Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tajbor77

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vírusok működési mechanizmusa, járványszerű terjedése nem csak a természetben figyelhető meg. Mesterséges környezetben, a számítógépek világában is előfordulnak – de főleg előfordultak – vírusjárványok, amelyek sok hasonlóságot mutatnak a biológiai vírusok működésével, terjedésével. A…..
Tajbor77 2020.05.21 17:35:55
@kéki béla: Igen, a felhasználók 99%-nak nem voltak elérhetőek az "Undocumented DOS Calls" és egyéb listák. Úgy látszik, Te ahhoz az 1%-hoz tartoztál, aki számára nem voltak titkok az Operációs rendszerben.
Tajbor77 2020.05.21 20:37:42
@kéki béla: :) Igen, a Keleti Károly utcában a Statisztikai Könyvesbolt volt, sokat jártam oda. Amúgy a Műszaki Egyetemen tanítottak assembly programozást, volt egyetemi jegyzet, amelyik használható volt. A rendszerprogramozás akkor a számítástechnika boszorkánykonyhája volt. Kevesen láttak bele. Persze, aki akart, az hozzájutott az információkhoz. Ezért (is) kellett a reverse engineering. Meg hidegháborús idők voltak - nem állt érdekében az operációs rendszerek készítőinek a nyílt forráskódú fejlesztés.
Pintér Gergő vendégposztja  Január 24-én tartotta a Beatrice az évnyitó koncertjét a Jozefina Blues Bellben. A koncert különlegessége az volt, hogy meghívták vendégnek Waszlavik (Gazember Petőfi Velorex Ullmann Mónika Szabadcsapat …) László Kelet- és Összeurópai…..
Az Egyesült Államok legnagyobb műanyaggyártójából mezőgazdasági és biotechnológiai óriássá alakult Monsanto, 400 gazdát készül a legfelsőbb bíróság elő rángatni a szerzői jogok megsértésének a vádjával. Az ültetésbűnözéssel gyanúsított farmerek a gyanú szerint…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
  „Kétségkívül az volna a legtermészetesebb, ha mindenkor a legjobb állna az élen, a legokosabb és a legtöbbet tudó, a legerősebb és a legvértezettebb, az a szem, amely legmesszebbre lát előre is és hátra is, ama világító gyújtópont, melyben a világ minden sugara…..
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
Tajbor77 2011.12.31 22:09:13
@Hajós: Görögországgal nagyon sokat vesztettek. És a görög mentalitás merőben különbözik a magyar mentalitástól. Elfogadom, hogy szeretnék letörni a renitens hörcsögöt, de a letört renitens hörcsög agóniája éppúgy rossz példával szolgálhat...
Tajbor77 2011.12.31 22:12:16
@Hajós: úgy mint a fociban... ha a bíró respektálja a "színielőadást", akkor a másik csapat játékosai is ehhez folyamodnak és 5 percenként játsszák el a "hattyú halálát"...
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
Tajbor77 2011.08.22 18:34:02
@Tajbor77: Mármint a Keleti Károly utcában. Bel-Budában bordély? Ugyan kérem!
1950-es években volt idősek háza.
A bíróság ítéletével nehéz egyetérteni: Szily és Bede cikke bőven belefér a szólásszabadság keretei közé. Heti szavazásaink. Szokásos hétvégi rovatunkban tegnapi cikkünk (Egymilliós ostorcsapás a felajzott hímvesszőn) szavazásának eredményét mutatjuk be. Pénteken a…..
Még Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt is meglepte, hogy Orbán Viktor nem hagyja eltántorítani magát a tankötelezettség korhatárának 15 évre csökkentésétől. A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy fiatalok tömegei fognak túl korán, és valószínűleg…..
Tajbor77 2011.03.05 10:22:50
@Mesé_lő: Pedig így van. Nem egy példát tudok. Egyetemi tanárom is mesélte, hogy akkor határozta el, hogy egyetemre megy, mikor egy időt szövőgyárban dolgozott. Nekem sem ártott volna egy év "pauza" a tanulásban és egy év tapasztalat a munka világában... ez az egyik oldal. A másik, hogy édesanyám tanított szakmunkásképzőben. És ott bizony a közismereti tárgyakat tanítóknak igen nehéz helyzetük volt. Ő mesélte, milyen nehézségekkel kell megküzdeni egy olyan osztályban, ahol a diákok egy részének a célja csak a 2-es megszerzése...
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Tajbor77 2011.03.03 13:23:35
@simonmondja.: Aki 15 éves korában elkezd felnőtt életet élni, az így is megcsinálta. Plusz nem hagyja tanulni a többieket az osztályban, mert számára ez kínszenvedés. Ha majd nem lesz kötelező, fel fog értékelődni a tanulás szerepe! (ilyen az emberi természet: ami nem kötelező - az értékes...) És ha valaki akar, akkor van közép és felsőfokú oktatás. Én jó ötletnek tartom.
"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjteményeihez.…..
Tajbor77 2011.02.08 18:30:14
@igényes: Gyurcsány, Bajnai, Veres Jani, Kóka: meg a többi: ugye, ők szegények, nem?
Tajbor77 2011.02.08 18:51:37
@salamander: Tökéletesen értem az életérzést, jópár éve benne vagyunk mi is. De úgy gondolom, hogy valami új kezdődik, mert sokféle felállás volt eddig, de ilyen még nem.
Van kormányzati tapasztalat (1998-2002), van 2/3-os felhatalmazás, van mondanivaló, (újra) lehet nemzeti önbecsülés és büszkeség.
Még ha a reménykedés nem is bizonyosság, azért így könnyebb reménykedni.

