Regisztráció Blogot indítok
Adatok
APOSTOL - Szemben az árral.

689 bejegyzést írt és 2025 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az RTL Klub utóbbi idők legsikeresebb műsorának címéért nyugodtan versenybe szállhat A konyhafőnök, hiszen a brutális nézettség mellett olyan minőséget és témát hozott egy országos kereskedelmi adóra, amitől elsőre szerintem kevesen vártak ekkora népszerűséget. A…..
 Az M1-en negyedszerre indult el az Eurovíziós Dalfesztiválra selejtező A Dal című showműsor, amiben harminc ismert vagy kevésbé ismert magyar előadó, együttes egy-egy dalával versenyezhet azért, hogy Magyarországot képviselje az európai színpadon. A zsűri összetételén kívül…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2015.01.27 20:30:44
Budapest – Az alábbiakaban közöljük a történelmi egyházak vezetőinek levelét, amelyet a Nemzeti Összetarozás Napján tervezett harangzúgással kapcsolatos megkeresésre válaszolva küldtek dr. Kovács Zoltán államtitkár úrnak. Forrás: katolikus.hu Tisztelt Államtitkár…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.06.08 06:52:59
@Zsolt520: Igen. :)
 ..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.05.01 09:22:27
@Pitypalatty úrfi: Igen. :)

Pont a napokban gondoltam rád, hogy mi lehet veled.
Merészet alkotott a Story4 és Vágó István, hiszen múlt héten elindult a csatorna saját ötleten alapuló vetélkedője, az átVágó. A kvízprofesszort a Párbaj buktája óta csak beszélgetős műsorokban láthattuk az ATV-n, hétfőn azonban visszatért a gyökerekhez. A vetélkedő…..
A legnézettebb műsor ezúttal is - mindkét korcsoportban - a Csillag születik válogatása volt, amely már megközelítette a 2 milliós álomhatárt. A TV2-nél a Jóban rosszban sikerének örülhettek, hiszen ha a Barátok köztöt ezúttal sem sikerült elvernie, bőven a csatornaátlag…..
A Producerek című filmet a 18-49-es lakosság 5%-a, a teljes népesség 3,7%-a választotta. A TV2 főműsoridős átlaga csupán 6,4% volt, ilyen rosszul az elmúlt 15 évben soha nem teljesített a kereskedelmi csatorna.....
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.04.10 17:44:00
Utálom a tv2-őt, de egyszerűen feladták a szombat esti sávot. Nem érdekelte őket a film, a többi adón meg kivétel nélkül halivúdi sikerfilm ment.
Azért nem egy drága saját gyártású műsoruk bukott meg. Nem is egy drága film.

@Komment Elek-GD: "aki kitörölte a műsorrendjéből a 2 legnézettebb csatornát"

Na igen, mert a táblázatban szereplő többi adó nívósabb műsort ad...

"Alig várom a heti adatokat.. :D"

Kb. ugyanaz mint a korábbi hetekben. Nincs érdemi változás.
Szó sincs a tv2 összeomlásáról, sőt.
Virágvasárnapot ünnepli az egyház most vasárnap, április 1-jén. Ezzel a nappal megkezdődik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra vezet el bennünket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.Krisztus a…..
Hogyha Jézus élete József és Mária szerelmének gyümölcse lett volna, csupán emberi élet lenne. Kétségtelen, ezt az emberi gyümölcsöt Isten adoptálhatta volna, de ebben az esetben is csak egy Isten fiává lett embert ünnepelhetnénk. Márpedig a titok, amit a Szentírás és a hit…..
Habár mindig csak kicsivel, de egyre kevesebben nézik a TV2 tehetségkutatójának új szériáját. A műsor még csak az elején van, de már most negatív tendencia figyelhető meg a nézettségét tekintve. Ezen a héten is szinte mindig az RTL nyert, de szombat este kisebb meglepetésként,…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.03.14 20:30:07
@Komment Elek-GD: "kérnénk ... egy kis elemzést"

Ez jó vicc volt. :) Legalább negyed órája ezen nevetek. (Kár hogy nem poénnak szántad.)

Na de hogy mégis e blogon keresztül jussál hasznos elemzéshez, belinkelek neked egyet. :)

index.hu/kultur/media/2012/03/13/az_m1_sajat_musorai_is_leverik_a_marslakokat/
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.03.19 18:15:58
          Nem nagyon kedvelem a Mandiner blogot - nagyon szeretik a Fideszt az írásaikban - ám most mindenképpen ajánlanom kell egy bejegyzésüket. XI. Benedek pápa fejti ki a véleményét a legkülönbözőbb kérdésekben. Innen is…..
 http://www.168ora.hu/itthon/az-isteni-hatalom-91997.html..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.03.09 15:02:40
@Tilikov: Amely a 14-be nem jutott be, annak aligha vannak iskolái, intézményei, amelyek állami támogatást kapnak. Az egyházi 1%-ot amit nekik felajánlottak, azt sem fogja megkapni feltehetően más.
Meg nem is nagy összeg a költségvetésnek ami a kimaradottak 1%-a volt, és így a kasszában marad.

