Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hét

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közgáz diákjai képesek szembenézni a ténnyel, hogy a világ kegyetlen hely, vélekedhetett a fővárosi hivatalnok, amikor kijelölte az egyetem előtti kerékpáros nyomvonalat. Az egyetem előtti szakasz ugyanis a macskakőre került, arra a felületre, amelyen rázkódva a…..
Rudi Saldia macskája nemzetközi sztár lett gazdája go pro kamerás felvételeinek köszönhetően. Saldia MJ-vel, a macskával együtt kerekezik Philadelphia utcáin, és kézbesíti a leveleket. A 25 éves biciklis postás több száz kilométert letekert, miközben MJ a válláról…..
hét 2013.05.30 01:45:50
@Powerslave: Itthon se haladja meg... minimálbérből megvehető (80e a hero2)
hét 2013.06.03 20:05:51
@Powerslave: ...meg lakni, meg cigizni, meg kiskutyát tartani... ezzel az érveléssel akkor egy baktisztviselő sem tudja megvenni...
A kézbesítők meg megkapják a 80e-t (Öcsém is az volt, tudom, ha nincs meg az OKJ-s képzése akkor mehet 80e alá, de egyébként 85-90e körül kapnak).
Tehát az itthoni postások havi fizetésének összegét sem haladja meg!
A minimálbérnek meg a bruttójával számoltam, szóval abban igazad van!
Minden 10. kerékpáros járdázik, ezt állítja a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Bukósisak Felmérése. A májusban, közel 1000 fő bevonásával végzett online kutatás szerint a biciklisek jelentős része annak ellenére sem merészkedik le az úttestre, hogy a KRESZ szerint csak akkor…..
hét 2013.05.30 19:52:19
@GaZe: szerinted nem biztonságot növelő (sérülést csökkentő) eszköz a sisak?
Volt már neked komoly baleseted bringával?
hét 2013.05.30 20:23:41
@GaZe: ésszerű érvelés
ebből a perspektívából - "egy biztosító társaság direkt ezzel nevesített prekoncepciós vizsgálata" - pedig el is fogadom érvelésed.
Ugyanakkor a magam részéről nem látom azt a fajta túlreagálást, sem össztársadalmi szinten, sem egyes (érdek) csoportok részéről amit - illetve ahogyan - ezt fent írtad ("azt harsogják, hogy a kerékpározáshoz KELL a sisak (mert anélkül meghalsz érted, kifröccsen az agyvelőd a betonra menthetetlenül)"). Lehet rám hat másképp a "propaganda", vagy az inger küszöböm máshol van, mint az átlag polgáré.

Ha pedig a sisakon túlnyúlóan holisztikusabb szemlélettel tekintünk a témára (a kerékpárral való közlekedésre, forgalomban használatára) akkor szerintem a "félelem propaganda" díját a szeparált kerékpár utak vinnék, s nem a hamis többlet biztonság érzetet teremtő védő felszerelések.
De összességében csak azt tudom mondani, hogy aki ostoba, s könnyen befolyásolható (ergo hat rá a "félelem propaganda" az talán jobb is ha nem közlekedik egy instabil járgánnyal
hét 2013.05.30 20:31:35
@hét: (lemaradt a többi)
De a sisak biztonsági eszközként fontos, ha tisztában vagyunk azzal,. hogy nem csodaszer.
Engem már mentett meg koponyaalapi töréstől - bár a két csukló törést így sem úsztam meg.
Volt olyan is, hogy nem volt kupak - de nem mindegy is volt - mert arckoponya törésnél nem sokat segít.
Légzsákkal felszerelt kocsiban is meg lehet halni, meg anélkül szereltben is túlélhető egy baleset... aki tud gondolkodni, azon szerintem ez a direkt propaganda nem fog direktbe' hatni.
