Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foeniculum

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Úgy veszem észre, hogy manapság mindennek  vagy egyre kisebbnek vagy nagyobbnak, egyre olcsóbbnak vagy drágábbnak kell lennie, ahhoz hogy figyelmünket felkeltse. Valahogy így van ez a kutyákkal is. Minap a párommal bevásárolni indultunk, amikor is megláttam egy srác kezébe egy kiskutyát. Rögtön…..
foeniculum 2017.10.25 10:04:37
Pedig nem szabadna lebecsülni ezeket a kutyafajtákat. Több közülük ősi eredetű, egyáltalán nem túltenyésztett fajták. A csivava pl. mexikói származású:
hu.wikipedia.org/wiki/Csivava

De a máltai selyemkutya is ie. 600-ban már létezett.
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ltai_selyemkutya

És mind erős egyéniségek, kicsi termetük ellenére is.

Általában patkányok levadászására használták őket, és az ösztöneikben ma is benne van.
Nekem egy cairn terrierem van (rokona a yorkinak) és levadászott már több patkányt, egeret, és madarat is a kertünkben... :)
nyilván egy lakásban ezt nem tudják megtenni, de egy lakásban tartott bernáthegyi sem fog tudni életet menteni a hó alól.
foeniculum 2017.10.25 11:20:15
@Dr. Trejo: Természetesen.
Márciusig látható Bolognában a Palazzo Albergatiban a Gelman-gyűjtemény: a 20. század mexikói művészete című kiállítás, amelynek főszereplője Frida Kahlo és Diego Rivera. A Gelman-gyűjtemény egyike a legjelentősebb múlt századi mexikói művészeti kollekciónak. Jacques…..
A napfény és a vízpart nyári élvezete után ősszel sokan szeretünk olyan úti célt választani, ahol a természetet és a kultúrát együtt tudjuk megcsodálni. Erre nagyszerű lehetőséget ad egy-egy kastélylátogatás, ahol számtalan történelmi és kulturális érdekességet is megismerhetünk, a kastélyokat…..
Tegnap az Indexen megírtuk, hogy a magyar köztévé az utóbbi idők egyik legnagyobb üzletét kötötte a BBC-vel, mármint a BBC számára volt az, hiszen anyagköltséggel együtt 378 880 eurót fizetett az MTVA egy rakás tartalomért. Ezért összesen 335 órányi műsort kaptak, melynek nagy részét, mintegy 148…..
foeniculum 2016.10.14 15:10:18
@szociál:
Sajnos nem kivették, hanem a BBC szüntette meg nálunk a szolgáltatását.
Nekem is kedvencem lévén kerestem utána, amikor levették a csatornakínálatból valamikor év elején :(
1986-ban október 2-án mutatták be a magyar rajzfilmgyártás egyik legzseniálisabb filmjét, a Macskafogót. Az éppen harminc éves történet mit sem vesztett aktualitásából, és jellegzetes figurái mellett máig emlékszünk betétdalaira is. Hiszen a gengszterpatkányok vagy Lusta Dick sem lennének ugyanazok…..
foeniculum 2016.10.03 12:59:19
@Fellegjáró Marci:
érdekes megnyilvánulás.
1965-től indulhattak magyar filmek az Oscar díjért.
Még a szocializmusnak is a keményebb időszaka volt ez, nem 1986, amikor már dicsekedhettünk 2!!! magyar Oscarral.

A szocializmusban kaptak Oscar jelölést még:
Fábri Zoltán rendezésében készült A Pál utcai fiúk (1968) és a Magyarok (1978),
Gyöngyössy Imre és Kabay Barna rendezte Jób lázadása (1983)
Makk Károly filmje, a Macskajáték (1974)

[forrás:http://www.mediaklikk.hu/2016/02/26/magyar-oscar-jelolesek-es-gyozelmek/]
  A magabiztos, értékes, csinos, de egyedülálló negyvenesek nincsenek elveszve! Ha már túl vagy a „hol találok párt?” kérdésen, azaz baráti körben, ismerősök által, vagy akár az internet segítségével  szeretnél ismerkedni, akkor merül fel több kérdés is: Milyen pasikat lehet megismerni 40 felett?…..
foeniculum 2016.09.15 10:40:06
@Ildikó40:
Talán a felfogással van baj.
Ne a másikat akarjuk megváltoztatni, hanem magunknak kéne megpróbálni alkalmazkodni a társunkhoz. És ha mindkét fél így gondolja, előbb-utóbb összecsiszolódnak. És a rossz beidegződéseikről is könnyebben mondanak le, mintha a másik folyton felemlegeti
A Kökény-Szalai Vivien-éra újabb áldozata az az Amin-Váczi Virág, aki korábbi értesüléseinkkel ellentétben közös megegyezéssel távozott a TV2-ből. Tapasztalt tévésről van szó, az Aktív főszerkesztője volt, a Babavilágot ő indította el 2006-ban, végigjárta a tévés szamárlétrát a…..
foeniculum 2016.03.31 14:44:00
@nomolesztiren:
Adózni köteles vagy, megvenni a reklámozott terméket nem!
Keress olyan terméket, amit nem reklámoznak, létezik.
foeniculum 2016.03.31 15:23:13
@nomolesztiren:
DE! Ez a lényeg :)
Az egyik kötelezettség, és épp ezért számonkérhető,!!! a másik szíved joga, hogy egy termékkel akarsz-e támogatni valakit. Egyszerűen nem kell megvenni.

