Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peer_gynt

14 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hrsz7035 Metszés 2012.04.03 12:33:00
Túl vagyok életem első metszésein. Két borvidéken szőlőt, és egy helyen őszibarackot tanultam metszeni. Az elmélet legegyszerűbb alapjait meghallgattam, és pár tőke szőlő, és néhány őszibarack fa metszésével a gyakorlati tanulás is elkezdődött. Sajnos idő hiányában ennyi…..
hrsz7035 Flóra és fauna 2012.03.19 14:04:00
Talán ez lehetne egy rendszeresen visszatérő rovat... Kis virágpor gyűjtés háziméh módra: Rengetek zümmögöt a ház melletti bokorban, remélem bőséges zsákmánnyal tértek vissza a kaptárba. (esetleg kis olvasnivaló a wiki-n: hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9hek )   …..
hrsz7035 Ébredezik a kert 2012.02.28 18:36:00
hrsz7035 Tény és terv 2012.02.21 13:56:00
Megvettem egy kis területet.Kettős a cél, pihenés, és egy kis gazdálkodás. Itt szeretném megörökíteni a történéseket.Egyelőre, ami tény: vettem két külön helyrajzi számon lévő, de egybefüggő területet. Az egész szűk negyed hektár, amiből a nagyobb telek, 1250…..
Egy barátom meghívására megkóstoltunk 13 kékfrankost a pincéjéből, és arra jutottunk, hogy. Röviden: aki kékfrankosra szomjazik, vegyen Heimannt. Hosszabban: akit az árnyalatok gazdagsága kárpótol az enyhe érettségdeficitért, az soproniakat vegyen. Bulvárosan: a mezítlábasok…..
Maradékcukor még régen 2010.06.26 12:52:00
Bodor László Csongrádi Kadarka 2009Teljesen áttetsző, kristálytiszta bíbor szín, kis lilás árnyalattal. Friss gyümölcsös - málnás, erdei gyümölcsös - illat, még kicsit fülledt, élesztős (friss palackozás még szinte hordóminta). A korty kis édességgel nyit és…..
Jancis Robinson a hétvégén Budapesten járt, a VinCE névre keresztelt borfesztiválon(?), ahol egyrészt előadást tartott, másrészt ismerkedett a magyar borokkal. Szemben a legutóbbi magyar vonatkozású írásával, most rendkívül rövid volt az átfutási idő: 22-én írt egy rövid…..
 Herold Fahordós Olaszrizling 2008Igazi "jófajta" villányi fehér. Szerettek volna krémes, vajas struktúrát, és egy kis testet varázsolni ennek a rizlingnek, ami csak igazán kismértékben sikerült. Illatában kósza mandulásság még megrezdül, de mindent ural az alkohol.…..
Talán ez lehetne állandó alcím is, de mivel ez alkalommal különösebb ideológia nélkül ültünk össze borozni, így főcímmé válik az örömködés hirdetése. Utolsó palack fehér Loliensém a 2007-es évjáratból adta az ötletet nekem, hogy bontsunk valamit, és ettől…..
 Úgy gondolom kis (félig-meddig) zártkörű borissza társaságunknál a minden tudatosságot nélkülözű névválasztás messze nem a véletlen műve volt. Bizonyos mértékben (,ami tán nem is túl kicsi) mindőnket érdekelnek a művészetek különböző ágai (sőt egy alkotó ember…..
 Engem már csak a ténnyel szembesítettek a komák, hogy a tarthatatlan állapot, miszerint már egy hónapja nem dugóztunk ki bort közösen, ezennel véget ér, és találkozunk cSAbÓsZAbáNál, és mindenki hoz 1 szabadon választottat. Persze az említés szintjén történt…..
 Az alcím talán lehetne: az elveszett jegyzet. És persze nem véletlen, ugyanis zártkörű ünnepi élvezkedésünk közben írt kis fecnim már Szentes város (vagy már Csongrád, vagy HMVHely, vagy ki tudja melyik) szeméttelepét "gazdagítja". Így marad az…..
Miután a borászok által a közösségi bormarketing céljára befizetett összegek fölött rendelkező Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. stábja testületileg felmondott, majd három hónapnyi interregnum után kihirdették az utód nevét, a szakma legjobbjainak egy csoportja tiltakozó…..
peer_gynt 2010.02.12 18:59:31
@credit default swap: előre is bocsánat, mert senki nem kért meg, hogy dumáljak közbe, de kicsit mintha egymás melletti elbeszélést vélnék felfedezni.
