Regisztráció Blogot indítok
Adatok
repattila

4 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon megy a paláver az Index Totálkár fórumán, hogy Budapesten lassan lehetetlen lesz élni és autózni.  Teljesen igaza van a szerzőnek a hozzászólók többségének. Budapestet fejlesztését egy évszázaddal ezelőtt úgy tervezték meg, hogy a Magyar Királyság fővárosa…..
repattila 2012.03.01 10:52:36
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Az a baj, hogy végletesen általánosítasz és az így leegyszerűsített problémára akarsz megoldást adni.
repattila 2012.03.01 11:08:03
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Nem tartom általánosan érvényesnek, hogy mindenki aki pesten dolgozik az értékelőállítástól elszakadt élősködő.

De azt sem gondolom, hogy ha vannak ilyenek, azok önmagában a helyváltoztatástól máshogy működnének.
Serena Williams McEnroe-tól megtanulhatta volna, hogy a bírónak dumálni öngyilkosság 2009. US Open, döntő. Kim Clijsters jól játszik és vezet Serena Williams ellen. Az amerikainál akkor szakadt el a cérna, amikor a vonalbíró lábhibát mondott egy adogatásánál, majd az ütőjével…..
repattila 2011.09.14 15:23:35
@maydayray: Azért szerintem nem mindegy, hogy honnan szerválsz, mondjuk a t vonaltól egész jól menne nekem is.
Persze ez sarkítás, de nem hiszem, hogy a vonalbírónak kellene megítélni, hogy most az adott belépés előnyt jelentett-e vagy sem.
Így igenis be kell mondani a lábhibát.
Szerintem jó helyen kapizsgál a kormány, mikor a 40 milliárd pótlólagos áfa bevétellel szeretné betömni a költségvetés lyukait oly módon, hogy javítják a NAV adóbeszedési hatékonyságát. Persze a pöfögők gyorsan lecsaptak a témára, miszerint újabb légvárakat épít a…..
Belül korszerűtlen és pazarló, de nagyon büszke, megköveteli a méltó fényt. Engedjétek meg, hogy bemutassam országunk büszkeségét és egyik jelképét, a magyar Parlament épületét!   Kezdjük a XXI. századi energiafelhasználással A megújuló energiaforrások előnyt…..
repattila 2011.08.12 21:44:03
@Mnofőnix: Merjünk nagyok lenni igen, csak vicces, hogy ebben az országban a "nagyságot" mindig a minnél nagyobb pazarlás és rongyrázás adja meg és mindig csak kiválasztott keveseknek...
repattila 2011.08.12 21:50:49
@adamis.ivan: Persze nem ezen a félmilliárdon múlik, csak elég sok ilyen félmilliárd elment már hasonló hasznos dolgokra. A probléma azzal van, amit ez a fajta költekezés elárul vezetőink mentalitásáról.
És ne mond, hogy attól, hogy este szépen ki van világítva Budapest, nem ugyan úgy, koszos, büdös, kutyaszaros. Persze a túristáknak rendkívül csalogató a képeslapokon, de mikor jönnek már a lakosok számára is élhetőbb várost eredményezően elköltött félmilliárdok?
Rájöttem! Magyar Nemzeti Bank 2011.07.04 09:00:00
A Magyar Nemzeti Bank egyetlen, az egyszerű ember számára is hasznos tevékenysége, hogy negyedévente meghatározza az alapkamatot. Bár nem kell túl sok ész egy fél százalékos változtatáshoz, mégis mindig úgy állítják be, mintha ennek valami hatalmas jelentősége volna.Ez azonban…..
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
repattila 2011.04.06 14:34:31
@indapass2009: Nem értem miért kell ebbe a közalkalmazottakat belekeverni, a legtöbb közalkalmazott munkája éppoly fontos mint bárkinek az úgynevezett versenyszférában.

Az hogy közalkalmazottként ugyan attól kapják a fizetésüket, mint aki az adókat szedni még nem jelenti, hogy ők nem fizetnek adót, hisz a munkájukért kapott fizetésük egy részét veszi el az állam, tehát az a pénz az övék volt majd újra az államé. A fizetés nem ajándék a közalkalmazottaknál sem, megdolgoznak érte, legalábbis a legtöbben.

