Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezspet

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hozzánk eljutott dokumentum alapján megírtuk, hogy a Kállay-Saunders Band képviselői (kiadófőnök, menedzser és az egyik tag a zenekarból) megegyezett A Dalt gyártó Apropó Médiával arról, hogy a cég nem követett el hibát az élő műsorban. A dokumentum szerint Kállay rendesen, C mollban hallotta a…..
dezspet 2016.03.03 11:48:19
Szia,
Jó cikk és köszi, hogy felhoztad a témát!
Egyszerű a megfejtés: a dalnak eleve kétféle verziója létezik. A stúdióban készült változat d mollban, magasabban készült, színpadon viszont vszeg mindig egy egész hanggal lejjebb énekli a dalt András. Ez egy bevett gyakorlat, stúdióban kiénekel olyan magas hangokat, amiket élőben nem vállal be. A Dalban végig c mollban énekelt, a döntőben viszont valamiért valaki a fülesbe a d moll, eredeti, magasabb verziót adta be neki, míg kifelé, és a helyszínen lévő kontroll ládákból a c moll alap szólt (hallani is lehet, hogy a magas hangokkal erőlködik kicsit). Kállay Sanders azon kevesek közé tartozik szerintem, akik kristálytisztán énekelnek, de hallhatóan őt is zavarta, hogy kintről, a monitorokból más magasságban szól a dal. De nem tudta, tudhatta, hogy a közönség mit hall, ezért nem volt mit tennie, végül abban énekelte végig a dalt, amit a fülesben hallott. Nem ismerem őt személyesen, de több száz koncerttel a hátam mögött, nincs más megoldás erre. Az összes énektanár, meg akiket megkérdeztél hülyeséget beszél, bocs. Ennek semmi köze az abszolút halláshoz, olyan nincs, hogy valaki végig egy hanggal feljebb énekel ahhoz képest, amit a fülmonitorban hall. Akkor se, ha - ahogy talán sugallod - iszonyúan be van tépve. A kérdés csak az, hogy valaki szándékosan szívatta e meg őt, vagy ekkora baki történt a háttérben. Ez utóbbi szinte biztosan kizárható, mert azt feltételezi, hogy valaki két külön eszközből játszotta le a dalt, tökéletesen egyszerre indítva a két felvételt. Ilyen nem történik véletlenül. Mint ahogy, még egyszer, olyan sincs, hogy valaki végig szinte tökéletesen egy hanggal feljebb énekeljen. Az, hogy az egyik füléből esetleg kivette a fülest, csak azt bizonyítja, hogy hallotta, hogy a kinti felvétellel (a színpadi monitorban) valami nem stimmel, de végül is nem mert más hangnemben énekelni, mint amit a fülesben hallott, mert azt gondolhatta, hogy a színpadi kontroll nem stimmel. Ez ugyanis három külön rendszer: füles, színpadi kontroll és ami a közönség felé szól (sőt, négy, ha külön veszem a tv-ben sugárzott alapot). Szóval nincs más megoldása a dolognak, mint hogy valaki szándékosan megszívatta őt.
Várakozásokkal telve ültem be erre a filmre. Ezt az is mutatja, hogy a Művész mozi első sorát is bevállaltuk a filmért, ami végül igencsak merész húzásnak bizonyult. A rendező és a főszereplő előző közös filmje, az Éhség egy kényelmetlen, de érdekes film volt. Michael…..
dezspet 2012.04.01 11:43:30
@tmichel: ok, bocs, igazad van. nem kellett volna személyeskedni, és amit az indexről írsz, teljesen igaz. a filmről a véleményemet fenntartom, persze hogy értem, hogy neked miért nem tetszik. bennem mindenesetre, ha más nem, fassbender 'beteg' játéka nyomot hagyott.
Le a kalappal Steven Moffat előtt: aki ilyen bátran nekilát egy brit nemzeti intézménynek számító történet, azaz Sherlock Holmes kalandjainak átírásához és modern korba helyezéséhez, annak a tökei akkorák, mint egy bowling-golyó. Egy ilyen vállalkozásba iszonyú nagyot lehet…..
Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 23. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja. Alig egy hónapja a káplán már telefonon közölte vele: személye nem kívánatos Isten házában, pedig előtte már öt-hat alkalommal…..
dezspet 2010.04.19 15:27:41
Sziasztok. Az eset abban a templomban történt, ahová én is sokat jártam gyerekkoromban, ismerőseim is tanúi voltak a képviselőjelölt úr megjelenésének.