@Hátrányos helyzetű kaviár:
Tudom, csak megpróbáltam, most először, és utoljára :)
Egyébként valahol létezik egy "érvelési hibák" jegyzék...
Kétféle ember van, az egyik, akinek a vakondról a kertésznadrágos cuki mesefigura ugrik be, a másik, akinek a randa földhalmok a kertjében. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatunk, hogy a kert nélkülieknek a vakond egy aranyos kisállat, a kerttulajdonosoknak meg ádáz ellenség, a két csoport között…..
Máig nem akar csillapodni az örökké gyűrött ballonkabátot viselő, szivart rágcsáló, fehérgalléros gyanúsítottjaival szellemi csatákat vívó hadnagy körüli rajongás. És ez így van jól. Hála a különböző tévécsatornák kínálatának, a nézők napjainkban is sűrűn…..
foeniculum 2015.12.07 10:20:52
@TBal: és amikor tubázik benne, az is zseinális :)))
youtu.be/XAZerYLFhZs
11 vakmerő munkás Pingjiang megyében, Közép-Kína Hunan tartományában a Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban üvegpadlóra cseréli a függőhíd régi fapadlózatát. A szerkezet 300 méter hosszú és 180 méter magasságban van kifeszítve. KÉPEK és…..
foeniculum 2015.09.16 12:13:49
@Hóhér az utolsó barátod:
Nem hallottam a négyes metrótól való ijesztgetésről, de én anélkül is kellően félek a mozgólépcsőjén. Rettentően hosszú, és nagyon magason indul. Vagy háttal fordulok lefelé menetben, vagy várok valakit, és magam elé engedem :)

Azt gondolom az üvegpadló mérete is lehet függvénye a félelemnek. Ha csak kisebb betétek vannak a tömör felületben más érzés, mintha csak üveg lenne.
Egy jó számot feldolgozni egyáltalán nem ciki. Pláne, ha az előadó beleteszi kicsit magát is és ad hozzá, közhelyesen szólva, valami pluszt, az eredmény pedig nem csak hallgatható lesz, hanem olyan, amitől talán vele azonosítják majd később a dalt, nem az eredeti előadóval.…..
A szegedi Árkádról készült képét Sándorház töltötte fel az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe. Kösz! Volt-e hatása a plázastopnak? Lenyomja-e az Árkád 2 az Arénát? Miért nem épülnek bevásárlóközpontok vidéken? A CBRE a múlt héten ismét évet értékelt és…..
foeniculum 2013.01.30 10:15:58
@OkoskaTo:rp: végre valaki megírta, köszönet :) mert ez a lényeg.

@BLOUSE:
Árkádban is ingyenes az első óra. Majd további két óra 150ft/h nem gondolom, hogy több ezer ft nagyságrend a parkolási díj. 3 óra vásárlásra pedig szerintem elég... nem kell ott parkloni egész nap.
www.arkadbudapest.hu/oldalak/parkolokartya
Arénába tömegközlekedéssel elég hosszú gyaloglást igényel az eljutás.A vonzereje néhány olyan üzlet, ami nem sok plázában van egyelőre
foeniculum 2013.01.30 11:00:10
@konrada: Igen, hsz elküldése után rájöttem én is :)
Engem csak az zavart, hogy mindenki elfelejti a P+R jellegét az Őrsnek, ami sajnos nincs megfelelően kiépítve, így szívesen használnák erre a funkcióra az Árkádot, míg az Aréna olyan távol van metrótól, hogy keveseknek jut eszébe egy ilyen megoldás...
Amikor először láttam A suttogó című filmet, állandóan az órámat néztem: "...már ennyi ideje megy, és én mégsem unom..." Máskor egy jóval rövidebb film közepén már rég doboltam volna a lábammal és fészkelődtem volna, ez meg két óra és negyven perc, olykor vontatott,…..
foeniculum 2013.01.13 10:52:51
@Measurer: Eric Carmen ezek szerint nagy Rahmanyinov rajongó lehetett :))))
A 2. zongoraversenyét is feldolgozta, az All By Myself c. dalában.....
A héten megkeresett a blog és a Facebook oldal egyik követője - foglalkozását tekintve szociológus, kutatási területe nagyon leegyszerűsítve a kultúra. Idézet a leveléből: "Hipotézisem szerint a jelen helyzet nem olyan tragikus, mint a 2006-os adatok által felvázolt. Gyakorlati…..
foeniculum 2013.01.06 17:15:47
@alf:
Én azt mondanám, hogy az egész 23. kérdéskör értelmezhetetlen (szvsz) ráadásul nem érzem fontosságát sem a téma szempontjából. Persze lehetne néhány (család, szeretet... és mondhatni egyébközhely) kivétellel közepesre értékelni a többit, de nem lenne az sem igaz... másképp pedig nincs értelme.