Különben pedig: üdvözöllek.
Tajbor77 2011.02.08 18:59:13
@igényes: Ha azt hiszed ez a szerencse műve, akkor a végletekig naív vagy. Ó, nem a szerencse. Nem is a kvalitás. Ezek régi emberek új köntösben.
Jobb nekik, mert gazdagok, luxusban élnek, én pedig nyomorgok. Viszont a becsületemet megtartottam. És aki pénzre váltotta a becsületét, az nem hiteles, mégha a becsületen vett vagyon az apjáé volt is...

remélem, érted!
 A Médiatanács ma megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet. Kezdjük rögtön a végével, magával a határozattal. A tanács úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit, ezért a…..
Az empátia azonban nem korlátozódhat a családosokra, kisgyermekesekre. Sokan szeretnének együttérezni, hiszen valamiben mindenki sorstársa valakinek. Ennek érdekében, és a közúti köznyugalom, az általános szeretet, békesség és megelégedettség érdekében javasolnék néhány…..
Tajbor77 2011.01.12 13:03:41
@szpsz: Kalapos vezető! Ezaz!
Olvasatomban annyit tesz: betartom a KRESZ-t, még ha értelmetlen is... táblát neki!
Szívesen írnék elemzést Orbán Viktor mai beszédéről, de sajnos még nem láttam: a mi ünnepségünk is ugyanebben az időpontban kezdődött. Mint már jeleztem, engem ért a megtiszteltetés, hogy az ünnepi műsort követően és a koszorúzást megelőzően szólhattam pár szót.…..
 Meghallgattam az online Orbán-beszédet. Az elmúlt napok minden pletykája igaznak bizonyult. Különadót kap az energiaipar, a távközlés és a legnagyobb üzletláncok. Ám a beszédnek, mint valami elmés népmesének, valódi tanulságai is vannak. Hogy mi, az most következik.…..
Paranoid Android Ki vesztett? 2010.04.25 18:45:03
   Látszatra az mszp. Valójában azonban e választás legnagyobb vesztese a baloldali értelmiség, a társutasságot a legvállalhatatlanabb pillanatokban is megtartó, a végletekig kitartó baloldali értelmiség. Ez az értelmiség hagyta 1994-ben, a választási győzelem…..
Tajbor77 2010.04.25 19:36:47
 „Imádok szabadon választani, de pont vasárnap kell új cipőt vennem”Mindig könnyfakasztóan viccesnek tartottam az olyan embereket, akik valamifajta hazafias tettnek tekintik, hogy elmenjenek választani.  Az ilyenek száma az utóbbi időben hálisten jelentősen…..
Reckl Amál blogja Sajnálni kéne? 2010.01.29 14:00:00
Pár napja a híradók közepesen fontos hírként számolnak be egy illegális pornóforgatás körüli botrányról.Az újpesti házban olyan embereket is szado-mazóra kényszerítettek, akik azt nem akarták.Először azt hihette az ember, az egész pornózás a jelenlevő hölgyek akarata…..
Varánusz K.D.Sz.M.Sz.Sz. 2010.01.12 12:01:00
Ébredés után az első tiszta hang ami elért hozzám, az az ablak alatt elfutó troli sivítása volt. Gondoltam is rögtön, lófasz van itt baszd meg, nem sztrájk. Kinéztem az ablakon, a megállóban lézengő néhány nyugdíjason kívül embert sem láttam. A kávé mellett elolvastam a…..
Ha német nyelvterületen praktizálna, azt hihetnénk, a természetes fájdalomcsillapítás elkötelezett követője! :-) ..
Azt mindenki tudja, sokszor elmondták már, hogy a Margit híd felújításának idején nem szabad biciklizni a hídon, csak a gyalogosok, a BKV járművei és a taxik számára szabályos az átkelés. Látványra egyébként elég meglepő a híd, főként éjszaka, amikor kihaltságával…..
Ezek a labancok nem normálisak. Abszolút képtelenek jó europerhez méltó módon viselkedni. Most például örjöngő tömegek vonultak fel a mocskos buzikkal együtt, csak úgy szimpátiából. Undorító. Egyáltalán nem méltó egy egykoron oly büszke királysághoz, az országhoz, amely…..
Tajbor77 2009.07.06 06:23:36
Amikor már azt hittük, hogy a Gréczy Zsolt-féle vídiázást  - "Amikor néhány napja azt írtam, az országnak és a baloldalnak Gyurcsány Ferencre van szüksége, ez ma hatványozottan igaz. Egy vidia keménységű pártelnökre"í - egyszerűen képtelenség überelni, egy…..