Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marga Rita

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Blogtagok!   Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Közel 1,5 év munkanélküliség után végre sikerült elhelyezkednem egy nagyvállalathoz alkalmazottként, nem is rossz fizetésért (nettó 200, de nincs semmi más juttatás). Úgy volt, hogy a munkaidő 8-17 óráig van mindennap,…..
Marga Rita 2010.02.07 20:14:59
@epres négercsók: Marhasáááág!
Az embernek csak akkor van esélye arra, hogy előbb-utóbb azzal foglalkozzon, amit szeret/amihez ért, ha eléri, hogy maradjon némi szabadideje, ergo ha eléri, hogy amiből éppen megél, az ne tegye ki a teljes napját/energiáját! Az IDŐ a legnagyobb kincs! A 200.000 forint kecsegtető. De hosszútávon a napi 14 óra bilincs! Esélyed sincs arra, hogy valamit építeni kezdj... Belebetonozod magad egy helyzetbe. Tapasztalatból beszélek. Hosszútávon jobb kevesebb pénzért napi 8-10 órában dolgozni, és mellette a fennmaradó időt a jövődre nézve, hasznosan, építő jelleggel eltölteni... Különben egész életedben rabszolga leszel egy olyan helyen, ahol szarba se vesznek. Aztán nyugtathatod magad, hogy legalább 200.000-ért kurvultál el, s nem 75.000-ért.
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje újra ráirányította a figyelmet: a magyar jobboldal eredendően fasiszta. Már ha elfelejtettük volna. Nyilvánvaló, hogy vegytiszta történelmi kontinuitás terebélyesedik Héjjas Iván és Kövér László, Gömbös Gyula és Mikola István – és…..
Marga Rita 2010.02.07 19:20:29
@is: Beszedhettél valamit...Éppen MIkola volt az aki tévéről tévére járva hangsúlyozta, hogy az oltás SZÜKSÉGES. Az más kérdés, hogy mindannyian kiváncsiak vagyunk a gyártó cég kiválasztásának elveire.
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
Kedves Szerkesztők!   Június végén helyezkedtem el egy munkahelyen. Havi bruttó 100.000 Ft-ra (nettó 71.500 Ft) jelentettek be, mellette zsebbe kaptam (volna) még pénzt. A fizetésemet gyakorlatilag az elejétől fogva nem adták oda rendesen, majdnem minden hónapban harcolnom kellett…..
Marga Rita 2009.12.11 20:52:11
@az igazi Sipi: micsoda erkölcsi szónoklat:)))
Neked tényleg ilyen eccerű a világ? Aki törvényt betart, az jó, aki meg nem, az rossz? Pffff.:)) (Amúgy csak zárójelben mondom - persze a lopás és a csalás dicsőitésének vádját fejemre vonva - a legtöbb változás mindig a törvénnyel szembeni rezisztenciával kezdődött. Még a jó változások is.:) A valódi baj tényleg a rendszerben van, és a baj az, hogy nem vagyunk összhangban. Valamit kéne csinálni, de végre egyszerre. Vagy lopjon mindenki egyszerre, amennyit csak bír (=aktív rezisztencia, =adómegtagadás), hogy a rendszer összeomoljon, ezáltal rákényszerítve a törvényhozást egy teljesen új struktúra felállítására, vagy mindenki javuljon meg egyidőben.:) Persze ez is csak egy életszerűtlen idiotizmus (akárcsak a te ideáid). A történelem kereke biza lassan forog...
Irodalom is, női is, hazai is, s végre egy férfiszerzőtől közlünk! Tóth Krisztina, hazánk ismert költőnőinek egyike (azért vannak páran, Rakovszky Zsuzsa, Takács Zsuzsa, Balla Zsófia, Szabó T. Anna, Mesterházi Mónika, Karafiáth Orsolya, Rapai Ágnes, Kálnay Adél,…..
