Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civilkontrol

56 bejegyzést írt és 1104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
(via demokrácia 3.0)  „Az elmúlt évtizedben Magyarországot sokan nevezhették következmények nélküli országnak. (...) Sok millió magyar dolgozik keményen és törekszik a becsületes életre, és a nemzet csak akkor lehet erős, ha a szabályok mindenkire vonatkoznak, ezért…..
civilkontrol 2012.03.27 18:44:30
@Ne tűrd magyar ezt a szégyent, meddig alázhatnak ?:

Zseniális komment!
Egy bekezdésben ennyi sziporkázó poén és a végén égő felkiáltójelként ott villog a konklúzió –

döbbenetesen jól irsz!
Mandiner blog Népszavak 2012.03.24 08:01:00
viktor nehéz dolgot vett át de ha selmeczit meglátom rögtön elkapcsolokhol az elszámoltatás?hol a magyar bank?pedig ezt ígértékmeg is írtam a fidesznekmenjenek a nép közémátyás királykéntadjanak 1200 eurós nyugdíjat akkor szívesen fizetek majd a jegyért de 47 ezerből nem lehet…..
civilkontrol 2012.03.24 11:40:05
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
civilkontrol 2012.03.23 13:05:53
@calam:
Napról napra szerethetőbbé váltok az ilyesmikkel, abba ne hagyjátok!

Soha, soha a kurva életbe nem fogtok eljutni oda, ahová szeretnétek ilyen mocsok patkány lelkülettel
civilkontrol 2012.03.23 13:13:20
@riglee:
Milyen indittatásból posztolod az életrajzod, te "több ember munkaadója", te kis "Fidesz kormány szíve csücske"?

Becsődölt a csáládi szatócs, oszt most munkicát keresel? :o)))
civilkontrol 2012.03.23 15:19:18
@Steve:
Mivel? A kurcos nácifászisztás öklendezéssel?
Minek?
Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár: "Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)" "Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy…..
civilkontrol 2012.03.22 15:44:07
@Viktus:
Próbált tenni ellene. Eddig ért a póráza
  Kommentár nélkül. Vitázzunk róla. Szabadon...
civilkontrol 2012.03.21 19:56:55
@bz249:
Termelnek, de tény, hogy nem mindenhol.

Közelmúltban jártam a Bakony egyik falujában, ahol virul a háztáji, meg a cserebere.
Mindez persze meló mellett, mint kiegészités, de akkor is jó volt látni egy mindemellett még emberi kapcsolataiban is virágzó, nem elöregedő falut.
civilkontrol 2012.03.21 21:46:24
@fikanick:
Az alapproblémáról, amit a film igy, vagy úgy, de próbál vázolni, van-e fogalmad?
  Nem akarok Lázár János II. lenni, ezért nem zaklatom Schiffer Andrást a családjával. Pedig viszket. És elismerem (igen, András, ez most dicséret!), hogy Schiffer nagyon igazakat mond. A Fidesz tyúkszemén ugrál, mert a Fidesz nem akar szembenézni a múlttal. Mondjuk ki!  …..
civilkontrol 2012.03.21 12:55:53
@Viktus:
Édes, mikor a fityeszt illető nyers realizmusod jobbikos behelyettesités esetén gyermeki naivitásba csap át :o)))
civilkontrol 2012.03.21 13:05:53
@Doomhammer:
Az egyetlen esély, hogy nagyobb lett a vihar, mint gondolták és kisebb veszteségnek itélik a teritést, mint a kussolást.

Figyeljétek meg, ez az egész palotapincsi forrongás pillanatokon belül úgy le lesz halkitva a tökig független médiában, mint a cigány gyilkosságok utóélete, meg a mol szurgut, meg a többi.

