Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egysmás

0 bejegyzést írt és 4084 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Rangon aluli, egyrészt mert ez nem tudományos kérdés, másrészt mert – első ránézésre – vegytiszta sárdobálás, ami kapcsán nyilvánvaló, hogy legjobban azzal fejezhetem ki a véleményemet, ha tudomást sem veszek róla. Igen, tudom, mégsem bírom megállni, hogy ne írjak... részint tényleg nincs jobb…..
egysmás 2018.06.20 22:26:39
@Feri1234: a gyerek egészséghez, egészséges élethez való joga erősebb, mint a te hülyeséghez való jogod.
Téged az érdekel, hogy elkenkezz, az oltáspárti méreginjekciózókat pedig az, hogy ne kapjon gyermekbénulást a kölköd.
egysmás 2018.06.20 22:53:39
@Feri1234: a gyermekbénulás, ha nem az oltástól tűnt el, akkor szerinted, mitől?
egysmás 2018.06.20 23:09:28
@Feri1234: a himlőt pedig az Oszmán birodalom kereskedelmi csatornái okozták és amikor ez megrokkant, és az angolok meg a franciák átvették a bizniszt, el is tűnt.
Meg persze az is közre játszott, hogy XII.Károly vereséget szenvedett az oroszoktó, és így a svéd nagyhatalmi törekvéseknek (és mellesleg a lengyel nemesi iöztársaságnak) befellegzett.
Hol a Magyar Őstörténeti Kutató Intézet? Milyen eredményeket tud felmutatni a Julianus-program? Kiírtja-e a DNS a nyelvrokonságot? Megannyi égető kérdés! Szerencsére Kásler Miklós professzor-miniszter a helyzet magaslatán áll...
egysmás 2018.05.26 13:49:10
@teéjesenmindegy: a kunok, az ukrán sztyeppen, a megszállók voltak, ahogy a vikingek is a kievi ruszban.
egysmás 2018.05.27 17:07:13
@teéjesenmindegy: "Tulajdonképpen - attól eltekintve, hogy a vallásokkal van bajod - magával a tízparancsolattal mi a bajod? Melyik része az (az első kettő kivételével) amelyik marhaság, és úgy egy tisztességes ember életébe nem fér bele?"
1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! - Ez egy tautológia.
2. Isten nevét hiába ne vedd! - A káromkodásnak egészségvédő hazása van, ez a tiltás konkrétan a testi-lelki egészség ellen dolgozik.
3. Az Úr napját szenteld meg! - értelmetlen parancs.
4. Atyádat és anyádat tiszteld! - Pándy gyerekeire is vonatkozik, meg Simek Kittire is, Elisabeth Fritzl-re, vagy csak azokat a szülőket kell tisztelnie a gyerekeknek, akik megérdemlik?
5. Ne ölj! - disznóvágás
6. Ne paráználkodj! - Miért is fáj az bárkinek, ha két ember jól érzi magát?
7. Ne lopj! - értelmezhetetlen, homályos parancsolat. A földtulajdon pl. honnan van?
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! - ez, mindjárt két parancs, ami lehet akár antagonista is.
9. Felebarátod házastársát ne kívánd! - Ez, gondolatbűnözés. Ami, nettó faszság.
10. Mások tulajdonát ne kívánd! - Ez pedig, a legszebb. Ha van egy Chagall-od, én nem kívánhatom meg, nem vehetem meg tőled, mert ez ellenkezik a tizedik parancsolattal.