Marga Rita 2009.12.06 10:04:53
@antikám:
Én szép és okos vagyok egyszerre.:) És még tankönyvet is írok, amit - logikus, következetes, strukturált, kreatív, eredeti volta miatt - imádnak a férfi olvasók (is).:) Húúú bazd meg, biztos hazudnak, és csak meg akarnak dugni. Na nem baj, végülis nekem mindegy, szeretek dugni. Is.
Marga Rita 2009.12.06 11:16:19
@lac1: kár hogy rád is vonatkozik, heheee
Arcpirító sorok következnek, melyek erősen megdolgozzák majd az érzékenyebb Olvasóink morális tápegységét. Adva van egy ifjú és egy idősebb pár - mindkét oldalon gyerekek. Az ifjú férj otthagyja fiatal feleségét – aki ráadásul szülés utáni depresszióból lábadozik -…..
Marga Rita 2009.11.23 08:01:16
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
A te kommentjeidből süt, hogy hozzáállásod egyik központi eleme a bosszú. Szenvedjen csak az elkövető, megérdemli. Épphogy nem az eredményre, az elszenvedőkre koncentrálsz, hanem az elkövetővel foglalkozol.
Én viszont azt mondom, hogy az "áldozat", a bosszú nem biztos hogy megnyugtató helyzethez vezet. Sem a feleség, sem a gyerek számára. A feleség esetében még az emberi méltóságát sértő szituációt is eredményezhet. Amennyiben persze valakinek nemcsak az együttélés ténye, hanem annak minősége is számít... Aki bosszúban gondolkodik, vagy kapcsolatfüggő, és csak az életközösség megtartása a célja, az nem gondolkodik ilyesmin. Én viszont vallom, hogy a gyerekemnek joga van egy kiegynesúlyozott apához, nekem pedig egy hiteles kapcsolathoz, ahhoz, hogy olyannal éljek együtt, aki nem kötelességtudatból, bűntudatból, jólneveltségből van velem, hanem mert teljes szívéből ezt akarja: engem, minket. Ezt nevezik tartásnak... Hogy nem kell mindenáron valami, az "igazság" kedvéért, az elégtételért. Itt nem a "bűn" a fontos (az már megtörtént, nem lehet visszacsinálni), hanem annak felismerése, hogy a bünti, az ami a bűnös bűnbűnatából következik, az nem biztos, hogy üdvözítő. Hogy méltatlan eredménnyel járhat, éppenhogy elveszi az esélyét annak, hogy méltó körülmények között éljen. De hogy ezt lásd, ahhoz el kell szakadnod a büntető gondolkodás fogságából... Ahhoz az kell, hogy magadra is gondolj, és ne az elkövetőn, az ő megbüntetésén agyalj... Ellenben azt gondolhatnánk, hogy nincs túl nagy önbizalmad - hogy én is pszicholgizáljak egy kicsit...:)
Marga Rita 2009.11.27 19:12:38
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
"hogy én minek tépem a számat egyáltalán?"

Hm... Egy kiadós hiszti kedvéért...?
Tudjátok, mi történt 2005.12.20-án? Egy srác megtalálta élete értelmét. A téma még lezáratlan, jelenleg is zajlik, bár erősen egy kilátástalan tili-toli játéknak tűnik. A csaj eleinte nem törődik a srác érzéseivel – aki annyira bele van pistulva, hogy még az…..
Olvasónk szeptember óta munka nélkül tengődik és hiába adja be hetente 10-15 helyre önéletrajzát, nem sikerül állást találnia. Olvasgatom ezt a blogot, és nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e vagy szerencsétlen. Július óta keresek munkát, szeptember óta vagyok…..
