Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vincentgabi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szőlőt művelni egy aktív vulkán lankáin? Elég őrült ötletnek hangzik, de már az ókori görögök belefogtak a szőlőtermesztésbe a Szicília északkeleti részét uraló Etna oldalában. A vulkán leve azonban nem igazán vált híressé az évszázadok, évezredek során, sőt,…..
Chateau Petrus és Mouton Rotschild. Ezek a borok olyan monetáris magasságokban szárnyalnak, hogy esélyük sincs szerencsétleneknek a látókörömbe kerülni. Pedig ahogy egyre inkább beleásom magam ebbe az egészbe, a limitem is egyre magasabbra kúszik, ők azonban még nagyon nem az…..
Vincentgabi 2011.03.10 17:09:20
@shiraz:Kizárt,hogy bordeaux-i cru classé és cru bourgeois borokban bármiféle adalékagyagot használnának,mert az a borászat végét jelentené.A tapasztalatom azt mutatja,márpediglen a nagy magyar vörösborkészítők igenis előszeretettel használják(tisztelet a kivételnek),teszem hozzá az eu-ban nálunk dübörög legjobban a bussines.Főztél te már magyar csúcsborral?Sose próbáld!Míg egy magyar borász 6-10-15 fajta bort készít addíg ne várjuk el tőle,hogy mindegyikre maximálisan oda tudjon figyelni,mind szőlő,mind bor téren.Könnyű mindent az évjáratra fogni.Semmi esetre sem fikázni szeretném a magyar bort,csak nagy az állóvíz itthon,európa jegyzett borászatainál meg tapasztalható a fejlődés.
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
Érdekes kezdeményezésről kaptunk értesítést. Testületileg, pályázatilag keresik az egriek a bikavér fehér párjának nevét. A vér és a fehér szavakat kétségtelenül jobb egymástól távoltartani, de minthogy nem sok egri fehér házasítást tudnánk fejből felsorolni, így úgy…..
A Művelt Alkoholista Nagystílű? 2009.02.25 05:58:00
2008. március 4-én délután 3 órakor egy brit borkereskedő cég emailben riadóztatta az ügyfeleit, hogy a Decanter magazin történetének egyik legfontosabb vaktesztje szenzációs eredményt hozott. Az aranyszájú bírák 2005-ös (az évszázad évjárata) médoc cru classékat…..