Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szimplalány

118 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ertsey Katalin Hello goodbye 2014.05.06 07:49:39
Hivatalosan ma, valójában már tegnap új szerepben kezdtem - folytattam - a zavarkeltést. :) Ma délben teszik le az esküt az új LMP-s képviselők, én pedig tegnap megkezdtem a munkát a frakció mellett politikai főtanácsadóként. Azt mondhatom, hogy régen dolgoztam ilyen felszabadultan, pörgősen és…..
Ertsey Katalin Levél Kishantosról 2014.04.23 12:39:27
Tisztelt Miniszterelnök Úr,Kedves Viktor, A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által korábban bérelt földeken történt pusztítás ügyében fordulok hozzád. Biztos vagyok benne, hogy amikor hírét vetted, hogy az "új bérlők" elkezdték kiszántani a sarjadó vetést Kishantoson, mélyen megrendültél. A…..
Ertsey Katalin Miért nem indulok? 2014.01.05 10:09:24
Már korábban nyilvánosságra került a hír, hogy nem indulok a 2014-es választásokon, de még sokan kérdezik, miért, hogyan, végleges-e, stb. Igen, végleges. A döntést már 2012 januárjában meghoztam, a frakcióban nyilvánosságra hoztam 2012 nyarán és kitartottam mellette azóta…..
Tisztelt elnök úr, tisztelt Országgyűlés! Holnap december 10.  az emberi jogok világnapja lesz, és nekünk nincs sok okunk az ünneplésre. Azt azért jó tudni ezen a napon, hogy a minden ép lelkű ember mélyen megrázó szigetszentmiklósi eset - az elmúlt évek legbrutálisabb…..
Mai interpellációm Balog Zoltán miniszterhez: mikor írja alá a kormány a családon belüli erőszak elleni küzdelemről szóló isztambuli egyezményt? Mivel a parlamentben időspórolás (és konstruktivitás) céljából ki kellett hagynom a zaftosabb részeket, ideteszem az eredeti…..
Ijesztő jelek mutatkoznak arra nézvést, hogy a kampány minden eddiginél ocsmányabb, szinte már kizárólag a demagógia, a gyűlöletkeltés és a választók teljes hülyének nézése jegyében fog folyni. Az elmúlt hetekben itt-ott felbukkanó magánkommentekben újra határozottan amellett álltam ki a…..
Tegnap este Újpesten több mint 100 bölcsődei dolgozó (mindannyian nők, idősek, fiatalok, gondozók és technikai dolgozók) kollegám körében beszélgettünk a szociális ágazat és ezen belül a bölcsődei dolgozók helyzetéről. Azért nevezem őket kollegáknak, mert már 1985-ben,…..
A tehetséges Mr. Lázár után újabb figura emelkedett ki surmóságával az amúgy is erős mezőnyből. Tegnap a facebookon már mindent elmondtak a sztoriról, és mivel Detti életrajzát is lehozták, a kedves olvasó elég jó képet kaphatott arról, hogy ki alázott itt kit. Detti az LMP…..
Vissza a parlamentbe, első házbizottság, őszi ülésszak munkarendje. A legdurvább 4 napos üléshét, költségvetési vitával: október 28-29-30-31. Vissza az iskolába, első szülői, az őszi félév munkarendje. Őszi szünet: október 28-29-30-31...
Valami elindult ezzel az árvízzel. Évek óta nem láttam ilyet: önkéntesek ezrei, tízezrei egymásnak adogatják a homokzsákokat, ismeretlenekből tör ki a szolidaritás és a közösségi érzés. Nincsenek se savazó bácsik, se botjukat rázó nénik, a CÖF eheti Bajnai-ekézése is…..
Akár történelmi pillanat is lehetett volna a tegnapi. A rendszerváltás után 23 évvel, végre megszületett az első verziója a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállásának. Sokan és sokat küzdöttek ezért, köszönet nekik. Erőfeszítéseik azonban eddig még…..
Balavány György röviden és frappánsan, Béres Zsuzsa hosszan és hitelesen már bemutatták a Nane levél lényegét, nincs mit hozzáfűzni. Mindazonáltal köszönet érte, mert ez a levél, amely - a régi jó szokáshoz illően - annyira nyílt, hogy épp csak a címzettnek nem küldték…..