Marga Rita 2009.11.20 17:01:39
@Strici: A tényleges demokráciában persze hogy vannak hülyék! Mert éppen attól népuralom, hogy a népé az uralom, és a népen belül nemcsak okosak, tájékozottak, az információval élni tudók és akarók vannak. Hanem tájákozatlanok vagy csökkent értlemi képességűek. Az ókori Görögo.ban, Periklész államában sorsolták az esküdtbíróság tagjait, pl. egyszerű parasztok lettek hirtelen az esküdtbíróságok tagjai (és kötelező volt elvállalni), függetlenül attól mennyire voltak okosak, a jogban tájékozottak vagy láttak-e már életükben bíróságot. Döntési joga volt - azzal együtt, hogy "hülye" (tájékozatlan) volt. Mert a demokratikus rendszer jogot adott neki...
Amúgy a demokráciának a tőkés rendszer nem egyik leíró tényezője. A demokrácia szó semmi mást nem jelent mint jogegyenlőséget, midnenkinek ugyanannyi joga van (kivéve a jogfosztottakat, pl büntetett emberekett, akik nem szavazhatnak, stb.)... A demokrácia a jogot adja meg, az eszközöket (pl. tőkét) hozzá nem... Azt a demokratikus rendszernek kell kitermelnie. Pl. az adót, amiből megteremti a közoktatást, hogy midnenkinek lehetősége legyen tnaulni, tájékozott- okos állampolgárrá válni, aki tud élni demokratikus jogaival.. Vagy neked az egzisztenciádat, hogy élhess pl. az utazás jogával, mert ugyebár jogod van már bárhova utazni.

Amúgy én is végigcsináltam ezt az álláskeresős mizériát, posztolónak annyit: ne add fel!
Hali   Olvasom már jó ideje a blogot, ahol érdemesnek tartom, hozzá is szólok, de asszem most érkezett el az a pont, hogy le kell írnom tapasztalataimat, és én is segítségre szorulok.   Idén végeztem egyetemmel, nagyjából tavasz óta tart az álláskeresés, a tavaszi…..
Marga Rita 2009.10.17 20:26:11
@Mária: stimmel:)
Marga Rita 2009.10.17 23:34:49
@Strici: a kommentek, az amit a kommentelők kiemelnek a posztból általában nem a valóságról, hanem a kommentelőről árulkodnak. Te pedig aztán kiemelsz..:))) Idegesítő frusztrált ember vagy, kiadós szófosó-okoskodó hajlammal és nagy adag kisebbrendűségi érzettel a nyelvtudás hiánya miatt. Ami az idegen szavak használatának indokoltságát illeti, akár még egyet is érthetünk. De ettől te még egy neurotikus eset vagy - ez teljesen nyilvánvaló. Béke normális (harmonikus) éned poraira.
Mit gondol a kedves olvasó, Kovács állítása szerint ki volt az aki méltatta? Az MSZP? Bajnai? Gyurcsány? Medgyessy? Nem. Hanem "...az Európai Parlament biztosokkal szembeni szigorúságáról híres pénzügyi és gazdasági bizottsága." -mondotta a Világgazdaságnak.Persze. Laci…..
Marga Rita 2009.10.16 11:44:46
@Werwolf: kommentje
mire érkeznek a köv. sorok:
@rockjano:

:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Orbán Viktor hatalomra kerülését nagy társadalmi várakozás és társadalmi elégedetlenség előzi meg. Általános érzés, hogy valami rosszul megy, a szocialisták nem jól kormányoznak, ezért kell egy olyan új politikai erő, amely majd végre megoldja a feszítő…..
Marga Rita 2009.10.02 21:04:45
@6.Lenin: Bármily meglepő, egyetértek. És persze azt is tudom, nem a görbe tükör lesz az, ami az érési folyamatot lerövödíti.....
Marga Rita 2009.10.02 21:09:59
@A Nép - Te vagy!: Miért téged? Nagyon egyszerű: én azt faggatom a cselekvés hiányáról, akinek -állítólag- elege van, aki számára -állítólag- élhetetlen a rendszer.