Aminek a betartása mellesleg a halálos begségek nyolcvan százalékától megvédene.
egysmás 2018.05.27 18:15:48
@$pi$: A HPV elleni vakcina pedig, csak egy libsi trükk.
Itt van például egy bizonyos Trombitás Kristóf. A legutóbbi írását Bayer Zsolt egyenesen úgy ajánlja az olvasók figyelmébe, mint ettől a pillanattól a krédójukat. Kiskátét. Egy, kétségtelenül ideje volt már ennek a krédónak, nyolc, tizenhat, harminc év után. Furcsa, hogy ennek hiányában, vakon és…..
egysmás 2018.02.25 10:18:36
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tényleg téved, mert őr lennél, nem rab.
egysmás 2018.02.25 11:00:57
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy ha egy eszme által definiált közjó érdekében téged akarnának kényszereutanáziában részesíteni, akkor hevesen kurvaanyáznál és visítva emlegetnéd a jogaid...
Eddig sem volt biztonságos ország az ateisták számára Egyiptom, most azonban egészen elképesztő szintre emelkedett a preszekuláris állam ateofób törvénykezése. Aki nyilvánosan felvállalja ateizmusát, az eddig is börtönbe kerülhetett "istenkáromlásért", mint Karim al-Banna és Alber Saber, akiket…..
egysmás 2017.12.27 21:25:06
@hullajelölt88: azt mondtad, szereted a scifit, de te vagy az egyik legföldhözragadtabb ember, akit eddig láttam.
egysmás 2017.12.27 21:42:01
@Ad Dio: egy "ház" létezéseés a "szép" vagy "igaz" a "három" létezése nem egyenrangú létezés.
Az a gáz, hogy ezekre nincs külön szavunk.
Talán a megkerülhető létező az a kifejezés, ami az utóbbiak esetében fennáll, míg egy ház, megkerülhetetlen létezője a világnak.
Az ugyanis a külvilágnak az elmébe való betüremkedése, míg a megkerülhető létezők az elmének a külvilágra aggatott jelzője.
Nem először fordul elő a HírTV Szabadfogás című műsorában, hogy beengedik a beszélgetők közé Mészáros Imrét, – a Gój motorost – aki - mivel teheti, hisz éppen ezért ül ott – a minap is elismerte, hogy szerinte a ballibsik fegyelmezésére a tettlegesség a megfelelő…..
egysmás 2017.11.05 11:30:36
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor nincs is miről beszélni!

A nácik is anarchisták, a libsik is anarchisták, mindenki anarchista, a normális emberek pedig annyit fűznek hozzá a dologhoz, hogy a világ, ilyen!
A törvények opcionálisak, mindenki azt tart be, amit akar, és ehhez senkinek semmi köze.
A cigány lop, a zsidó gyereket csonkít, a pap ministráns baszik, a nácik meg a libsik pedig erőszakra hívnak fel.
Lapozzunk!
egysmás 2017.11.05 14:23:11
@Jakab.gipsz: Tehát azt, aki követi a jézusi tanításokat, azt meg kell kövezni el kell lehetetleníteni, az állam minden eszközével fel kell lépni ellene.

@meszena: A nacionalizmus a felvilágosodás terméke.
A jakobinusokkal rokon.
Jézus és a keresztény egyház tanításai alapján a cél az egységes és egyetemes emberiség létrejötte.
Ennek a neve az, hogy multinacionális, globalista.
egysmás 2017.11.06 17:40:37
@meszena: szatyorlakó hülye picsákkal nincs mit beszélgetni.

Vannak evidenciák, amiket nem vagyok hajlandó bemutatni az adott evidenciához érzelmi kötődéssel rendelkezőknek.
Ha ismernéd a Bibliát, ha jártál volna templomba, ha nem neofita szájkeresztény lennél, akkor tudnád, hogy miről beszélek.
Hiába nyilatkozta azt a Lángolónak Áron András Apey & The Pea-frontember, hogy továbbra sem sátánisták, és hogy a HEX című új nagylemez tíz próbatételen át vonszol minket lefelé a pokol hét hercegének vezetésével egészen a purgatórium legmélyéig, inkább csak egyfajta művészeti…..
egysmás 2017.09.23 20:56:50
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Akkor tudnod kell, hogy a római pápa Krisztus földi helytartója.
Ha ezt sem tudod, akkor te nem keresztény vagy, hanem valami ezoterikus izé.
egysmás 2017.09.24 09:13:43
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "A tárgyaláson ott volt a TEKA bérlője és tulajdonosa is, illetve Radics Tivadar, akik elmondták, hogy betiltani nem tudják a koncertet, de kizárólag azzal a kompromisszummal léphet fel a zenekar, ha semmiféle kereszténygyalázó szimbólum nem jelenik meg az eseményen. Magyarán sem a pólóikat, sem a lemezeiket nem árulhatják, illetve ők maguk sem viselhetnek olyan ruházatot, ami sértené a vallásos érzelmeket. "