Kedves Terike, hallom, hogy visszamentél Józsihoz. Biztos nem örülsz neki, hogy a magánéleted most az újságok címlapján van, de attól fogva, hogy Józsi nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott neked és ezt szerencsére ma már hivatalból jelentenie kellett az orvosnak, a te…..
Tisztelt Ház, Szégyen, hogy ebben a salátatörvényben kerül az Országgyűlés elé, szinte a fű alatt besunnyogva a kormányzat javaslata a családon belüli erőszak büntetésére. Pontosan úgy sunnyogják el a BTK-ba foglalást, mint ahogy igyekeztek elsunnyogni a 100 ezer aláírást,…..
A Fidesz frakció többségét ezek az emberek adják. Ne legyen kétségünk, a magyar parlament olyan súlyosan kontraszelektált, hogy mára ritka kivétel az a képviselő, aki nem ebből a világból jön. A szelekció egyetlen szempontja a lojalitás volt, erre utal a ritka kivételek…..
Kedves egykori pártom! Negyedszázad telt el azóta, hogy nekivágtunk a rendszerváltásnak. Az én életemben meghatározó volt a Fidesz, ezt soha nem fogom letagadni, sőt. Hiszen 1988 április 22-én, a veszprémi diákparlament küldöttjeként ismertelek meg titeket, és tanúja voltam…..
Elfogytak a szavak arra a folyamatra, amely során Orbán Viktor egyszemélyes akarata bedarál mindent, amitől Magyarország még demokráciának volt mondható. Sólyom elnök úr kristálytisztán bemutatta, hogy ez az alkotmányos demokrácia alapjának, a hatalommegosztás elvének a végét…..
Kedves Lajos, elnézést a tegezésért, de valahogy úgy érzem, minden magyarhoz olyan közel állsz már, hogy ez talán belefér. Hiszen úton-útfélen, mindenhol te építed (adott esetben bontod) ezt az országot: utak, vasutak, hulladéklerakók, gátak, árvíztározók, energetika –…..
Két ügyben kértem a sajtó figyelmét ma, mindkettő a család ügyét érinti Elsőként is szeretném bejelenteni, hogy a családon belüli erőszak ügyében immár függetlenként Schiffer Andrással újra benyújtottuk az LMP javaslatát. A javaslat lényege, hogy a lehető legjobban…..
Bár töredékesen, itt-ott már többször elmondtam a véleményem a helyzetről, három hét után hazaérkezve és felmérve a tájképet csata után, úgy érzem, tartozom egy átfogó bejegyzéssel arról, hogyan látom az LMP szakítását. Először is, végtelenül szomorú vagyok.…..
Ertsey Katalin A rendről 2012.12.18 13:00:50
A polgári középről szóló sorozat harmadik, karácsony előtti utolsó fejezetét a rendnek szentelem. Annak a rendnek, amely a polgári civilizáció fundamentuma és amely pont nem azonos azzal; amit az elmúlt két évben láttunk ebben az országban. A polgári társadalom rendje - bár…..
Sok fogalmunk járatódott le az elmúlt 22 évben. A "polgár" is ezek közé tartozik, de lassan talán eljött az idő, hogy visszahelyezzük jogaiba a polgári kultúrát, ami civilizáció, értékrend, életvitel és attitűd. Csak most jött el az idő, amikor már jó pár éve a Fidesz…..
Sokan próbálják úgy beállítani a 2014-es választás fő kérdését – és egyébként minden mást ebben az országban – hogy a tét: „vagy ők, vagy mi”. Azzal érvelnek, hogy ha nem a javukra dől el a választás, azzal évtizedekre megpecsételődik az ország sorsa. Szerintem ez…..
Ertsey Katalin Kedves LMP! 2012.12.03 10:50:20
A hét végéig kértem gondolkodási időt. Tegnap ennek a levélnek egy hosszabb változatát küldtem el az LMP Választmányának és a frakcióelnökségnek. Kedves LMP vezetők,a héten felfüggesztettem a tagságomat a pártban és gondolkodási időt kértem a frakciótól, hogy eldöntsem,…..
Bajnai coming out-ja és a Milla tünti felszólalóinak csöpögtetése végre némi eligazodást adnak a politikában megfáradt és kiábrándult tömegeknek. Annak a bizonyos - jelenleg 50%-os csúcsot döntögető - bizonytalannak, akik kiábrándultak Orbánból, de nem akarnak egyszerű…..