Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scagnetti

0 bejegyzést írt és 2994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LMP-s politikusok előszeretettel nyilatkozgatták, hogy az ő pártjuk XXI. századi párt, vagyis maga a jövő. Az új kikristályosodási pont. Ha ez lenne az, abból nem kérünk. Az ötvenes évek kommunista hagyománya elevenedik meg a szemünk előtt. Nem véletlen, amit látunk: Lehet Más a Pusztulás. Az…..
Az utóbbi évek legjobb sci-fi-sorozata, az Expanse alól a hónap elején húzta ki a szőnyeget a SyFy, de a gyártó már akkor eltökélt volt, hogy a harmadik évadát futó sorozatot megpóbálják elpasszolni valakinek. Akkor a nemzetközi terjesztésre vonatkozó jogokat birtokló Netflix tűnt a leglogikusabb…..
A mai bejegyzés nem lesz túl hosszú, viszont egyértelmű. Innen a Kávézóból úgy látjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióra érdemes szavazni. Láttuk a kínálatot, a helyzet egyértelmű.  Maradt Gyurcsány Ferenc. Ez az ember megharcolt az igazáért, bebizonyította, hogy a…..
Folyamatosan megy ez a "játék", hogy melyik körzetben melyik párt adja az esélyes ellenzéki jelöltet, kinek van reménye a Fidesz legyőzésére. Csak éppen a Jobbik nem lép vissza sehol, ezzel pedig Orbánt segítik, ahogy amúgy az egész ciklusban tették. Se szeri, se száma az ilyen olyan…..
Bruce Willis amilyen gyorsan mozisztár lett a Die Hardnak köszönhetően olyan hamar el is szállt, de azért nem feledkezett meg a régi barátairól. Köztük volt Robert Kraft zenész, akit Willis még azokból a napokból ismert mikor még csaposként kereste meg a napi betevőt. Közösen írták meg a The Hudson…..
Pedig azt mondta mindenki: a Fidesz egyik fővárosában, ahol minden és mindenki Lázár Jánostól függ, ott csak a Fidesz nyerhet. Ehhez képest egy pár hete még ismeretlen civil rommá verte Orbán emberét. Tanulság: a Fidesz legyőzhető. Itt a Kávézóban abban bízunk, hogy végre leáll az az ostoba…..
Scagnetti 2018.03.01 10:11:18
@zord íjász: Ez egy DK-s blog, az a dolga, hogy fikázza a DK-n kívül az összes pártot. Most az LMP a soros. Egy szó sincs róla, hogy az MSZP-DK páros összesen talán 20%-ot tud összeszedni, és ez 2010 óta semmit sem változott. Szavazót leginkább egymástól remélhetnek, ezért egymást is ott ütik, ahol érik. Bezzeg az LMP, az aztán probléma. Kemény 5%-uk ha van, de ők tartják hatalomban Orbánt. Mert ha ők az 5%-kal odaállnának a 20% mellé, az hirtelen elég lenne a győzelemhez is.
Szomorú látni, hogy a szocik és az állítólag korszakváltó zöldek a diktatúra fogaskerekei lettek. Ezzel nagyjából hiteltelenítették is saját kormányváltónak szánt üzeneteiket. A hír rövid, de mellbevágó: Karácsony Gergely és Szél Bernadett pártja Orbán haverjától, Garancsi Istvántól, valamint egy…..
Alig hetven nappal a választás előtt felesleges kedélyborzolás az egyéni körzetekben elindított közvéleménykutatás. Ráadásul a Gulyás Márton-féle mozgalom akciója olyannak tűnik, mintha a vesztesnek látszó körzetekben egyfajta LMP-s legitimáció előkészítésén fáradozna. Ha előválasztásra lett…..
Karácsony Gergely, aki másfél hónappal ezelőtt Juhász Péter oldalán még az önálló listákban hitt, az MSZP oldalán már a közös listában hisz. Most éppen arról beszélt, hogy egy közös listán Gyurcsány Ferenc 3. lehetne. Azonnal megindult az MSZP-sek egy részének gyalázkodása korábbi elnökük és…..