Tehát, a jobbikos talált egy döntéshozót, aki hallgatott rá és cselekedett.
Most rajtad a sor, mutass egy olyan döntéshozót, aki hallgatott a pápára és cselekedett.
egysmás 2017.09.24 09:14:43
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Jézus is csak egy kései tanító volt...
Bevezető A közoktatás egy hibás társadalmi rendszer, legalábbis ebben az elmaradott formában, ahogy jelenleg működik! Hemzseg a problémáktól, és olyan rossz szocializációs mintákat ad át a gyermeket számára, amelyek szörnyen károsak. Könyvet lehetne írni arról, hogy miben kellene megváltoztatni az…..
egysmás 2017.09.22 22:58:11
@GiaMarie: Az öregkor tünete a demencia.
Ha az ötödikes feladatok problémát okoznak úgy, hogy előtte klasszis voltál a témában, az tényleg tünet.
Arra nem mentség, hogy nem használtad a készséget 10-20-30 éve.
egysmás 2017.09.23 11:08:55
@eßemfaßom meg áll: Ez azoknak jut az eszébe, akiknél otthon nem olvasnak, és így az iskola megmutatja nekik, hogy _miért_ nem olvasnak.
Rávezeti őket, hogy olvasni rossz, unalmas.

Holott az írt, olvasott információ gyorsabb, mint az elmondott, animált, képi módon megjelenített, így igazából a mai embereknek az írott szöveg megfelelőbb csatorna, mint bármi más.

Csak az iskola nem ezt mutatja meg, nem erre vezeti rá a gyereket, hanem a "kultúra" néven emlegetett, ma már érdektelen vackokat mutogatja.
egysmás 2017.09.23 20:52:14
@eßemfaßom meg áll: Én nem nézem meg.
Nincs arra öt-tíz perc az életemből, hogy kivárjam a szar dramaturgiát, azt hogy maszturbál a riporter.
A felmérések szerint hazánkban a 15-34 évesek 5,7 százaléka szokott kannabiszt szívni és mindössze 0,6 százalékra tehető azoknak az aránya, akik kokaint használnak. Ezekkel az adatokkal Magyarország a lista 6. helyét szerezte meg. De vajon melyik európai ország került az utolsó…..
A társadalom alapja a család, fennmaradásunk és jövőnk záloga a minél több gyerek, ezért kiemelten fontos, hogy a hagyományos családmodellt támogassuk - legalábbis a konzervatív felfogás szerint, amelyet a mai magyar kormány is képvisel. Viták övezik a kérdést, hogy családnak tekinthetők-e a nem…..
egysmás 2017.07.07 18:18:03
@Tranquillius: Nem.

Annak a példának akkor lenne értelme, akkor lehetne analógiaként használni, ha a házasok annyira különböznének két különnemű szinglitől, mint amennyire különbözik a víztől a durranógáz.

De ez a dolog nem áll fenn, így újfent ki kell jelentenem, hogy az absztrakció, az elvont gondolkodás nem a te műfajod.

Ahogy az evolúciós elmélet sem.
Ahhoz láthatólag képzetlen vagy.
Szép szavakat pakolsz egymás mellé, aminek egy másik alulképzett nagyon örül, mert azt hozod ki, amit ő gondol a dologról, miközben csak hablaty az egész.
egysmás 2017.07.07 22:17:47
@Tranquillius: ha neked semmi az, hogy megmutattam, miért hibás az analógiád, miért nem működik az érvelésed, akkor, szívesen.
egysmás 2017.07.10 00:40:56
@Tranquillius: több gyerekem van, mint amennyi egy kommunikació szakos évfolyamnak lesz összesen.

Amúgy, nem személyeskedtem, csak rámutattam elméleted hibáira.
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
egysmás 2017.04.25 21:43:57
@Kavkaz: ha te döntheted volna el, következmények nélkül azt, hogy hol legyen az emlékmű, oda tetted volna, ahol most van, vagy nem?

Ez egy pont annyira komplex probléma, mintha azt kérdeznék, éhes vagy-e?
egysmás 2017.04.25 21:52:30
@Kavkaz: oké!

Ezek szerint orosz ügynök vagy, akinek a jelenben okozna gondot, ha válaszolna a fenti kérdésre.
egysmás 2017.04.25 22:56:01
@Untermensch4: az éhség egy érzet, ami vagy jelen van, vagy nincs.

