Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuflun

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via..
fuflun 2011.11.11 11:11:37
@perpetum: Egy kulturált országban elképzelhetetlen lenne egy ilyen álamfő. Nyilván ezt akartad írni.
fuflun 2011.11.11 12:38:59
@perpetum: Hát, ez nem jött be neked, ahogy elnézem a hozzászólásokat.
Pedig a nick-neved még nem is került szóba. Gondolom, latin tudásodat (klasszikus műveltségedet?) akartad vele hangsúlyozni. Csak hát a szó helyesen leírva így fest: perpetuum :) Ezt a figurát is palibácsisra sikerült venned... ciki.
Ez a blog felvállaltan nem foglalkozik aktuálpolitikával, de a kínai miniszterelnök látogatásával kapcsolatban néhány gondolatot megeresztenék:Eszembe jutott Hofi Géza aranyköpése, amikor azt ecsetelte, hogy nálunk ugye évtizedekig azt szajkózták, hogy a kapitalizmus haldoklik,…..
fuflun 2011.06.27 23:59:33
@Diocles: A tibetiekről azt gondolsz, amit akarsz, a te dolgod.
Én inkább egy párhuzamra hívnám fel a figyelmedet. A hatvanas, hetvenes években éppen így hívtak be embereket október 23. (sőt, március 15.) előtt, ahogyan most azokat, akiknek az "adatait egyeztették".
Nos?
Az analógiáról, illetve sokkal inkább a fogalommal szembeni érthetetlen közönyről szeretnék pár triviális szót ejteni, a kontextus a közgondolkodás, mert a hétköznapi életben még csak-csak elboldogulunk, de ahol már egy kicsit összetettebb, ott vége a világnak. Az…..
fuflun 2011.03.14 15:57:50
@maroz: Nem érted. Sajnos.
Az van, hogy olvastam itt (hol máshol?) egy jó posztot az analógiáról. Amiről – és a lényeges jellemzőiről is – hasonlóan gondolkodom, mint te. Azt hiszem, az analógia, a valószínűség, az előítélet és a sztereotípia valahogyan összefüggenek egymással – bár lehet, hogy tévedek. Azt vártam, hogy eligazodni segítetek. Nem vitatkozni szerettem volna, hanem olvasni.
A tilalom helyes, de csak akkor leszünk igazságosak a dohányosokkal, ha módszeresen szankcionáljuk az egyéb súlyosan egészségtelen termékeket is. Egy fideszes törvényjavaslat szerint júniustól tilos lesz dohányozni az összes aluljáróban és a tömegközlekedési eszközök…..
 A cseroki írás nemcsak a jeleinek változatossága és szépsége miatt különleges, hanem többek között azért is, mert ez az egyetlen modern eset, hogy egy írástudatlan nép – pontosabban a cseroki nemzet egyetlen tagja – saját független írásmódot hozott létre.…..
fuflun 2011.02.09 17:33:28
@thehandsomest: Valahol olvastam, hogy Japánban úgy 150 éve gyakorltailag nincs analfabéta (pedig Európa akkor még tele volt velük). Azzal magyarázták, hogy az memória is olyan, mint az izom, mennél jobban edzed, annál erősebb. A színészeknek is csak az első két szerepüket nehéz megtanulni, a többi már szinte első olvasásra megvan. Nálunk sem volt véletlen a régebbi oktatásban a rengeteg memoriter.
fuflun 2011.02.07 16:11:51
@Titus Pullo Urbino: Ez nem gyűlölet vagy irigység kérdése. Hanem az álszentségé. Mennyiben keresztényi dolog szerinted szórakozásból állatokat ölni? S mennyiben hiteles ezek után bárhol keresztényi értékekről beszélni? Szólna szerinted bárki egy hangot is, ha például síelni ment volna a Tátrába?
Keressük blogunk büszke népének kedvenc olasz slágereit, hogy összeállíthassuk a Bella Italia daloskönyvét. Benvenuti itt minden, a csizmába született dalospacsirta Eros Ramazottitól kezdve Luciano Pavarottin át egészen Jovanottig, sőt San Remo csillagai is. Minden műfaj előadója…..
