Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czyi

42 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életem során, sokszor kaptam ellenőrzést. Volt munkaügyi, adóügyi, ÁNTSZ, de még ritka GVH-s is. Volt, hogy lefizettük volt, hogy elkergettük volt, hogy megvertük az ellenőröket. Ez egy ilyen szakma. De sosem volt olyan gusztustalan állapot még a wc-kben nőnapkor sem, mint Illés bácsi…..
Nemzeti érzelmű vagyok. Már amennyiben ez azt jelenti, hogy szeretem a hazámat. Magától értetődően, mert beleszülettem, mert benne nőttem fel. Ahogy szeretem anyámat, mióta az eszemet tudom, vagy a gyerekemet, mióta megszültem. Reflexszerűen. Nem is tehetnék ellene. Épp ezért…..
czyi 2015.09.08 09:29:51
Smoking Barrels Air (2015) 2015.08.20 12:00:00
Tegnap az éppen készülőben lévő The Wall kapcsán azt pedzegettem, érdemes zárt, kevés karakterrel operáló thrillereket (filmeket) írni, hiszen egy jól eltalált mű nagy erőfeszítés nélkül is egy stúdió jövedelmező befektetésévé válhat. Az érem másik oldaláról viszont…..
Oscar után, Golden Action Boy előtt. A múlt heti, harmadik toplistás bejegyzés hozzászólásai alapján ismét beigazolódni látszott a tézis, miszerint minden filmrajongó lelke mélyén valahol egy kritikus lapul, és nektek, a kedves olvasóinknak igen karakán, általában negatív véleménye van az arany…..
czyi 2015.03.01 19:07:01
@misafeco: igazatok van, bocs. valóban, a mellékszereplői díjra gondoltam.
na, azt sem adtam volna neki! :P
A sorozatokkal folytatjuk az év végi számvetést, és szerencsére idén is volt miből mazsolázni. A már bejáratott címek mellé most sem volt gond odatenni néhány színvonalas újoncot, hogy aztán kialakuljon a végső tizenöt, ami nem mindenkinek fog tetszeni (már miért is tetszene),…..
Az első hét tanúsága szerint idén várhatóan minden alkalomra jut egy film szerelemmel a címében, és több lesz a szinkronizált "művészfilm", mint a nagystúdiós. Ráadásul Barbie is támad már ezen a fronton is, Juliette Binoche meg kétszer is. Heti bemutatók. Apropó…..
aeon flux mi lesz 2015-ben... 2015.01.01 15:10:00
...az első film, amit megnézel? (Az év végi nagy hátránylemorzsolást követően most valami nagy és epikus szépségre vágyom... vagy egy horrorra, mert az bármikor jöhet.)...az első sorozatepizód, amit megnézel? (Le kéne már dönteni a Kártyavárat, de lehet, hogy újradarálom a…..
aeon flux mi volt 2014-ben... 2015.01.01 14:55:00
...az utolsó film, amit láttál? (Megnéztem, mit csinálnak az új-zélandi vámpírok az árnyak között, és kiderült, hogy mindenféle vicces dogot, de azért egy-két Bret McKenzie-dal jól jött volna.)...az utolsó sorozatepizód, amit megnéztél? (Mondanám, hogy a Sons of Anarchy…..
Továbbra sem kívánok legrosszabb filmes listával bíbelődni, mivel nem igazán lenne teljes értékű (értsd: a vélhetően rossz filmeket már meg se nézem), az alábbi tízes inkább ama mozicsodáknak állít emléket, melyektől teljesítményt vártam, aztán szépen pofára hullottam.…..
Ezen konkrétan negyed órája röhögünk, ezért a szokásosnál is tovább tartott a rövid post megírása. A Holwagerkaraoke felhasználói néven nyomuló duó már vizuálisan is könnyfakasztó, hát ha még elkezdenek énekelni. Márpedig elkezdenek. Alább konkrétan a System Of A Down,…..
czyi 2014.07.05 21:38:52
Elkészült oldalunk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) első közös híradója. Egyelőre még csak kísérleti jelleggel, de jövőhéten újra jelentkezünk. Ne menjenek messzire!   ..
czyi 2014.07.03 12:45:54
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Az idei biatorbágyi német nemzetiségi énekversenyre alsó tagozatról két kisdiákkal, felső tagozatról pedig három produkcióval készültünk. Minden kategóriában két dalt kellett előadni, a felsősöknek két szólamban. A dalok kiválasztása most sem volt könnyű. Hiszen nem…..