Az "éhes vagy?" kérdés ennek az érzetnek a meglétéről érdeklődik, nem ekvivalens az "ebédeltél már? kérdésel, sem azzal, hogy "megeszed a szendvicsem?".

A fenti kérdésre adott válasz nem feltételez sem pozitív sem negatív táplálkozasi szándékot, hanem csak egy (nagyon bonyolult módon létrejött), egyszerű állapotról kér információt.
Ez nem árnyalható.
Szóval, ha valakitől megkérdezik, hogy "Éhes vagy?", az meg azt váladzolja, hogy "Hát, ennék egy babgulyást!", akkor a válaszoló nem s kérdésre válaszolt.
Ami, -már az, hogy az emberek nem a kérdésre válaszolnak- bár roppant gyakori a beszélgetésekben, hivatali ügyintézésben, baromi idegesítő.
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
egysmás 2017.04.23 23:28:11
@zombigyilkos: "A sérült emberek éppen nem keresik, mert eleve nem tudnak kijönni másokkal.
Szóval ezt (is) most jól beégted. :)"

Ezzel szemben az, aki nem kapta meg otthon az érzelmi biztonságot, az csapódik olyan társasághoz, amelyik be- és elfogadja.

"1. Ahogy elnézem (és nem csak én, hanem más, ezzel komolyan foglalkozó emberek is), a mai gyerekek között sokkal több a frusztrált, depressziós és egyéb érzelmi problémákkal küzdő, mint régebben." - egyrészt, legenda, másrészt, ha így is lenne, akkor sem tudnánk ilyet kijelenteni, mert a mai diagnosztikai eljárásaink meg sem közelítik az ötven évvel ezelőttieket, valamint a mai diagnosztikai kategóriánk köszönőviszonyban sem állnak az akkoriakkal.
Ma autistának hívjuk, meg Aspergeresnek, meg diszlexiásnak, meg ADHD-snak, diszkalkulusnak azt, amire régen egy szó volt: hülye a gyerek, és kiszórták a gecibe az iskolából, mehetett lapátolni.
Ma meg foglalkoznak az ilyenekkel is.

"2. Ahogy elnézem (nézzük) a mai fiatalokat, éppen ők azok, akik felnőttként sokkal jobban követik a divatot, a trendi irányzatokat, bulizást és hasonlókat. Nagyobb arányban szoknak rá a drogra, az alkoholra, sokkal több köztük a nikotinfüggő és még sorolhatnám." a mai fiatalokat hogyan nézed el felnőttként?
Mondom én, hogy azt sem tudod, mit beszélsz...
A mai fiatalok nem isznak, drogoznak és cigiznek többet, mint tették azt a szüleik, nagyszüleik a hippikorszakban.
Az ő szüleik pedig a legális heroin és kokain idején a megfázásra, gyereknyugtatásra használt kemény drogokon nőttek fel.
Előtte pedig, a szeszfogyasztás statisztikájának alapján kijelenthető, hogy Európában gyakorlatilag nem volt józan ember, a középkorban.

A régi aranykorba való kapaszkodás, legendák gyártása, az megy.
egysmás 2017.04.24 00:11:18
@Tblog: a katonáéknál a legfontosabb dolog az egyenruha és az alaki kiképzés.
Ez a két dolog teszi alkalmassá az embert arra, hogy katonaként viselkedjen, mert ideiglenesen feloldja a személyiséget a tömegben, módosítja a tudatállapotot, ami szükséges ahhoz, hogy normális ember létére olyan őrült dolgokat csináljon meg, mint pl. a partaszállás Normandiában.
A modern hadászatban a zárt alakzat egy rossz felvonulás, mert a területre ható fegyvetek a tömegben jobban étvényesülnek.
A diskurzus arról szól, hogy a fenti kolléga hol tagadja a fenti tényt, hol pedig kifejti, hogy ez segíti a csapatban való munkát.
A probléma az, hogy egyik sem igaz.