Az persze más kérdés, hogy terités esetén a fityesztől kapott iratokat pont olyan szkeptikusan olvasgatnám, mint ha bárki más publikálta volna.
civilkontrol 2012.03.21 16:19:28
@Viktus:
Akkor megnyugodtam, kinőtted a korábbi énedet ;o)
Delphoi jósda XII. 2012.02.16 12:13:00
civilkontrol 2012.03.01 12:15:46
@Google: @Tehetetlen Dodó: @reality:

Évek óta figyeltem Ángyán fellépéseit.
Lehet, hogy tévedek, de szerintem vérbeli közügyér volt, hitből, meggyőződésből végezte a munkáját. Szolgált.
Az ilyeneket söpri ki elsőnek a kontraszelekció.

Kicsontozták. Nem volt alkuképes.
Persze hogy jövök én ahhoz, hogy érdek izéket gondoljak a fidesz erős várába...
civilkontrol 2012.03.01 13:56:07
  A kommunizmus áldozatainak emléknapja és a Terror Háza fennállásának tizedik évfordulója alkalmából.Sztriptíz Ami először hullt le rólam:a levéltár kutatóterme.Hunyt szemem recehártyája:színes ablakára emlékszel-e? Majd az iskolát vetettem lefájva, és…..
Delphoi jósda XI. 2012.01.23 13:34:00
civilkontrol 2012.02.13 10:11:09
@Leskelődő:

Már le is vagyok tiltva onnan, pedig magamhoz képest nem is voltam durva.

hányinger
Delphoi jósda X. 2011.12.28 23:41:00
civilkontrol 2012.01.16 15:17:20
@osborne:
Ez elég jó kis irás volt.
Falnak megyek, hogy ennyire nem lehet eligazodni közügyekbe.
Ha az ember nem 8 danos, 1000 kapcsolattal rendelkező közgazdász (vagy bármi más), esélye sincs megérteni, mi történik
civilkontrol 2012.01.19 16:56:12
@ÁrPi:
Ne civilkonroLLozz engem, én nem az vagyok!
A két elles egyrészt helyesen irja a nevét, másrészt valódi, még valami tüntetést is szervezett annak idején, amivel még az újságok is foglalkoztak.

Én helytelenül irom, és erre büszke vagyok!
A kormányszóvivő délutáni sajtótájékotatóján közölte: rémhírek terjengenek arról, hogy veszélyben van a lakosság banki betétállománya. […] Közölte, a kormány minden eszközzel vizsgálni fogja, hogy kik állhatnak a rémhírterjesztés mögött. Igen, én terjesztem,…..
civilkontrol 2012.01.07 22:23:48
  Szerdán történelmi mélypontján járt a forint az euróval szemben (hogy aztán csütörtökön a 324 forintos árfolyamszinttel ezt a mélységi rekordot is megdöntse). A Nemzetgazdasági Minisztérium érezte, hogy ebben a történelmi pillanatban illene mondani valamit, a…..
civilkontrol 2012.01.05 22:58:24
@Google:
Ne legyetek már ilyen kibaszott értetlenek!

Ez nem (csak) gazdaságról szól! Ez nem (csak) politikáról szól!

Ha megcsavarod a 400 kilós oroszlán bajszát és nincs nálad macséta, rábasztál.

Bajszot tekergetnek a választások első éjszakájától kezdve (offshore lovagok székhelye) és nem hogy macséta, de még egy tetves bugylibicska sincs a zsebükben!

Ez az "utcán" tökös viselkedés, tán még némi tiszteletet is kap az ember mielőtt kinyalatják vele demszky összes kutyaszartároloját, de ez itt most nem az utca!
Hátul itt hüledezik 10 millió utas, akiknek a vérével lesz kifestve a kibaszott brüsszeli, meg washingtoni iroda!