@tnsnames.ora:
A kötött kérdések alapvetően nem zavaróak szerintem, nem is azt érzem problémának, bár te sem ezt hangsúlyozod, hanem azt, hogy 100%-ban... :)
Az utcánk tele van brahmsi házakkal, így maga az utca is nyugodtan nevezhető brahmsinak, de talán az egész környék is. A lépcső, amely Budapest egyik központi terére vezet le, mindenképpen, és az az utca is, amelyben a lépcső folytatódik: jobb és baloldalt szintén brahmsi házak.…..
"Csak a fölnőttek miatt mesélem el ezeket a részleteket a B-612-es kisbolygóról, és a számát is csak miattuk árultam el; a fölnőttek ugyanis szeretik a számokat. Ha egy új barátunkról beszélünk nekik, sosem a lényeges dolgok felől kérdezősködnek. Sosem azt kérdezik: 'Milyen a…..
foeniculum 2012.10.23 15:37:33
@_romanista:
Örkénynek van az egyik egypercese, ami hasonló ötleten alapul. Nézz bizakodva a jövőbe címmel, legalábbis nekem az jutott eszembe az írásodról.
A blog két és fél évének egyik legnagyobb élménye a rengeteg zene - olykor teljes művek, olykor csak részletek - meghallgatása után kialakuló képek a zeneszerzőkről. Sosztakovics a fanyar tonik, Prokofjev a kapribogyó, Brahms a szomorkás, esős napok védőszentje, Schubert az…..
Múlt szerdán a Mindennapi klasszikusok oldal hivatalos volt a MÜPA Fesztivál Színházába, ahol Kocsis Zoltán tartott sajtótájékoztatót a "Próféta saját hazájában? - Debussy élete hat tételben" sorozat felvezetéseként. Az egész úgy kezdődött, hogy a sajtóbeszélgetés előtt…..
Egy korábbi bejegyzéshez már használtam ezt az idézetet: "Akkor, ott, azon a délutánon döbbentem rá: vannak zenék, amelyeket soha nem lehet annyira kifordítani önmagukból, hogy ne maradjon meg az a jellegzetes vezérvonal, amely mintegy lényege is a műnek: a Brandenburgi Versenyeket,…..
Az alábbi bejegyzést Bihari Viktória, a http://tekasztorik.blog.hu/ gazdája jegyzi, fogadjátok sok szeretettel a Rachmaninov, a desszert posztra érkezett választ! A Tékasztorik blog, a maga vulgaritása és humoros hangvétele ellenére, igencsak erősen komolyzene rajongó. A Mindennapi…..
foeniculum 2012.08.17 22:33:50
@tnsnames.ora:
Túrós tészta :) Az mindig, minden körülmények között.... és bizony, vigyázni kell vele, mert rájár az ember, sokszor titkoban, mármint önmaga előtt sem meri bevallani, hogy ismét evett... és akár meg is fekszi a gyomrát, ha túl sokat eszik belőle :)
Igen, Rahmanyinov is ilyen :) Titokban kóstolgatjuk, szeretjük, és nem értjük, neves zenetudósok miért is nem akarják elismerni valódi értékét.
Minden zenésznek van példaképe, aki nagy hatással volt munkásságára és stílusának kialakulására. Ebből kifolyólag előfordulnak olyan esetek, amikor egy már befutott vagy épp a siker kapujában álló előadó szerzeményéről kiderül, hogy ez bizony csak egy csúnya lopás. A…..
foeniculum 2012.06.09 22:53:37
Az évszázad lopása pedig az All By Myself c. dal...
www.youtube.com/watch?v=-o9gf_soFBM
Olyan szinten, hogy Rahmanyinov jogutódjai per után kiharcolták, hogy társszerzőként ott legyen a neve...
www.youtube.com/watch?v=bAK2J05Vmhc
Rahmanyinov 2. zongoraverseny 2.tétel
A hozzátartozó wikipedia cikk:
en.wikipedia.org/wiki/All_by_Myself
Ezt a bejegyzést és a vasárnap esti zenehallgatást az előző poszt egyik hozzászólása - szerzője tnsnames.ora - ihlette. Ezt írja: "(3) Kérdés, hogy Mendelssohn vagy Grieg vagy éppen Bartók (és vég nélkül sorolhatók a példák) mennyire érezték egybetartozónak illetve…..
foeniculum 2012.02.05 23:45:27
Egyébként én is szeretem őket, bár leginkább véletlenül szoktam rájuk akadni, és nem is tudtam eddig, hogy ezek sorozatot alkotnak....
Ha jól látom a 'newFranzFerencLiszt' nick majd az összeset felrakhatta...?!

