Regisztráció Blogot indítok
Adatok
knorbert

0 bejegyzést írt és 494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Rogán Antal, nincs túl jó formában mostanság. Helikopteres utazás egy celebesküvőre, vagy a nemrég az Index által kirobbantott Grúzián és Oroszországon átívelő botrány mind olyan, ami után egy közepesen normális országban minimum lemondatják az adott politikust. Magyarország szerencsére nem…..
IMEI-eltérés, hiányzó garancialevél és egy ügyfélszolgálatos, aki nem akar közvetíteni a vásárló és a szerviz között, ezek a sztori fő sarkkövei. Kíváncsian várjuk a Fogyasztóvédelem válaszát. (És igen, a fogyasztóvédelem egy szó, a szerviz meg rövid i, de attól, hogy nem helyesen írja le, még lehet…..
Jellemző az új Opera fejlesztési politikájára, hogy az egyik leginkább hányattatott sorsú funkciója pont az egyik legalapvetőbb része a böngészőknek. A motorváltás után a fejlesztők úgy gondolták, hogy a könyvjelzőket már senki sem használja. Aki mégis, annak meg ott volt a…..
Na ennyit a zökkenőmentes átállásról. Főbb újdonságok Megújult a Beállítások oldal kinézete és szerkezete is. Megújult a Felfedezés belső lap kinézete is. További újdonságok Mostantól hozzá lehet rendelni billentyűkombinációt a könyvjelzősáv…..
A közszolgálati televízió már egy ideje 1984-ből sugároz: életlenül ácsorognak a háttérben a nemzeti együttműködést eláruló köztisztviselők, a nép ujjongva fogadja az autópályadíjat, a norvég gyíkemberekre lecsap a TEK, Angela Merkel pedig a kamerák előtt vall szerelmet…..
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
knorbert 2015.01.29 11:21:05
@Mérnork: pont ez a kettő a legfontosabb nekem is, a többi nélkül elvagyok. Adblockra azt találtam ki, hogy a windows saját host fájlját használom, amihez (és adblock listák eléréséhez) nagy segítség a HostMan nevű program (8.1 alatt is működik).
LastPassra még nincs megoldásom, pedig addig nem tudok áttérni Vivaldira.

Egyébként minimum ilyennek kellett volna lenni az első chrome alapú operának. Meglátja az ember és annyira elfogja a régi Opera érzés, ami az újban nyomokban sincs meg...
knorbert 2015.01.29 14:06:30
Trükközés nélkül telepíthető adblock:
getadblock.com

Majd a beállításai a vivaldi://chrome/extensions cím alatt módosíthatók.
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
Főbb újdonságok A telepítőfájlok tömörítése változott. Ennek hatására a telepítő mérete kb. a negyedével csökkent. (A következő frissítéskor lesz eredménye.) SZERK: Jelenleg csak a Mac-es kiadásról van szó. További újdonságok A szív menüben mostantól a 7…..
Ez most komoly? Több hónap szünet után jelentkezik a SHOWDER KLUB őszi évadának első adása, és papírból olvasó, bohózatos, rádiókabarés szkeccseket adnak elő? Mi ez a szégyentelen mélybevetődés? 1950-et írunk?! Semmi nem definiálja, hogy a Showder Klub szükségszerűen egy…..
knorbert 2014.11.18 18:49:33
@bülbül: az tényleg azóta egyenlő a nullával, illetve nem is, inkább a mínusz eggyel. Annyira színvonaltalan lett, hogy azóta már egyáltalán nem is hallgatom, mert csak felbosszantom magam rajta.
Főbb újdonságok: ...most sincsenek További újdonságok Megjelent a könyvjelzők közötti keresés a címsávban. Mostantól több könyvjelzőt is mozgathatunk egyszerre. (Előbb engedélyezni kell!) Jelenleg még láthatatlan fejlesztések Tovább folyik a címsáv kódjának…..
knorbert 2014.11.15 10:41:33
@royal fröccs: nekem minden oké a képpel: www.kephost.com/images/2014/11/15/sakk.jpg

(a legfrissebb Opera DEV változat)
Attention! Prêt! A legjobb az volt tizenöt éve, amikor egy hatalmas csúszdán keresztül kellett szaladnia a szakácsoknak egy tortával a kezükben, miközben a nyúlnak, kacsának vagy épp tyúknak öltözött játékosok a csúszdán lecsúszva megpróbálta elkaszálni a szakácsokat, hogy…..
knorbert 2014.10.19 18:35:11
@Andriska_hun: már előre rögzítve van az összes (13) rész, így ezen nézői véleményekből biztos, hogy semmit sem tudnak hasznosítani....
knorbert 2014.10.19 22:31:05
@[mike]: "Akinek nem tetszik ez a műsor, annak az ikszfaktor az igénye"