Marga Rita 2009.10.02 21:16:24
@A Nép - Te vagy!: Még valami. Igazad van, egyedül nem megy. De ha csak azok szánnák el magukat valami érdemlegesre, akik szabadidejükben "főállású" panasz-kommentelők, hidd el, kitennének/kitennétek egy "hadsereget".:)))
 Az MTA elnöke szerint a Hallgatói Önkormányzatok vezetői lusták, és rossz tanulók. Ennek hatására a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetői már el is küldték tanulmányi eredményeiket igazoló papírokat Pálinkás Józsefnek. Az Aktív Szemeszter legújabb…..
Felejtő...Önéletrajzzal kezdem: 21 éves vagyok, kommunikáció szakon végeztem és jelenleg nincs munkám, de rendületlenül keresem. Júniustól augusztusig volt nyári melóm, majd augusztus közepe óta vagyok regisztrált állástalan… Azóta jó pár furcsa élményem volt.…..
Marga Rita 2009.10.01 12:22:09
@Strici: Provokatív kérdés, feleslegesen. Amikor a kommunikáció szak elindult (pl. Buda Béla vezénylete alatt), akkor a kommunikáció szakot még nem azonosították az újságíróképzéssel, még kevésbé szánták lébecolásnak... 3 szakirány közül lehetett választani, s ezek közül a média csak egy volt, volt még a segítő fejlesztő kommnikáció (mediátorok képzése), meg az intézményi kommunikáció (a szervezet kommunikációs hálózatáért felelős szakember, persze Magyarországon mai napig nem tudják ez mit jelent, ha meg nem, akkor ki tanítaná?:):))) Volt egy koncepció (persze lehet vitatkozni azon, hogy Magyarországon, a magyarországi szervezeti-céges kultúrában ez a koncepció mennyire volt életszerű...:), de hogy semmi jó nem sült ki belőle, az is biztos. Több oknál fogva. Amúgy te miért érsz rá ennyit kommentelni? Neked nincs jobb dolgod? Nekem miért is nincs időm ilyen marhaságokra?:))) Hm?
Marga Rita 2009.10.01 13:31:36
@Strici: Nem vagyok. És nem is leszek munka nélkül: a helyedben pl. elmennék önkéntes munkát végezni egy alapítványhoz, egy egyesülethez (aminek a tevékenységében hiszek), míg nem találok állást. Nem, ezáltal nem nőnének a bevételeid, nem lenne több pénzed, de legalább nagyobb lenne a kapcsolati tőkéd. Én ezt végig is csináltam. De nem, te itt ülsz, és kommentelsz..... Olvaslak egy ideje, néha még szimpatizálok is veled, de összességében véve kiábrándító a hozzáállásod, sokkal többet tehetnél magadért. De te nem, te kitárod a karod, értetlenkedsz, okoskodsz... Nem unod még??
Marga Rita 2009.10.01 13:35:59
@Strici: És? Most azt ragozod, hogy a kommunikáció szakon nincs minőségi képzés? Felesleges bizonygatni, tudja ezt mindenki.
Mi, akik sokat megfordulunk lavinaveszélyes területeken, azt hiszem igen gyakran gondolunk arra, hogy milyen élmény lehet elsodortatva lenni, eltemetődni. Tartunk is tőle, de valahol lelkünk egy eldugott zugában izgat is minket, hogy milyen az ellenfél. Az alábbi video nyújt némi…..
Kérem szépen, hogy a titokminiszter milyen iskolai végzettséggel rendelkezik, ez egy hozzánk hasonló normális jogállamban olyan hétpecsétes titoknak számít, hogy már a kérdés feltevése is súlyos államtitkot sérthet. Mint ahogy kiemelkedően fontos államtitkot képezett annak…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Üdv!Az élet ugy hozta, hogy addig olvastalak titeket amíg én is ide nem írtam sajnos. Egy nagyon rossz élmény…..
Marga Rita 2009.09.17 17:07:00
@Bambano: Ha lenne ismerősöd, családtagod epilepsziás, tudnád, hogy a rohamok csak akkor jönnek elő, ha valaki nem szedi rendszeresen a gyógyszereket. Tehát ha rendszeres gyógyszerszedő (mérpedig nekik felírják), semmi ok a mellőzésére.