A helyzet az, hogy nem áldozhat akárki. Először is, aki nem volt "első áldozó", azaz nem vett részt az erre vonatkozó felkészítésen, az a Római Katolikus Egyházban nem áldozhat. Másodszor, az egyház tanítása szerint megtisztulva, gyónás után szabad csak áldozni.
Normál esetben természetesen ezek a szabályok úgy érvényesek, hogy azt senki nem ellenőrzi. Mégis, ha nyilvánvalóan olyan ember akar áldozni, akiről a közösség illetve a pap tudja, hogy nem felel meg a fentieknek, szerintem normális, hogy a pap beszél vele és tisztázza a helyzetet.
A szóban forgó úriember a rokonaim és a helyi vallásos közösség tagjai szerint soha azelőtt nem fordult elő a kerületi templomokban, és bizony nem tetszett a helyieknek, hogy ezt most igen képmutató módon a választások előtt teszi meg.
Ennek az egésznek nem sok köze van ahhoz, hogy az illető MSZP jelölt, itt inkább arról van szó, hogy nyilvánvalóan megsértette az egyház idevonatkozó törvényeit, és ennek a helyi plébános hangot adott.
A dolog ezt követő, sajtóban megjelent kivonata már ismert, és nem meglepő számomra.
Egyébként a papon kívül más ismerőseim is próbálták szép szóval jobb belátásra téríteni az illető urat.
Olyan ez, mintha egy pocakos, cérnalábú ember lemenne az öttusázókhoz edzeni, nyergelné a lovakat, készülődne a víváshoz. Szóval nagyon kilógna a lóláb, hogy nem odavaló.
Mindenesetre helyi szinten a tisztelt jelölt úr jó nagy bolondot csinált magából.
dezspet 2010.04.19 15:57:00
@soroslo: Szia! Jogos, megkérdeztem, az említett plébános nem az én templomomban dolgozik, viszont a képviselő jelölt úr módszeresen körbekampányolja a helyi templomokat és többször megjelent a mienkben is: a Pestújhelyi téren. Egyik rokonom itt el is magyarázta neki az idevonatkozó szabályokat; az ő elmondása szerint jelölt úr olyan otthonosan mozog egy templomban mint pingvin a Szaharában.
Bet-li, kínai játékos olvasónk innen a szomszédból, a floridai Daytonából küldött egy rövid, fotókkal viszont bőven megtűzdelt beszámolót az ottani motoros hétről. Nem vagyok egy motorosfan, de a képek láttán bizony nekem is megindult a nyáltermelésem. Idén már 69.…..
Kóczián Péter Orbán értékei 2009.09.26 11:32:47
Orbán Viktor egyet elért a hosszú ellenzéki időszakban: senki nem vádolhatja azzal, hogy ne lennének értékei, s azokért ne állna ki. Még aki hatalommániásnak véli, az is kénytelen elismerni, hogy vannak értékei, s ezek mellett a végsőkig kitart. Akár azon az áron is, hogy…..
dezspet 2009.09.26 16:01:27
@-d(-_-)b-: szerintem felületesen olvastad el a cikket.
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
dezspet 2009.03.25 10:03:59
Árpi! Ez egy dead conversation. Bokros nem alternatíva (sajnos)a mostani politikai erőviszonyok között. Hiába fogadnád el te meg én, a pártok, még az MSZP sem.
Ezen túl fel szeretném hívni a figyelmed, hogy a program látszólagos hiánya nem jelenti azt, hogy az illetőnek nincs határozott elképzelése arról, mit szeretne. Taktikai okokból nem osztja meg a közvéleménnyel. Ez a politikai kommunikáció része.
Nem tudom elképzelni, hogy Surányinak és/vagy a Fidesznek nincs elképzelése arról, hogyan kell a mostani helyzetből kilábalni. Mindkét esetben meg tudom érteni, miért jegelik a programjukat. Ugyanis a program kiteregetése a jelenlegi helyzetben jelentősen rontja a pozíciójukat. Surányi még nem döntött, úgy tűnik. A Fidesz még nem tudhatja, mikor kerül hatalomra, hatalomra kerül e egyáltalán. Tegyük fel, a Fidesz jövőre megnyeri a választásokat, addig esélye sem lesz az előrehozott választásoknak. Mi értelme lenne egy mostani helyzetre vonatkozó programmal csökkentenie a saját népszerűségét, hiszen akár néhány hónap alatt annyit változhat a helyzet, hogy a most használható intézkedések már érvényüket vesztik.