Az 1 kulcsos adóval például jóval többet "spórolt" e téren az állam. A Katolikus Egyház jelezte is, hogy ezáltal erősen lecsökkent az 1%-uk.
Többek közt ezért is lesz új paktum az Orbán-rezsim és a Vatikán között.

A szegénység eszményét pedig elvileg vallja az összes keresztény egyház. (Talán a Hit Gyülekezete a kivétel.) Sajnos a gyakorlatot meg látjuk...
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.03.17 10:09:05
@Tilikov: Ezzel egyetértek.
  - Használja a szobabiciklit, amelyet korábbi orvosa, doktor Buzzonetti állított fel önnél? - Nem, egyáltalán nem jutok hozzá – és Istennek legyen hála, pillanatnyilag nincs is szükségem rá. - A pápa tehát úgy véli, mint Churchill: no sports! - Igen!   XVI.…..
Sétálgattam a városban csütörtök délután, és valahogy feltűnően nagy volt a politikai aktivitás az utcákon. Mszp-s aktivisták mindenfelé vörös szegfűt osztogattak a lányoknak és asszonyoknak, közben meg zöldkabátos elempés jócsajok aláírásokat gyűjtögettek, mert…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.03.10 14:40:19
A kommenteket nem olvasom el, csak a bejegyzést, így ahhoz szólok hozzá.

A kérdések alapvetően a 2 évvel ezelőtti állapotokig visznek vissza. Az Orbán-rezsim néhány népnyúzó intézkedése ellen szólnak.

1. Azért 260 nap, mert korábban talán annyi volt. Ezt vitték le Viktorék 90 napra.
Ez a járadék a korábbi munkaviszonyhoz kapcsolódik. (Függ a keresettől és az időtartalomtól.)
Azután foglalkoztatáshelyettesítő támogatást lehet kérni, amiért a diplomásnak is utcát kell seperni adott esetben, (közmunka) és aminek az összegét 28500-ról most vitték le 22600-ra.
És csak a rászorulók kaphatják.

2. Ha jól rémlik most a felével rendelkezik a munkáltató! Tehát a lépéssel a dolgozók szabadsága nőne a napok kiválasztásánál!
Szerintem egyébként az 1/3 - 2/3 arány jónak tűnik. :) Jobb mint a mostani.

3. A 100 nap lehet szerinted hosszú, de e rezsim uralkodásáig e körül volt. 3 nónap ha jól rémlik. (Vagy 90 nap.) A kedvenc kormányod viszont féléves próbaidőt tett lehetővé!
Szerintem egyébként a 90-100 nap a reális.

4. Az hogy mi a piacképes papír az relatív. Egy kommunikációs vagy jogi DIPLOMa is használhatatlan adott esetben.
A korábbi 18 év legalább az érettségi időtartalmáig ott tartotta a gyerekeket az iskolába. (Aki 18 éves koráig tanul, legalább azt nagyobb eséllyel teszi le, mint aki már 16 évesen lelép az iskolából 8 általánossal.)
A 16 évet szintén az Orbán-kormány vezette be...

Ha a saját érveidet fenntartod, akkor 4 IGENnel kell szavaznod! :)

A kérdések egyébként még csak nem is demagógok. Inkább a te hisztériás írásod az.
Valamelyest csökkent a Megasztár iránti érdeklődés, a fiatalok körében még pár százalékkal nyert a tehetségkutató, de teljes lakosságban kikapott a ValóVilág utolsó párbajától. Természetesen az RTL Klub nyerte a hetet, és a Marichuy - a szerelem diadala tényleg diadalokat…..
Múlt héten a Megasztár lett a hét legnézettebb műsora a 18-49 évesek körében, minimálisan megelőzve a Cobra11 vasárnapi részét. Teljes lakosságban rosszabbul teljesített a tehetségkutató, a heti toplista 14. helyén szerepel. A héten ismét a Tények volt a domináns, az RTL klub…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.26 14:12:18
"E héttől a La Pola ellenfele a Marichuy - A szerelem viadala és a Teresa volt, jövő hét elején kiderül, hogyan vették fel a versenyt a TV2 jól bejáratott sorozataival."

Tegyük hozzá, hogy ezeket már adják/adták máshol. :) Még a szinkront is megspórolják. :)
Érdekes, hogy most fordítottak a sorrenden, és a kábelen vetítették őket először.