Amúgy olvasgatom itt a kommenteket, díszes egy társaság... A vállalkozók állandóan azon rinyálnak, hogy túl sok a potyautas, túl sokan lógnak az állam csecsén, "hogy rohadjon meg mind". Ha viszont az állam csecsén lógó "potyautas" el akar menni dolgozni, akkor meg az a baj, főleg ha arról van szó, hoyg neki kéne alkalmazni őket!!! Alkalmazza a másik, csak te ne, mi? Ha jobban belegondolunk, nincs olyan munkahely, ahol nem lehet valamivel megmagyarázni az elutasítást: ha parókakészítőnek megy, akkor a sok hegyes szerszámra hivatkoznak, ha sírásónak, akkor a nagy gödörre, amibe beleeshet, ha diszpécsernek, akkora arra, hogy leáll a budapesti taxiközlekedés (rosszullét esetén), ha tanárnak, akkor az iskola ugyebár nem engedhet meg lyukas órákat, stb.. Az ide irogató jópár vállalkozó elvárja, hogy a "csecsenélógók" dolgozzanak, megálljanak a saját lábukon, ha viszont arról van szó, hogy nosza, integráljuk őket a munkaerőpiacba, akkor hirtelen elkussolnak, és mutogatnak a másikra: vegye fel a másik, mert én nem vagyok hajlandó. És persze ahhoz értenek, hogy megmagyarázzák, hogy miért nem hajlandóak a munkarendet átalakítani ahhoz, hogy egy fogyatékost, egy (gyógyszert szedő) epist, vagy éppen egy cigót alkalmazzanak. Nos, ameddig csak a csecsen lógók kritizálására, és az integráció hiánya miatti sopánkodásra jut energia (a megoldásban való elkötelezett közreműködés helyett), addig több mint nevetséges és komolytalan ez a sok károgás...
Marga Rita 2009.09.17 17:07:50
@Bambano: Ha lenne ismerősöd, családtagod epilepsziás, tudnád, hogy a rohamok csak akkor jönnek elő, ha valaki nem szedi rendszeresen a gyógyszereket. Tehát ha rendszeres gyógyszerszedő (mérpedig nekik felírják), semmi ok a mellőzésére.
Amúgy olvasgatom itt a kommenteket, díszes egy társaság... A vállalkozók állandóan azon rinyálnak, hogy túl sok a potyautas, túl sokan lógnak az állam csecsén, "hogy rohadjon meg mind". Ha viszont az állam csecsén lógó "potyautas" el akar menni dolgozni, akkor meg az a baj, főleg ha arról van szó, hoyg neki kéne alkalmazni őket!!! Alkalmazza a másik, csak te ne, mi? Ha jobban belegondolunk, nincs olyan munkahely, ahol nem lehet valamivel megmagyarázni az elutasítást: ha parókakészítőnek megy, akkor a sok hegyes szerszámra hivatkoznak, ha sírásónak, akkor a nagy gödörre, amibe beleeshet, ha diszpécsernek, akkora arra, hogy leáll a budapesti taxiközlekedés (rosszullét esetén), ha tanárnak, akkor az iskola ugyebár nem engedhet meg lyukas órákat, stb.. Az ide irogató jópár vállalkozó elvárja, hogy a "csecsenélógók" dolgozzanak, megálljanak a saját lábukon, ha viszont arról van szó, hogy nosza, integráljuk őket a munkaerőpiacba, akkor hirtelen elkussolnak, és mutogatnak a másikra: vegye fel a másik, mert én nem vagyok hajlandó. És persze ahhoz értenek, hogy megmagyarázzák, hogy miért nem hajlandóak a munkarendet átalakítani ahhoz, hogy egy fogyatékost, egy (gyógyszert szedő) epist, vagy éppen egy cigót alkalmazzanak. Nos, ameddig csak a csecsen lógók kritizálására, és az integráció hiánya miatti sopánkodásra jut energia (a megoldásban való elkötelezett közreműködés helyett), addig több mint nevetséges és komolytalan ez a sok károgás...