Ha valóban csak jövőre lesznek választások, és a tökölés addig folytatódik, teljesen más helyzet lesz már csak azért is, mert akkor megint le kell ülni az IMF-fel és nulláról el kell kezdeni alkudozni egy második hitelcsomagról. Lehet, hogy ott már nem a 3%-os költségvetési hiány lesz a sarokpont, hanem más keretekben sikerül megállapodni. Lásd pl. Lettország, ahol a néhány napja kinevezett miniszterelnök már jelezte, nem tartható a költségvetési hiánycél az IMF felé. Nagyon valószínűnek tartom ezt Magyarországra nézve is. Lettországban 10 ezer ember forradalmat csinált az utcán, bárki lesz hatalmon nálunk, nem tud egy bizonyos ponton túlmenni a társadalom tűrőképességén.
Teljesen igazad van az előrehozott választás ellen szóló érveléssel kapcsolatban: ha tényleg életveszélyes lenne most várni néhány hónapot egy új kabinetre, akkor a következő választásokat halasszuk el a válság elvonulásáig, vagy addig, amíg az egy főre jutó GDP nem éri el a 20.000 USD-t, és mindenkinek nem jár alanyi jogon egy 5-ös BMW.
Gyurcsány oda, a nép pedig fellelkesedve mást sem csinál, mint előrehozott választásokat követel.Pedig szerintem a legutolsó az utolsó előtti dolog, amire szüksége van az országnak, az az előrehozott választás.KK&TT azt írja a Reakción, hogy:Nincs értelmes ember, aki szerint…..
dezspet 2009.03.24 16:26:16
@rockjano: Ne csináld már! OK, nem szereted a Fideszt. De az, hogy 1 évvel a várható választások előtt nincs programja egy ellenzéki pártnak, az szerinted azt jelenti, hogy alkalmatlan a kormányzásra? Ráadásul ez a bizonyos párt egyszer már jól elvezetgette ezt az országot, legalábbis lényegesen jobban, mint a mostani garnitúra. Sőt, hogy tovább menjek, még csak egy ligában sem játszhatnának a 2002 utáni kormányok a 2002 előttiekkel (beleértve szegény Horn Gyuszit is).
Hősünk felett alkoholgőzős mámorában átlép a történelem, de eközben a nadrágszárán óvatlanul bekukkantva rémülten veszi tudomásul, hogy nincs rajta alsónadrág. Visszaájul, hogy aztán csak órákkal a "Nagy Lemondás" után eszméljen rá, hogy mennyire fáj a feje,…..
dezspet 2009.03.24 12:24:00
Elég baj az, ha ti sem politizáltok, mert akkor ki a f@sz fog?
Hollandiában dolgoztam egy ideig és ne higgyétek azt, hogy ott kisebb a politikai versengés. Nem a politikusaik mások, hanem az emberek, a társadalom. Nálunk erre van igény, ezzel lehet választást nyerni.
Én a váltógazdálkodás híve voltam úgy 2003-ig, mert legalább abba egyik oldal sem kényelmesedett bele. Úgy látszik, két ciklus után, már sokkal nehezebb elengedni a gyeplőt, sokkal több ember megélhetése forog veszélyben.
2003 után viszont kifejezetten az az érzésem, hogy elhagyott minket a realitásérzékünk.
A legfontosabb, hogy a gyenge teljesítményt meg kell büntetni. Ha megint gyenge teljesítmény jön 2010-től, azt is büntetni kell. Nincs más lehetőségünk.
Nem lesz itt harmadik erő, meg messiás, aki egyszer csak leszáll közénk és rendet teremt.
ha meg a fiatal értelmiségiek elfordulnak a politikától, akkor végképp nem fogja tudni az ország elválasztani a szart a víztől. Akkor majd nagyobb arányban fognak azok szavazni, akiknek fogalmuk sincs a tartalmi dolgokról. Aztán a végén kirakhatjuk a Fehéroroszország táblát.
w Végjáték előtt 2009.03.20 06:30:00
Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek. Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz,…..
dezspet 2009.03.20 11:21:33
Drukkolok a baloldalnak, hogy magára találjon. Drukkolok, hogy egyszer Orbán legyen a rosszabb választás. Mert a fejlődés alapja az, hogy minden helyzetben a jobb, vagy kevésbé rossz alternatívát válasszuk. Legyen következménye a gyenge teljesítménynek, Őszödnek, a pocséknál is gyengébb kormányzásnak. Ha ez elmarad, Fehéroroszország leszünk egy-két éven belül.
