Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noku

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miklós, több diplomás olvasónk felsővezetőként dolgozott 25 éven keresztül, de cége kivonult Magyarországról és most képtelen elhelyezkedni.  NÉZZ ÁT IDE IS  48 éves ffi vagyok, jogi és hr diplomával, örök  életben munkajogászi területen mozogtam, de nem…..
Noku 2009.04.27 16:43:10
@bs:
Egyyrészről, akkor hogyan hívod azt, amit a világon csupán egy, meglehetősen kis méretű, erősen "banánköztársaságszerű" országában lehet csak művelni, évi tán több ezret "szór" ki belőle a sok egyetem(ergo papa-mama, nélkül a büdös életben nem viszed semmire), és ha nem egyből falhoz állítandó bűnözőket védesz, akkor még seftelhetsz ingatlanokkal, esetleg mint a post-író, a munkavállalókkal/"üzletfelekkel" való minél "előnytelenebb" szerődés megtervezése a munkád.
Tudom van néhány nemzetközi jogász, és persze tisztelet az elenyésző kivételnek, de azért ugye nem járok messze a valóságtól?

Másrészről: Az általad is bálványozott szakma képviselői, az igazi 21. századi ideálok. Relatíve jó zseton, ha az idegei/arcbőre bírja az embernek kevés megerőltetés, fizikailag nem hibázhat(mint az egyszerű halandók)-ellenben bármibe/bárkibe beleköthet, hozzáértés és következmények nélkül. Persze kivétel politikusok, szervezett bűnözői csoportok, mert 1. ők a kuncsfatok, 2. Annak azért lehetnek következményei. Huhh de elkanyarodtam...

Mindenesetre szívem szerint ez az egy "szakma", amit a gyermekemnek nagyon nem szeretnék.
Az év messze legjobb gyerek- és felnőttprogramja volt kimenni a Galoppra megnézni Túladagolást, a magyar csodalovat. A metróból a Pillangó utcánál kiszállva megcsapott a régi, Népstadionbeli kettős rangadók összetéveszthetetlen hangulata, megfejelve azzal a fájdalommal, hogy…..
Noku 2009.04.20 10:04:30
Tisztelt Szily....Szenzációs!

Szeretem látni, hogy van olyan ember, aki le tudja írni, amit gondol, és persze jó érzés, hogy vannak hozzám hasonlóan gondolkodók :)
Magam részéről már összevesztem a családdal Overdose kérdésben, akik a "szuper pici magyar ló nagyra tör" tévhitben lebegnek. Lévén az UK-ban élek jobbára(ráadásul Haydock mellett, így természetesen ott leszek május végén), ráadásul az utóbbi időben eléggé érdekel a lóveseny írnék ide pár dolgot.
-A lovak származása(családfa) nagyjából determinálja a sorsukat, képességeiket (ld. tenyésztés), NEM a fajtája (angol telivér-minden valamite való versenyló az manapság)
-
www.racingpost.com"Overdose-2005(GB)"a regisztrációja
-Igen a tulajdonos Szlovákiai magyar (vagyonszerzése, mint mindig ???), igen Magyarországon edzik, így ha valakire igazán, az edzőre KELL büszke"magyarkodni".
-A tuljdonos szándékosan regisztrálta magyaror-i istállóval Overdose-t, mert az eljátszandó himnuszt ez dönti el(és így akart borsot törni szomszédaink orra alá, ha szolvákiai reg. ló nyert volna, szlovák himnuszt játszanak.
-...és amin összevesztem. Overdose fantasztikus ló, DE...ahogy az atlétikában mindenki azt várja ki nyeri a 100m-t, a lovin ez fordítva működik. Sajnos Overdose a súlylökő. Ami nem baj, mindannyian boldogan ünneplünk bármilyen "magyar" sportsikert, de a lovin a királyok nem a sprinterek. Nem ők mennek a nagy pénzért (kivétel, persze némi arab őrületet, de arról meg tudjuk miért...ld. Manchaster City csapata), hanem a "chaserek". Ld. Cheltenham Gold Cup, Grand National, amelyek pénzdíja többszöröse Ascoténak.
-Ja, Ascot, Dosi nem a Derby-n indul, ha elolvassák, hanem egy kb. "előfutamon".

A célom nem image rombolás volt, de szeretem a dolgokat a helyén kezelni, és borzalmasan visszatetsző, amit a media ezzel a Fantasztikus lóval művel kishazánkban. Olyan dolgora büszkének lenni, amihez semmi köze az embernek, nagyon nem illik, és etikátlan. De ez a szó a Kárpát medencében ismeretlen.

