Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konzlib

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában több, egészségügyről szóló történet is megjelent itt, ma is egy ilyen következik, méghozzá Magyarországról és Angliáról is. A sok különbség között, amiről Petra írásában is olvashatunk, a lényeg mégiscsak az, hogy kiszolgáltatottnak lenni sehol sem jó. (A…..
  A miniszterelnök 2012. október 27-én, egy önkormányzatok helyzetével foglalkozó rendezvényen jelentette be, hogy 1956 önkormányzattól 612 milliárd forint adósságot vállal át az állam. Magáról a javaslatról azóta sem derült ki sokkal több, csak annyi, hogy még a kormánypárt is vitatkozik róla,…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
Konzlib 2010.02.21 06:13:41
@szeszkópé:
Sok barom jogszabály van. Jó példa erre a jövedéki törvény.
Szerinted hányan főznek otthon pálinkát?
Vagy hányan ajándékozzák tovább a bérfőzött páleszt a haveroknak.
Van egy jogelméleti álláspont: "A jogszabály érvénytelen, ha nincs meg a társadalmi elfogadottsága." - Ezt akarja - szerintem a Fidesz orvosolni. Mert ugye a politikusokat magunk választjuk, azért, hogy minket képviseljenek. Tehát, ha a többség otthon akar pálinkát főzni, akkor legyen! Más a helyzet a drogokkal: a többség elutasítja a droghasználatot.
Egyébként én is főzök pálinkát otthon keményen, bár a töredékét sem iszom meg, mert nem nagyon szeretem. Inkább elajándékozom. Főként szilvából, meg szederből, tisztán, mézzel vagy ágyasan.
A Jobbik előretörésével sok olyan - valós - társadalmi probléma lett a közbeszéd tárgya, amelyeket eddig egyik politikai erő sem mert firtatni. Gondoljunk csak a "cigánykérdésre"! A rendszerváltás óta a két olyan társadalmi csoport van, amelyet a stratégák…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..