A cikkeiddel kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak. Tökéletesen megtestesíted a budapesti értelmiség azon részét, amely a jelen helyzetben sem tud úgy nyilatkozni a baloldal vesszőfutásáról, hogy közben ne mondana oda egy jókorát a jobbnak is. Az egyik legnagyobb talány számomra ma Magyarországon az ilyen típusú vak protestek (bocs) irtózatos tömege. Milyen ország az, ahol az értelmiség zöménél nincs átjárás a két oldal között? Nem tudja azt mondani, nem jön ki a száján az, hogy bocs tévedtünk, ennél még a másik oldal is jobb. 2002-ben is micsoda hisztéria volt a jobboldalon a vereség miatt, pedig akkor, reálisan nézve nem voltak egyértelmű jelei, hogy ennyire elbaltázza a baloldal ezt az országot, magyarul akkor a rotáció nem tűnt rossz döntésnek, nem volt valódi ok a pánikra.
Gyurcsány helyettesíthetetlensége pedig nyilvánvalóan hamis állítás. Egy olyan ember, aki nem hogy a koalícióban, de még a pártjában sem tud egységet kovácsolni hogy lenne képes vezetni egy országot? Horn meg tudta csinálni, Orbán meg tudta csinálni. Nem sallangmentesen, nem látványosan, de megcsinálták. Előre tolták ezt a kurva szekeret. Az én véleményem szerint Gyurcsány Ferenc egy totális csőd. Nem elég a tehetség, a magas energiaszint, a páratlan kudarctűrés, a magas IQ. Ez mind megvan benne, de látjuk, mégsem megy, sőt. Amiben visszafejlődhetett ez az ország az elmúlt néhány évben, gazdaság, erkölcs, szolidaritás, miegymás, abban olyan gyorsan fejlődtünk vissza, ami párját ritkítja. Kevés olyan dolog van ma Magyarországon, ami ennyire egyértelmű. Illetve, ha már ez sem egyértelmű olyan emberek számára, mint te, akkor azzal az országgal nagy baj van.
Persze lehet, hogy nem vagy független publiciszta, ami ha egyszer kiderülne (nyilván nem fog), csalódott lennék, mert az írásaidat évek óta élvezem, jó ég tudja miért.
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
dezspet 2009.03.14 17:50:41
A politika lényege nem abban áll, hogy kitaláld, a problémákra mi a megoldás. Ez egy óriási tévedés. Nem látom be, hogy az agyonajnározott Reformszövetség vagy Bokros programjai megfelelőek lennének Magyarországnak. Mint modellek nyilván jók.
A kérdés az, kivitelezhetőek e, és ha igen, hogyan.
Tegyük fel, hogy valaki a zászlajára tűzi a Reformszövetség programját.
Melyik vezető lesz képes azt először is keresztül verni a saját pártján. Látjuk az elmúlt 7 évben, hogy az MSZP milyen mértékben teszi lehetetlenné a saját vezetői kezdeményezéseit még a legnyilvánvalóbb, legnehezebb időszakban is. Vagy ha megfordítom, Gyurcsány Ferenc még saját pártján sem tud átverni közepesen erős reformocskákat, miközben szarba lóg a fejünk.
De ha ez még sikerülne is, ott van a többi demokratikus akadály: koalíciós partner, érdekképviseletek és más társadalmi szervezetek.
Mert egy Reformszövetség szintű program esetén iszonyatosan nagy ellenállás és balhé lesz. Most mindenki hozsannáz, de a magyar az egy elkényeztetett nép, nem is tehet róla, mert 2x 100 nap alatt, meg jóval előtte 40 évig is elhitették vele, hogy van ingyen Kánaán. Nem lehet irreális célokat kitűzni, nem lehet gyenge emberekkel reformokat csinálni, mert az már eleve halálra ítéltetett.
A politika művészete az, hogy megmozdítsd azt a kurva nagy szekeret lassan, aztán következetesen gyorsítsd, millió kompromisszumon és csatán keresztül told tovább a jó irányba.
És ebben a vonatkozásban, az én szerény véleményem szerint sajnos (!) nincs ma Orbánnak alternatívája. Legalább az első, legnagyobb akadályt, a párt megnyerését valószínűleg könnyebben veszi, mint bármelyik másik pártelnök Magyarországon.
Persze ott lesz majd a nálunk tradicionálisan túl erős baloldali sajtó, amely bármit is csinál majd, bármennyire is sikeres lesz, folyamatosan ontja majd a muníciót a kudarc-éheseknek. Márpedig jól tudjuk, nálunk az emberek jelentős részének nagyobb örömet okoz a másik oldal kudarca, mint az ország boldogulása.