Akinek nem tetszik >>ez<< a műsor(változat), annak számos oka van erre. Amik közül mások és én is többet felsoroltunk. Pont, hogy minőségi kifogásaink vannak.
knorbert 2014.10.19 22:33:12
@porthosz: az almát nem a villanykörtével vetjük össze. Természetes, hogy egy ugyan azzal a névvel futtatott (csak itthon) műsort az elődjéhez mérünk. És az alapján csúnyán leszerepelt.
Főbb újdongságok Könyvjelző szinkronizálás (A címsáv jobb szélén megjelent egy profil ikon. A régi MyOpera accounttal lehet bejelentkezni, vagy újat lehet létrehozni. Egyelőre csak a könyvjelzőket szinkronizálja, viszont alapértelmezetten engedélyezve van a…..
knorbert 2014.10.07 23:44:06
"Opera does not include the PDF viewer which is required for Print Preview to function."
ezt írja ki a nyomtatásnál, és a rendszerszintű nyomtatási dialógust sem hajlandó megnyitni.

(Adobe Reader legfrissebbje van telepítve a gépemre különben, de csak emiatt feltettem egy opera/chrome bővítményt is (
addons.opera.com/hu/extensions/details/pdf-viewer/?display=en ) de azzal sem működik...

Rákeresve erre érdekes, hogy ez anno a Chrome-nál is felmerült: src.chromium.org/viewvc/chrome?revision=88611&view=revision

--

Opera linkbe bejelentkezve (tehát sikerül bejelentkeznem) meg akartam volna változtatni a jelszavam, de ezt azért nem tudom megtenni, mert a felhasználói nevem az emailcímem amiben @ jel van természetesen, viszont a felhasználói név mezőnél kipirosítja, hogy nem lehet benne ilyen jel, épp ezért az űrlapot nem tudom elküldeni sem, hogy megváltozzon a jelszavam, mivel a felh.név mezőt azt nem engedi módosítani...

Azt gondoltam, hogy akkor törlöm (elvesztve ezzel minden előző adatomat, nulláról indítva), majd törlés után ugyan azzal az emailcímemmel de más felh.névvel (egykoron default lett a felh.név az emailcímmel megegyező) létrehozom újra, hogy utána már a default jelszót meg tudjam erősebbre változtatni. Nos, ezt csak 7 (hét!) nap múlva tehetem meg, mert addig bármikor visszaállíthatnám a régit ha véletlenül töröltem volna...

Szóval a mostani fejlesztések nagyszerűek, csak épp egyiket sem tudom használni.
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
knorbert 2014.08.07 22:37:00
@n0gard:

www.kephost.com/image/uds

de nekem sokkal jobban tetszik az új könyvjelzőkezelő:

www.kephost.com/image/udq
knorbert 2014.08.07 22:44:27
@ZeGa: Ctrl + egérgörgő.
Aki ismer engem, vagy ezt a blogot, tudja, hogy inkább a veretesebb könnyűzenei műfajok állnak közel hozzám, sőt a nyálas német Hamburg Sound az, amitől leginkább kiráz a hideg, most azonban nem mehetek el egy jó kis lehetőség mellett. Az a helyzet, hogy Dieter Bohlen, a Modern…..
Véletlenül bukkantunk rá az interneten egy csodálatosan tiszta vizű tó fényképére, innen pedig már egyértelmű volt ennek a bejegyzésnek a születése. Szóval összeszedtük a legközismertebb, legtisztább vizű tavakat a világon. Nézelődjetek, álmodozzatok, amíg léteznek! 1.…..
Katonaságnál a kiképző tisztesünk úgy gondolta, hogy annál szebben fogjuk a díszlépést kiverni, ha minél hangosabban üvölti, hogy lépjünk egyszerre, ráadásul a tempót diktáló "egy-kettő! egy-kettő!" számolásban egy kis szünetet tartott, majd a folytatáskor ellenkező…..
knorbert 2014.02.07 21:10:22
Csak az alsókategóriás lumiákon korlátozódik egy országra az ingyenes navigáció, az én 925-ösömön pl. az összes országra elérhető, letölthető a térképszelévény.

Az akkukapacitás-csempék tényleg viccesen kétszámjegyet tudnak csak megjeleníteni, bár ez legyen a legnagyobb hibája.. :)

Telefonálásra én (és sokan mások is) megvettem a RapDialert, első osztályú program. Más kérdés, hogy ez tényleg elvárható lenne alapból a rendszerben is.

A hangerő állításra már készítik ( :-) ) a tevékenységenkénti külön állíthatóságot, 8.1-ben már lesz, sávval együtt. (
wpportal.hu/2014/01/31/ilyen-lesz-k-l-n-ll-hanger )

Örvendetes még, hogy minden jelenleg kapható 8.0-s telefon frissíthető lesz 8.1-re ( wpportal.hu/2014/01/09/friss-thet-lesz-wp8-wp81-re )
és addig is folyamatosan csiszolgatják a rendszert, nekem kb. fél éve van meg a telóm, de már több rendszerfrissítés érkezett rá eddig, mint a droidos Samsung Note I-emre kibocsátásától fél évvel ezelőttig (addig használtam azt).