Marga Rita 2009.09.17 17:47:35
@Bambano: Nosza, akkor ahelyett, hogy panaszkodsz, és amellett, hogy befizeted az adót tégy egy plusz erőfeszítést, ami tulajdonképp befektetés, hosszútávon megtérül. Pl. írj petíciót, vagy tudomisén. Hogy neked mi nem tetszik, és szerinted mit kéne tenni. Továbbá - szerintem - gondold végig hogy te SZEMÉLY SZERINT mit tudnál tenni azért, hogy a helyzet javuljon: hogy ne legyenek csecsen lógók és mindenki a helyén legyen (pl. az állítólag veszélyes epis ne az étteremben dolgozzon, vagy segélyekből éljen). Pl. mondjuk ha angol tanár vagy, keress fel egy szociális intézményt (egyesületet, alapítványt - van egy csomó telefonszámuk, címük), és az ún. hátrányos helyzetűeknek taníts angolt, önkéntes alapon, kitartóan, hátha azzal majd könnyebben elboldogulnak: könnyebben találnak munkát (netalántán távmunkát?), és remélhetőleg nem a forró olaj mellett dolgozik majd... Vagy tudomisén, csak a fantáziádon múlik, ha tényleg tenni is akarsz valamit... Bár nem biztos, hogy ezt elsősorban neked kell címezni, vannak itt nálad hangosabban kárógó csókák.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.DespiTisztelt Munkahelyi Terror! Én a párom munkahelyével kapcsolatban szeretném Önökkel megosztani…..
Marga Rita 2009.08.31 15:11:53
@psmith: ÓÓóóóó, Szegény, szegény Gazdagok. Azt meg valami Jókai írta?
Marga Rita 2009.08.31 15:56:44
@psmith: Miről beszélsz teee?:)
1. Az ókori görög demokrácia fénykorában tudomásom szerint a teljes jogú athéni állampolgárok nem fizettek rendszeresen és főleg nem magas adókat.:) Közkiadásaik legjavát a nem jogú athéni polgároktól, a betelpülő metoikoszoktól, és a felszabadított rabszolgáktól hajtották be, továbbá az államnak voltak saját vállalkozásai, melyek nagy hasznot hoztak. Persze duzzogtak is a gazdagok, amikor olykor-olykor beszóltak nekik, hogy ugyan már, érdemes lenne néha megerőltetniük magukat, s valamely, a köz érdekét szolgáló kiadásba beszállniuk (leirturgia: alkalmankénti kiadások a gazdag athéniak részéről). Bezzeg a szép, antik idők, amikor még nem volt rendszeres adózás és ingyen rabszolgamunkából villámgyorsan fel lehetett futtatni egy-egy vállalkozást, ugye?!.:)))))
3. Valóban, olykor a kisember döntött a népgyűlésen, de ne feledjük el az antik történetírók figyelmeztetését: a demokrácia korszakának nagyobbik felében ezek a "választók" valójában gazdagok által megvesztegetett emberek voltak, a demokráciát éppen a korrupció, a megvásárolhatóság, a szavazatvásárlás árnyékolta be. Szóval akkor kik is döntöttek?:)
4. Te valóban elhiszed, hogy a kisember akadályoz a térnyerésben? Szerintem meg a nálad is gazdagabbak akadályoznak a térnyerésben:)))) Akik a plebset ellened hangolják, manipulálják, és olyan intézkedéseket hoznak, melyekkel sikerül téged összeugrasztani a plebsz-szel. Addig sem velük foglalkozol...:)))
Mindezek után furcsán hat, ha azt mondom, hogy jómagam a felvilágosult abszolutizmus híve vagyok, ahol a plebsnek nincs széleskörű döntési joga?:))) Igen, én is hiszek abban, hogy fontos egy szilárd középréteg megteremtése (enélkül nem lett volna athéni demokrácia, vagy modern 19. század tőkeerős Anglia, stb.) . De azért nem veszek be minden cumit, amit a számba nyomnak, mint te.:) Amúgy nem álságos ez az egész? Ha annyira rossz, lépni kell. Mikor fognak a vállalkozók utcára menni, a fennálló renddel (rendetlenséggel) szemben kampányt, nyílt ellenállást szervezni...? Inkább egy blogra járnak duzzogni, és várják, hogy a másik elkezdje...