Főleg ezért vannak kétségeim afelől, hogy neki sikerül e, nem pedig azért, mert most éppen arra tematizálják a közvéleményt, hogy baszki, látjátok, a Fidesznek nincs is programja! Az én feleségem meg meztelen, igaz, hogy a fürdőszobában van, nem pedig az Operabálon táncol. Hát ha jól tudom, még nem a Fidesz kormányoz, sőt választási kampány sincs még.
w Szövetség a nemzetért 2009.03.03 02:00:00
Nem volt nekem tiszta eddig, hogy mire jó, ha létrejön egy Reformszövetség. Bokros Lajostól – akit nem értem, miért akarnánk külföldre küldeni, amikor a hazának szüksége van rá – kezdve az Oriensig elég sokan elmondták eddig is, hogy ejnye, nem lesz ez így jó, rossz…..
dezspet 2009.03.03 12:42:06
A politikában a nagy kérdés sosem a mit, hanem a hogyan. Gyurcsány Ferenc okos ember, mindig pontosan tudta/tudja a helyes utat, ez viszont kevés ahhoz, hogy valaki a legcsekélyebb mértékben is sikereket tudjon felmutatni politikusként.
Jól látszik ez a hétvégi uniós csúcs példáján: az egyébként mások által is fontosnak tartott kelet-európai csomagot a saját lerohanós, ellentmondást nem tűrő politikai eszköztárával olyan "sikeresen" vezette elő, hogy most ettől visszhangos az európai sajtó krémje. Még azok az országok is szembe helyezkedtek a csomaggal, akiket elvileg képviselni igyekezett!
Nem a Reformszövetség programját megírni a valódi kihívás, hanem vezetőként azt végigvinni; legelőször a saját pártomon belül, aztán a "stakeholder"-eken: külső szövetséges pártokon, érdekképviseleteken, médián, közvéleményen, végül a társadalom tagjain. Ehhez mindenekfelett a saját párton belül kell óriási érdekérvényesítő képességgel rendelkezni. Ez a politika művészete.
Ebben az értelemben a két gyűjtőpárt között, amelyik potenciálisan kormányzati vezetőszerepet elláthat ma Magyarországon, akár tetszik, akár nem, orbitális a különbség. Elég megnézni a 94 és 2002 közötti, és a 2002 óta eltelt időszak gazdaságpolitikai teljesítményét. Attól, hogy minden mondat végére odaszúrom, hogy "az elmúlt 10 vagy 20 év hibái", még nem leszek egy ligában az előző kormányokkal. A megmondóemberek igen, de a makrogazdasági adatok nem hazudnak. A mai MSZP-nek véleményem szerint az ország érdekében minél előbb le kell nullázódnia, és főnixmadárként újra kell épülnie, mert mostani formájában semmilyen elfogadható kormányzati teljesítményre nem alkalmas. Remélem, 2014-re lesz valódi alternatíva a baloldalon.
dezspet 2009.03.03 15:41:41
@Tóta W. Árpád: "és ma is bekapcsolom a rádiót, és ott szörcsög navracsics, hogy "erős társadalmi felhatalmazással bíró cselekvőképes kormány kell", és kurvára nem látom, hogy lesz erős felhatalmazás abból, ha átbasznak mindenkit. nem ez a gyurcsány-sztori tanulsága?"
Török Gábor elemzése nagyon jó, biztos olvastad. Nekem sem megnyugtató, hogy a Fidesz nem teríti ki a lapjait, de ennek sajnos oka van, direkt csinálják, őszintn szólva legszívesebben felhívnám Orbánt, hogy árulja már el, mi a terve! Úgy gondolom mégis, tőlük sokkal nagyobb hatékonyságot várhatunk bármilyen területén a kormányzati munkának. Egyrészt a jelenlegi helyzetben az egyik legfontosabb faktor a párton belüli támogatottsága a vezetői direktívának, és itt, lássuk be, a Fidesz gyenge pontja az erőssége: Orbán Viktor nagyon erős a párton belül. Másrészt szeretném felhívni a figyelmed arra a nyilvánvaló dologra, hogy egy politikai erőt, főleg egy gyűjtőpártot ne a kommunikációja alapján ítélj meg elsősorban. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkét oldal vezetője irányította már az országot, így objektíven összevethetjük a regnálásuk alatti időszak legfontosabb makrogazdasági mutatóit. Természetesen minden kormányciklusban találhatunk kivetnivalót, de ha tulajdonosi szemlélettel, a kemény mutatók összevetése alapján formálunk véleményt, akkor kb. olyan helyzetben kell döntést hoznunk, hogy egy sánta szamárral menjünk tovább, vagy átüljünk egy ütött-kopott, de működőképes autóba.