@zombigyilkos: Vekerdy nem neked való.
Tudod, ő a meséről beszélt, a mese közegéről, nem arról, hogy egzecíroztatni kell a gyereket.
egysmás 2017.04.24 01:29:28
@zombigyilkos: én voltam katona.
Az, hogy te szeretsz együtt mozogni a tömeggel, kórusban énekelni, együtt örülni, hogy olimpiai aranyat nyert Magyarország, meg együtt csápolni a koncerten a többi rajongóval, az a te dolgod.
Ettől nem leszel se kisebb, sem nagyobb ember, ám fogadd el, hogy ezzel nincs mindenki így, nincsen mindenkinek szüksége az efféle élményekre.
Vekerdy _tényleg_ nem neked való.
A rituálék fontosságáról beszél, arról, hogy van a napnak eleje, közepe, vége, nem pedig arról, hogy egy, a gyerektől teljesen idegen viselkedésforma gyakoroltatásával, mikromenedzselni kell a létezését.

@Tblog: a "kövesse a parancsokat", az fontosabb a többinél.
Erre kondícionál az alaki kiképzés.
Tényleg.
Ezért nem hagytak még fel vele, holott a harctéren alkalmazhatatlan az ott tanult dolog.

Az orosz paraszt, akit tegnap soroztak, ma meg a fronton, egy nem teljesen igaz legenda, az viszont igaz, hogy a golyózáporban több esélye volt, mint a komisszároknál, ha nem ment.

Az '56-os fiúk nem voltak reguláris hadsereg, nem volt vezetőjük, és nem is győztek.
...avagy amikor a keresztények a politika hasznos idiótái. Mi az, amiben igaza van Soros Györgynek és Henri Boualadnak? Bolyki László ismét merész témában hív gondolkodásra...
egysmás 2017.04.09 10:16:16
@Vértes László: jóhogy nem kitalálod, hogy a szekularizmust, a szekuláris államot a keresztények találták ki, és harcolták ki maguknak...
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
egysmás 2017.04.06 19:32:07
@élhetetlen: pedig, az ilyen ember, hülye...
Azt se tudja merre áll arccal.
egysmás 2017.04.06 19:33:59
@scuynat: nem ébredt fel.
Lattál önkritikát?
Annyit mond, hogx az ország nem érdemli meg őt, az általa választott kormány működése miatt.
egysmás 2017.04.08 11:40:57
@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: előtte a szci kormányt tsztelte és liberális nevelést nyújtó közintézménybe járatta a gyerekeit és felháborodott a klerikális nyomuláson.
Kinézte magának Zugló egyik legjobb iskoláját a Magyarországon méltán közismert Konstantinápolyi  Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa. Az általános iskolák nincsenek könnyű helyzetben, a KLIK kiéheztette őket az elmúlt három évben, és az abszurd törvényi szabályozás okán az…..
egysmás 2017.04.06 00:44:45
Akad néhány probléma azzal a tervel, hogy az Orbán-kormány az eltés gender szakra válaszul, bevallottan propagandacéllal  saját ideológiáját szolgáló családtudományi képzést indít a Corvinuson...
egysmás 2017.03.10 01:39:59
@Ballib cenzúrázók réme 25: ha a matematika nem absztrakció, akkor mi?
És, ha a matematika, absztrakció, akkor hogy a kurva isten ótvaros redvás faszába lenne már természettudomány, te fasz?
egysmás 2017.03.10 16:48:49
@miva?: Nem nyelvi bűvészkedés, hanem van egy definíció a természettudományokról, aminek a matematika nem felel meg.

A matematika akkor természettudomány, ha a természettudományokat úgy definiáljuk, hogy azok azok a tudományágak, amiket a TTK-n oktatnak..

Különben nem.

A matematikával ugyan le lehet írni természeti jelenségeket, de a matematika maga, nem a természet része, hanem egy, az ember által alkotott ÖNKÉNYES szabályrendszer, amit praktikusan úgy alkotott meg, hogy alkalmas legyen a világ leírására.

Mert amúgy nettó absztrakció, olyan dolgokról beszél, amik egyszerűen nincsenek és azokkal a nincsen dolgokkal végez műveletet.
Ez pedig a bölcsészettudomány esszenciája, nem pedig a természettudomány része.
egysmás 2017.03.11 07:20:23
@aleksz róz: Félrefogalmaztam.

