Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borisfedor

2 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Black Sabbath olyan kétarcú együttesek közé tartozik, mint a Queen, vagy a Doors. Az együttes legnagyobb „slágereit” sokan felismerik. A másik arcát, amit a teljes albumok rajzolnak meg, viszont csak az igazi rajongók ismerik és szeretik. Ami a Sabbathet illeti, én magam…..
borisfedor 2011.02.06 09:06:50
Kíváló@rettentó: ez a bejegyzés, csak most vettem észre. Sok újat megtudtam egyik kedvenc csapatomról. Nekem a The Write az egyik legkedvesebb nótájuk, benne van az ötbe. Lemezként a Paranoid. De a későbbi Vol4 utáni lemezek is jók, nekem változatosabb, jobb mint a Zeppelin. Ebből az időszakból a leginkább a Sabotage sikerült szerintem. Lehet, hogy a Sabbath B Sabbath-on több a téma de valahogy az előbbi egységesebb.
Jó, hogy szövegrészletek is vannak fent, mert nagyon messze vagyok attól, hogy mindent értsek mikor hallgatom, és leírva is kevés helyen van meg a szöveg, meg ilyen szlengeket nem is könnyű megérteni, nem elég a szótár.
Jó lenne többet tudni miről is szóltak a dalok.
borisfedor 2011.02.11 07:39:59
@rettentó:
Így, a rövid keretek közé szorítva is közelebb vitt ez az írás a zenekarhoz, köszönet érte.
Én nem ismertem a Vol4 című lemezt, mostanában viszont többször meghallgattam, és a négy korai lemezből a Paranoid mellett ez tetszik a legjobban.
Ennél a zenekarnál még az is izgalmas, hogy nincs úgy finomítva a stúdió technikával, ami szerintem jól illik a zenéjükhöz és olyan klubos élő hangulatot kölcsönöz neki. Ez bőven elég kárpótlás a kicsit nyersebb hangzásért. A Paranoidot-ról lehet olvasni, hogy úgy vették fel egybe, lényegében koncertszerűen feljátszva. Talán pont ez hiányzik a mai népszerű zenékből.
A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben. Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles…..
borisfedor 2011.02.01 08:14:45
Szerintem ez a blog a helyi demokrácia egy ismert része, sokszor jó cikkekkel. Szerintem ez a témaválasztás egy nagy hiba, olyanoknak is szimpatikus lesz Kósa a téma miatt akik már nem rokonszenveznek vele egy ideje.
Pont a témaválasztás miatt lett ennyi szélsőséges hozzászólás, vagy ördög vagy angyal Kósa. Szerintem Kósa a politika jó és rossz oldalából is kiemelkedőt képes nyújtani,de a az utóbbiból látjuk mostanság többet. Kifejezi ezt a -19 ezer szavazat is.
Az ember gyarló és általában ez így szokott lenni, ha egy politikusnak nincs megfelelő ellenfele és sokáig van a posztján egy ilyen nagy város élén.
Kifelé a nagyvilágnak szerintem azért is rosszabb a kép mert elment a kommunikációért felelős valóban okos ember a városházáról.
Sokan olyan városokhoz hasonlítják Debrecent amelyek nem tartoznak egy nagyságrendbe. Kaposvárnál több mint háromszor, Szekszárdnál több mint ötször nagyobb város. Almát az almával kell hasonlítani Debrecent leginkább másik négy nagy vidéki várossal.
Kósa jó polgármester volt, szerintem most nem az, valószínű nem is lesz már az, a szavazatok száma is mutatja ezt. De, hogy miért nincs ellenfele a középszerű teljesítménye közben, miért nyernek a körzetükben négy évenként egyszer látható fideszes önk. képviselők nagy fölénnyel, arról egyszer már végre meg kellene kérdezni ennek a fórumnak is a helyi szocikat. Mert az ő teljesítményükön szerintem még csak vitatkozni sem lehet, mert vitán felül borzalmas.
Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista…..
Hogyan nézzük totálisan hülyének a választópolgárokat? Ismét eltelt egy hónap, újfent rápillantunk a debreceni önkormányzati képviselők kommunikációs hajlandóságára. Korábban azt állapíthattuk meg: a képviselő nem azért van, hogy zaklassa őt a lakosság, a városi…..