...és igen, előre borzongok azoktól a "magyaroktól", akik kint lesznek Haydockban. Mert ahogy a post író is kitért rá, tömegben, sajnos nem hazudnak...ezt már ezerszeresen bebizonyították.
Noku 2009.04.20 13:48:24
@corsair4: Tisztelt Corsair4!

Koszonom a kiigazitast, de nehol nem ertem.

-Annyit irtam egy ideje (kb. 1 eve) erdekel a loverseny, kornyezeti hatas. Nem irtam, hogy szakerto lennek. A Relativitas elmelet is erdekel, jo kis konyvet olvatastam nemreg, megsem ertek hozza.

-"igen Magyarországon edzik, így ha valakire igazán, az edzőre KELL büszke"magyarkodni"-ez igy szerepel a szovegben, nem ertem miert mondod, hogy nem tisztelem a teljesitmenyt. Amit en mondok, hogy nem szeretem ezt az orult felhajtast, meg huszaros kivonulast. Ahogy mas irok emlitettek, "hol voltak ezek, amikor a palyat kellett volna megmenteni", vagy pedig ugyanez lenne, ha Dosi masodik lenne mindenhol?

-Mellesleg a loversenyes angol es ir kollegak exp. verbis kimondtak, hogy nem magyar lo, amellett, hogy a teljesitmenyt elismerik maximalisan.

-Igaz, hogy irhattam volna 2-nel tobbszor is, hogy fantasztikus, de igy sem ertem, miert gondolod, szerintem nem nagy szam Dosi. De nagy szam, mint ahogy a vizilabdas fiaink stb. -bar a hasonlat rossz, ha Dosi esetleg nyerne Ascotban, akkor sokkal nagyobb szam lenne.

-...ES MEGIS, Overdose magyar kotodese miatt erdekel, barmilyen nehez rolam elhinni. Ugyanis az o hatasara (fogok) korulnezni a "falt race" haza tajan, mint az lathato az elso szovegben, nem igazan ez vonzott, mig a te valqaszodbol azt szurom le, teged inkabb. Izles nem vita targya.

Orulok, hogy ilyen jo kritikus irt.

Minden jot!

Noku 2009.04.20 13:50:12
  Gondolta volna, hogy a világ legpocsékabb autója egy Opel, a Vivaro? Hogy a Volkswagen Transportert és a régi 9-5-ös Saabot jobban utálják, mint a 607-es Peugeot-t? Vélemények az azonos című cikkünkről...
Noku 2009.03.02 10:23:57
Tetszik, hogy a "rosszul" végzett márkák hívei azért csak meg akarják mondani a magukét a szavazás e pillanati állása szerinti "ostoba" többségnek.
Hallunk itt hivatkozást arra, hogy nem reprezentatív ezért-azért (hirtelen sok statisztika tudós is kinőtt, a foci/politika/autó mellé)...ugye statisztikának akkor, ha én hamisítottam...nyílván egy típus/motor stb. tartalmú eredmény informatívabb lenne, de most ez van itt, ez egy nagy "általános" kép.
Ez egy 40ezre+ minta. Az nagyon nagyon nagy....maradjunk ennyiben.
Mineden ember a saját igényeinek megfelelően értékel.
Nyílván mindenki a kb. számára elérhető legoptimálisabb/legjobb járművet próbálja beszerezni.Így gondolom a vélemény is autentikus a saját szintjén.
Az eredémyből úgy tűnik az emberek az úgymond ár/érték, használati érték (beindul, elmegy ahová akarom, nem rohad le, nem kell a családi vagyont rákölteni) nevű tulajdonságokat helyezték első helyre, szerintem helyesen, mert egy autó erre való, így az eredmény is főleg ebből a szempontból reprezentatív, és ami fontos, valós. Tényleg ezekkel az autókkal nincs nyűg.
Aztán aki összeáfacsalt a többség lehülyézésére okot adó akármit az morgolódhat, hogy miért huzzák le a nyílvánosság előtt a vw/opel/merci/BMW stb-jét, majd jön egy másik statisztika, ami megmondja, hogy aki egy merci clk black, vagy aston martin dbs helyett mást vesz az tökéletesen proli, és mazsola (ld. top gear, pedig szeretem)
Noku 2009.03.02 10:36:34
@Dent1:

Akkor octaviát vegyél...ha másra nem is jó az ADAC lista de azt látni lehet pl. belőle, hogy számszerűleg mitől is végzett egyik autó a másik előtt.
X jó autó: 10/1000 db. romlik el, Y rossz autó: 25/1000 db romlik el. Ekkora számokról folyik a vita.