Marga Rita 2009.08.31 16:19:40
@Lángharcos: Valahogy így.
A házasság kemény dolog, pofonok jönnek, csak melyik orcánkat tartsuk oda? Sziasztók! Hát az én történetem kicsit durvább mint az eddigiek (vagy lehet csk én érzem így). A kapcsolatunk 6évig tartott, egyidősek vagyunk, általánosban még egy kis ideig egy osztályba is jártunk.…..
Marga Rita 2009.08.31 11:51:06
@Drága gernika: egyteértek. Nem kedvelem Csernustt, de egy dologban igaza vagy: ha szolgaként viselkedsz, ne csodálkozz, hogy akként is kezelnek.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Természetesen várom a BB-díjra jelöltek neveit is!DespiKedves Erynnis!Egy dunántúli általános iskola közalkalmazottja vagyok. Egy szakképzettséget igénylő…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.DespiKedves Munkahelyi Terror blog!Egy érdekes történetet szeretnék elmesélni, ami a múlt héten esett meg a munkadó informatikai cégnél. Budapest,…..
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
Marga Rita 2009.08.23 01:15:44
@Tigris:
Már ne is haragudj, de nem gondolod, hoyg önellentmondásban vagy? Végigolvasva a kommentjeidet, határozottan ez az álláspontom.
Nos, a helyzet az, hogy a szlovák fél viselkedése annak a félnek a viselkedése, mely csak győztes-vesztes, elnyomó-elnyomott, erős-gyenge viszonyban tud ggondolkodni. Egyszerűen el sem tudja képzelni, hogy valami önmagáért és nem valami ellenében van. Hogy a Szent István szobor avatása Szent István emléke miatt fontos, és nem a szlovák szuverenitás jól időzített megsértése a cél. Hogy Sólyom emlékezik, és nem erőt fitogtat. Gondolkodása mániákus: meg van győződve arról hogy a magyar államfő Szent Istvánban a népek elnyomóját, behódoltatóját tiszteli, és a szoboravatás időpontja sem véletlen, üzenni akar. Ez az a beszűkült, mániákus dimenzió, amiben a szlovák politika pillatnyilag gondolkodni tud. És nem utolsó sorban az önbizalomhiányos, identitásában labilis, frusztrált, mániákus fél gondolkodása ("jaj, velem midnenki kibaszni akar, üldöznek, mindenki velem foglalkozik, csak az alkalmat keresik, hogy megalázzanak"). Ezek után furcsa, hogy sok olyan komment van (pl. a tiéd is), mely eme frusztrált, konfliktusos mentalitáshoz való idomulást, alkalmazkodást kéri számon, ezzel legitimálva is ezt a gondolkodási dimenziót! Nos kissé skizoid dolog ez: miközben a megbékélésre, az együttműködésre való készséget szorgalmazod (Sólyom részéről is), egy konfliktusos gondolkodást akceptálsz a hozzáállásoddal. Én nem azt mondom, hogy fejjel kell menni a falnak, de vannak olyan pillanatok, amikor az embernek a saját útját kell járnia, és a saját gondolkodási síkja mentén kell döntést hoznia, élnie - még akkor is, ha egy mániákus félnek ez emészthetetlen. De sebaj, lehet hogy ilyen pillanatok kellenek ahhoz, hogy a szlovák félben is változzon valami. Ugyanis ha a mániákusság legitimálásra kerül, semmi sem fog változni. Mint a gyerek aki földhöz csapja magát: ha engeded hatni, ha eléri a célját, máskor is megteszi... Szóval, néhanapján kell egy kis gerinc is, nem mindig arra hajlani, amerre fúj a szél... Mindezt a mindenáron történő "megbékélés" hamis, álszent érvelésébe ültetve...