A stabilitásával kapcsolatban: nálam idáig atomstabil a telefon, soha nem volt még vele gondom, bár az elején féltem, mivel az akkuját nem lehet kiszedni. Nos, erre semmi szükség, androidtól eltérően itt nagyon egyszerűen tudod kontrollálni, mi futhat a háttérben és meg is tudod tőle ezt a jogot vonni. A többi program meg ha háttérbe kerül akkor hibernálja a rendszer így nem fogyaszt erőforrást viszont később ugyan ott folytathatod ahol abbahagytad (mint az asztali windows 8/8.1 metro programjai esetében).
Becses brigantik Majdnem ugyanaz 2014.02.01 08:43:39
Már vagy negyed órája kínlódok a gép előtt, s közben tele szájjal szidom az átkozott Firefoxot. Hihetetlennek tűnik számomra, miszerint valaha emberek tucatjait beszéltem rá, hogy váltsanak Firefoxra, mert az Explorer nem böngésző. Soha többé nem tennék ilyet. De ha már az orális fixációjú…..
Megérkezett a hétre beígért Dev frissítés. Igazán nagy dobás még nincs, viszont több apró jel is a jó irányba mutat. Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás. Az új funkciók még hibásan vagy sehogy sem működhetnek, vagy akár félkészek is…..
knorbert 2013.08.16 14:14:12
@Nekomajin: "Nagyon nehéz lenne elolvasni azt a bejegyzést, amihez hozzászólsz?"
Elolvastam, csak átsiklottam felette. Veled biztosan nem történt még ilyen. Köszönöm a kioktatást.
Magyar Opera Opera Next 16 2013.07.19 14:15:13
Tegnap kiadtunk egy Opera Next 16 verziót. Nem vagyok meglepve, hogy sokan már tegnap észrevettétek.A következő funkciókat adtuk hozzá ehhez a buildhez: Geolocation API űrlap autokitöltő Windows 7/8 jump-list támogatás előadás mód most már Mac-re is opera:flags (Kísérleti…..
knorbert 2013.07.21 12:13:38
@ZeGa: igen, ez volta gond! Pedig a sima adblock jobban tetszene, mert az ABP kezd elkurvulni: itcafe.hu/hir/adblock_plus_white_list_google.html
knorbert 2013.07.21 12:14:19
@ZeGa: ja, és köszönöm!
knorbert 2013.07.21 13:49:46
@penge™: nekem be van/volt pipálva alapból.
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
knorbert 2013.07.21 13:25:34
@SzabóIstván: "a 27%-os Áfa (világrekord!), a csekkadó, a tranzakciós díj havi szinten mennyit vesz ki a tanárok zsebéből."

azt nem csak a tanárok zsebéből veszi ki...
Örülünk, Vincent? Lesz aratás 2013.06.29 11:12:02
     Kéri Lászlót hallgatom.  Arról beszél, hogy a baloldali-liberális értelmiségi elit számára mennyire nehéz volt azt megélni, hogy nincs rájuk szükség. De most talán.       Kéri Lászlót nemrég egy igen érdekes listán láttam.…..
knorbert 2013.06.30 08:15:59
Kériéket tényleg meghaladta az idő. Jó pár éve még bírtam őt/őket, de mostanra már - bár még mindig végighallgatom - már inkább azt hiszem, hogy ártanak a baloldalnak (akaratukon kívül), mint használnának. Bár PMZ-t még mindig szívesen hallgatom, sokkal kevésbé "celeb" ő, mint amivé Kéri vagy Lengyel vált.

Farkasházinak is be kellett volna látnia, hogy a 10 év, ami eltelt az általa szervezett találkozója nélkül, nem múlt el nyomtalanul, és ha nagy %-ban ugyanazon embereket hívja meg abból a célból, hogy segítse kialakítani a választásokra a baloldali szövetséget (mert ugyan mi lett volna a célja épp most, ha nem ez?), akkor öngólt lő. De nem akarta, vagy nem tudta ezt belátni.
Az a véleményem, hogy ha valaki már nem tud újat mutatni, megújulni, érteni az "idők szavát" akkor sokkal elegánsabb a csúcson abbahagyni, hogy jó emlékek őrződjenek meg róla. Ez az erőltetett B(ajnai)M(esterházi)X(választók)-es ötlet se volt logikailag átgondolt: akkor már miért nem tandemet adott nekik? (azaz: együtt, egy irányba, közös erővel tekerünk).

A vécé-fénykép meg lehet, hogy alpári, meghökkentő, jópofának-gondolt-de-nem-az, ám mindezen jelzőket feledteti, hogy a "humorista" Farkasházi mennyire humortalanul reagált erre az egészre. Pont ő, akinek a Hócipő-je tele van műfajilag hasonló alkotásokkal, képaláírásokkal) Nem arról volt szó ugyanis, hogy Mimit fényképezték le vécézés közben...

A másik híressé vált képhez (Heller Ágnes) annyit tennék hozzá, hogy őt nem az öltözködéséért, hanem az eszéért, a mondanivalójáért tiszteljük. Így a vizuális sokk nem igen érdekel vele kapcsolatban.