Picsába ezzel a köcsög társasággal! Sosem gondoltam volna, hogy ekkora balfaszok!
 Elő kellene venni a józan paraszti eszünket, visszahozni vidéken a termelőszövetkezeteket, és visszaszerezni a piacainkat, véli az E-Star energiacég vezetője. Az év üzletemberének választott Soós Csaba szerint későn ismertük fel, hogy nem jótékony barátok, akik az…..
 "Szabadság! itten hordozákVéres zászlóidat, S elhulltanak legjobbjaink A hosszú harc alatt."  Ahogy az már a magyar szabadságharcokkal lenni szokott történelmünk során, rendszerint dicstelen végbe torkollnak. Mégis minden kettétört próbálkozásunk…..
civilkontrol 2011.12.02 12:17:59
Ahogy én látom a poszt kiindulópontja téves, igy a levezetés, még ha helyes is, nem érvényes.
Nem történt itt árulás, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy irod.
Nem az volt az árulás, hogy Orbánék visszahivták az imf-et, hanem az, hogy ezt csak most (ilyen későn) tették meg, illetve hogy felkészületlenül, ezer sebből vérző gazdaságpolitika mellett belekezdtek egy olyan “harcba”, amit nem nyerhettünk meg.

Lehetne még magyarázat a kialakult helyzetre Török Gábor hónapok óta tartó lázálma, hogy Orbán a politikát üzleti vállalkozásként fogja föl és mindent ennek rendel alá.
Ebben szerintem van is részigazság. Valóban sok mindent feláldoztak a lehető legnagyobb támogatottság megszerzéséért, de szerintem nem maga a politikai súly volt a cél, hanem eszközként volt rá szükség, hogy korlátok nélkül lehessen cselekedni.
Megszerezték. Cselekedtek.

És itt jön a valódi probléma, jelesül, hogy rettenetesen elbaszták.
Hogy Orbán komolyan gondolta a szabadságharcot, abban biztos vagyok és bizonyiték gyanánt linkelem majd a 2010 február környékén elmondott EP beszédét.
A baj az, hogy képesek voltak nekirontani vizipisztollyal a páncélos hadosztálynak. Pontosabban nekirontottak, de vitték magukkal a csatába a magyar társadalmat is.

Lehet geczizni a befektetőkkel, de akkor olyan költségvetéseket kéne betolni, amik minimum nullásak.
Lehet fingatni a bankokat, multikat, van rá ok dögivel, de amig nincs saját tőkénk, amivel a két szereplőt ki tudjuk váltani, addig minden kibaszás százszorosan visszahull a fejünkre.
Tovább megyek. Lehet romba dönteni egy idejét múlt perverz világrendet, amit már régen magunk mögött kellett volna hagyni, de elrugaszkodás előtt kurvára föl kell mérni, hogy hová fogunk érkezni, illetve hogy van-e aki majd velünk ugrik.

A három mondatban az a közös, hogy a második felével minden esetben adós maradt az Orbán kormány.

Belevágtak úgy a tőkebasztatásba, hogy közben sem kinával, sem az arabokkal, sem a nyüves ruszkikkal nem tudtak megállapodni. És itt ahelyett, hogy csöndben mérlegeltek volna, 19-re lapot húztak.
Az imf bejelentés előtt (taktikailag azt a BŰNT, nem hibát érzékeljétek, hogy előbb bejelentik, majd másnap közlik az imf-fel. Ez vajon milyen tárgyalási poziciót kölcsönöz a kormánynak?!) Fellegi Kinában volt. Próbált pénzt szerezni. Nem sikerült. És ez idő alatt, mig kurvára nem volt semmi biztositókötele Magyarországnak, ezek hárombetűs intézményeztek, meg tekergették a bankármaffia nyakát a végtörlesztés cifrázásával, fegyvernyugvás idején.
Ez az egész eleinte még csak hazárdjáték volt, de legalább 2-3 hónapja elkönyvelhető volt a biztos kudarc.
Hiába a jó szándék, amit Orbán esetében nem kérdőjelezek meg, ilyen taktikai és stratégiai hibákkal, ilyen felkészületlenül, ilyen szar emberállománnyal nem lehet egy országot kiküldeni a vágóhidra!
Mondanám, hogy bukniuk kell, de ugyan ki jöhet helyettük?!

