Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GabriellaSZ

18 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap utazunk, reggel fél 9-re már a budapesti klinikán leszünk. A képen a kis szobatársunk Csanádka, ők is jönnek haza... nagy az öröm mifelénk! ..
GabriellaSZ 2013.04.11 15:00:43
Zelda Zelda és a Cincogó 2013.03.23 14:06:50
Ilyen gyönyörű, saját kezüleg készített ajándékot kaptunk Csillától :) Zelda olyan boldog, még vérvételre is magával viszi a kis Cincogit, vele alszik, együtt utaznak a babakocsiban... mi meg olyan boldogok vagyunk hogy végre nem a kendőjét húzza maga után a földön, már szét…..
Zelda 4 héttel a műtét után 2013.03.19 20:52:48
Ma kerek 1 hónapja műtöttek minket. Zeldácska nagyon jól van, már szinte ugyanolyan a kedve mind műtét előtt: nevet, sikít, zsiványkodik, eszik, mindent!!! Olyat is amit eddig még soha, nyers, füstölt húst, de mint egy ragadozó :) hihetetlen :) Újra nevet vérnyomásmérésnél,…..
Zelda este tudtam meg... 2013.03.14 01:08:10
...hogy apu hétfőn este meghalt. Nem tudom fölfogni, valamiért még nem képes befogadni a tudatom. Talán mert mi itt vagyunk, messze... majd akkor fogom elhinni amikor otthon leszünk és már nem ül a foteljében ahol mindig szokott mikor bemegyek puszit adni neki. Apu! Már nem tudok neked…..
Zelda Hétfő 2013.03.05 08:21:44
Átmentem Zeldához délután, végre megölelgethettem :) Újabb jó hírek: már a sebdrént is kivették és a monitorról is levették, semmilyen cső nem áll ki belőle az orrszondán kívül! Két branülje van, egyik a szükséges infúzió miatt, a másik igazából egy centrális véna a…..
GabriellaSZ 2013.03.05 15:59:44
kapott egy nagy piros szív alakú tükröt, manikűr ollót, hajkefét, stb… ezek mind ki vannak állítva az ágya fölött az ablakban, így aki oda belép azonnal észreveszi hogy egy kis hercegnő lakik ott. Volt itt kérem pedikűr, manikűr, fürdés, fogmosás, hajmosás, fésülés,…..
Zelda vasárnap 2013.02.17 15:32:28
Ma egész nap gyönyörű napsütés van, rengeteget segít feltöltődni a holnapi nagy napra. Nem gondolkozunk semmin, egyszerűen örülünk annak aminek csak lehet és minden adott ahhoz hogy ez egész nap így legyen  :) (csak a félreértések elkerülése miatt megjegyzem: azért ez nem…..
Nagy segítségünkre volt ez a könyv, Lucy új mája (3 nyelv közül lehet választani: német, török és angol, amennyi magyar itt van el tudom képzelni, h nemsokára magyarul is kiadják) amit a kórházban adnak, Zelda imádja. Akkor kaptuk amikor az ő kivizsgálása befejeződött (kb 4…..
 Tegyük fel, hogy valaki hazai viszonyokhoz képest „jól fizető” szakmával és középfokú nyelvvizsgával arról álmodozik, nekivág Angliának és kipróbálja milyen az igazi Sziget-Fesztivál. Nos, nekik csak azt tudom ajánlani, hogy fel lehet ébredni. Tény,…..
 A hévégén körülnéztem az egyik magyar weboldalon, ahol apróhirdetéseket lehet feladni, minden féle kategóriában. Külföldi munka rovatban 20 db. angliai hirdetést találtam. Ebből 8 hirdetésben kerestek lányokat bordélyházba. No komment! A maradék 12 hirdetés kb. 5 emberhez…..