Parttalannak látszó vita nyílt ki arról a kérdésről, hogy mi a jobb az ellenzéknek? Két lehetőség van. Az egyik, hogy közös listán közös jelöltekkel indulnak a pártok, a másik, hogy önálló pártlistákon, de közösen egyeztetett és támogatott egyéni jelöltekkel indulnak harcba a 106 egyéni körzetben.…..
Scagnetti 2017.12.06 23:29:51
Nincs olyan gesztusa az LMP-nek, amely ne Orbán maradását szolgálná. Azzal, hogy külön indulnak a választáson, 13-15 mandátumot vehetnek el a demokratikus ellenzéktől. Az LMP egész történetét belengi a gyanú, hogy ez a formáció nem más, mint a Fidesz fiókszervezete.Kezdődött azzal, hogy ártatlan…..
Scagnetti 2017.11.24 11:19:01
@Farkas Alfréd: Ez egy DK-s blog, tehát nehéz elhinni, hogy Feri nem tud róla, mit írnak itt.
Scagnetti 2017.11.25 22:15:01
@Farkas Alfréd: Persze. Feri kezdetektől fogva a baloldal egyedüli ura akart lenni. Aki nem vele van, azt ki akarja csinálni.
És az Orbán által az ellenzéknek odavetett falatokból is több jut annak, aki több mandátumot szerez.
A győzelemről szó sincs. Ahhoz ellenzék kellene, de az nincs.
Hosszú az árnyéka a Fidesz leghűbb szövetségesének, Botka Lászlónak. Nem elég, hogy 9 hosszú hónapon át blokkolta az ellenzéki tárgyalásokat, most megint fúrja a lehetséges megállapodást. Orbán elégedett lehet vele... Botka Lászlót nem érdekli, hogy miniszterelnök-jelölti ámokfutásával soha nem…..
Az ebben reménykedőknek és az ettől rettegőknek is üzenjük: Vona Gábor nem lesz Magyarország miniszterelnöke. Ez politikailag sem lehetséges, de az is kizárt, hogy a Jobbik 50-60 egyéni körzetet megnyerjen. Budapesten pláne nem lesz esélye. Manapság sokan mérlegelik, hogy mik az esélyei a…..
Úgy látszik, az MSZP miniszterelnök-jelöltje tényleg Orbán tanítványa. Tegnapi táblája, amellyel magának tartja fenn a jogot, hogy eldöntse, ki akar kormányváltást, és ki nem, egész egyszerűen vérlázító. Sikerült minden, elvileg szövetségre hívott pártot vérig sérteni és megalázni. Azon kívül,…..
Befejeződött az HBO-n a Trónok harca hetedik évada. Ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk az évad legfontosabb eseményeit...
Scagnetti 2017.08.29 13:27:09
Nem ez volt a legjobb évedzáró, ahogy nem is a legjobb évad. De voltak dolgok, melyek tetszettek.
A nagy ugrásokkal nincs baj. Felgyorsult a történet, ami kifejezetten jó volt. Annak idején nagyon nem tetszett az időhúzás, amit a negyedik évad környékén csináltak. Ha abban a tempóban folytatják, öt év múlva tartanánk ott, ahol most tartunk.
Engem inkább a logikátlanságok zavartak, pl. Euron pár hét alatt összerakott óriási flottája. A készítők így akarták Cerseit a játékban tartani, ami a sorozat szempontjából érthető, hiszen az egyik legfontosabb karakter, de közben pont azt az előnyt bukták el, ami a GoT-t megkülönböztette a többi sorozattól. Nevezetesen ha valaki hülyeséget csinál, megfizet érte. Cersei nekiment egész Westerosnak, plusz jött Daenerys is, ami a véget kellett volna jelentenie számára.
Így aztán hiába volt hatásos a dorne-i bagázs és a Tyrellek kinyírása, az egészen látszott, hogy csak azért történik, hogy Westeros egyre őrültebb királynője a történetben maradjon.
Ugyanez igaz számos utolsó pillanatban történő megmenekülésre (pl. Benjen megjelenése ismét). Ott már-már azt hittem, valami Emmerich mozit nézek. Belekezdtek valami ostobaságba,de megússzák, mert meg kell úszniuk.