Viszont a Felcsútra visszavonulásban nem lesz hiba. Nem tudom elképzelni, hogy ezt OV megúszhatja. És nem csak a nevetséges háborúsdi miatt (mert ez nem háború volt, hanem mészárlás, ahol most a nemezist gyakorló fél nem létező empátiája lehet az egyetlen mentsvárunk), hanem a tömény dilettancia miatt is, amit gazdasági és sajnos egyéb területen is műveltek.
Orbánt vagy felállitják, vagy olyan csomagot kap a nyakába, amitől majd 2014-ben kerül lapátra, de végleg.
Még nem látszik annyira, de gyanitom nem csak Orbán, hanem az egész jobboldal fog hasonló helyzetbe kerülni, mint most a szocik. Csak még nem jelent meg az a jelentkező, aki bekúrja a koporsóba az utolsó szöget. De mivel elementáris piaci igény van rá, igy biztosan meg fog jelenni. És hogy ki lesz az, mik lesznek a szándékai, az majd elválik.

Kár Orbánért. Még mindig túl fiatal volt. Tartok tőle, hogy nem lesz több esélye és azt is kezdem belátni, hogy nagyon sokan sokkal többet feltételeztünk róla, mint amire képes.
Rossz stratéga, borzalmas hr-es, de a legjobb marketing szakember és valóban lánglelkű hazafi, csak a képessége nem volt meg hozzá :o(
civilkontrol 2011.12.03 20:04:04
@Mr Falafel:
Hahó :)
Tegnapelőtt úgy megörültem a találkozásnak, hogy a nagy kommentelésben még a kalapomat is elfelejtettem megemelni :o)

Posztolni egyáltalán nincs időm, de néha eleresztek 1-2 kommentet a mandineren és a mandiner.blogon.
A blog közönsége megjárja, de a mandinert sajna egyre silányabb emberállomány kommenteli.

Pedig lenne mondanivalóm, de most is csak azért vagyok ilyen szószátyár, mert közbejött egy rövid betegácsi :)

Azt azért meg kell hagyni, az sem rossz, ami az időt elcseni: október végére sikerült levezényelni az épitkezést, igy végre már saját házban vagyunk, de ami a legjobb, dec 1-én volt fél éves az a kis fúria, aki a lányomnak mondja magát.

Nálad mi a helyzet? Nem dohosodik a ház attól a nedves hawaii-i levegőtől? ;o)
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
civilkontrol 2011.11.28 10:22:24
OV maradásának nincs reális forgatókönyve.
Annyira eltaktikázták magukat, amennyire országvezetőknek sosem szabadna.

Folyamatosa kurvázták a komplett tuggyukkit, úgy, hogy nem voltak felkészülve annak válaszreakcióira.
Basszus! Nem az, hogy nem voltak mindenre fölkészülve, hanem egyáltalán nem számoltak reakciókkal!
Úgy kezdzek bele ebbe az egészbe, hogy közben sem az arabokkal, sem a kínaiakkal nem sikerült megállapodni.
Fellegi az IMF bejelentés előtt hosszasan kint volt csíkszeméknél, sikertelenül, eközben folyamatosan ment a démonizálás.
Aztán a kínai bukta után nem az, hogy visszavesznek, hanem imf egyeztetés nélkül bejelentik a megállapodást.
Ez taktikailag milyen már?

És mindemellé folytatják a tuggyukki basztatást, meg még bedobnak egy végtörlesztős adómentes 7,5 milliós munkáltatói kőccsönt.
Erre a cds, meg az állampapír hozam (a belebegtetett imf megállapodás ellenére) az egekbe tör.

Vajon most, hogy a verbálkarate azt mondja, hogy „a magyar kormány természetesen szeretett volna egy rugalmas hitelkeret-megállapodást elérni, ezt azonban úgy tűnik, nem tudjuk megcélozni.” azt nem kapitulálásnak hívják?
De azért közben elejt még pár spekulációs támadásos okosságot.