"A csatorna egyik gyengén hozó műsora az Aktív, múlt héten a fiatalok 16,2-19,1%-a követte a bulvárműsort, amely némileg alatta van az adó főműsoridős átlagának."

Szerintem nem vészes.

"Számomra egyébként érthetetlen, hogy miért nem jövő héttől indul két résszel a sorozat, hiszen akkor indul az RTL új műsorstruktúrája az 1 perc és nyersz-szel, és nem biztos, hogy jó taktika hagyni a nézőknek megszeretni a vetélkedőt..."

Aki kíváncsi, az így is, úgy is megnézi milyen az RTL új műsora. Nem ez az érdekes.
Hanem, hogy a műsor szerint 21-kor véget ér a JR, míg a BK, akkor még javában menni fog! Ha nem nyújtják meg mégis az Aktívot, akkor a BK-val az NCIS, a filmek és a Mega is "versenyezni" fog! (És nem 5-10 percről van szó.)
Ez be is jöhet a tv2-nek, de kockázatos. Én egyébként inkább nem rövidíteném meg az Aktívot, e miatt. Vagy vegyék ki teljesen, és induljanak e műsorok még hamarabb.
De ez a tervezett átfedési mérték pont nem tűnik jónak.

"Ez egyébként érdekes, hiszen az RTL klub mindig a 18-49 évesek körében volt nézettebb, a TV2 pedig a teljes lakosságnál és ez az állítás a ValóVilág és a Megasztár számait nézve megdőlni látszik..."

Szerintem ne általánosítsunk két műsorból.
És nincs is akkora eltérés a fiatalok-teljes népesség számai közt e csatornáknál, hogy erről érdemes legyen értekezni.

"Hajdú Péter műsora egyébként ismét rendkívül gyengén teljesített, ilyen számokkal hosszan nem fogja bírni a bulvárműsor."

Szerintem nem is vészesen gyenge, és a levételt sem látom magam előtt. Az jól jön neki, hogy nincs sok saját gyártású műsora a tv2-nek.
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.26 14:30:32
@b.peet: Az Aktív csökkenése arról szól, hogy a hírműsort még a tv2-n nézik meg az emberek, a szappant meg az RTL-en. És akkor ugye át kell valamikor kapcsolni. :) Ráadásul eddig a BK hamarabb is kezdődött a JR-nél. (Ezután később fog.)
A többi az előző kommentemben.

"Szerdán egyébként sztem Friderikusz nyerni fog, de én promo alapján ennek a fajta LÖIM-nak nagy jövőt nem jósolok..."

A nyerés nem kérdéses.
Ám én többet állítok. :)
Eddig én voltam az aki a műsorok bukását/kevésbé jó szereplését tippeltem (Mega, Dal, Fábry), és igazam lett.
Most az mondom a LÖIM a tavasz legnagyobb durranása lesz. Többen fogják nézni mint a Megasztárt (Látva annak a számait, ebben nem sokat kételkedhetünk.) és mint a CSiSZ-t!

"Tegnapra ki mit mond? Fog nyerni a TV2 főműsoridőben? :)"

Vesztett. Még azon sem lepődnék meg, ha a Mega is kikapott volna a VV-párbajtól.
Talán ha egyszer vagy kétszer láttam összesen korábban ezt a felvételt a TV-ben, annak is már jó ideje, még gyerekkoromban. És mégis megragadt bennem, úgyhogy azt hiszem az ilyen kabaréjeleneteket lehet JÓnak nevezni. :) Én egyébként valamiért úgy emlékeztem, hogy Sztankay…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.26 21:58:44
@bogancs: Igen. Sajnos olyan helyzetben van 2012-ben a magyar közélet, hogy vannak pártok amely szavazóival politikáról képtelenség értelmesen beszélgetni.
Ez van.
Lehetnek rendes emberek, nyilván a döntő többségük az, lehet bármilyen más témáról, de aki bizonyos pártokat még támogat szavazatával, az nem hoz egy szintet e téren.

Nagy tragédiája ez az országnak.
A mai nappal, az Egyház életében új időszak kezdődik: a nagyböjt. Bár a böjti fegyelem külső formájában gyökeresen megváltozott, de lelki tartalmában megkívánja a bűnbánatot, az őszinte megtérést és a kiengesztelődést. Magunkra vesszük a mulandóság külső jelét, hamut…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.26 19:34:51
@Zsolt520: "Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát."

