Regisztráció Blogot indítok
Adatok
türannos

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség A Ponton bosszúja 2014.01.16 10:16:35
Egy barátom sztorija, mellesleg két állólámpás Mercije és egy Fecskéje van. Alapvetően egy hétköznapi életben szupernormálisnak tűnő egyed, aki titokban Mercedes-harácsoló elmebeteg, orvos nem látta, Pontonja nem volt még. Mostanában épp lakást újít fel. Rövid a sztori.…..
türannos 2014.01.16 12:09:28
@Nesebar: Engem a kerámia pult forrása érdekelne! ... a poén meg jó volt!
Hű, kedves naplóm, te aztán megsárgultál, mióta nem találkoztunk. Elnézést, de előbb külföldön voltam, aztán nagyon sokat dolgoztam, aztán náthás lettem, és rossz volt a számítógépem is, aztán meg pont megírtam két posztot, de megette a kutya. Most viszont csikósi…..
türannos 2013.05.23 21:27:36
@Nínó Karotta: Ahogy elnézem inkább a pillangó mögötti részt kellene hosszabbítani mert jelenleg megtörik az áramlást. A tütték jók az ITB-re, de a hosszabbítót tedd át alá.
A cégeknél az IT-arcok rendszerint arra hivatkozva korlátozzák a munkatársaknak a szoftverek telepítését és egyes szájtok elérését, hogy "az biztonsági kockázatot jelent a cég számára". Persze ennél mélyebb, ésszerűbb érvelést nemigen fogunk hallani. Mert ugyan…..
türannos 2009.08.29 13:44:21
@hírbehozó: a legőszintébb válasz erre, hogy senki még az IT sem tudja.
Ezért, ha tényleg kell hosszú tesztelésen megy keresztül, de ha nem szükséges a munkához, akkor legolcsóbb ha fel sem tudod tenni.
türannos 2009.08.29 14:00:36
@Kálmánbátyám: el sem tudod képzelni mennyi mindenféle új korlátozási lehetőséget hoz a W7 W2k8R2 páros a TCO csökkentésre.... vagy a juzer sanyargatásra .....:-))))
türannos 2009.08.29 15:53:42
@belekotty: ez régen volt így (interleave a low level format-nál) a mostanság használt diszkvezérlők már elfedik ezt tudtommal, bár én nem láttam maiframe-t közelről soha.
A múltkori, civilnek látszó Lacettiből sebességmérős posztunk (aminek egyébként hamarosan lesz folytatása is) apropóján juthatott Zsolt eszébe, hogy felvesse a lenti témát, miszerint mennyire elfogadható az, hogy egy lefóliázott Astrából titokban traffipaxolnak a rendőrök.…..
türannos 2009.04.11 22:40:41
@...::: Flúgos Kamionos :::...: akkor olvasd el figyelmesen amit az előbb leírtam:

ha a megtanulod, hogy nem mész gyorsan mert bünti jár érte, akkor nem fogod a többi szabályt sem megszegni, mert büntetés jár érte..

Egészen egyszerűen: ha nem szegek szabályt, nem kapok büntetést.

Ezen gondolatmenet szerint tökmindegy melyik szabály betartatását kényszerítem ki, tehát miért ne lenne az amivel a leglátványosabb eredményt érem el?
türannos 2009.04.11 23:12:33
@Zsola777: bocs, a "leglátványosabb" nem volt túl szerencsés szó, annyit akartam csak mondani, hogy statisztikai értelemben véve a legnagyobb eredményt hozó. ... persze nem anyagi értelemben véve.

.. és lehetne folytatni a sort: roki helyre jogosulatlanul parkolót, a nem indexelőt, a követési távolságot be nem tartót és sajnos még sorolhatnánk....

.. mindazonáltal -nézetem szerint- ha azt el tudnánk érni valahogy, hogy minden résztvevő felelősséggel, tisztelettel és nem utolsó sorban alázattal viseltessen a többiek iránt, minden gondunk meg lenne oldva, és nem csak a közlekedésben.... persze ez meglehetősen távoli utópia.
türannos 2009.04.11 23:30:55
@Zsola777: ha jobban belegondolok, technikailag a sebességmérést a legegyszerűbb kivitelezni:

- automatizálható akár rendőr/rendőrautó/benzin se kell hozzá
- egyszerű dokumentálni egy fényképpel
- nem is kell megállítani a bűnöst, nem okoz fennakadást a forgalomban/ nem kell helyet fenntartani a vizsgálat idejére
- minimális a biztonsági kockázata

Képzeljük el hogyan lehetne hatékonyan kivitelezni pl. egy kézből való telefonálást:

- pl. fénykép alapján elég necces, lehet hogy tényleg csak a fülét vakargatja, le tudjuk csekkolni hogy hívott/hívták a fénykép készültekor? Mi a telefonszáma? és ha több is van neki? és ha az utas mobilját használta? és mit szól ehez az ombudsman?
- megállítani? pl. a Rákóczi úton a reggeli csúcsforgalomban? még az előbb emlegetett békés családapa is dühöngve harapná át a torkukat?

..... ez persze csak némi agymenés, későre jár :-)))