Geekblog Üvegtigris 3. 2010.12.10 16:30:00
A magyar filmszakma kocsmája mostanság bezzeg hangos (munkálkodik a Cimbalmos), így hangsúlyozottan fordítom vigyázó szemeimet a megtisztulásra váró magyar film felé. De hiába; az Üvegtigris 3-ban az a legbosszantóbb, hogy a sorozatból egyetlenként benne rejlik egy jó film…..
borisfedor 2010.12.26 09:13:10
@Aszteroida-bányász metal énekes:

Szerencsére azért voltak jó filmek is. Nagy szerencse mert ez igen kiábrándító volt. Igaz, nem most készültek ebben az évben, ebben az évben lehet ez volt a legjobb magyar film ami tényleg szomorú, sőt nagyon szomorú.
Én azt mondom a Kontroll, a Bibliotheque Pascal, a Rokonok azt mutatja, hogy van jó magyar film is csak nagyon kevés van belőle. Szerintem.
borisfedor 2010.12.26 09:24:04
@VilosCohaagen:

Tegnap láttam a filmet egy barátommal. Mindketten nagyon pocséknak találtuk, és ezen nem nagyon segített, hogy a többség nagyon jól szórakozott rajta.
Még tegnap megnéztem a kritikákat és nagyon meglepett, hogy szinte csak jót találtam. Nem tudom hogyan is miképpen érdekeltek esetleg, vagy ha nem azok, akkor mi tetszett nekik ezen a filmen vajon?
A véleményem csak abban tér el, hogy nekem meg Pikali Gerda alakítása jött át, de lehet, hogy Szabó Erikáé volt a jobb és csak a vékony szerep miatt lehetett úgy érezni, hogy csak mint hibátlan nő van ott.
Ezzel együtt az egyetlen elejétől a végéig hiteles szereplő és az egyetlen igazi karakter nekem a Volga volt. Ez mindent elmond erről a filmről, jó nagy csalódás volt.
Sokat tudnék még hozzátenni ami kikívánkozna belőlem, de mindegy. Nagyon tanulságos film volt a maga nemében.
Parasztvakítás cívishonban. Basahalom-Alsó 2. Debrecen belvárosában járunk, a település legrégebben lakott részén, a Péterfia és a Hunyadi utcák sarkán, ahol már évek óta szaga van a rohadásnak. A „merjünk nagyot álmodni” ámokfutói és az önkormányzati…..
Literator.blog.hu mosoly 2010.11.12 11:48:00
...ahogy bekanyarodtam az utcába, oldalra pillantva láttam, hogy ott jön, kényelmesen lépked a szép, hosszú lábain, a gyönyörű feneke vérpezsdítően mozgott. Aztán a házba, ahova indultam, nem jutottam be, nem működött a csengő, és vártam, mert közeledett. Az ajka…..
Literator.blog.hu Régvolt hangulat 2010.10.29 23:14:00
  ... amikor a teljesség érzése már-már szorít, szinte fojtogat, hogy azt sem tudod, nevess, vagy morzsolj el egy visszagyömöszölhetetlenül kibuggyanó könnycseppet a szemed sarkában, amikor szerteüvöltenéd vagy elsuttognád, ami benned lakozik, a láthatatlan lélek…..
Lángoló Gitárok Piece of shit 2010.08.30 09:02:00
Iron Maiden – The Final Frontier (EMI) Remélem, hozzám hasonlóan sokan utálják azokat a lemezkritikákat, amelyekben a szerző egyenként végigmegy a dalokon, és lelkesen sorolja, hogy melyik szóló jó, hol van király dallam, és hol üt rafináltan a dobos. Következzék tehát…..
borisfedor 2010.08.31 13:25:11
@Fair_: Köszönöm a címeket.
borisfedor 2010.08.31 17:51:06
@fairytale: Nem, nem onnan veszem. Onnan veszem, hogy néha lehet olyan kritikákat is olvasni ami igényesen megírt. Ritka, főleg az interneten. A három belinkelt kritikából is csak egy volt ilyen, többé kevésbé. Az átlagnál ez sem rosszabb, az átlag az ami rossz. Ezzel persze lehet egyetérteni és nem egyetérteni. Szerintem vegyük kiindulási pontnak mondjuk Sebők János szakírót.
Nem nekem kell jól írnom, nem én kerülök ki egy ilyen nézettségű lapra.