  Isabel, most, hogy hamarosan lejár a Leonardo ösztöndíjad, mik a terveid?   Visszamegyek Portugáliába, és lehet, hogy munkát keresek, vagy elmegyek Londonba. Egy barátnőm invitált Leedsbe, ő bátorít, hogy kérdezzek körül ott is, mert azt lehet tudni, hogy szükség van…..
vuvei.blog.hu Hamvastól Hankissig 2009.07.15 15:07:00
Egész éjjel neteztem...nem szép dolog, komoly az addikciós mérlegem, ami a netet illeti, de egészen tartalmas éjjel volt. Kezdődött az szdsz.hu és Gusztos Péter blogjának olvasásával, hm...valóban meg tud újulni egy olyan közösség, akik a kezdetek filozófiájától és…..
Pár napja Angliában élek és terveim szerint ez évekig nem változik, legalábbis haza nem szeretnék költözni..gyakorlatilag a fulladástól menekülve szaladtam a repülőgépre...elegem van az otthoni közállapotokból. Bár a munkáimat szerettem, valami eltaszít most az országtól.…..
GabriellaSZ 2009.07.15 14:08:42
@Attila M.:
Egészen jól bírom Kedves Attila...de nincs ebben semmi különös:)
minden jót, Gabriella
GabriellaSZ 2009.07.15 14:14:48
@Gitche:
Na és milyen volt Balatonon? Kőröshegyen volt a bázis? Azért ezek a pillanatok nagyon tudnak hiányozni...
rehab:) bár galaktikaszakkörös barátunkkal eltöltött pótkey-Dunaújváros-Pécs tengelyen, azt kell mondjam, Ő tudja a tutit....valami "kutyaharapás szőrivel" esete áll fent nála és egészen jól működött:)
GabriellaSZ 2009.07.15 14:16:08
@Attila M.:
BTW, Biztosan Neked is jól menne:)

Carpe Diem vagy hasonlók:)
A beszámoló-sorozat harmadik része. Ezúttal az elmaradt Nemzeti galériás kiállítás rövid koncepcióját olvashatjátok itt. Ebből az is kiderül, hogy mire használtuk volna azokat az interjúkat, amiket azokkal készítettünk, akik jelentkeztek közületek a felhívásra. Itt…..
GabriellaSZ 2009.06.20 11:58:54
@B.B.B.: ahogyan itt kifejted a gondolatot, egészen más perspektívába került az egész számomra. Köszönöm.
Szociális szakemberként több alkalommal próbáltam közreműködni hasonló jellegű projektekben, de vagy a megközelítéssel volt bajunk vagy a teljes érdektelenséggel. Legutóbb- - a Városháza téren januárban nagyméretű, színes , figyelemfelhívó plakátok kerültek kiállításra, hajléktalan emberek műveiből. A projekt nagy része közösséginek mondható, mert trénerek, szociális munkások és a hajléktalan emberek együtt dolgoztak az alkotásokon, de ahogy kikerült a "nagy közönség" elé, értem ez alatt akár a médiát is, a teljes érdektelenséggel kellett szembesülni. Tudom, hogy ez sokkal bonyolultabb jelenség, minthogy ezt pár gondolatban itt megfejtsem, nem is ez volt a célom....
Ssóval, abszolút csatlakoznék a gondolataidhoz-"Önbizalmat kapnak, pozitív megerösítést, védelmet és infrastruktúrát az intézménytöl, figyelmet, nyivánosságot, müvészeti irányítást, szakmai támogatást. Plusz egy életre szóló élményt."
Ahogyan a Szabadulóművész projekt próbált a közösségéért- közönségéért elérni, sokkal célirányosabb és finomabb közeledést valósíthat meg (tapasztalataim szerint...), mint egy kimondottan direkten szervezett szociális projekt művészeti körítéssel...
Közösségi keretek között, a közösség integrált tagjaként tud megnyílni és feloldódni a legtöbb ember, pláne egy, addig intézményes keretek között stigmatizált, izolált emberről, csoportról beszélünk....
Anglia jól van:)
Gabriella
GabriellaSZ 2009.06.20 12:06:40
Miközben a Szabadulóművész projekt javában zajlott, Schilling Árpád az idei tanévben közreműködött egy újonnan alakult, óvodásokat és kisiskolásokat foglalkoztató pedagógusközösség munkájában Nagykanizsán. A Vabababa nevű összefogást alkotó pedagógusok arra tettek…..