Nincs tárgyalási poziciónk. Az IMF azt kér, amit csak akar. Tökmindegy, hogy neveket mond, vagy végrehajtandó programot, az eredmény u.a. lesz. Mert hogy mer majd nagyot mondani, az biztos.

Kibaszott kriplik!
  Magyarország tizenöt éve, egyetlen infografikában. Kompország hullámvasútra száll...
civilkontrol 2011.11.26 21:28:16
Életem orbánista fejezete ezen a ponton zárul.
Sosem gondoltam, hogy matolcsy egyszál magában találja ki ezt a sok okosat, de azt végképp senki sem gondolhatja, hogy „háború” idején ha a vezér odaszól, hogy: „elég lesz gyurika” akkor gyurka erre flegma mosollyal előhúzza a farkát és dafkéből rápisál a magfesz kábelre.

Ezt együtt fundálták ki a fiúkák, László Csaba is ezt említette.
Rendben, nem jött be, volt már ilyen.

Leülnek, megbeszélik a 11 közgazdival, hogy igazodni kéne a német nullás gdp-hez, be kéne fejezni az összeesküvés-elméletes kurvaanyját, kéne valami koherencia félét csempészni a gazdaságpolitikába (az ellenség már ettől össze-vissza zavarodna), mi több, meg kéne állapodni az ellenséggel, (ha másért nem is, legalább a mérete miatt), de leginkább be kéne hegeszteni a gyurka száját, hogy önerőből és parancsra se tudjon győzelmi jelentéseket meg statáriumot hirdetni.

Ezzel párhuzamosan kijön a gyurka, belemosolyog a kamerába és bejelenti, hogy
„Magyarország kormánya bizonyította, hogy a pénzügyi egyensúly szempontjából az Európai Unió legjobb országai közé tartozunk”
meg persze „Voltak, akik ki is mondták, hogy itt egy spekulációs támadás egyik eleme van”

Na itt kéne elmenni a picsába uraim, gyuristúl, viktorostúl, mindenestúl.
A fityeszben még meglévő racionalitás gyorsan álljon a sarkára és zárja rövidre a víziógyár sorsát, mert ennek így tényleg katasztrófa lesz a vége.

Nem tudom ki hogy van vele, de a környezetem kivétel nélkül forr a dühtől.
Ebből óriási csattanás lesz.
Nemzetgazdasági Minisztérium: Magyarország fordulóponthoz érkezett „Az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. Ezt sikeresen…..
civilkontrol 2011.11.17 19:06:47
@suski:
Hát b+ ha ez igaz, akkor nem a legjobb pozícióból indulnak a tárgyalásoknak Gyuriék
civilkontrol 2011.11.17 21:24:17
@Ansible:
Tudtommal Fellegi a héten, vagy a múlt héten Kinában volt, nyilván nem pénzért.
Ezek szerint nem jött össze.
  „Ezek a hitelminősítők nem rendelkeznek először is jogosítvánnyal országminősítések végrehajtására, csak és kizárólag cégeket minősíthetnének.” – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő múlt héten Az Estének, miután a Fitch stabilról…..
civilkontrol 2011.11.14 16:51:59
@dobray:

"Válságot megjósolni - ez milyen már? Miért is kellett volna előre látniuk a válságot? "

Pedig akadt, akinek sikerült ... még 2005-ben, ellenszolgáltatás nélkül. Ajánlom mindenki figyelmébe:

A háromlábú szék
kristalygomb.blogspot.com/2005/10/hromlb-szk.html
civilkontrol 2011.11.15 12:53:46
@Tündér_Lala:

Ugyanolyan hideg racionalitással kell válaszolni, ahogy az elemzők is teszik.
Ha a leminősítés ellenére többet hoz a konyhára a pénzügyi szektor lilára szopatása, akkor be kell vállalni.
Ha nem, akkor meg nem.