Vagy szerinted, ha egy magáncég elnyer egy állami megrendelést, akkor az ott dolgozók nem fizetnek adót míg ezen a megrendelés teljesítésén dolgoznak?

A képviselők ügye más kérdés, gusztustalan, hogy megint magukon kezdik az adócsökkentést...
repattila 2011.04.06 14:48:29
@indapass2009: Szerintem túlegyszerűsíted, ha én egy állami megrendelésen dolgozom, attól még ugyan úgy megdolgozom a pénzemért (nyilván felteszem, hogy valós teljesítésről van szó), amiből majd az állam visszavesz, így fizetek adót, mert az a pénz már az enyém volt mikor visszaveszik. Egész egyszerűen kihagysz egy lépést...
repattila 2011.04.06 14:55:11
@indapass2009: Attól, hogy az állam nyomtatja a pénzt az nem az övé, sőt még csak nem is ő ad neki értéket, valójában a pénz pont ugyan olyan árú mint az arany.
Persze nem természetes, de az arany értékét sem az határozza meg, hogy természetes, vagy hogy mennyi van belőle.
  Hosszú vajúdás után készült el ez a poszt, s mire megszületett, többé-kevésbé aktualitását is vesztette: az új alkotmány nem ad szavazati jogot (sem egyet, sem többet) a szülőknek a gyermekeik után. Sajnos. A legfiatalabbak/legidősebbek képviseleti…..
repattila 2011.03.29 21:58:12
@de Karatna: Ezzel a végletekig leegyszerűsített, már-már demagóg felfogással csak egy baj van. A probléma nem önmagában az eladósodás, és ennek megfelelően a megoldás sem önmagában annak csökkentése.

Bár nem tartozik a témához, de jól szemlélteti a tömegdemokrácia legnagyobb problémáját, hogy mindent annyira le kell egyszerűsíteni, kvázi jelszavak szintjére degradálni, hogy nem lehet értelmes vitát folytatni.
Épp ezért lenne megfontolandó a szavazati joggal rendelkezők számának, iskolai végzettség alapú csökkentése.
Lassan belekezdenek az új alagút belső burkolásába a Margit híd budai pillére alatt. Nyáron „valamikor” már használatba is vehetik a bringások a 90 milliós lukat, amely összeköti majd a rakparton futó északi és déli bicikliutat. Másfél hónapig még biztosan marad az…..
repattila 2011.03.09 13:31:57
@liksoft: Szerinted miért nem lehet mondjuk az autóknak és a babkocsiknak együtt közlekedni? Talán, mert nagy a sebességkülönbség? Most próbáld ezt a gondolatmenetet alkalmazni bicigli és babakocsi dimenzióban is kérlek.
A magyar mozifilm átment néhaiba. Onnét tudom ezt ilyen magabiztosan, mert engem, aki átlagos, vagy annál egy kicsivel talán több kíváncsisággal viseltetek iránta, az újabb idők filmtermése már nem tud lekötni, és az ember ugyebár önmagán keresztül ítéli meg a világot. Egy…..
repattila 2011.02.16 18:42:13
@efes: Csak ez a nagy támogatósdi vezet ide, ahol most vagyunk, ezt nem veszi észre senki. Egy állami támogatás sohasem fog tudni minőség, vagy művészi érték alapon működni, azt mindig is az aktuális hatalmi elit kegyeltjei kapják, teljesítménytől függetlenül.