Ezzel szemben szerintem Kisujj kinyírása rendben volt. És nem csak azért, mert már vártam, hanem mert logikus is volt. Nem maradt szövetségese, és olyasvalakit akart átverni, aki ugyan nem géniusz, de annyi esze van, hogy ne bízzon benne, és ráadásul nagyobb a hatalma, mint neki. Plusz Bran is "szemtanúként" segíthetett neki, hogy végre megkapja, ami jár.
Cersei végre ismét önmagát adta. Szűklátókörű, és önző, ahogy korábban is. Ez végre az igazi Cersei. Nem tetszettek azok a részek, mikor megpróbáltak vele agyat növesztetni. Túl sok esze sosem volt, általában csak egy lépéssel tudott előre gondolkodni. A nyomába sem ért az apjának vagy akár Tyrionnak.
Sajnáltam, hogy Tyrion és főleg Varys nem sok vizet zavartak az évadban. Kettejükben sokkal több van ennél.
Kíváncsi leszek, Jon mit tesz, mikor megtudja, hogy papíron övé a Vastrón. És hogy ezt hogy hiteti el másokkal is, már ha egyáltalán megpróbálja. Daenerys aligha lesz elragadtatva, ráadásul Jon hűséget is fogadott neki.
A nagy ugrások közepette is volt azért, aki továbbra sem sietett. A Night King újabb egy év alatt is csak a Falig jutott, igaz, azt már legalább áttörte. Az a szál tehát egy az egyben az utolsó évadra maradt, és tartok tőle, hogy így már össze lesz csapva nagyon. Főleg, hogy Cerseinek köszönhetően lesz még szarkeverés délebbre, és ez alighanem elveszi az utolsó évad nagy részét is.

Remélem, nem kell rá két évet várni! Hosszabb részek lesznek valóban, de csak hat. Az időben kb. ugyanannyi, mint bármelyik korábbi évad. Rakják már össze valahogy egy év alatt!
Ez lesz az a poszt, amiért a) semmiféle felelősséget nem tudunk vállalni, b) amit nem kell készpénznek venni és c) kiválóan alkalmas a Trónok harca-rajongók felidegesítésére. Az egész azzal kezdődött, hogy egy reddit-felhasználó kitett egy nagyon hosszú, eszeveszetten részletes…..
Szánalmas magyarázkodásba kezdett Botka László, miután szembesült azzal, hogy a baloldaltól nem távoli Závecz Research mélypontot mért a szocialistáknak attól kezdve, hogy Botka színre lépett. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nem hisz a kutatásokban. Érdekes, amíg kezdetben személye körül…..
Scagnetti 2017.08.25 15:35:00
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
Kérem szépen, minket is elért a podcastláz, szerda este 8-kor Facebook live kibeszelot tartunk a sorozatról SzabóZ kollégával, kommentekben előzetesen is lehet kérdezni, a félórás műsor alatt meg folyamatosan. A live itt lesz majd. Királyvár alatt Aki azt hitte, hogy Jaime csak attól meghal,…..
Scagnetti 2017.08.15 11:19:52
@borzlány: Talán mert nem kavarni akart Lyannával, hanem őt akarta feleségének. Volt egy elmélet, mely szerint Lyannát nem elrabolta Rhaegar, hanem megszöktette. (Hogy a könyvben vagy a sorozatban, azt nem tudom, mára már összefolyik a kettő.)
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
Scagnetti 2017.08.08 12:24:34
@Ingyonbingyom: Én sem értem ezt a nagy rajongást Jaime iránt. Alapvetően egy arrogáns faszfej, aki azzal kezdte a sorozatot, hogy megpróbált megölni egy gyereket. Utána kinyírta a rokonát, hogy megszökhessen. Ha nem vágják le a karját, ugyanaz a szemétláda lenne most is, mint kezdetekkor, tehát nem a bűneit bánta meg, csak visszavett az arcából, mikor a híres, gazdag kardforgatóból egy gazdag senki lett. Valóban volt néhány pozitív vonása is. PL. az, ahogy Tyrionnal bánt. Na de szentté kell avatni, csak mert szerette a testvérét, ami amúgy egy teljesen normális dolog?
Tüdőszínű póló, fehér nejlonöltöny, makkoscipő zokni nélkül, meg egy Ferrari - ez volt a Miami Vice, amiben Don Johnson és az a másik pali (őszintén, kapásból kinek ugrott be Philip Michael Thomas neve?) emberkedett a tévében a nyolcvanas évek egyik amerikai sikersorozatában, ami hozzánk pár éves…..
