Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidie

18 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előbb néztem be a Market-re és meglepődve tapasztaltam, hogy a Games résznél a Top Paid rész jelent meg alapból. Nem akartam elhinni, de találomra választottam valami kis 99 centes játékot és megpróbáltam letölteni. Bár a kártyaszám adatok megadása a telefonról nem…..
Vidie 2011.05.11 21:52:14
A hazai könyvpiac elindult azon az úton, amelyen a hazai zenei piac már megbukott. Az elektronikus könyvolvasó eszközök robbanásszerű terjedése ugyanazt a hatást fogja kiváltani, mint az mp3 játszók elterjedése váltott ki. Ha van egy eszközöm, arra kell a tartalom. Akkor is kell,…..
Bigyóblog Játék a Bigyóshoppal! 2011.04.04 10:05:00
Megint játszunk, ezúttal a Bigyóshop ajánlott fel néhány szuper ajándékot. A kérdés nagyon egyszerű. Melyik bigyóshopos termék tetszik a legjobban és miért (bármelyiket választhatod a bolt kínálatából). Kommenteld (és linkeld) ide és máris esélyes vagy a három ajándék…..
Vidie 2011.04.04 10:50:31
bigyoshop.hu/?q=products/show/magneses-golyok-ezust

Egyszer már játszottam vele valahol, bejött. ;)
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
Vidie 2011.02.07 11:55:43
@Vágó István: "Ami pedig a vallások kritikáját illeti, az nincs benne az alapszabályunkban."

Ja, hogy csak azért nem kritizáljátok a vallásokat, mert nincs benne az alapszabályzatban? Ez nem igazán fedi a teljes valóságot. A társaság alapításakor bizony benne volt, csak ti kivettétek. Hogy miért? Én sajnos nem kaptam erről pontos felvilágosítást, de többen arra utaltak, hogy Vágó István nem vállalhatja ezt fel a média előtt. Ezért is léptem ki a társaságból.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Vidie 2010.07.09 16:23:52
@orkati (könyvmoly): normális, minden e-könyv olvasón jelentkezik ez az effekt.
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..
Vidie 2010.03.17 13:38:56
Android telóm van, a kedvesemnek pedig iPhone-ja, de ő is Androidra vágyik. ;)

Számomra a legfontosabb előnyök:

- egyszerű az adatátvitel a teló és a laptop között (külön meghajtóként látom a telefont, míg iPhone esetén külön program kell mindenhez)

- multitask-os, ami különösen a háttérben futó programok miatt hasznos, pl. ugyanúgy jelez a teló ha e-mailt kapok, mintha SMS jött volna, vagy futhat chat kliensem a háttérben. Telefonálás közben tudok böngészni, ill. van pl. olyan progim, ami a háttérben futva trackeli GPS alapján, hogy merre megyek, és utána google maps-re rá lehet rakni, sebesség és magasság statisztikákkal, képekkel és megjegyzésekkel stb.

- sose volt adatvesztésem, nem úgy, mint az iPhone-al

- nyitott rendszer, Google sose fogja leszedni a programjaimat a telóról, ill. nem tiltja meg, hogy bizonyos témában programokat telepítsek rá

- a főoldalon futhatnak minialkalmazások, így sokkal gyorsabban el tudom érni a számomra fontos dolgokat (pl. wifi ki-bekapcsolás, gps, időjárás, adatforgalom stat (ez iPhone-on nem is pontos) stb.)