GabriellaSZ 2009.06.18 17:39:05
vuvei.blog.hu Hankiss 2009.04.25 18:09:00
„Saját magunk narrátorává válhatunk anélkül, hogy mi volnánk a szerzők. Ebben az értelemben igaz az, hogy az ember az életét megéli, a történeteket, pedig elmeséli. Ez az áthidalhatatlan különbség megmarad, de a különbséget részben eltünteti az, hogy képesek vagyunk…..
GabriellaSZ 2009.05.06 19:59:58
Egyetértek. Van egy új kezdeményezése Hankissnak:
www.ujreformkor.hu
és nagyon szorítok neki.
A "gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" '68-s jelmondat szellemisége egyre jobban aktuális újra és talán csak így tudna beindulni egy kis mozgás, változás, összefogás egymásért.
Már a facebook-n is ...Szívesen lennék 1965-ben Los Angelesben, amikor is Jim Morrison megmutatja Ray Manzareknek verseit... http://www.youtube.com/watch?v=6O6x_m4zvFs Morrisont elvitték a hollók... Ezeket az éveket már sokan felemelték és vissza is húzták, de engem mindig elkap a hév…..
Ide írjátok meg Artproletarz előadásokkal, eseményekkel kapcsolatos élményeiteket. Vannak még helyek az Örökséta buszos túrán, érdemes megpróbálni a szerdai 14 órás turnust. Ma este még játszhattok egy meccset a Kulti kiszabadításáért a Kinizsi u. 28-ban este 9-től. A 18…..
GabriellaSZ 2009.05.01 18:37:48
@plumm: Róluk? Azaz Rólunk? Hát ez mindenhez fogható, de a giccshez egyáltalán semmi köze-ja és nem vagyok beépített ember csak bevont:)
GabriellaSZ 2009.05.04 11:40:38
@MaD: nekem nem jutott eszembe, csak gondolkodtam, ha valakinek a giccs jut az eszébe erről a projektről, az hol és miért történhetett...
plumm megjegyzésére reagáltam és tényleg kíváncsi lettem volna, hogy minek a hatására érezte ezt.
De a válasz nem érkezik.
Pár nap és lezárul a Krétakör A szabadulóművész apológiája címmel március 8-án indított városterápiája. Utolsó eseményünk előtt még Schilling Árpád tart előadást és vezet beszélgetést csütörtökön 6-kor a Krétakör bázison (IX. ker. Gönczy Pál u. 2.) az…..
GabriellaSZ 2009.05.02 18:54:29
@gviki: SZia, vártam is, hogy ott maradsz a vetítésen vagy esetleg másnap találkozunk...
Talán valahol.
GabriellaSZ 2009.05.03 21:06:01
@gviki: Jobbulást a gyermekednek, Neked meg a legjobbakat.
vuvei.blog.hu Hankiss újra 2009.04.25 18:56:55
„… tapasztalatok szerint embernek és társadalomnak egyaránt szüksége van közösségekre. Az embernek, mert a közösség biztonságot nyújthat neki, tartalmat, célt adhat életének, nagyobb hatékonyságot szándékainak, a gazdagabb kibontakozás lehetőségét…..
Holnap lezárul A szabadulóművész apológiája eseménysorozata. A befejezést munkával és felvonulással ünnepeljük május 1-én: találkozó május 1-jén délelőtt 10-kor a BÁV egykori székházának udvarán (Kinizsi u. 12.). Kérünk hozz magaddal valamit, amitől szabadulni…..
vuvei.blog.hu KrétaO 2009.05.01 21:38:00
Ma véget ért a Szabaduló művészapológiája...gyönyörű májusi napsütés, ebben az időben sokan sietnek különböző pártpolitikai rendezvényekre, a vidéki telkekre, a balatoni nyaralókba már tegnap elindultak az emberek. Mi meg itt maradtunk és egy egyszerű csoda részesei…..
       A 2000-es éveket, hazánk 2004-es Európa Uniós csatlakozása és annak várható eredményei, hatásai határozták meg. A politikai palettát továbbra is a két nagy párt versengése, egymás túllicitálása és a meggondolatlan választási ígéretek…..