Kétszeri halasztás után hétfőn beindult New Yorkban a sokak által várt közösségikerékpár-közlekedés hatezer biciklivel és 330 állomással, írta az MTI. Egyelőre csak Manhattanben és Brooklyn egyes részein működik a rendszer, de a tervek szerint Queensre is kiterjesztik, és…..
hét 2013.05.30 01:56:33
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem is a halasztás mennyisége, semmint annak (jogos) oka, mi kérdésessé teszi a valós hajlandóságot.
S, hogy tőkeerős csoportokat tudtak megnyerni, számomra sokkal beszédesebb a megvalósítását illetően, ha az önkori nem is tud valós pénzügyi nyereséget elkönyvelni (kétlem) akkor is nyert az utak tehermentesítésével, s a cikkben megfogalmazott reményükkel (melyet vélhetőleg igazolnak a számok), hogy kevesebb baleset lesz az utakon.
Tekerés forgalommal szemben a legzsúfoltabb budapesti főutakon, átgázolás pirosban többsávos kereszteződéseken, ezek az attrakciók rendszeresen előfordulnak a kerékpáros futárok gyorsasági versenyén. A futárok világszerte több mint tíz éve rendezik meg saját maguk számára…..
hét 2013.05.25 01:15:24
@olcso: :) ja, milyen paradox... szerintem a fröcsögő sokaság a linkelgetésével jobban terjeszti (terjesztette), azt amit nem szabadna... Föltették az a baj, levették az a baj (:
Nem tudnak gondolkodni, de ezt eddig is tudtam.

Azért ha valakinek még megvan megdobhatna vele, hogy megtudhassam miért ment itt a kivégző osztagos kommentelés (:
Kézzel és lábbal, valamint kézzel-lábbal is tekerhető kerékpárt fejlesztett ki egy holland cég, a TSG Essempio. A terv lényege, hogy a bringán tetszés szerint lehet külön-külön vagy egyidejűleg gyakorlatoztatni az alsó- vagy a felsőtestet. Az ötlettel egy nyugalmazott sebész,…..
hét 2013.05.17 21:39:18
@Martian: É-Budán van egy arc, néha látom egy ilyennel edzeni.
Nyolc új nagykapacitású kerékpárszállító kocsit avatott fel a MÁV Start pénteken. A Déli pályaudvaron tartott eseményen bemutatták a nagy, és a közepes befogadóképességű kocsikat. Elmondták, eddig gond volt, hogy a kerékpárosok vagy a szállítókocsitól távol ültek, és…..
Merényi Dániel riportja Sokszor gondolkodtam azon, hogy miért is nem fogtam bele valami sokkal egyszerűbb vállalkozásba. Mondjuk lenne egy frankó kis diszkontom egy panelház alatt. Reggel szépen meglibbennének a fagyis zászlócskák, ahogy a lemezajtót szélesre tárom, esténként…..
hét 2013.05.17 14:27:27
@Kimura: ...ott sem a kormány ergonómiája miatt fogja alsóba, hanem mert rendszerint egy ötször nagyobb váz van alatta, mint ami ideális lenne.
A koskormánnyal semmi gond, még ha régi akkor sem... versenyzésre találták ki, arra való.
Egyébként meg teljesen helytálló amit írtál!
Ha shitgunnak az mtb a tuti, akkor azt hajtsa, ettől még az outi nem "elavult" és "veszélyes", max neki...
hét 2013.05.17 14:35:34
@Gera: Ha cinikus lennék, mondanám: "Számodra találták ki a nagyáruházi, kerékpárnak látszó tárgyakat!"