A matematika _vizsgálatának_ tárgya (számok, gráfok, halmazok, anyámtyúkják) nem a természet részei, hanem emberi kitalációk.
Az Ártatlanok női balsorsokon keresztül mesél hitről és moralitásról a világháborús Lengyelországban. Vetítik: a Frankofón Filmnapok keretében.Március 6. 20.30 - UrániaMárcius 8. 20.45 -  Art+ Cinema A második világháború kevésbé ismert fejezetéhez tartozik az emberiesség elleni bűntettek azon…..
egysmás 2017.03.04 06:28:23
  Kevés toleránsabb embert ismerek, mint a barátnőmet. Teljesen laza, felőle aztán tényleg bárki azt tesz, amit akar, őt nemigen hozza ki semmi a sodrából. Barátnőm nem vallásos, a gyereküket meg se keresztelték. Amikor a gyerek iskolába ment, mégis hittanra íratta be, két okból kifolyólag. Az…..
egysmás 2017.03.01 21:53:37
@Mikrobi: a gyerek elsőáldozásához a szülőnek kell gyakorolnia a vallást?

Amúgy még mindig biztatják a gyerekeket, hogy szökjenek el otthonról a templomba, mint Jézus, vagy azt már kihúzták a példabeszédek közül?
egysmás 2017.03.02 05:49:36
@Mikrobi: jahigy, te nem olvastad a Bibliát!

Ja, bocs!

Lukács, 2:41-2:50

Amikor szó nélkül lelép Jézus a templomba, és amikor három napig keresik a szülei, mire megtalálják, még ő bassza le őket, hogy de hát miért...
egysmás 2017.03.02 19:16:45
@CheetahRabbit: oké, nem példabeszéd, hanem egy példa volt Jézus cselekedetei közül, amit elbeszélt nekem a pap a hittanon.
De nem volt példabeszéd, mert ahhoz kellett volba még egy pecsét, plusz meg kellett volna hirdetni egy nyilvános fórumon.

Az felett elég rendesen átsiklasz, hogy Jézus neki állt fejjebb, és lebaszta a, legyen akaratod szerint, nevelőapját, meg az édesanyját.

A Szentírás számomra nem kimetíthetetlen forrás, hanem egy unalmas, érdektelen mű - lenne, ha sok hülye nem abból akarná levezetni azt, hogy NEKEM hogyan kéne élnem.
Továbbra is bojkottálja a Trump családot a divatvilág: a First Lady és Ivanka után ezúttal a szöszke Tiffanyn csattant az ostor. De még hogy!..
egysmás 2017.02.19 21:29:53
@dare: a saját lábon álló Ráhel köpködése sem biztos, hogy Orbán miatt történik.

Orbán többi gyereke pl. érdekes módon nincs a köpködöttek között.
egysmás 2017.02.19 21:47:38
@dare: egy divattervező bemutatóján, a divatvilágban számító emberek nem akartak közösködni azzal a divattervezővel, akinek a kreációit a Fehér Házból promotálják.

Ezen mi a hihetetlen, elfogadhatatlan vagy felháborító?

Sajat jogán volt hülye a nő, és ennek a következményeivel szembesül.
Ebbe kár belekeverni Trumpot, az elnököt, mert ez nem róla szól.
egysmás 2017.02.20 06:17:25
@desw: Egy, a fidesz által hozott törvény alapján marginális kisebbség alkotott véleményt a doligról, ami a kutyát nem érdekli.
A fidesz által hozott törvény alapján.
Bencsik Gábor írása   Attól, hogy valakinek nincsenek jó érvei a véleménye alátámasztására, még lehet igaza. Attól, hogy szinte az egész jobboldal csak hebeg-habog arra a kérdésre, hogy miért is ne szavazhatna a nép az olimpiáról, még igaz lehet, hogy most nagyon nem kellene szavazni. Ugyanis…..
A KARD Cserébe 2017.02.10 22:27:36
"Lázár arról is beszélt, hogy két fővárosi kórház – a Bethesda és a Magyar Irgalmasrendi Kórház – 8,7 milliárd forintnyi támogatást kap egy új közös szülészeti-nőgyógyászati egység létrehozására. Cserébe a két intézmény vállalta, hogy az új osztályokon nem hajtanak végre abortuszt, és az orvosok nem…..
egysmás 2017.02.14 22:30:25
@zizi77: A fentiek közül melyikkel is élhet a gyerek, akár a szülei engedélye ellenére is?
egysmás 2017.02.14 22:41:04
@Ad Dio: márpedig nincs minőségi különbség.
Szeretnéd, ha lenne, de a különbség, mennyiségi.