Ezt megtehetjük mi keresztények is!
Végülis erről szól a böjt. A LEMONDÁSRÓL. Illetve a bűnbánatról, és az Istenre való fordulásról.
Íme az új tócóskerti templom helye! – Felháborodva fogadták a hírt olvasóink Debrecen – Egyházi fejlesztésekről és pályázati lehetőségekről tárgyalt kedden és szerdán Debrecenben Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházügyi,…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.22 06:50:59
@bogancs: Legyen igazad! :)
A tévénézők 16,4%-a választotta az m1 szombat esti élő show-ját, azonban így is a köztévé legnézettebb múlt heti műsora lett. Csúnyán alulmaradt a vasárnapi Valóvilág párbajjal szemben a Frizbi (is), a 18-49-es korosztályból csupán minden 10. ember követte figyelemmel. A…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.03 13:34:12
@Bunyip: Ja persze.
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.03 14:03:48
www.origo.hu/teve/20120203-jol-nyitott-fabry-de-a-valo-vilaggal-nem-birt.html

18-49-ben jól hozott az első adás, de ez érthető a fokozott kíváncsiság miatt. A jövőben ez esni fog.
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.11 18:33:33
@Bunyip: LESZ vv6, sőt vv7, meg vv8 is. Nem ez a kérdés, hanem, hogy HOL.
Írnám, hogy az RTL2-n, de az RTL-csoport műsorpolitikájában eddig csak azt találtam el, hogy az RTL Klubon lesz a LÖIM hetente, semmi mást.
Nehezen igazodom ki rajtuk. :)
A nézettségeket ügyesebben lövöm be. :)
Nagy lehetett az öröm a TV2 székházában a múlt heti adatokat nézegetve, hiszen 3,3%-ra csökkent a különbség a két kereskedelmi csatorna között a főműsoridőt vizsgálva. Sőt a 4 év feletti nézők körében teljes napon 0,4%-kal nyerte a hetet az RTL klubbal szemben. A fiatalok…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.11 18:10:05
@b.peet: Látva A Dal bukását, csak erősödött bennem, hogy a Mega sem megy 25% fölé. Kitarok a tippem mellett. :)
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.11 18:16:34
@Bunyip: "Valóban elvesztette idei veretlenségét az RTL, így a 2012 -es mérlege 36/35."

Mit kérsz cserébe, hogy ne írd be állandóan, hogy mely adó mennyi napot nyer?
Nagyon zavar.
Azt úgysem hiszed el nekem, hogy semmi jelentősége...

"A Cool és a Film+ pedig már egyértelműen beékelődött az MTV és a Viasat közé, mondhatni 6 csatornának van komoly nézettsége."

Ezen még akkor is lehetne vitázni, ha hozzátennénk, hogy 18-49-ben.
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.11 18:23:29
@hogenhulk: "a nézettséghez pedig: biztos a hét legnézettebb műsora lesz, max 1,7 millioval."

Szerintem a tv2-n sem ez lesz a legnézettebb. :)

"Az is érdekes lesz hogy mennyire tudja felhuzni a tények-aktív-jóbanrosszbant a megasztár"

Szerintem max a JR végét befolyásolta valamennyire.
A magyar eurovíziós válogatóműsorral megnyerte a szombat esti nézettségi versenyt a köztévé a teljes lakosság körében, A Dalt majdnem egymillióan nézték végig, lényegesen többen mint a két nagy kereskedelmi csatorna filmjeit. Az m1 már a Híradóval verte sávját és ez…..
Érthetetlen zsűrivel és megmagyarázhatatlanul amatőr bakikkal indult az MTVA csoport legnagyobb csatornáján, az M1-en tegnap este az Eurovízió magyar képviselőjének kiválasztásának első selejtező adása. Kellemes díszlet, sorozatos hibák és tökéletes termékelhelyezés. Ezekkel…..
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.01.30 12:50:20
@J91: Politika. 2002-ben nagygyűlést tartott a Fidesz, és a párt nevében Philipnek sikerült 2 milliósra becsülnie a tömeget...
(Ha a 91 a születési éved, akkor érthető, hogy lemaradtál róla.)
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.01.30 15:12:38
@J91: Részleteket láttam belőle. Most inkább nem írok róla semmit.
Nem is árt ha csöndben maradok. A végén még kialakul az a kép, hogy mindenbe beleokoskodom. :)
A nézettségi számokat viszont már várom. Ha lesznek adatok, tegyétek fel. :)
APOSTOL - Szemben az árral. 2012.02.04 13:12:50
www.borsonline.hu/news.php?wolf-kati-tanarat-zsurizi&op&hid=52827

Többek közt az ilyenek miatt sem lelkesedek ezekért a műsorokért.
Viszont a bulvárhír megvan...
Dehir - Gyertyaszenteléssel zárták a karácsonyi liturgiát Néhány másodpercig én is látható vagyok. Aki akar megkereshet. :) ..
Ellenzéki összefogás nélkül aláírták a halálos ítéletüket – mondta ma reggel az LMP új frakcióvezetőjének a közszolgálati televízió műsorvezetője. Az lesz a sorsuk, mint a Fidesznek az első ciklusban – érvelt ma este az egyik népszerű baloldali beszélgetős…..