Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csehlencse

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1880-as évek. Vadnyugati kocsma..
1917. II. Miklós cár lányai kopaszon a Carszkoje Szeló-i Sándor palota udvarán. Állítólag himlőjárvány miatt borotválták le nemcsak a lányok, hanem Alekszej cárevics haját is. A kivégzésükkor alig 12-14 centiméteres lehetett a hajuk a testvéreknek, így a legtöbb játék- és dokumentumfilmben, hosszú…..
Aki a 70-es években volt gyerek annak nem kell különösebben bemutatni a klasszikus Donald rágógumit. A Donald rágó jóval a Turbo előtt jelen volt már hazánkban és lényegében mindenhol meglehetett vásárolni.A rágógumit a kanadai alapítású, de amúgy holland Maple Leaf gyártotta hatalmas sikerrel még a…..
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
Gondoltad volna, hogy a Braille-írás alapjait Charles Barbier-nek köszönhetjük? Bizony Napóleon bízta meg, hogy a katonáknak alkosson egy olyan módszert, mellyel sötétben is tudnak kommunikálni egymással. Sajnos túl bonyolult volt a katonáknak a kitalált módszer. így Barbier felkereste Braille-t a…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
1873. A Novgorod nevű kerek formájú hadihajó (monitor). A 19. század végén a Duna alsó szakaszán is járőrözött..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
1915. Vulkánkitörés Kaliforniában. A Mt. Lassen kitörésének nézői a mintegy 55 km-re távolabbra fekvő Red Bluff-ben, Kalifornia, USA..
csehlencse 2018.10.08 20:55:34
@Namely: "Tegyük fel, hogy bűnösök voltak"
Írd be a nevüket a google-ba, kiderül, hogy később nyilvánosság előtt is elismerték, hogy ők tették, de a törvény szerint kétszer ugyanazzal a bűnnel nem lehet valakit megvádolni. (double jeopardy) Kíváncsi vagyok, hogy ez még most is így van-e?
A fekete srác által állítólag inzultált asszonyka is bevallotta később egy riportban, hogy enyhén szólva kicsit túlzott az őt ért sérelem leírásában.
1903. Fiatalkorú színes bőrű elítéltek kinti munkán az Egyesült Államokban..
csehlencse 2018.09.09 19:39:52
@bioLarzen: Azt írják, hogy végül is elmebetegnek nyilvánították. Lehet, hogy mindig ilyen vigyori volt. :D
Ma néhány, karácsonyt idéző képpel jövünk (lesz még a héten). Pillantsunk bele az amerikai Sears áruház 1979-es katalógusának játékai közé. Lássuk mire vágytak akkoriban a gyerekek. Közben nekem óhatatlanul is eszembe jutott, hogy kiskamaszként milyen játékaink voltak az…..
csehlencse 2017.12.19 17:01:04
A hátország háborúja Oliver Stone-nak sikerült A szakasszal elismert rendezővé előlépnie. És mivel ifjúkorának legmeghatározóbb élménye, a háború továbbra is foglalkoztatta, visszatért egy korábbi tervéhez, egy 1976-os bestsellerkötetből készült forgatókönyvhöz, mely egy hadirokkant veterán…..
csehlencse 2017.07.05 14:09:31
@Hallja Menjeninnen_: "Utólag mindig könnyű okosnak lenni, meg a magas lóról beszélni."
Persze, ez így van, de azért ne felejtsük el, hogy igenis voltak már akkor is olyan 22 évesek, akik nem lelkesedtek ennyire a háborúért, akik megtagadták a szolgálatot, vagy bujkáltak a sorozás elől. Na, az ilyeneket a Kovic-félék mélyen megvetették, lehazaárulózták, legyávázták.
Minden 22 évesért kár, aki végigmegy a háború poklán, főleg ha után életreszóló sérülést szerez, de azért hadd ne vegyük már egy kalap alá azokat, akik a hős szerepében tetszelegve, mellüket verve önként dugták a fejüket a hurokba azokkal, akiknek nem volt más választásuk, mert vitték őket, akár akarták, akár nem... Az előbbieknek egy kicsit kevesebb joguk van utólag reklamálni.
1910. II. Miklós orosz cár gépkocsiját vasúton is lehetett szállítani a külön erre a célra épült vagonban  ..
csehlencse 2016.11.06 14:12:54
@Crip Lee: Nekem is pont ez jutott eszembe. Így olyan, mintha csak ellopták volna a nadrágjuk szárát. :D
1976. Trolibaleset a szovjet-örmény Jerevánban. 92 utassal zuhant a Jereván-tóba a tömött, fékhibás városi troli, és szinte azonnal 10 méter mélyre süllyedt. A bent rekedt utasok nagy része megfulladt. Az éppen a helyszínen edző Shavarsh Karapetyan búvár világbajnok húsz embert mentett ki a…..
Nézzük meg együtt gyerekeinkkel! :) Balázs Piri Balázs rajzaival. Azért bizony nem jár krémes,Hogyha egy rím ilyen rémes...
Ezeknek mondja már meg valaki, hogy ők egész egyszerűen a természetes szelekció elszenvedői és nem véletlenül nem akar egy nő sem összedögleni velük. Bazmeg, ilyen agyat nem kell tovább szaporítani, slusszpassz B) ..
Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedtséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség nemcsak a lakcímet ellenőrizte a személyi igazolványokban, hanem a munkahely meglétét (akinek jó ideig nem volt arra könnyen…..
csehlencse 2015.09.23 06:54:53
@efi: Egyrészt én is a Moldova-féle könyvet (Bűn az élet) akartam javasolni. Érdemes elolvasni, ha érdekel a téma. Másrészt létezett olyan - vagy ma is létezik, nem tudom - hogy REF "rendőri felügyelet". Általában büntetett előéletűeknek "balhés elemeknek" volt bejegyezve a személyiébe, és azzal járt, hogy nem hagyhatták el a lakóhelyük közvetlen környezetét. Úgyhogy, ha egy ref-est a város másik felében találtak és igazoltattak, már vitték is be, aztán megnézhette magát...
Nők, akik a krónikus férfi-munkaerőhiányt enyhítendő, az addig csak férfiaknak fenntartott állásokba jelentkeztek és sok esetben nehéz fizikai munkát vállaltak magukra. A második világháború időszakából megannyi dolgozó nőt láthattunk már korabeli képeken. Gondoljuk csak a kanadai Bren-girl-re,…..
Ahogyan Cyndi Lauper énekelte: Girls Just Want To Have Fun, azaz a lányok csak szórakozni akarnak. Mai bejegyzésemben vicces, vagy érdekes, minden esetre szokatlan helyzetben lévő apácákat láthattok...
csehlencse 2015.04.08 07:06:13
Boilerplate, azaz Kazánlemez volt a neve annak a viktoriánus kori robotnak, amely messze megelőzte korát. Járt, látott, és különböző komplex feladatok ellátására is képes volt. Egy igazi mérnöki csoda a XIX. század végéről...
csehlencse 2015.04.01 13:59:12
@Tokapeb - Szeged: Áááá, ez eddig fel tűnt! :D :D