Kedves Lajos atya, elnézést kérek tőled, amiért jelenséget csinálok belőled, de nem nagyon tudtam másként megoldani. A sajtó szerint valami ilyesmit körleveleztél a híveidnek: Ezt a darabot nem csak híveinknek, hanem senki rendes embernek nem ajánlanám. Ma, amikor amúgyis…..
fuflun 2011.01.23 20:13:10
@Los Alamuszi: Nem fognak sepregetni. Igen nagy volt az elmúlt évtizedekben a kontraszelekció. Akik papok lettek (legalábbis a katolikusok), hát szóval... nem éppen szellemi sasmadarak, legalábbis az én tapasztalataim szerint. (Persze, tévedhetek is, hiszen mindenkit nem ismerek.) Nem véletlen a paphiány, ahogyan a következményei sem véletlenek.
De a poszt nagyon jó.
Subba Jó bornak is: Carpe Diem 2011.01.07 11:37:00
Fogadjátok szeretettel mai versenyzőnket Kolozsvárról: a Carpe Diem temetkezési vállalatot! Esetleg lehetett volna C'est la vie. /köszi b!/ ..
fuflun 2011.01.08 00:53:39
@gex: inkább neked van igazad, mert a folytatás – ha jól emlékszem – "quam minime credula postero", tehát kb. a mai napod élvezd és a legkevésbé se higgy a jövőben.
Január 3-án, az uniós elnökség első munkanapjának reggelén, a Greenpeace 10 zöld pontjával várta a Külügyminisztérium dolgozóit.Vetier Márta, a Greenpeace EU szakértője elmondta: "Magyarország legfontosabb környezetvédelmi feladata az EU-elnökség alatt, hogy elérje,…..
Kiss Norbert a KEH Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Az esztergomi ferences gimnáziumban végzett, harmincas éveiben jár. Kamaszkorában kosárlabdázott, majd sportdiplomáciai pályára készült, így került kapcsolatba a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 óta irányító…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
fuflun 2010.11.26 17:17:36
@laspalmas: Köszönöm, hogy utánajártál. És külön köszönet ezért:
"A bugyutaság, az ügyetlenség, amely kisüt ebből az egész ügyből, az inkább a jó szándékot és nem pedig az érintettséget mutatja számomra" - fogalmazott tegnap Orbán Viktor. A kormányfő szerint elképzelhetetlen, hogy korrupció állna a Fidesz-Lockheed-botrány mögött.
Erre a nőre bízta tehát ugyanaz az Orbán a "nyugdíjvédelmet".
Ha nem is lett motorja a törvényhozásnak, de motorolaja igen: bejár a Parlamentbe a törvényeket automatikusan és azonnal aláírni. (Fotó: keh.hu) Schmitt Pál immár több, mint száz napja a Magyar Köztársaság elnöke. Beiktatását sok kritika övezte: pártkatona, nem elég…..
fuflun 2010.11.15 22:38:15
@Akitlosz: Az "una et eadem libertas" a nemességet illette meg. A jobbágyokat nem, pedig az ország lakosságának 90 %-át ők tett ki. Ezt szeretnéd visszahozni?
És a végén helyesen: "contradicendi".
Jobb lenne, ha előbb az alapdolgokat tanulnád meg, aztán jönnél megmondani a frankót. Tudom, ez nehezebb.
Pont a hozzád hasonló félműveltek miatt van ez ország ott, ahol.
w Tűz, víz, repülő 2010.08.20 00:45:00
  Nemzeti ünnepek alkalmával általában ugyanott találom magam, mint pünkösdkor, vagyis hogy tudok a munkaszünetről, de hogy mire fel van az egész, azt nem egészen értem. A két forradalmi ünnepet simán csak ellenzem, de augusztus 20-ról aztán végképp lövésem sincs. De nem…..
fuflun 2010.08.20 20:26:09
@kaffogó hebrencs: Azért amit hátrahagyott, abból lett egy fasza kis pogánylázadás... Idegenek, keresztények legyilkolászása, hasonlók. Volt feszültség rendesen az emberekben, hála az uralkodása alatt történteknek.
fuflun 2010.08.20 20:26:09
@ColT: Tévedsz, nem az államalapítást ünnepeljük. Hanem Szent István királyt, az államalapítót. Aki ugyan augusztus 15-én halt meg (a szenteket a haláluk napján ünnepeljük), de az a nap – Nagyboldogasszony ünnepe – már foglalt volt, ezért tette át az egyház azgusztus 20-ra. S ennek már jó párszáz éve.