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..
Scagnetti 2017.08.02 12:57:46
@pocokman: Viserys is Targaryen volt, mégsem bizonyult tűzállónak. Jon meg csak félig az.
Scagnetti 2017.08.02 13:01:02
@Hüpna: Az évad startját látva sajnos ez is elképzelhető. De szerintem az lesz, hogy Cersei boldogan hallja, hogy északon dúlnak a zombik, és éles előrelátásával magasról szarik rá. Vagy talán még sereget is küld a Starkok ellen. Bár szerintem lesz azért dolga délen is. Remélem, a dothrakiakat már nem intézi el egy pillanat alatt egy odateleportált Greyjoy flotta!
Scagnetti 2017.08.02 14:44:26
@Hüpna: Nem maradt nekik hiperhajtómű, Euron elvitte az összeset.
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Scagnetti 2017.08.01 14:16:28
@Pan Modry: Az időugrások rendben vannak, gyorsított a sorozat már az előző évadban.

A fleet teleport (sőt számomra maga a fleet sem) már nem annyira. Lehet, tévedek, de mintha a Casterly Rock alatti csatánál látszott volna Euron vezérhajója. Az meg azt jelenti, hogy ő is ott volt, vagyis a flotta is ugyanaz, amivel a Dorne-i örökösödési problémákat is megoldotta.
Scagnetti 2017.08.01 14:40:02
@CollectiveMadness: Varys töketlensége (bocs, nem lehetett kihagyni) engem is zavar. Egy kémfőnöknek azért illene ennél jobban működnie.
Littlefinger esetében viszont reális, hogy leszálló ágban van. Már nem tud kavarni a trón közelében. Vissza nem mehet, mert bár nincs szó róla, szerintem azért Cerseinek illene gyanítania, hogy benne volt a keze Joffrey kinyírásában. Elárulta magát azzal, hogy Sansa mellett van. Sansa viszont rühelli, nem bízik benne. A lovagjai is rühellik, és nem bíznak benne. Nincs senki, aki a szövetségese lehetne, a kémhálózata meg ott maradt Királyvárban.
Scagnetti 2017.08.01 14:59:23
@CollectiveMadness: Tett is azért elég sokat, hogy mindenki gyűlölje. Pl. elárulta Ned Starkot. Sansát megmentette, de ne felejtsük el, hogy azért kellett megmenteni, mert LF kinyíratta Joffreyt és Sansa lett az egyik gyanúsított. Utána meg eladta egy ugyanolyan vadállatnak, mint Joffrey volt, csak ez egy még veszélyesebb állat volt, mert ennek esze is volt a szadista hajlamai mellett. LF egy igazi hataloméhes gátlástalan rohadék. Ettől még persze a karaktert lehet hiányolni, ha eléri a vég. A színész is nagyon jó és a jelenetei is általában azok. De sajnálni egy pillanatig sem tudnám.
Újabb epizóddal folytatódott az HBO-n a Trónok harca, a tovább után pedig spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Scagnetti 2017.07.25 11:24:29
@The reaper: A sorozatban viszont Theonék elvitték a hajókat, Euron meg a királyválasztás után kezdett újakat építeni.
Scagnetti 2017.07.25 11:32:01
@Hüpna: Persze, eddig is voltak lyukak a sztoriban, de ez most egy óriási lyuk, aminek az egyetlen célja, hogy az a Cersei, aki kb. mindenkit maga ellen fordított az ismert világegyetemben, maradhasson még a sorozatban egy darabig. Logikusan most a Lannisterek szopóágra kerülése kellett volna, hogy jöjjön, de ezek után már azon sem csodálkoznék, ha végigvernék Dornet és High Gardent is, majd a Hegy felkockázná és megenné a százezer dothrakit, és kipiszkálná a fogai közül őket a makulátlanok lándzsáival.
Scagnetti 2017.07.25 12:15:57
@Hüpna: Már mikor először hallottam, hogy hét helyett nyolc évad lesz, gondoltam, hogy lesz bőven időhúzás. :(

Azért remélem, ebben az évadban már történik valami a Falon is, mert eddig két rész alatt kb. semmi.