Az iPhoneban leginkább az tetszik, hogy sok kiegészítő van hozzá, ill. az Androidhoz képest több és jobb játékok találhatóak rajta (bár nem jellemző, hogy játszanék). Android Market fizetős része itthonról sajnos még nem elérhető, de a legtöbb esetben találtam programot, bármire is volt szükségem (van olyan progi is, ami iPhoneon fizetős, Androidon pedig ugyanazok ingyenesen adták ki).
Vidie 2010.03.20 22:40:06
@neo446: 8 hónapja van HTC Hero-m ugyanilyen kis görgővel, semmilyen tokom nincs a telóhoz, és akárhogy is nézem, semmi kosz nem tudott alámenni.
Bár ahogy közeledik a bemutató, úgy nő az érdeklődésem a tábla iránt, van egy funkció, amit képtelen vagyok komolyan venni: az ekönyvség. Az iPad sok egyéb mellett ugye arra is alkalmas Steve Jobs szerint, hogy könyveket olvassunk rajta, ami szerintem hülyeség, hiszen nem e-papír…..
Vidie 2010.03.16 10:41:59
@Ecsedy Áron: a jogszabályok szerint könyvek Magyaroszágon magán célra is csak kézzel másolhatóak - ebben különböznek pl. a filmektől.
Megint játszunk, ezúttal az EzPontAz dizájntermékeket árusító bolttal. A feladat roppant egyszerű, nézegesd a bolt honlapját, válaszd ki a szerinted legviccesebb mondatot, és kommentezd ide, a linkkel együtt, hogy mi is megtalálhassuk.  A játék két hétig tart majd, az EzPontAz…..
Mióta megjött a Sony PRS-600-am, tele vagyok papírkönyvekkel, így kellett egy kis idő, hogy részletesebb tapasztalatokat szerezzek a Reader hétköznapi használatáról. Jelenleg másfél könyvön vagyok túl, és olvastam otthon, buszon, napfényben és éjszaka is.Az előző olvasómhoz…..
Vidie 2010.01.19 11:28:22
Vidie 2010.01.28 18:01:42
@Professzore: gyári toknak van alternatívája, expansys.hu-ról vagy e-bayen lehet rendelni 6e huf körül.
E-könyv olvasók Sakk. Matt? 2010.01.27 21:04:00
Nos, megtörtént.Jött egy enyhén kopaszodó, kissé betegesnek látszó ember a megunhatatlan farmerjában és azt mondta a világnak: itt vagyunk, kedves Világ, épp most adtunk minden konkurensünknek egy jó nagy tockost.A blog bejegyzéseiben rendszeresen példálóztunk az Apple üzleti…..
E rendhagyó postban az E-könyv olvasók blog szerzői foglalják össze gondolataikat az Amazon új, a könyvpiacot várhatóan alapjaiban megrengető kezdeményezéséről. Pro és kontra, szeret/nem szeret, jó/rossz.A lényeg dióhéjban: az Amazon két nagy bejelentést tett. Egyrészt azt,…..
Holnapra várom a Sony PRS-600-amat, amire a Bookeen Cybook e-könyv olvasómat cseréltem. Mielőtt a részletes tesztet elkezdeném, pár szó arról, hogy miért cserélem le az olvasómat, és mit várok a Sonytól. Amennyire tudom, az itt felvetett előnyök nagy része a többi itthon kapható…..
Vidie 2009.12.16 08:38:27
@svin: szótár alatt az Oxford Dictionary-t kell érteni, más szótár feltöltésére nincs lehetőség (Cybook-on lehetett volna, de én ott is ezt használtam).
A sok-sok hónapja ígérgetett firmware frissítés végre bejelentésre került a Bookeen blogon. A hírek szerint hamarosan két új firmware változat is letölthető lesz a Cybookokhoz. Technikai okok miatt a Cybookok nem képesek egyszerre többféle DRM-es formátumot kezelni, ezért a…..
E-könyv olvasók Sony szinességek 2009.08.19 12:35:00
Két Sony hírcsomag vág blogunk témájaba mostanság.Az első, hogy két új modellel is támad a jól összerakott szerkentyűiről híres gyártó az e-olvasópiacon. A PRS-300-as az árérzékeny vevőket támadja, (bizonyos források szerint) még a zenelejátszás és memóriakártyával…..
Bevezetés A villanykönyv olvasókról általábanBe kell látni, hogy a villanykönyv, mint olyan, nemcsak technológiai, hanem paradigmaváltást is jelent, hasonlót, ha nem radikálisabbat, mint annak idején a nyomtatás megjelenése volt. A kézzel másolt kódexek után a nyomtatott…..
Bár van már e-könyv olvasó hardvert nem támogató próbálkozás, itthon még nem nagyon kaphatóak e-könyvek. Az elektronikus könyvkiadással kapcsolatos félelmek akárcsak külföldön, hazánkban is jelen vannak. Hogy megtudjuk, merre lenne érdemes megtenni az első lépéseket az…..
A ma elterjedt e-könyv olvasó berendezések mind az E-ink elektronikus papírját használják, és csak külsőben, szoftverben és hozzáadott extrákban különböznek igazán egymástól. A Vizplex e-papírt korábban már teszteltem, most egy viszonylag egyszerű kis eszköz, a Bookeen Cybook…..
Vidie 2009.03.19 19:58:49
@atepista: köszi a hasznos infókat, javítottam a cikket.

Kipróbáltam a HTML megjelenítést különböző karakterkódolással és az összes beépített betűtípussal, de mindenképp kalap van az ő betűk vesszői helyett.
Vidie 2009.03.25 15:28:19
Címlap:
ekonyvolvaso.blog.hu/media/image/1.jpg

Szöveg teljes méretben (nagyon nehezen olvasható):
ekonyvolvaso.blog.hu/media/image/2.jpg