Marga Rita 2009.08.23 01:44:14
@Tigris:
A korábban leírtakat ismételted meg, csak más szavakkal. Nem reagálok még egyszer ugyanarra, más szavakkal.
Olvasónk korábban már írt nekünk a polgári polgármesteri hivatalban uralkodó állapotokról. Valószínűleg az érintettek is olvashatták az ominózus bejegyzést, hiszen azóta már meg is váltak tőle. Nemrég írtam ide egy cikket, amelyben a polgári polgármesteri hivatalról tettem…..
Uj Péter nyilatkozta a Délmagyarnak, hogy 3-4 millió forintot bukni az annyit jelent, hogy azt valahonnan ki kell gazdálkodni, tehát életveszélyes a helyzet. Szerencsére még nincsenek ilyen nagy pervesztések, bár éppen most van egy erős konfliktus: Kiszel Tünde és Puruttya között…..
Marga Rita 2009.07.23 10:38:11
@Bambano: Egyelőre te vagy itt végletesen ráizgulva az önérzetre, mint a dolgok alfájára-omegájára. Különben nem foglalkoznál annyit mások véleményével, nem akarnád magadat mindenkitől "megvédeni", és nem kérnél elégtételt minden futóbolondtól - a véleményéért, minősítéséért. Ha nem érted (nem akarod érteni), úgy maradsz.:)
Marga Rita 2009.07.23 11:56:19
@Bambano: Csúsztatás. Vitapartnereid egy része azt mondja ugyanis, hogy akkor mindenképpen van helye jogorvoslati igénynek, amennyiben az (igaztalan) rágalmazásnak objektíven is mérhető rossz következményei lehetnek (pl. esnek a cég megrendelései, ezzel veszélyeztetve az ottani munkahelyeket). Ugyanakkor te vagy itt az egyetlen, akit ha mint magánembert minősítenek, esetleg lekurváznak, lebarmoznak, s egyéb - számodra nyilvánvalóan képtelen - jelzőkkel illetnek, képes vagy (lennél) leállni megmagyarázni, bizonygatni másoknak, hogy te nem is kurva, barom, hülye, stb. A tetejébe mindezt a bíróságon. Enyhén szólva túlzásokba esel, és nem érted, hogy bizonyos minősítéseket értelmes ember nem vesz magára, és bizonyos esetekben nem áll le vitatkozni...
Marga Rita 2009.07.23 13:51:06
@Bambano:
Ezt is írtad.
Bambano 2009.07.22. 22:34:36
"És ha valaki lekurvázna, ami mondjuk nálam fogalmilag lehetetlen, és nem perelném be, rászokna arra, hogy büntetlenül lehet beszólni. Azt pedig szintén nem pártolom, mert elkanászodik."

Tehát te nemcsak akkor perelnél, ha valódi súlya van az ügynek (pl. munkahelyek forognak kockán), hanem akkor is, ha nímandok minősítenek magánemberként, a lekurvázás szintjén. Erre írtam amit írtam, hogy enyhén szólva túlzásokba esel, nem érzed a határokat, azt, hogy mikor indokolt nekimenni a hazugságoknak, a véleményeknek - a bíróságon.
Amúgy van véleményem arról is, hogy vajon mi lehet az oka ennek a szélsőséges pereskedési láznak, ennek a jakobinus "igazság-hajhászásnak", de teljesen nyilvánvaló, a kritikával minimális szinten sem tudsz mit kezdeni.
Na, vita részemről lezárva.:)