A kéjgyilkosos-rendőrös példád nem jó, hiszen a motívációja a két ölőnek egészen más, míg a kettőnk esetében megegyezik.
egysmás 2017.02.15 10:37:23
@Ad Dio: Ez a mennyiségi különbség ismérve.
Van elfogadható indok neked is meg nekem is, csak nekem egy kicsit több, mint neked.

Persze lehetsz dialektikus materialista is...
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
egysmás 2017.02.05 11:29:35
@kolompa lole 1111: Corteznek annyi volt a szerepe, hogy ott volt.
Az aztékok védelmi képessége az egyiptomi óbirodalom szintjén volt, hiába voltak vérgőzös állatok.
Az amerikai őslakosoknak a hódítókkal szemben semmi esélyük nem volt, a birodalmaik akkor is összeomlottak volna, ha egyetlen katona sem kel át a tengeren, mert a betegségekkel szemben semmiféle ellenállással nem rendelkeztek.
Magyarul, azok a hódítások nem értelmezhetőek katonai hódításként, hadvezetési sikerként.
Olyan, mintha a fradi béközép ellen vonulna egy hadsereg: azt a csatát mindenképpen megnyernék a profik, akkor is, ha nincs vezető.
egysmás 2017.02.05 12:40:50
@kolompa lole 1111: az, hogy a betegségekkel szemben nem rendelkeztek semmiféle védelemmel, az oka volt a kultúrájuknak az összeomlásával, ahogy az is, hogy ők nem fertőzték a hódítókat, csak azok őket.
Az nem egy egyszerű technikai fölény volt, nem olyan dolog, mint a puska vagy a páncél hiánya, hanem az a dolig, ami miatt végérvényesen eltűntek a történelem szimpadáról, egyetlen generáció alatt.
És ez akkor is megtörtént volna, ha Cortez elveszíti a csatát Tenocstitlan ostromakor.
A hódítók katonai fölénye, hadvezéreik zsenialitása a történtekben nem sok szerepet játszott.
Ez abból is látszik, hogy minden elszigetelt kultúra az amerikai kultúra sorsára jutott, míg a világgal kapcsolatban álló kultúrák közül nem volt olyan, amelyik ilyen könnyedén legyőzetett, még akkor sem, ha nem rendelkeztek államisággal.
Afrika vagy akár India, Vietnam, Japán meghódítása pl. elég zárójeles történet.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
egysmás 2017.02.06 10:49:34
@she_wolf: az a neve annak, amit én csinálok, hogy szociális ivó.
Azért cimkézem, mert annak a viselkedésnek ez a neve.

A harmadik csoportot kihagytad, azt, aki alkoholista, csak nem vallja be, hogy alkoholista, pedig rendszeresen, vagy rendszertelenül iszik.
És azért tartja alkesznek, mert nem tud (akar) leállni az alkoholizálással.
Ez a csoport amúgy valóban megkülönbözethetelen a gyakorló alkoholistától.
egysmás 2017.02.06 17:58:21
@she_wolf: nem én találtam ki a szociális ivó kifejezést. Ez a terminus technicus. A zugivó, meg az, aki az alkohol köré szervezi az életét, az pl. nem szociális ivó.

A fű, valóban szociális drog, jellemzően társasági esemény a fogyasztása.
A kapudrog elméletet megcáfolták\komoly helyeken, intelligens közegben nem fogadják el igaznak.