És ez a magyar elitizmus, hogy van egy olyan réteg mely kvázi arcra osztja a pénzt és nem azok az alkotók jutnak előre akik a közönség számára értékelhetőt nyújtanak, hanem akik valamilyen belső mutyiban épp jól állnak.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Kumin szerint Mi volt a terv? 2011.02.09 22:34:00
Olvasom a moszkvai kereskedelmi kirendeltségről szóló hírt, látom a képeket is a híradóban. Nem csupán a hétmilliárdos összegen rökönyödöm meg, amelyet a vádak szerint bukhattunk az ügyleten, hanem az érintettek nevének hallatán is. Annak idején a Köztársasági Elnöki…..
Forrong a techvilág, mert lekapcsolták az internetet Egyiptomban. Az avítt, dohos diktatúra kétségbeesett elfojtási kísérleteinek ez az állomása valóban nem jelentéktelen pillanat, már csak azért sem, mert a világ még soha korábban nem látott olyat, hogy egy országban egyszerűen…..
(A szerző a Magyar Külügyi Intézet munkatársa, a Sinológiai Szemle vezető szerkesztője.)Nincs is nagyobb öröm a magamfajta külpolitikai elemző számára, mint látni, hogy lassan már a csapból is Kína folyik. Különösen így van ez a nemzetközi pénzügyi- és gazdasági válság…..
repattila 2011.01.24 16:41:26
@Compucius: Ha te ennek örülsz, akkor mi valami nagyon mást nézünk, ebben az új világrendben az önállóan gondolkodó, felelős embernek nincs helye, csak a kizsákmányolható félrabszolgáknak.
repattila 2011.01.24 16:51:30
@Compucius: Annál jobban nem tudom leírni, mint előző kommentemben próbáltam, de egy olyan rendszert amiben az érdekérvényesítő képesség kizárólag a pénzügyi hatalomtól függ nem neveznék demokráciának.
repattila 2011.01.24 17:01:51
@Compucius: Hol írtam én, hogy te azt írtad? Én írtam, igen a te kommentedre, de a saját nézetemet írtam le az én kommentembe, nem a tiédet, akármily furcsa is.
Hát igen ha a pénztárcájával gondolkodik az ember, akkor így is lehet látni, de én nem csak anyagilag értettem ezt a felosztást. Így a szabad és felelős ember az én értelmezésemben nem zsákmányol ki másokat, még azokat sem akik nála tehetségtelenebbek.
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
repattila 2010.10.10 12:47:13
@jotunder: Hány embert is érint, mondjuk max 10000-et? Az ország lakosságának 0,1%-át, szerintem van ennél nagyobb gondunk, mint, hogy csak ezzel legyünk elfoglalva.
Ráadásul a megoldás nem követel miniszteri beavatkozást, miniszterelnökit meg végképp nem.
A teniszbarátokat mostanában alighanem a svájci Roger Federer jövőjével kapcsolatban felmerülő kérdőjelek foglalkoztatják. A sportág szerelmesei arra kereshetik a választ, hogy a volt világelső visszakapaszkodhat-e még a trónra, avagy a Federer-hegemónia végérvenyes megszakad.…..
M. Schumacher a verseny után közvetlenül úgy nyilatkozott Alonso előzésről (49. kör), hogy versenyzőként megérti és elfogadja a csapatutasítást, hiszen a versenyzők oldaláról a világbajnokság a fontos, és ha az év végén hiányozna a bajnokságban ez az 5 pont, akkor mindenki…..
Kétségtelen, hogy nem olyan hatásos, mint mikor tavaly a Szigeten megette egy mocskos, akkor feldobott cipő fűzőjét a színpadon, majd visszaöklendezte, de mindenképpen látványos volt, amikor szombat este Wiesenben Mike Patton Faith No More-énekes a hangládákról beleugrik Mike Bordin…..
A teniszbarátok már tűkön ülnek, hiszen pár napon belül elrajtol a sportág legrangosabb tornája Wimbledonban. A női selejtezőben három honfitársunk is elindult, ám ahogyan arra számítani is lehetett, Kapros Anikó és Marosi Katalin gyorsan kihullottak. Arn Gréta azonban még…..
repattila 2010.06.16 21:55:15
@Fodri: Szerintem Nadal a Garros döntőben messze jobb volt, mint sérülése előtt, vagy ha nem is feltétlenül jobb, de több a kezdeményező elem a játékában ami nekem így jobban tetszik. Az azért nem feltétlen mérvadó, hogy Garros utáni héten kiesett Queensben, nem tudom, hogy nem jobb-e ez így, hogy megnézte a füvet, aztán pihen. De persze Federer mégiscsak nem véletlenül első kiemelt, bár Nadal ellen nehezen mondanám már favoritnak, ez a hallei vereség az eredmény alapján eléggé beleillik az utóbbi idők tendenciájába, ami nem túl bíztató..
repattila 2010.06.16 22:01:39
@min: Na ez az amit sose értettem, hogy mitől sznob légkör ez. A pálya menti mozgás nagyon zavaró, mert az ellenfél mozgását csak a perifériás látással tudod követni, ezért állnak úgy, és ezért tartják az ernyőt (hogy gyorsan el is lehessen rakni).