Wiki szerint:
hu.wikipedia.org/wiki/Edvard_Grieg

# Lírai darabok I-X. címmel összefoglalt kötetekből (1867-1901 között):

* I. kötet: (op. 12) 1867
o Arietta (Arietta) (No. 1.)
o Vals (Keringő) (No. 2.)
o Vaegtersang (No. 3.)
o Alfedans (No. 4.)
o Folkevise (Népdal) No. 5.)
o Norsk (Norvég dal) (No. 6.)
o Album-leaf (Albumlap) (No. 7.)
* II. kötet: (Op. 38.)
o Voggevise (no. 1.)
o Folkevise (Népdal) (No. 2.)
o Melodie (Melódia) (No. 3.)
o Halling (Norvég tánc) (No. 4.)
o Springdans (Norvég tánc) (No. 5.)
o Elegie (Elégia) (No. 6.)
o Vals (Keringő) (No. 7.)
o Kanon (Kánon) (No. 8.)
* III. kötet (Op. 43.)
o Sommerflugl (Pillangó) (No. 1.)
o Ensom Vandrer (No. 2.)
o I Hjemmet (No. 3.)
o Liden Fugl (Kismadár) (No. 4.)
o Erotik (No. 5.)
o Til Fararet (No. 6.)
* IV. kötet (Op. 47.)
o Valse-Impromtu (No. 1.)
o Albumblat (Albumlap) (No. 2.)
o Melodie (Melódia) (No. 3.)
o Halling (Norvég tánc) (No. 4.)
o Melancholie (Melankólia) (No. 5.)
o Springdans (Norvég tánc) (No. 6.)
o Elegie (Elégia) (No. 7.)
* V. kötet (Op. 54.)
o Gjaetergut (No. 1.)
o Gangar (Norvég induló) (No. 2.)
o Troldtog (Törpék indulója) (No. 3.)
o Notturno (No. 4.)
o Scherco (No. 5.)
o Klokkeklang (No. 6.)
* VI. kötet (Op. 57.)
o Svundne Dage (No. 1.)
o Gade (No. 2.)
o Illuzion (Illúzió) (No. 3.)
o Hemmelighed (Titok) (No. 4.)
o Hun danser (No. 5.)
o Hjemve (Honvágy) (No. 6.)
* VII. kötet (op. 62)
o Sylphe (No. 1.)
o Tak (Hála) (No. 2.)
o Fransk Serenade (Francia szerenád) (No. 3.)
o Baekken (Csermely) (No. 4.)
o Drömmesyn (Látomás) (No. 5.)
o Hjemad (Hazafelé) (No. 6.)
* VIII. kötet (Op. 65.)
o Fra Ungdomsdagene (No. 1.)
o Bondens Sang (Parasztdal) (No. 2.)
o Tungsind (Melankólia) (No. 3.)
o Salon (No. 4.)
o I Balladetone (Ballada) (No. 5.)
o Bryllups-dag pa Troldhaugen (Troldhaugeni nász) (No. 6)
* IX. kötet (Op. 68.)
o Matrosernes Opsang (Matrózdal) (No. 1.)
o Bedstemors (Nagyanyók menüettje) (No. 2.)
o For dine Födder (No. 3.)
o Aften pa Höjfelden (No. 4.)
o Badnlat (Bölcsőben) (No. 5.)
o Valse mélancolique (Melankólikus keringő)
* X. kötet 1901 (Op. 71.)
o Der var engang (No. 1.)
o Sommeraften (Nyári este) (No. 2.)
o Smatrold (Kobold) (No. 3.)
o Skovtilhed (No. 4.)
o Halling (Norvég tánc) (No. 5.)
o Forbi (Elveszett, elmúlt, vége) (No. 6.)
o Efterklang (Jókívánság, üdvözlet) (No. 7.)