúlyozta ki, hogy "az MSZP megtartotta pozícióit", vagy hogy (nem-jut-az-eszembe-a-neve) politológus a Duna tévén azt mondta Mesterházy nyilatkozatára, hogy abból a kincstári optimizmus beszél. Amikor a fő bástyák ledőlnek (Budapest egy az egyben, Miskolc, Nyíregyháza, stb.), akkor vajmi keveset jelent, hogy porfészkekben, néhány mumifikálódott területen megőrizte az MSZP a vezetését. Ha megnéznéd, egyedüli zárványként Angyalföld lesz az, ahol MSZP-s polgármester és képviselőtestület lesz, a XIX., XX., XXIII. kerületben is Fideszes többségű képviselőtestület lesz, tehát a polgármesternek kb. egy mókusketrecnyi mozgásterülete lesz.
Jó jel, ha egy cikk címében együtt szerepel a "pofátlanság netovábbja" és az "ilyen nincs" szókapcsolat. Nos, ha ilyen nincs, akkor ennek itt a helye! 2006-ban Molnár Lajos egészségügyi miniszter vezetésével a Gyurcsány-kormány nagy arányú kórházi…..
Választási adatbázis a PRE-EXCEL korból: a szekrény mögött füzetben! "Kulcsos" Miki nem szarozik olyan bonyolult dolgokkal, mint PC, windows, excel, pendrive ... az ósdi módszer is tökéletes ... jól elrejtve, persze :-))) Kubatovról megint lenyúztak egy bőrt, "egyes…..
Nem a rendőrség táltosodott meg, a politikán belüli szabályok alakultak át: legalább a bukott politikusok nem érinthetetlenek többé. Gyanúsítottként hallgatta meg a főügyészség Lakos Imre újbudai alpolgármestert, és hamarosan ezt teszi a szintén meggyanúsított jelenlegi…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.09.30 14:24:37
@tothh: Hidd el, találni fognak ott érdekes dolgokat. A felszínre csak a Kopaszi-gát, a Rio, a ZP ügye jutott el, gondold el, mi lehet a mélyben.
Csak hát ugye eddig fosott a rendőrség, meg mentek a koholmányi vádak. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a rengeteg ügy között pont Zuschlag 60 milliócskája szúrt szemet a rendőrségnek?
Most végre megszűnik ez a világ. És engem az sem zavar, ha ezt a Fidesz kimondott biztatására teszi, végre megszűnik az a világ, hogy hatalmas károkat okozott emberek mandátumuk után kapnak valami csendes nyugdíjas állást és békében éldegélnek rózsadombi villájukban.
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.09.29 13:30:26
@TaTa86.: De de. Túl sok pénzt adnak. Egyszerűen nem értem, miért kell erőltetni azt, ami nekünk nem megy. Lásd foci is. Be kéne látni, a 30-as, 40-es évek után az értelem javarészét elüldözte a rendszer és nyakunkon maradt egy selejtes, másutt érvényesülni képtelen belterjes réteg, --lásd Jancsó Miklós-- egy-két kivételtől eltekintve, pl. Szabó István, Tímár Péter. Már Hofi is megmondta, a szalagot rosszul vágják. Ugyanis hosszában kéne.
Miért nem ott erősítünk, ahol tényleg világhírűek vagyunk, rajzfilm és társai??
Még Demszky Gábor a főpolgármester, de már egy olyan jelentés született, ami egész egyszerűen elképesztő ... A 30 milliárdos hídfelújítás vagy a 500 milliárdos metróépítés? Egy kutya mindkettő, nincs vezetője egyik projektnek sem!   A Nagy Értékű Beruházásokat…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.08.18 09:36:18
@zsírgyík: Azt is tegyük hozzá, hogy ezt az embert valakik megválasztották. Valakik 3x-4x-re is elhitték, hogy most már tényleg rend lesz, tényleg lesz 4-es metró, várost elkerülő körgyűrű, panelprogram, stb.
Sőt, a birkapesti képes volt egy pótSZDSZ-t is beszavazni idén a Parlamentbe.