Egyébként meg abszolút rossz a hasonlat...
hét 2013.05.17 15:51:13
@Kimura: elfogadom, igaz. (sok esetben azért vannak opciók; nekem volt corsa fékes régi koskormányos és helyes beállítással lehetett fékezni, kétségtelen, izmosan kellett húzni és a blokkolástól messze állt - de itt inkább a gyenge fék volt az ok) ...épp ezért nem értettem a shitgun érvelését, hisz attól, hogy valaki képtelen "kezelni" valamit ("cérnalábú belpesti fixis") még nem a gyártó, hanem az egyén hibája. S nem értem hogyan merülhet fel érvként az egyedi gyártás tekintetében. A "félmiliós" jelzőt sem vágtam részéről, mert olcsóbban is készít bringákat. Azt meg végképp nem hinném, hogy a manufakturális kerékpárgyártás húzná a talpalávalót a mainstream irányzatoknak, ezt sokkal inkább a nagy gyártók lovagolják meg. (konkrét márkák születtek nagyüzemi fixi/ss gyártásra) - elég a csepelre gondolni, aminek ez volt az egyetlen dobbantója, hogy ismét színpadon tudhassa magát...
Ráadásul a kiállításon pont egy olyan bringával jelentek meg ami full "city"-be való, de nem a megszokott bolti jellegtelen, ormótlan csőteve; egyedi megoldások és totál mutatós szerkezet, ami abszolút közlekedés orientált.
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
hét 2009.02.28 21:01:14
ADJONISTEN!
Ige és az ő kutyahűséggel megáldott rajongói mély sajnálatára "isten" létezik...
no persze nem úgy, ahogy a ti előítélettel tűzdelt magyar médián nevelkedett korlátolt elmétek vizionálja...
Érdemes lenne "definiálni" az isten-hitet; mert attól tartok bennetek egy varázssipkás nagy szakállú öregúr hamis képe él (igen erősen).
A baj hogy imprinting módon sajátítjátok el a hamisan saját gondolatnak hitt újvilági cukormázas ürességet, melyet makacsul és következetesen igazságnak és ténynek hisztek... (de legalább elvhűk vagytok, mint a rendes kommunista, folyton kibabrál vele a rendszer, de Ő mindig megmagyarázza... - W.A.: Elvásik a verescsillag)
Mert az igazság nem evidencia, kissé árnyaltabb a kép, mintsem hogy internetről és könyvekből kiszopva (vagy inkább beszopva) a tudást tényként idebiggyeszd. [pl: ami az egyik ország történelmében igazság, a másikéban hazugság, nem is kell messzire menny példáért]. Persze feleslegesen koptatom a gombokat, ehhez kicsit nyitottabbnak illene lenni és nem ilyen "tuti szövegeket" böfögni:
"Az istenhit egy viszonylag egyszerűen gyógyítható elmebetegség"
Nem is értem, hogy ezt a csodás észrevételt - amely inkább csak szabadelvű, multikulti pózolásnak tűnik - milyen hathatós bizonyítékok fényében vakartad ide? Mert gondolom, minimum pszichiáter vagy, ha efféle kóros elmebajokat ilyen magabiztos könnyedséggel tudsz diagnosztizálni.
Kissé tekints magadba, mert egy cseppet sem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy az ember higgyen!

hét 2009.03.01 16:30:18
@IGe:
nem értem miben lennék demagóg... és mi alapján gondolod, hogy "zárt rendszerű" a gondolkodásom?
Miféle dogmákról beszélsz, még közhely szinten sem említettem semmit...
Pusztán mert, véleményeztem az istenhit=elmebaj megnyilatkozásodat, érdemeltem ki ezeket a megtisztelő jelzőket?
Most utóbb elolvastam a hivatkozásodat... mit mondjak? Tényként állítod, hogy van Isten, de azért minimum elmebajos, aki hiszi. Ezt magyarázd el nekem mert olyan korlátolt vagyok, hogy nem érem fel ésszel. Vagy ezzel tudományosan próbáltad bizonyítani, hogy elmebajos vagy? Esetleg arról van szó hogy aki 'tudja' az isten létét az felvilágosult materialista, aki meg hiszi az bigott elmebajos?
...komolyan nemértem
Mindenesetre csak szemetszúrt ez a "Az istenhit egy viszonylag egyszerűen gyógyítható elmebetegség" kijelentés és erre reagáltam.