Szöveg fektetve, 70%-os nagyítással:
ekonyvolvaso.blog.hu/media/image/3.jpg

Amennyiben a könyvet fektetett üzemmódban olvasod, a betűk jól láthatóak (csak a fotók elkészítése után vettem észre, hogy később vannak ábrák is, de azok a betűkhöz hasonlóan jól látszanának), viszont így egy oldalt három részletben tudsz megtekinteni. Ez utóbbi akkor lehet zavaró, ha nagy méretű ábrák vannak, ilyenkor vagy az ábrát is több lépésben nézed meg, vagy kevésbé nagyítod fel (akkor viszont lehet hogy nem lesz jól olvasható az ábrán lévő szöveg).
Az e-könyv olvasó céleszközök általában olyan e-könyv megjelenítő kütyük, amelyek kijelzői e-papír technológiát használnak. A technológia lényege, hogy a felülete egészen papírszerű, nincs háttérvilágítása, nem bántja a szemet, és nem is fogyaszt…..
Vidie 2009.03.09 22:37:16
@Ignis_veneficus: én is hasonlóan gondolkodtam, és amikor megvettem a Cybook-om, meglepődve láttam, hogy van rajta egy olyan beállítási lehetőség, hogy ha egy megadott ideig nem nyomok meg semmit, kikapcsoljon - és a manual javasolja is ennek használatát. Ez egyrészt azért lehet, mert bár a kijelző nem fogyaszt áramot megjelenítés közben, maga a kütyü valamennyit azért fogyaszt, másrészt szerintem - és lehet hogy ebben tévedek - a kijelző szellemképes lehet, ha sokáig ugyanazt a képet mutatja. Emiatt nem hagytam sosem kikapcsolás nélkül hosszabb ideig, úgyhogy nem tudom, meddig bírná.
Vidie 2009.03.18 18:49:10
A könyvek saját használatra való letöltése Magyarországon legális. Vásárolni sajnos nem nagyon lehet még e-könyvet itthon (az www.interkonyv.hu/ -n van néhány kiadvány, de amennyire én látom, azok nem e-könyv olvasó kompatibilisek), így amennyiben a fentiekhez képest te szigorúbb szabályokat állítasz magadnak, a mek.oszk.hu -t tudom csak ajánlani.
Vidie 2009.03.21 20:46:24
@csmiklos-35: érdemes körülnézni filecserélő hálózatokon, rengeteg szakkönyv van fenn (pénzügyről nem tudom milyen a felhozatal, de természettudományos/számtech könyvek biztos hogy dögivel vannak).
A legtöbb e-könyv olvasó hardver olvasáson és mp3 lejátszáson kívül nem alkalmas másra, és sokak szerint ez így is van rendben: felesleges mindenféle oda nem illő dologgal telepakolni a kütyüt, mert ezzel "elveszítjük a könyv jellegét" - érvelnek. Vannak fejlesztők,…..
Mobiltelefonok, laptopok és videójátékok mellett már a Sony PRS-505 és az Amazon Kindle is egyedivé varázsolható a DecalGirl segítségével.A matricák 15 dollárba kerülnek, és Magyarországról is megrendelhetőek. A MobileRead fórumban olvasottak szerint a "PSPHOME"…..
A Fujitsu még 2007 áprilisában bejelentett színes e-könyv olvasója hamarosan megvásárolható Japánban.A FLEPia 8"-os, 768x1014-es felbontású és 260 000 színű kijelzővel van felszerelve, amely támogatja a 4096 és a 64 színű módot is. Egy feltöltéssel 64 színű…..
Vidie 2009.03.19 05:48:53
@BF79: se a Sony, se a Kindle webshopja nem elérhető Magyarországról, USA bankkártya kell a használatukhoz. Bár a Sony saját formátuma valóban belterjes, ahogy Dworkyll is írja, de támogat több más formátumot is, és a tesztek alapján nagyon jól kidolgozott kütyük (nekem Bookeen Cybook van, de erősen gondolkodom egy Sony PRC-700-as vásárlásán, leginkább csak az tart vissza, hogy jelenleg elég körülményes beszerezni).

Bár nem próbáltam még, amennyire tudom, a MobiPocket e-könyv boltja elérhető itthonról is, és a Cybook valamint a Koobe is támogatja az általa kínált formátumot: www.mobipocket.com .
Miközben Amerikában már az érintőkijelzővel és háttérvilágítással felszerelt Sony PRS-700 hódít, idősebb testvére, a PRS-505 nemrég megérkezett az Egyesült Királyságba, és március 11-től már Németországban is kapható. A fogyasztói ára 299 euro lett, ami a kintihez…..
A manapság kapható, széles körben elterjedt e-könyv olvasók (Sony PRS, Amazon Kindle, Bookeen, Koobe) mind az E-ink Vizplex e-papír kijelzőjét használják.A kijelző apró cellákat tartalmaz, amelyben fekete és fehér pigmentek találhatóak, és ezek elhelyezkedésétől függően…..
Közel háromnegyed éve előrendelhető a francia Cybook e-könyv olvasó az expansys oldalán, így már jó ideje úgy gondoltam, hogy csupán véletlenül maradt kinn a lapjukon, és sosem fognak Cybook-ot szállítani hazánkba. Néhány napja azonban elindult a visszaszámlálás: a…..