Én csak azt sajnálom, hogy Budapest az ország fővárosa, így az ember kénytelen itt élni, ha nem vidéken akar vegetálni.
Sziasztok! Én is átéltem a munkahelyi megaláztatást, nyugtatókkal kellett bejárnom dolgozni és ott volt az igazgató fő ütőkártyája: „nem kötelező itt dolgozni, el lehet menni”(ld. Gyurcsány: el lehet menni Magyarországról).Hát én kiugrottam a nagy semmibe, -de…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.08.16 11:46:37
@tff: A munkaadók többsége ezt átugorja, én eddig már két olyan helyen is jártam interjún, ahol a munkaterület be volt kamerázva, és napi 24 órában nézhető volt a dolgozó. Az egyik helyen még csak-csak megértettem (egy építőipari vállalkozás termékmintákat tartalmazó részlege, ahol a tervezők válogathattak a beépítendő anyagok közül), de a másik nem volt egyéb, mint egy call center! És akkor a dolgozó még ne gondolja azt, hogy droid...
Csatlakozás     Nemrég olvastam az az egyik álláskereső oldalon, hogy egy felháborodott fejvadász nő, leírta lépésről-lépésre, hogyan dolgozik; Elsősorban a referenciákat nézi, ha a jelentkező munkavállaló csak az évszámot adta meg, akkor az előbb említett…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2010.08.11 11:14:16
@Ladyb: Ha már ennyire fejlett nyugat, csak Németországig ugorjunk el.
Ott létezik az ún. "Bewerbungsmappe" (magyarul pályázati mappának lehetne fordítani). Ebben a munkavállalónak minden munkával kapcsolatos irata megtalálható, egy-egy álláspályázatra ezt adja be. Tartalmazza a végzettségek másolatait, szakmai gyakorlatot, munkatapasztalatokat, kompetenciákat, bemutatkozó levelet, önéletrajzot és a REFERENCIÁKAT. Ugyanis munkavállalók kilépésekor kapnak egy részletes értékelést a felettestől, amit pecsételnek, aláírnak, így a munkáltató már a pályázatkor láthatja, milyen embert venne föl és a munkavállaló is láthatja, ha esetleg valahol nagyon lehúzták és készülhet, miként süsse ezt el a leendő helyén.

Nem úgy, mint itthon, ebben a k. országban, ahol ugyan létezik egy hasonló, működési bizonyítvány, de erről mindenki tudja, hogy a cégek 50%-ának fogalma nincs mi ez, de a maradék is csak általánosságokat ír bele. Ezért mindig megy a telefon, de ha nincsen szerencséd, és pl. éppen egy olyan embert találnak meg, aki pikkelt rád, akkor aztán hónapokra, évekre el vagy ásva.
comment:com Már a Class FM is ad 2009.11.18 23:40:00
Elérhető már a Class FM honlapja is, de az élő adás gombra kattintva kőkemény trance-t kapnak az arcukba azok, akik ugyebár a magyar kereskedelmi rádiózás megújítására vártak. A link egyébként a Power Trance FM elnevezésű netrádióra vezet...
Hófehérke hét kicsi törpéje 2009.11.19 01:07:18
Egy négynapos hosszú hétvégét sikerült eltöltenem Salzburgban és a környékén. Mindenkinek csak ajánlani tudom Salzburgot, Budapesttől végig autópályán csak 549 kilométer, kb. annyi, mint Prága. Kellemes és hasznos kikapcsolódás volt itt hagyni pár napra Abszurdisztánt, pár…..
Hófehérke hét kicsi törpéje 2009.11.19 01:04:07
Igenis, a Kádár-kommunizmus nagyon sokat, ha nem a legtöbbet ártott. Ugyanis pont a pihe-puha lágysága, ami zombivá tette az ittenieket. Mi is volt a jelszó? "Aki nincs ellenünk, az velünk van". Magyarul, ha nem ugatsz bele, akkor mi is békén hagyunk és lassan még gyarapodhatsz is. Ezzel szemben a lengyeleknél Jaruzelzki volt, az NDK-ban a Stasi, a csehszlovákoknál a '68-as tavasz, románoknál Ceauşescu. Tehát csupa olyan elem, ami miatt utálják a kommunizmust, nem is vágnyak vissza bele. Ezzel szemben nálunk a Kádár-kormány folyamatosan korrumpálta a társadalmat. Rombolta a hitet, az összetartást, az önszerveződést, mert attól tartott, hogy újra '56 jön. Cserébe szerény anyagi körülmény javulást nyújtott, szabad szombatot, nyaralót, Aradszky Lászlót. És az emberek elfogadták, benyalták. És ma, amikor elméletileg egy globális versenyhelyzet van, a magyarok nagy többsége lusta, beszari, élhetetlen. Ahelyett, hogy egy délután átgondolná, hogyan hozhatná egyenesbe az életét, helyette mónikasót néz, utálja a szomszédot, mert neki Opelje van és közben visszasírja a Kádár-érát, mert akkor elég volt beleülni a székbe, munka mindig volt.

Nah, ez az ami óriási különbség köztünk és a nyugat között. Ott is lopnak, ott is vannak stiklik (épp most robbant ki egy nagy ÖBB botrány (lásd múlt heti HVG)), de az embereknek meg sem fordul a fejében, hogy majd az állam mindent megold helyettük. Nálunk viszont igen, és ezért még mindig mindenki visszasírja Kádárt. Mert akkor az állam jobb-szarabb minőségben igyekezett mindent megoldani, míg nekik elég volt egy Kőbányait felbontani. És felvonulni május 1-jén.