Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szathmáry

46 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komolyan, akarja a pöcsöm ostorozni ezeket a szerencsétleneket nap mint nap, de hát mit tehetnék, ha a Facebookjukon a fenti bejegyzés 11 órával ezelőtt, azaz a hétvégi Forma-1-es futam után keletkezett, és azt reklámozza retroaktív stílben? A hab a tortán persze az, hogy az…..
Ezen a héten hétfőn és kedden zajlott le az általános iskolai beiratkozás. A jogszabályok változása miatt várható volt, hogy idén több gyermeket íratnak be az első osztályba, mint a tavalyi évben. Országos botrány-e a beiskoláztatás vagy sem? Nézzünk a pedellus…..
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
A magyar baloldali elit egy része sikongatva tapsikolt Victor Pontának, hogy – az ő olvasatukban – elegánsan átvágta a gordiuszi csomót, egy biciklicsellel beetette a magyar házelnököt, bepanenkázta az elvetődő magyar miniszterelnök fölött a labdát a hálóba, majd elment…..
Mandiner blog Csak az RMDSZ? 2012.06.12 11:11:00
  A vasárnapi romániai önkormányzati választásokon a három magyar párt versenyét egyértelműen az RMDSZ nyerte (a teljes választást pedig a szociáldemokraták és a nemzeti liberálisok szövetsége, az USL). A magyarországihoz képest elképesztően lassú eredményközlés alapján…..
  A BKV már nem hitelképes. Ha nem talál hamarosan a bűnös város megoldást a helyzetére, ha nem sikerül hihető lefaragási tervet tenni a kormány asztalára, egy szép napon az egész utazóközönség kiesik a város félbetört csuklósbuszának oldalán, s az aztán tényleg fájni…..
A számítógépes vírusok már emberről-emberre is terjednek, a hülyeségek pillanatok alatt ragadnak egyikről a másikra, és söpörnek végig a közösségi hálót böngészőkön.  A mai nap az anti-Valentin-nap vírusé volt. A közösségi hálót elárasztották a Valentin-napot…..
  Manapság nem bír túl nagy sportértékkel, hogy külföldi politikusok Magyarországba töröljék a lábukat. Igazándiból a mi ingerküszöbünket sem igazán érik el az ilyen események. A bennünk lakozó Tenkes kapitánya most mégis a gép elé ültetett, hogy elmondjuk…..
  Okkal feltételezzük, hogy a Freedom House-nál nem a Mandiner bloggal kelnek és fekszenek, de ebből sértődés biztosan nem lesz. Hogy miért citáljuk ide megint az intézetet? Azért, mert az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkára, Thomas O. Melia, az amerikai…..
  Olimpiák, labdarúgó EB-k és VB-k előtt minden tele van az elektronikai áruházak televízió-hirdetéseivel. Szebbet, nagyobbat, laposabbat! A legnagyobb kockázat és megpróbáltatás, amit az ember a meccsekért vállal, az a fogyasztási 40+-os THM-je.   Felvidéki bloggerünk…..
Mandiner blog Freedom a házban 2011.05.05 09:31:00
  Néhány napja hozta nyilvánosságra a Freedom House szokásos éves jelentésének főbb megállapításait a sajtószabadság globális helyzetéről 2011-ben. A teljes jelentés még nem érhető el, az eddig publikált részletek zanzásított következtetése az, hogy…..
  Magyarország el van adósodva, a gazdaság alacsony hatékonyságú, az állam alig működik, az életszínvonal alacsony, mindent elönt a korrupció, az igénytelenség, az önzés és a butaság. Ráadásul még a Gyurcsány is szervezkedik. Hosszú távon azonban nem ezek jelentik a…..
Szathmáry 2010.10.19 09:18:54
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
  Az előző két rész alapkérdésének megválaszolásához – mit tett hozzá Erdélyhez az, hogy két emberöltőnyi ideje Románia része – nézzük meg kissé részletesebben: mi történt velünk a kommunizmus alatt? Mert szerény véleményem szerint mai problémáink…..