Az Oxford Egyetem kutatói olyan kutatást folytattak, amiben arra voltak kíváncsiak, melyik az a 10 kifejezés, amiből teljesen elegük van a briteknek. Nos a 10-es listára olyan kifejezések fértek fel, mint "at the end of the day" és "fairly unique", tehát a nap végén…..
Ígérem, nem lesz több fosztóképzős cím! Csak épp azon töröm a fejem napok óta, hogy arany életem van, minden rendben, mégis miért nem mennek a dolgaim. Nem tudok írni (vagy azt eddig se tudtam?), küszködöm saját magammal, legyen szó félelemről vagy önzésről, úgy érzem,…..
Nektek tényleg semmi sem szent, most az opera került a boncasztalra, Betyár jóvoltából, aki a rémes grafikát a vicsorgós "humorral" ötvözve megalkotta azt, aminek a megfejtése persze         Az Operaház fantomja...
czyi 2008.10.15 15:15:24
Van valami borzongató abban, amikor valaki úgy kezdi a levelét, hogy "sziasztok, ez életem első szóvicce". Az öreg Palpatine érezhetett így, amikor Anakin hosszú rábeszélés után végre átáll a sötét oldalra, vagy Smith ügynök, amikor az Orákulumot a saját klónjává…..
A hétvégén most minden nap voltam Lédánál. Pénteken jött Gyula, tanított végre. Jól leszólta a nyergemet, hogy törni fogja Léda marját, de megértette, hogy engem viszont kevésbé, mint Léda marja. Tényleg kényelmes nyereg! Dicsérte a lóviszonyomat, adott házi feladatot,…..
Na ez az, amikor a kéz lehull, a száj meg azt motyogja, hogy hulljon csak le nyakamra a bárd, nekem annyi. Balázs, neked főállásban kéne ezzel foglalkoznod, ez elcsendesítené Jan Slotát és visszavetné a kínai exporttöbletet. Úristen, a levélben talált másik "viccet" ma…..
IFA could turn back time, mondja Kobra Bácsi, mi meg feltesszük a kezünket, hogy innen nincs tovább. De Kobra Bácsi nem kegyelmez, hanem romlottszóvicc-záport zúdít a megmaradt pár agytekervényünkre. Először Cher-vonalon:   Hogy hívják azt az énekesnőt, aki teherhordás…..
Petya igazi csendes gyilkos, egyetlen mondattal képes előidézni, hogy az ember legszívesebben lobotómiát hajtson végre saját magán, miközben olyan hangok hagyják el a száját, mint Blumiét, amikor Beastie Boyst énekel. Jelentkezzen, akinek első olvasásra beütött az anyag, bevallom,…..
czyi 2008.10.06 10:35:20
Kezdjük a napot egy ritka műfajba tartozó példánnyal: Sándor úgynevezett életkép-szóviccet állított elő, vagyis egy olyan szituációt fotózott le, ami önmagában, bármilyen grafikai vagy egyéb kiegészítés nélkül képviccszámba megy. hhez forrón gratulálunk, ahhoz…..
-Mi a titulusa annak a papnak, aki a Volán vállalatnál dolgozik?-Ő a buszmegáldó. Hétfői liblingünk Sándor, aki az ismeretlenségből előtörve egyetlen rúgással használhatatlan állapotba hozta az agyunkat a hétre előre. Mivel már úgysincs mit tenni, ostoba szóviccekkel fogunk…..
Tisztelt Cím!Segítséget szeretnék kérni az alábbi rendezvény megnevezésének pontos helyesírására. Nekeresd a rendezvény helyszíne, tehát fölrajzi név, egy falu Seholsincs megyében.nekeresdi BográcsfesztiválNekeresdi Bográcsfesztiválnekeresdi Bogrács FesztiválNekeresdi…..