És ha még ezt kerek perec így is kommunikálnák, szegény Szijjártó végre törölhetné a laptopjáról a bullshit generátort
  Legyen egy késő őszi délután valahol a nagy északi síkságon, ahogy felhőket tologatnak maguk előtt az Arktiszról betörő, csípős szelek. Legyen egy tágas égbolt, ami alatt autobahnok kötik össze a saját történelmükből rég kieső, fényesre pucolt Hanza-városokat. Legyenek…..
  Nagyon megrázó volt a szcientológia-filmünk készítése. Két exszcientológussal beszélgettünk hosszasan. Az egyik Bonyai Péter, aki vezető szcientológus volt és most írt egy könyvet a megpróbáltatásairól, a másik pedig egy kislány, akit 13 évesen rabszolgaként…..
civilkontrol 2011.11.07 13:12:16
@málnási:

Odaszólni magának nagyjából olyan érzés, mint 167 centisen lenyomni egy tockost a hajdani közgáz in-kal-os bőrnyakújának, de mégis van ez a pillanat.

Sikerült megideologizálni a megbántást. Már tegnap tudtam, hogy ez lesz és nagyjából tartalomban is erre számítottam, de gondolni meg elolvasni mégsem ugyanaz.
Azért a magáé bánt és nem a többi seggdugóé, mert magát tisztelem.
Intellektus terén kb a nagylábujja körméig érek (ironizálás nélkül) de ez most mellékes abból a szempontból, hogy nincs igaza.

@Doomhammer: a bírói függetlenségről nyöszörög, ezt olvasva meg tegyük föl, hogy elhiszem, hogy Ön építő jelleggel nemtelenkedik:
„ezért ütleg jár. talán még soha senki nem vetemedett arra, hogy dilettáns vadászatával lejárassa annak komoly formáját. ti ezt tettétek, és folytatjátok az egészen infernálisan kabaré jellegű, az ellenség kezére játszó becsöngetünk ... szarral.”

Javasolnám akkor, hogy a DOOMHAMMER úr vesézze ki önerőből a kibaszott bírói függetlenséget, Önnek meg ajánlanám megfontolásra, hogy vajon Magyarországnak valóban az-e a legnagyobb baja, az ellen kell-e fellépnie egy valóban intelligens embernek, hogy a lola nevű szerző dilettáns módon feszeget fontos problémákat?

Ha magának ebben igaza lenne, akkor boldog mosollyal az arcán ébredne minden ember. De nincsen igaza. Ez csak próbálkozás a folyamatos rosszindulatú baszogatás erkölcsi fényezésére.
Ha jót akar tenni akkor tegyen! Millió módja van. Ha meg nem, csak élvezi a dominálást, akkor ne maszkírozza honvédő háborúnak.

Persze ki vagyok én ahhoz, hogy megmondjam magának mit csináljon? Senki. Csak gondoltam jelzem, hogy ez szerintem már régen nem fér bele a nickje profiljába.
  Egymást érik itthon a forradalmak: a 2006-os felkelés és a 2010-es fülkeforradalom után most világforradalom készül október 15-re, olyan célkitűzéssel, hogy a lehető legjobb világot tervezzék és építsék fel, ami emberközpontú, részvételi demokrácia van benne,…..
civilkontrol 2011.10.12 08:33:03
Hiába no, az a világrend, ahol évente kismillió ember hal éhen, szomjan és a franc sem tudja hánymillió hal meg olyan betegségben, ami gond nélkül gyógyyitható(hogy a dohányzást ne is emlitsem), miközben a top 10 egyénenként olyan vagyonnal bir, mint Magyarország államasóssága, miközben a legnagyobb gazdasági társaágok olyan gazdasági erőt képviselnek, mint a kisebb nemzetállamok; na ez egy jól múködő tüchtig kis világrend.
Az a gazdasági berendezkedés, mely a fajok oly mértékű pusztulását eredményezi, mint ha egy aszteroida csapódott volna a Földbe, amely azon matekol, hogy hogyan kárpótoljanak egyes óceáni szigeteket, melyekkel hamarosan végez az amúgy gyorsan orvosolható üvegházgatás okozta tengerszint emelkedés az rendben van.
Ahol a legdemokratikusabb állam lerohanhat egy országot kitalált atomfegyverekre hivatkozva, pusztán azért, hogy kontrollálja az ország olaját, az OK.