Abban ,hogy hozzászóltam van jelentősége annak milyen tartalmú volt a kritika, az, hogy mit gondolok róla abban nem sok.
borisfedor 2010.08.31 20:26:18
@fairytale: Rossz a gyanúja. Az egész előző válaszom ennek az ellenkezőjéről szólt. Nem tudok azzal mit kezdeni, ha nem olvassa el a választ, vagy nem akarja megérteni, hogy mit írtam.
Ez az írás is attól lenne igényes. Nem igénytelen, de kevéssé igényes. Én írtam már internetes lapba, blogba is elég sokan megnézték, ettől még lehetett rossz, de maradjunk annyiban, az affinitás nem néhány hozzászólásból derül ki. Természetesen; mivel olvasok valódi szépirodalmat tudom hol helyem.
Nem érdekel senki érzékenysége, ugyanis ez a műfaj kell, hogy bírja a kritikát, ami nem kioktatás, vélemény, mint ez a kritika.
Valóban az, pont ezt tette velem. Én nem tettem ezt.
Tegeződni meg nem muszáj mert nem ismerjük egymást. Ehhez a minimum az lenne, hogy elolvassa és értelmezi is amit írtam. Már az első hozzászólásomban is az volt, hogy vagy nem tud, vagy nem akar. De ezt sem sikerült észrevenni. Részemről befejeztem ezt az értelmetlen vitát, de azt hiszem úgy megfelelő, ha azt mondom, köszönöm, bár tényleg nincs mit.
Orbán Viktor legelső – sokáig egyetlen – konkrét ígérete a debreceni futballaréna megépítése volt. Hajrá, Viktor! A Loki ismét magyar bajnok, immáron ötödszörre! Ez nagyszerű! Végül és valójában a Győr nyerte meg a DVSC-nek a bajnokságot. Ez már nem…..
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
Ha nem itt laknék, akkor ide szeretnék költözni. Őszinte lelkesültség vagy nagy píár-ámítás? Ez Debrecen? Európa Zöld Fővárosa lehet Budapest - posztolta a Vastagbőr pénteken, majd következtek az olvasói hozzászólások. Ahogy az lenni szokott efféle témáknál, feltűnt egy…..
Már megint cívishonon röhög az ország. Akkor mi vegyük komolyan! Meggyőződésünk, hogy a rendkívül kínos szoborincidens után Kósa Lajos polgármester (országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök) nem akarhatta, hogy ismét művészi (jellegű) alkotás készüljön róla. Arra is…..
borisfedor 2010.01.26 16:51:00
@rockjano:

Nekem laikusként úgy tűnik mintha néhány jó részlet után beleunt volna a festő. Megnéztem a neten a festményeit és nem ilyen rosszak. Nem tetszenek de azért nem ilyen minőségűek.
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
borisfedor 2010.01.18 13:48:21
@Straight:

Először is egy bíró ne üvöltözzön. Másodszor ha egy fél idióta civilnek az erőszak 3-4 év akkor annak akit az állam fizet és viselkedésével azt reprezentálja is, hasonló értelmetlen és törvénytelen erőszak dupla annyi és örökre eltiltás a közügyektől.
A világ valóban komolyan vehető demokráciáiban is vannak őrültek akiknek nem elég mindaz ami itt nincsen, jogbiztonság, közbiztonság, biztos létfenntartási lehetőség. Mennek és randalíroznak. De olyan, hogy ezért törvénytelen módon bosszút álljanak közhivatalt viselő emberek, bárkin aki éppen az utcán van, az elképzelhetetlen. Egyébként nem véletlen, hogy nem volt rendőri áldozat sem, mert a székháznál a tömeg nem volt homogén szándékait tekintve, jól mutatja a vízágyús dolog.
w Próbálj meg lazítani 2010.01.04 08:00:00
Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá. Na, itt a kétezertíz, mit szól hozzá? Szokás ilyenkor fogadalmat tenni, bár attól tartok, hogy ez a hagyomány visszaszorult a bejglizabálás és a részegeskedés mögé,…..
