Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viharmadár, Vihar

55 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Mint azt a korábbi bejegyzésemben olvashattátok, a 2020-as projektek nagyrésze történelmi wargame-ek/seregek  elkészítésére irányúl. Az elmúlt hétvégén a WW2-es orosz tervekhez megérkezett az első doboz. Így azonnal ki is festettem egy "prototipust". Ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük…..
Viharmadár, Vihar 2020.02.20 12:05:58
@gorugrany: Igen nagylelkű és megtisztelő a hozzászólásod. Köszönöm! Nagyra tartom a munkáidat (így különösen jól esik). Remélem tudom tartani ezt a szinvonalat a továbbiakba is. Illetve nagyon várom, hogy találkozzunk a terepasztal mellett! :)
Hétvégi Harcos 2020 tervek 2020.01.17 15:27:31
Üdvözlök mindenkit!   Terveztem, hogy készítek egy számvetést a 2019-es évről,de mire eljutottam a megvalósításig már elvesztette az aktualitását. Így most megpróbálom összeszedni a 2020-as terveimet. Történelmi wargame: Akik ismernek, tudják, hogy közelebb áll hozzám a fantasy,mint a historical…..
Amikor átlapoztam a könyvet, szinte minden frakcióra volt egy sereg ötletem. Ahogy közeledett a játék napja, folyamatosan szűkítettem a kört. Zotyó - TLK főisten - Hordát hoz ellenfélnek, így ez kiesik most. Az élőholt sereghez rengeteg figurát szükséges lenne áttalpalni, majd egyszer... Végül is a…..
Korábban már említettem a SAGA 2 ismertető cikkbe ( https://plagueravagerotanddeath.blog.hu/admin/post/edit/14688204 ) , hogy lesz egy kifejezetten fantasy kiegészítő is. Örömmel jelentem, hogy sikerült végre kipróbálni. Nagyon sok skirmish fantasy rendszer van jelenleg is a piacon.Azt gondolom,…..
Tegnap - a világ premierrel egyidőben - kis hazánkban is ki lehetett próbálni a Games Workshop új skirmish játékát a Warcry-t. Erről szeretnék pár gondolatot leírni,megosztani.Akik ismernek,tudják, hogy rendkívül kritikus vagyok, sőt hamarabb észreveszem egy játék negatívumait,mint pozitív…..
Ismét ezzel a - mint kiderült - népszerű témával jelentkezem. Rendhagyó módon tágabb lesz a kitekintés- mint a lutóbbi verseny - és néhány szempont is változhat. Mindezek oka, hogy az igen sikeres Pálinka Bowl 4-el lezárult egy szakasz az egynapos versenyekre vonatkozóan. Júniustól minden verseny a…..
Elérkezett a márciusi verseny nevezési határideje - ez mindig a verseny előtti kedd - így időszerű volt megírni a bejegyzést is. ;) Elöszőször is szeretnék gratulálni a februári verseny győztesének Miklósnak (discret)! Nagyon szoros "befutó"volt - lásd a korábbi bejegyzést - megérdemelten léphetett…..
Lezajlott a februári verseny, nagyon jó volt ismét a hangulat. Nyolc kezdő és tíz veterán gyűlt össze, hogy három forduló alatt kiderítse, mennyit tud a csapata ?! Nagy örömömre a World Cup csapatunkból  - Hungarian Raiders - öt edzőnek is sikerült szabaddá tennie magát a szombati versenyre. Skaven…..
Most, hogy kicsit pihentetem az AoS-t és kiszálltam/leszálltam  a Shadespire/Underwords expresszről ismét a skirmis játékok felé kacsingatok. Szerencsére akad bőven kínálat a piacon. Egy régi kedves ismerősre esett a választásom: a SAGA-ra. Jobban mondva a SAGA 2-re. Nagyon röviden összefoglalva:…..
Sziasztok! Gondoltam feltámasztom ezt a régen hanyagolt témát. Igyekszem minden verseny előtt három csapatösszeállítást bemutatni és pár mondatban elemezni. Mindig az aktuális magyar versenykiíráshoz igazítva a csapatok összeállításait. De előtte...hatalmas gratuláció Virágnak (Wolio) aki a…..
Ott hagytam abba az előző bejegyzést, hogy a kitalált sereglista nem volt szabályos. : ( Ennél is nagyobb gond volt, hogy az Everchosen listák - ahogy maga a kiadvány is - réginek számítanak. Nincsenek megfelelően optimalizálva az új 2.0-ás szabályrendszer változásaihoz. Ezért nem is teljesen…..
Ez a bejegyzés az Age of Sigmar jétékrendszerhez, azon belül a legnépszerűbb hazai versenysorozat az Age of Murderfuck seregem kálváriájáról fog szólni.   Első rész: Kezdeti nehézségek... Miután résztvettem az AoMf2-n -egész jól éreztem magam- elhatároztam, hogy egy másik sereggel megyek a…..