Nincs is más teendő, csak hátradőlni a karosszékben és apáról fiúra hagyni ezt a megismételhetetlen csodát egészen az örökkévalóságig.

Dobray, közel minden posztoddal birok azonosulni, de ez itt jobb volt mint egy gyurcsány beszéd éhgyomorra.
Hát honnan induljon a változás, ha nem alulról?? Mindegyik onnan indult, márpedig az alulról induló változások nem kiforrottak.
Fölösleges azt várni a hatalmi tényezőktől, hogy tartsák kordában magukat, mert nem fogják, alulról kell(ene) ellenőrizni őket.

Egy olyan keretrendszerben élünk, ahol a hatalmat gyakorlók szabják magukra a keretet. Szűk? Nem az, nem is lesz soha.
Nem hogy nincs szétválasztva a gazdasági és a közhatalmi terület, hanem gyakorlatilag ugyanaz. (miniszter)elnökökből gazdasági csúcsvezetők lesznek és forditva.
Van bármi számonkérés a két pont között? Nincs. Van ebben rizikó? Akad.
Sőt, a korrupciót, mint a közérdek elárulását igyekeznek (amúgy helyesen) kontrolláltabb keretek közé terelni Lobbi néven.

Nekem ne mondja senki, hogy az a faj, amely botokat szurkál a Holdba, részecskegyorsitóban gyűjt antianyagot, gént módosit, az csak a növekedés alapú gazdaságot és a jelenlegi „demokratikus kereteket” képes megvillantani.
Egyszerűen nem érdeke a rendszer buzárálása annak, aki erre hivatott.

Épp ezért minden alulról jövő kezdeményezést érdeklődéssel figyelek. Ezek mögött, ha minden igaz tán még pénz sincs, ami jó pont. Amatőrök, idealisták, és talán nem romlottak.

Ugyan miért ne lehetne célja egy szedett-vedett társaságnak egy olyan rendszer megalkotása, ami legalább megkisérli rendszer szinten felszinre hozni, kiszúrni, ne adj Isten automatikusan korrigálni a rendszerhibákat?

Ha egy el sem indult kisérlet ilyen fogadtatásra talál, bizony nem lesz könnyű össznépi gondolkodást beinditani. Pedig elemi érdekünk lenne becsempészni a közbeszédbe a „hogyan lehetne ezt jobban csinálni” témakört.

A poszt tartalma egyértelműen a jelenlegi helyzet bebetonozását támogatja és ezzel én nem birok azonosulni, bármennyire is trendi fáklyás-kongás attrakciókon nyelvet köszörülni.
civilkontrol 2011.10.12 19:36:11
Ha jól értem ez a kezdeményezés sem akarja megmondani hogy „mi legyen”, pusztán elkezdenek ötletelni azon, hogy formailag hogyan ötleteljenek:

„A legfontosabb és legalapvetőbb, hogy csoportok, párbeszéd-körök alakuljanak. Ezt mindenki teheti a saját környezetében
Dolgozunk a webes megoldáson, hogy ezek a csoportok összekapcsolódhassanak, kommunikálhassanak”

Kövezzetek meg, de én kurvára nem értem, mi ezzel a baj.
Színes, szagos, igen. Mint bármi más, ami szeretné magára vonni a figyelmet.

Tökmindegy, hogy ezzel, vagy más kezdeményezéssel, de robbanjon be a köztudatba, hogy igenis KELL ilyesmin gondolkodni!