Sajátságos kivétel nemzeti ünnepeink sorában augusztus huszadika. Egyrészt sokak (talán megkockáztatható: a többség) számára ez a későaugusztusi nap a nyári szabadságolások és a vakációszezon miatt - az átadható üzenetek szempontjából nem túl szerencsésen - egyfajta…..
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
Ennek a bejegyzésnek sajnos van szomorú aktualitása is, nincs két hete, hogy a portugál Nobel-díjas író, költő José Saramago elhunyt. Természetesen mély tisztelettel gondolok rá, mégha műveit nem is szeretem annyira, de ez már ízlés dolga, azon meg nem érdemes…..
zuschlagvigyor - a fiatal politikai félanalfabéta percemberkének a nyertes helyzetben a dicsőség az agyára megy és akkora baromsággal tetézi a hülyeségét, hogy szakképzettsége ellenére, visszanézvén se képes fölfogni , nem humor az, viszont önelégülten vigyorog e kép…..
fuflun 2010.06.05 17:16:50
@Panther_V: Nem tudnál egy ilyet CHF vs. HUF vonatkozásban is felrakni?
Ez a kérdés azért érdekes, mert Ausztria nem tartozott a győztesekhez, hanem az osztrákok és magyarok együtt harcoltak első- és másodsorban is az osztrák érdekekért. Mégis 4300 km2 és 350 ezer fő (ebből kb. 65ezer magyar) Ausztriához csatolásáról döntöttek Trianonban.…..
fuflun 2010.06.04 16:30:43
@lifelike: Németország felosztásáról volt olyan terv (igaz, Potsdamban, nem Versailles-ban), hogy Észak- és Dél-Németország legyen, ez utóbbi pedig állt volna Bajorországból, Ausztiából és Magyarországból. Ez azért érdekes lett volna, nem? (Feltéve, ha nem ez a szovjet zóna.)
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
Tudja-e Ön, miért írják sokszor így a gyászos nevet: Tria-non? A válasz egyszerű: mert így latinul pontosan azt jelenti: "három nem" (a tres tria "három" számnév semleges alakját értve, egyébként ilyen helyzetben azt is kell). Nyilvánvaló, hogy a "Nem! Nem! Soha!" jelszó éppen a név latin…..
fuflun 2010.06.04 10:15:54
@krampam: Ez sokkal régebbi, már Szirmay Antal is leírja a XIX. század elején megjelent Hungaria in parabolis elején.
 Nem lennénk a többi blog helyében, akiknek majd egytől egyig meztelen női képekkel, illetve félig vicces videókkal kell operálnia, hogy némi örömöt és lelkesedést csaljon a következő hetek várható kudarcától előre megtört szurkolói arcára. Nekünk sokkal könnyebb…..
Ellentmondásos - így értékelték gyors nekrológjaikban a nyugati lapok a repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfőt. Ez az a semmitmondó, üres, rosszulhangzó címke, amit hirtelen mindenki rá lehet sütni valami miatt. Úgyhogy felejtsük is el. Miért néztek rá furán?…..
fuflun 2010.04.17 14:51:51
@gyz: És az is hozzátartozik, hogy – ha jól tudom – ma 15 millió lengyel vagy lengyel származású ember él az USÁ-ban, akiknek az elnökválasztást illetően is erősen lehet szavuk. És az is hozzátartozik, hogy Lengyelország a kora újkorban valóban nagyhatalom volt és ezt ott minden kisiskolás tudja. (Ahogyan a lelkünk mélyén mi is jól tudjuk, hogy mindig kis pont voltunk a világ térképén.)
A történelemhez való hozzáállásukat viszont nagyon irigylem. Ahol olyan filmek tudnak születni, mint a Pan Tadeusz vagy a Tűzzel-vassal (szemben a mi Honfoglalásunkkal és Sacra coronánkkal). Ott a történelem egy mélyen átélt dolog, nálunk meg poltikai kurzus.