A cimkézés nem elkerülhető, ha meg akarja különböztetni egymástól a dolgokat az ember, és nem akarja egyetlen masszaként kezelni a dolgokat.
Pl. muszáj cimkéznie, ha meg akarja különböztetni a kocabagóst a láncdohányostól, a szociális ivót az alkoholistától, vagy a rekreációs célból füvezőt attól, aki évek óta be van tépve.
A stigmatizációs felvetésedet nem értem!
Ha nekem a fenti beszélgetésből az jött le, amit leírtam, akkor az jött le.
Ezzel nem stigmatizáltam senkit, a környezetvédőkön, keresztényeken és zsidókon kívül másokat nem is szoktam, azok pedig megérdemlik.
Ha ehhez hozzávesszük a tudományos álláspontot, ami szerint alkoholizmus a napi egy pohár sör is meg az is, ha kéthetente zenés tancos mulatság közben spiccesre issza nagát az ember, úgy érzem, nem lőttem nagyon mellé.
Az, hogy te árnyalni próbálsz, meg vitatkozol, az oké meg rendben van, de ez a dolog egy biten dől el, ezen:

"Ha ki tud hagyni heteket, hónapokat, de időnként KELL neki a pia, és nem tud lemondani róla, akkor alkoholista."

Ha valakinek nem KELL a pia, akkor az nem fog inni, tehát, ha iszik, akkor neki KELL a pia, konklúzió, alkoholista.
Akkor, ha a kéthavonta esedékes baráti találkozón nem akar málnázni, alkesz, mert nem csak találkozni akar, hanem sörözni is.
egysmás 2017.02.06 20:58:09
@she_wolf: én ismeretlenül is szurkolok neked és minden sorstársadnak.
A legkomolyabban.
Ezt el kell mondanom, mert azt hiszem, ez elmaradt.
A fenti trollkodásért pedig bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani, megsérteni, ilyesmi és revideálom azt amit mondtam, az nem az alkoholisták véleménye, hanem az addiktológusoké. :)

A környezetvédőket pedig azért utálom, mert pl. nekik köszönhető a diesel-botrány: hoztak valami törvényt, amit betű szerint betartottak az autógyárak, és amikor kiderült, hogy a betű szerinti betartás az nem az, amire ők gondoltak, akkor nem az a hülye, aki nem tudja kodifikálni a szándékot, hanem az, aki a törvénynek akar megfelelni, nem pedig az elvárásoknak.
Meg a környezetvédők általában állatvédők is és anélkül akarják védeni az állatokat, természeti környezetet, hogy kifizetnék annak az árát: ha fontos, hogy legyen a szavannán elefánt, akkor etetni kell azokat az embereket, akik pont ott laknak, ahol az elefánt, de nekik már nem jut miattuk művelhető föld.
Vagy ne a vadászt csesztessük egy olyan ökoszisztémában, amelyben több nagyvad van, mint a terület természetes eltartóképessége (ez gyakorlatilag a teljes Európát jelenti), hanem az élővizi halászatot, ami iszonyú károkat okoz, miközben nincs gyakorlati haszna.
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
egysmás 2017.02.02 13:06:18
@Luke SW: a képlet egyszerű: ha ehetetlenből ehetőt gyártasz, akkor kisebb az ökológiai labnyom, mintha simán kidobod, amit nem tudsz hasznosítani.
Az, amit te írsz, az a nagyüzemi csirketartásnak az energiamérlegének az alakulása, amiről meg én írok, az az, hogy a vegán diéta mindenképpen nagyobb ökológiai lábnyommal rendelkezik, mint az a táplalkozás rendszer, amelyik tartalmaz olyan húst, ami a növénytermesztés és élelmiszerelőállítás melléktermékeiből lett megtermelve.
Ez persze nem azt jelenti, hogy napi kétszáz gramm állati fehérjét fog enni az ember, ha így táplálkozik, csak azt, hogy a vegán étrend ökológiai lábnyoma semmiképpen nem lehet a legkisebb ökológiai lábnyom, hiába is hitegetik a vegánok magukat meg a többi embert ezzel.
egysmás 2017.02.02 18:50:53
@enpera: európa egyik legrosszabb egészségügyét sikerült összegrundolnia a fidesznek, és a sok droid ahelyett, hogy sportolni járna, meg magvakat enne, az miatt rinyál, hogy fél éves várólisták vannak olyan betegségek esetén is, amelyikeknél az a fél év az élet és a halál közötti különbséget jelenti.
egysmás 2017.02.02 23:54:37
@enpera: Kik kormányoztak kétharmaddal öt évig és kik kormanyoznak most?
Kik akadályozták meg négy kormánnyal ezelőtt az egészségügyi reformot a népszavazásukkal?

Jaja! A fidesz.