Amikor egyes szocialisták a jobboldali sajtót hívják segítségül párttársaik ellenében. A konkrét eset taglalása előtt kezdjük néhány általánosabb megállapítással a magyar médiát illetően. Még mostanság is, még nevesebb médiaszakemberek is gyakorta esnek abba a hibába,…..
borisfedor 2009.12.25 08:59:24
Szerintem azt még mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a helyi politika által támogatott média; összességében talán lehet mondani, hogy megüt egy közepes szintet és valóban ellát közfeladatot is. Pont az említett lap helyenként jó színvonalú, persze bőven ellensúlyozza ezt, egy-két fantasztikus villanás mondjuk a Dtv-ben. Tény, hogy lehetne sokkal meggyőzőbb az összkép, de érdemes megemlíteni a környezetet. Nyilván a cikk nem erről szól, de tény, hogy az egykori megyei sajtó nagy többsége baloldalhoz köthető maradt, és például itt helyben a külföldi tulajdonosváltással is inkább baloldali beállítottságú maradt, bár azért ez túlzottan nem látszik, mert az elsődleges világnézeti elv a szerkesztésében a semmitmondó politikán kívüliség. Olyan emészthetetlen moslékot ad ki ez törekvés, amit a :-minden témát felpakolunk ami érdekli az embereket a neten, minden lehetséges műfajban-, helyenként pedig a fogyasztók írják meg maguknak a cikket a hozzászólásaikkal. Helyenként elképesztő minőségű fotó, film és szöveges anyagok kerülnek fel. Szerintem az sem javít a dolgon, hogy ritkán kimondottan magas színvonalú újságcikk is megjelenik, valódi komolyan vehető újságíró tollából, mert ugyanazon az oldalon lejjebb néhány pixellel már visszaáll a "rend". Így olyan mintha egy Mercedes kormányművével és logójával utaznánk egy nagyon rosszul karbantartott kis polskiban. Így könnyebb a dolga lényegesen az önkormányzati médiának. A nem régóta üzemelő új konkurens meg nem világos hová köthető, egyszerű. de legalább elfogadható és egységes színvolú. Látogatottsága valószínű meg sem közelíti a piacvezetőjét.
MAGYAR IDŐ Titánok félnapja 2009.08.09 10:21:00
  -Pedig könnyed derűvel ébredt, a sportos, fiatal emberek teljes életerejével; és akkor pár perc telik csak el, és itt van megint.- A száradó száj, a nyugtalan lüktetés az ujjvégekben, a bőr alatti ezer tűszúrás. Mi ez? Nem influenza, vagy megfázás; nem, ugyan már pláne…..
Élt egyszer egy fiúcska, aki, amire felnőtt, teljesen megbolondult. Ezáltal vált végül is a szellem óriásainak méltó utódává. Embereket keresett ő is, fényes nappal, belvárosi utcákon, csapongva, mint egy vadászó denevér. - Az ott Denevér – hívták fel rá már…..
borisfedor 2009.08.10 07:32:36
Nagyon hozza az írás a hangulatot, komolyan érdekelne egy irodalomhoz elismerten értő személy,neves író vagy kritikus mit mondana. Persze bármit mondana akkor is hozná a hangulatot. Elnézést a szerzőtől ha a további részben elkalandozom és elnézést még Rejtő úrtól és híveitől amiért zseniális sorait nem pontosan idézem illetve kicsit átírom.
De a megidézett környéken áll egy új ojjektum.
Előtte ez a párbeszéd is lefolyhatna:
-Freddy bátyám hát hun vagyunk mi itten?
Vakarta meg Fülig Jimmy a homlokát feltolva a mozdulattal hajós kapitányi sapkáját a feje búbjára.
- Az egyetlen fejlődő nagyvárosban fiam!
Mondta Piszkos Fred a kapitány, miközben karvalyszerű ujját figyelmeztetően a magasba tolta az imponáló ojjektum irányába.
A párbeszéd néhány órával azután történt, hogy a városházán aláírta új szerződését mely szerint a Debrecen nevű luxushajó örökös kapitánya lesz az Adrián. Teljes ellátás és havi egymilliós fizetés mellett.
Amíg ott álltak és nézték az ojjektumot a nem messze lévő kibucokból, vagy Luke Skywalker emlékmúzeumból előbukkant a polgármester szobra. A nagy ember fején texasi kalappal volt ábrázolva és egy erőteljes magyar szürkemarha bikán ült diadalmasan. Így emelkedett fel( a levegőnél könnyebb bronz-városi találmány) szobra az objektum falának középéig a márkanevek fölé. Ekkor csengettyűkön elindult a Dallas szignálja. Az emberek a jól ismert dallamra felsóhajtottak és azt mondták magukban: hát Istennek-akarom mondani Lajosunknak- fejlődünk.