Fotó: tortenelemportal.hu   Erdélyben élni jó. Még akkor is, ha az erdélyinek lenni tartalmát többnyire az itt születtem dudorászós vállrándításával kenjük el. Erdélyben élni tényleg jó, dacára annak, hogy traszszilván atyáink örökéből aligépp mentettünk át…..
Szathmáry 2010.09.16 19:45:25
@t a m á s:
Ezzel a hozzászólással asszem kiérdemled a Nagy Tapló-díjat.
Szathmáry 2010.09.16 20:09:26
@t a m á s: @korcoló:
Gyerekek! Fletó bácsi főzi már a kását. Mindjárt kész, tálalnak. Tessék asztalhoz ülni.
Szathmáry 2010.09.16 20:46:23
@t a m á s:
A magyar oktatási rendszer csődje, hogy két diplomája lehet egy ilyen "okos" embernek.
Tudod mit, egyezzünk meg abban, hogy az én adóm megy a határon túliaknak, a tiéd pedig a Hagyó-Hunvald-Wieszt-Zuschlag és több tucat társa börtönkosztjára.
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
Szathmáry 2010.06.28 11:37:58
  Szlovákia a hétvégén választ, a felvidéki magyarok pedig tizenhat év után ismét két párt között dönthetnek – az MKP mellett ugyanis megjelent egy új párt, a Híd (szlovákul Most). Van-e esélyük bejutni a parlamentbe, mi köztük a különbség, és mit jelent a…..
Szathmáry 2010.06.07 19:09:58
@combo:
Nem emlékszem rá, hogy parlamenti választáson az EMNT külön indult volna. Azt egyébként még Szász Jenőék sem merték megtenni. Mert tudták: a magyar képviselet kerül veszélybe. Egyébként az EP választás Magyar Összefogás Listája a jó példa arra, hogy össze lehet veszni, utána meg lehet okos kompromisszumokat kötni. Bugár ezt meg sem próbálta.
Szathmáry 2010.06.07 20:52:20
@jan:
Nézd a játszmát a belső választásokon kell megvívni. Beeble szépen leírta. Bugár nyolc évig volt az MKP elnöke. Majd mikor leváltották, akkor rögtön büdös lett neki az MKP. Érdekes, amíg az elnöke volt az MKP-nak eszébe nem jutott, hogy interetnikus pártot csináljon belőle.
Akármilyen ember is Csáky, egy demokratikus választáson választották őt a párt elnökévé. A vesztesnek meg el kell viselnie, el kell fogadnia hogy nem ő győzött.
Én pont most húztam le nyolc évet egy olyan országban, aminek a miniszterelnökét nem én választottam. Mégis ő az én miniszterelnököm is volt. Nem szerettem, de elfogadtam. Ez van. Nem akartam rögtön új országot alapítani.
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
Mandiner blog SAVE THE LMP 2010.04.20 17:41:00
  Nagyon hiányoltuk az idei választási kampányból a jófajta politikai számítógépes játékokat. Szerencsére most már vége a nélkülözésnek. Ügyes fejlesztők –Lendvai Ildikó LMP-s násztáncának farvizén – elkészítették gyermekkorunk népszerű játékának, a…..
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
                  A kép a Fidesz Itt az idő! című kampánylapjának márciusi számából való, és a civilkontrollos srácok küldték be...
  Amint azt a rendszerváltás előtti államberendezkedés megmutatta, a de jure általános, egyenlő, közvetlen és titkos választás révén működhet diktatúra (noha az ajánlási, ill. prémiumos rendszer részben sértette ezeket az elveket). Most azonban fordítsuk meg a…..
   Emailben érkezett a következő videó linkje, ami nálam eddig simán a 2010-es kampány legjobbja (ennek ellenére alig néhány százan látták, pedig másfél hónapja fent van a Youtubeon). 1984, Ferenc Testvér, 2010. április 11.:  ..
Szathmáry 2010.03.04 14:50:05