Mindaddig, míg dobray, vagy egyéb mérvadó „megmondó emberek” (a maguk oldalán) így viszonyulnak egy ilyen ötleteléshez, annyit érnek el, hogy az értelmesebb emberek hermetikusan elzárkóznak az ilyesmiktől, nehogy idealista utópisztikus hülyegyerek látszatát keltsék. Ez pedig azért jó, mert értelmes emberek nélkül kudarcra van ítélve az egész, rosszabb esetben az egyetlen eredmény a fentebb linkelt gyújtogatósdi.

Könyörgök ne mondjátok már, hogy minden tökéletesen működik és nincs min változtatni! Azt se mondjátok, hogy azért működik szarul, mert nem tudunk jobbat!
Hogy csak egy példát említsek, nem azért az olaj a jelen világrend sarokköve, mert ne lehetne szélből, napból, vízből megfelelő mennyiségű energiát előállítani, hanem mert ez utóbbi NEM GAZDASÁGOS.
Most akkor mi a fontosabb? Hogy a GDP növekedjen, vagy hogy ne bassza nyakon a tátrai tótot az Atlanti-óceán??

De nézzünk egy kézzel foghatóbb példát, mondjuk a BKV Felügyelő Bizottság működését a Demszky korszákból:

„A BKV igazgatótanácsát és felügyelőbizottságát hosszú évek óta SZDSZ-es delegált vezeti (utóbbit az SZDSZ volt főpolgármester-helyettese). Az igazgatótanácsnak egyetlen, ellenzék által delegált tagja sincs, a felügyelőbizottság kilenc tagja közül pedig 1, azaz egy fő ellenzéki (Fidesz-KDNP-s).”

"Vitézy Dávid: Ha ezt ennyire le tudjuk egyszerűsíteni, én szívesen teszek ilyen határozati javaslatot.
Elnök: Próbáld meg, hátha megszavazzuk. Nagy baromság lenne, de próbáljuk meg.
Vitézy Dávid: Kérjünk egy tájékoztatót arról, finoman fogalmazok, hogy a BKV munkaszervezetében dolgozó tanácsadók és főtanácsadók díjazásának milyen elvei vannak, és ez milyen elvek alapján kerül kidolgozásra. Szerintem ez egy elég diplomatikus dolog.
Elnök: Azt gondolom, hogy az udvarosok fizetését és munkaszerződését is meg kellene vizsgálni.
(...) Elnök: Engem bizonyos titkárnők jogállása jobban érdekelne. (Derültség.) Na jó, menjünk tovább!
A bizottsági többség a javaslatot természetesen leszavazta. „

Nekem például lennének ötleteim, hogyan kellene egy állami tulajdonú cég FB-jét összeállítani és az biztos, hogy nem a fővárosi közgyűlés, vagy más fix szervezet delegálna. Az is biztos, hogy sokkal gyakrabban változnának a tagok, hogy ne tudjanak „összeszokni”.
Például az adott évben szakirányon végzett egyetemistákból válogatnék, tisztes honoráriumért és persze elszámoltathatóságért cserébe.

A jelenlegi berendezkedés akár itthon, akár más demokratikus államban tökig be van rohadva. Magától nem, vagy csak nagyon lassan fog változni. És ha még ötlet sincs arra, mire cserélnénk a jelenlegi szarhalmot, biztosan nem is fog történni semmi.
civilkontrol 2011.10.13 17:31:45
@kbdanirl:
Tetszik a stílusod és a hozzáállásod
  Hol van az a határ, amikor az ember még nem vállal közösséget a fasisztákkal, de már maga is besározódik? Egy mosoly? Egy biccentés? Egy kézfogás? Pár odavetett szó? Lehet-e demokrataként kezet nyújtani jobbikos politikusnak, vagy már egy kézfogás is sok? Bármit is…..
civilkontrol 2011.09.25 21:48:19
@igaz magyar:

először meg akartalak kérni, hogy huppanj mán bele egy kád jégbe, de rájöttem, hogy te még TÁ-nál is szórakoztatóbb vagy ;o)