Rengeteg félbahagyott bejegyzést (elkezdett cikket) találtam itt a blog-on is. Úgy tűnik, hogy - egyhén szólva - nem vagyok valami tudatos/következetes...   Ezért igyekszem változtatni jó pár, eddigi - szerintem rossz - szokásomon. Csupán néhány ezek közül:  túl sok projekt (csak a festő…..
Most, hogy új játékosokat sikerült megnyernem a hobbinak, komoly problémám, hogy egyedül kell menedzselnem a küldetéseket, tanítani a szabályokat és még játszom is, ahogy mondani szokták egy fenékkel ennyi lovat nem lehet megülni. Ezért leírok magyarul alap jegyzeteket segítségnek, meg hivatkozási…..
Viharmadár, Vihar 2018.09.06 10:05:15
A Facebook csoportokban felvettettük az ötletet, hogy a következő budapesti rendezvénynek (2019 tavasz) legyen egy meghatározott témája. Az első és legfontosabb dolog amit szeretnék világossá tenni, hogy egy ilyen témaválasztás nem korlátozás, hanem éppen hogy motiváció! Ez egy üveggolyó amivel…..
  Nagyjából két hete jelent meg a Games Workshop legújabb táblás játéka a Warhammer Underworlds: Shadespire. Ez egy egy taktikai harci játék. Sok egyedi dolgot nem fedezhetünk fel (szinte mindennel találkozhattunk már valamelyik másik játékrendszernél) de sikerült egy egész hangulatos koktélt…..
Liddell Hart az 1967-ben megjelent Stratégia című könyvében, pontokban határozta meg a stratégia és a taktika sűrített lényegét. A cikk címe az első pont.Teljesen logikus megállapítás. Akár a mindennapi életben is alkalmazzuk nap mint nap. Később még visszatérek az idézett…..
Hétvégi Harcos Sörverseny 2017.07.16 11:32:07
Már a bejegyzés elején szeretném leszögezni, hogy viszonylag kezdő vagyok a Brewes csapattal. Azért jegyzem le a meglátásaimat, elemzéseimet, hogy 40-60 meccs vagy akár negyed év távlatából láthassam az esetleges változásokat... A jelenlegi S3 alapján 10 játékost lehet delegálni a versenylistába,…..
Írhattam volna valami frappánsabb címet is (pl. ...a tékozló fiú visszatér...),de nem szerettem volna. A sok-sok "jó pofaság" mellett elveszne a lényeg: a játék minősége és a közösség ereje... Az első hazai Guild Ball liga közepén már éreztem, hogy nem igazán fekszik nekem a Mérnökök céhe. Azt is…..
2017-ben is tovább hasít a hazai Blood Bowl versenysorozat. Új helyszínen, új kiadású alapdobozzal,de szinte változatlan szabályokkal... Ahogy eddig is a havonta megrendezésre kerülő versenyeket használjuk fel az idei EuroBowl (Portugália) felkészülésre. ugyan azok a szabályok, csapat összeállítási…..
Szeretném leszögezni az elején, hogy nem szándékom eldönteni, hogy kinek melyik játét tetszen. Nem szeretnék megbántani senkit, akinek más az ízlése vagy más játékrendszer(ek) mellett tette le a voksát. Ez csupán pár gondolat az én meglátásaimról... Lehetséges, hogy többen meg fognak kövezni de én…..
Sziasztok! Következő tervezett bemutatónk a "the Forge" csapattal majd május utolsó hétvégéjén, szombaton, Sajóvámoson lesz. Tavaly már voltunk itt, akkor Gyűrűk Ura SBG bemutatót tartottunk valamint Warhammer Fantasyt. Az elmúlt évben a klub viszont nagyon átállt a 40K és KoW rendszerekre, így…..
Viharmadár, Vihar 2016.03.01 19:49:22
Szombaton ismét Blood Bowl verseny lesz (az idei World Cup szabályokat használjuk). Remélem ismét olyan sok és remek edző lesz mint a februári versenyen! Itzla és mRmU is jelezte,hogy talán kipróbálja a Nekromanta csapatot így nem velük készülök a holnapi megmérettetésre(annak…..
Most, hogy a vizsgaidőszakom decemberi része véget ért, van egy kis nyugalmam január elejéig. Ezt az időd kihasználva összeraktam és elkezdtem festeni a Warzone Demo Pack-ből szerzett figuráimat! (Ha esetleg még nem olvastad ennek a cikknek az előzményét, melyben kicsomagoltam a…..
Valamikor réges-régen a Sas Wargame Klub keretében, de leginkább a Söce és Krisztián vezetésével készült, többször is kiállított, a csud-tavi csatát bemutató diorámába én is besegítettem mintegy 100 figurával. Az akkori seregem egy része teutonokból, egy része a dán…..
Viharmadár, Vihar 2015.02.24 11:19:07