Az tény, hogy a pénzvilág különadóiról még annyi fogalmam sincs, mint az itt említett forgalomba-hozatali járulékról, de az utóbbiról úgy tudom, hogy az egy önkéntes befizetés a borászok részéről, melyet az állam visszaforgat és a megegyezés szerint 60-40%-ban oszlik meg az ellenőrzések és a marketing között (hogy melyikre mennyi, azt már megint nem tudom). És mivel az eddigiekben sem az ellenőrzés, sem a marketing területén nem jelentkezett látható eredménnyel ez a milliárdos nagyságrendű összeg, ezért van az, hogy a borászok szeretnének döntési helyzetbe kerülni vele kapcsolatban.
A pontosításokat hálásan várom.
Aktuális cikkében Matt Kramer egy tipikusnak mondható helyzetet ír le: a beszerzésre kész fogyasztó körülnéz az üzletben, de amit ismer, az nem elég érdekes, amit nem ismer, arról nem kap megfelelő tájékoztatást, így aztán fogódzó nélkül nem vállalja a kockázatot, és üres…..
murtzi Körkérdés 2009.12.09 11:16:00
Sajnos nagyon szűkösek azok az anyagi források amit borkóstolásra, vásárlásra fordíthatok. Viszont nagyon kíváncsi lennék két borra, amik elég drágák (csakis a pénztárcámnak, 5000 környékén van mindkettő), viszont fantasztikus dolgokat hallottam róluk. ezek…..
BorBoy Forraltam a bort 2009.12.13 13:00:00
Úgy alakult, hogy az enyhe tél valahogy maga alá gyűrt: orromban nyálkahártyát duzzasztott, erősen köhögtetett, és emígyen elzárt esténkénti fő tevékenységem gyakorlásától, a kamra felszámolásától (az eddigi eredmények itt olvashatók). Ekkor jött áthidaló megoldásként…..
A mai folytatásban három meghatározó tokaji borászattól kapott válaszainkat adjuk közre. Az idei évet összeségében jónak, illetve a száraz borok esetében kiválónak gondolják. Aszú viszont alig lesz, és ezt a legszebb száraz borok sem tudják feledtetni. Némi vigasz, hogy 2007…..
 Mivel csöpp kis társaságunk rendelkezik egy saját különbejáratú művészemberrel is, így ha a mi cSABÓsZABÁnknak valami kreatív alkotás ötlete támad, segítjük, ahol tudjuk. Ha ez még azzal is együtt jár, hogy bontani kell pár palack bort, akkor különösen örülünk, ha…..
Az úgy volt, hogy Prágában jártam. Az meg úgy, hogy kivitt magával (szigorúan szakmai útra) az én Zsolti barátom. Egyértelmű, hogy végig söröztem a kintlétet, és fantasztikus élményekkel gyarapodtam, remélem visszamegyek még. Viszont ha már ez nem az a blog, ahol a nyamvadt kis…..
 (Itt elveszett a bejegyzés eleje, de hová lett? :) ) ...de mivel az este nem erről szólt, az ünnepelt kérésével összhangban, így a bejegyzés sem erről fog, de feltétlen megemlítendő, hogy utólag is boldog születésnapot kedves János! Cabernet Sauvignon. Érdekes kérdés,…..
 Nekem személy szerint nagy kedvencem Halmai Csaba, és az Ő általa egy személyben megtestesített Tüske Pince. Ezért is gondoltam, hogy az ekkor még név nélküli kis közösségünket egy Tüske kóstolóval alapítsuk meg. Sok ellenállást nem váltott ki az ötlet a többiekből…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
peer_gynt 2009.10.22 10:03:26
@BZoltan: "Persze mantrázhatjuk a régi megszokott téveszméket, de akkor minek borkultuszról meg bormarketingről beszélni? A hülyeség köszönjük szépen megvolt eddig is marketing nélkül :) azért jutottunk oda ahol vagyunk. A marketingkampányt talán a paradigmaváltás támogatására kellene felhasználni."

Erről van szó!
Nem tudnám jobban megfogalmazni...
Csehországról továbbra sem a bor jut a népek eszébe, hanem, pedig nem hülyeség megkóstolni a legjavát. Mondtam ezt régebben is, mondom megint. Az úgy volt, hogy az olvasó írt levelet még valamikor nyár elején, azzal, megy Prágába, és ha már ott van, nemcsak sörözne, venne…..
Mi a közös a következő borokban, pezsgőkben: Gere Solus 2007, Thummerer Vili Papa Cuvée 2003, Szepsy Furmint 2007, Robert Mondavi Opus One 2004, Louis Roederer Cristal Champagne, Dom Perignon? A válasz némiképp meglepő, legalábbis nekem az: mindegyiket betehetjük a hétvégi…..
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..