Regisztráció Blogot indítok
Adatok
litera

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2009. május 23-a, szombati Magyar Staféta Kivonatok élő multimédiás hangjáték előadására (Budapest Jazz Club) még mindig lehet jegyet nyerni a KönyvesBlog játékán, itt!De nem csak belépők várnak az ügyes és Magyar Stafétában jártas játékosokra, de nyerhetnek jegyeket…..
Tilos Witchkitchen Special Edition – Élő hangjáték a Budapest Jazz Clubban 2009. május 23. szombat, Budapest, VIII. ker. Múzeum utca 7.A Litera.hu és a Tilos Rádió bemutatja:MAGYAR STAFÉTA KIVONATOK:: élő multimédiás hangjáték ::Április 25-én a  könyvfesztiválon…..
2009. április 25-én 10 órakor a litera kihirdette a Magyar Staféta - kortárs drámai váltó eredményét. Az eseményre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Supka Géza Termében került sor.A Magyar Staféta nagypályázatot diákzsűri bírálta el. Az ország három…..
Megszületett a Magyar Staféta meghívásos és tehetségkutató pályázat eredménye.A közönségszavazás még zajlik. Holnap, azaz április 24-én pénteken délig lehet szavazni!Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2009. április 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor kerül sor a…..
Elkészült a nagy mű!Már olvashatóak oldalunkon Forgách András befejező jelenetei.A teljes dráma ezennel összeállt. A Magyar Staféta Dráma rovatában olvasható.Forgách András, mint már hírt adtunk róla, később kapcsolódott be az ötösváltó munkájába. Kárpáti Péter…..
Megkezdte munkáját a Magyar Staféta nagypályázatot és a tehetségkutató pályázatot bíráló mindkét zsűri.A Magyar Staféta zsűrizéseAz 5 kortárs drámaíró művéről döntést hozó diákzsűri holnap, Forgách András jelenetsorának beérkezése után kezdi meg érvek és…..
Magyar Staféta Szavazás! 2009.04.14 15:49:00
Ma, április 14-én megkezdődött a szavazás a tehetségkutató pályázatra beérkezett művekre. Összesen 77 pályamű érkezett be!Klikkeljenek arra műre, amely a leginkább elnyerte a tetszésüket. A doboz alján lévő kis nyíllal tudnak lefelé haladni. A műveket szerzők szerint…..
Tehetségkutató pályázatÁprilis 11-én éjfélkor lezárult a Magyar Staféta című tehetségkutató pályázat.Az éjfél után percekkel érkezett műveket még el tudjuk fogadni, az április 12-én, annál később jötteket sajnos már nem.A művek feltöltése folyamatos. Örömünkre igen…..
15. jelenet Laci otthon, a tévét nézi. KRISZTA (bemondóként) Kedves nézőink, a mai nap rejtvénye következik. (szignál, kórus: „Szeretlek, Pszichotévé, add a csokit!”) Kérdésünk: Melyik európai országról van szó? (hangeffekt) Ennek az országnak a lakói általában…..
8. jelenetSZILVIA (magában dúdol) "Everybody’s looking for something..." Erika! Gyere már! ERIKA Jövök, jövök, mit üvöltesz.SZILVIA Tudod jól, hogy sietnünk kell. Vagy azt akarod, hogy ők találják meg előbb?ERIKA Mit?SZILVIA Hát a geoládát. A GPS szerint valahol…..
litera 2009.04.01 10:46:18
Kárpáti Péter betegsége miatt fordulat következett be a staféta menetében. Kárpáti Péter helyett Forgách András író, dramaturg vesz részt az ötösváltó munkájában.Változott a sorrend is. Erdős Virág után - akinek jelenetei már olvashatóak oldalunkon - Garaczi László…..
Kedves Olvasóink!Az újabb jelenetsorok olvasásával sajnos várniuk kell. Kárpáti Péter váratlan betegsége miatt Tasnádi Istvántól Erdős Virághoz került a staféta. Erdős Virág szövege egy hét múlva, hétfőn délelőtt lesz olvasható oldalunkon. Kárpáti Péter később…..
Magyar Staféta A pályázóknak 2009.03.20 17:02:00
Mint látják, sorra érkeznek a tehetségkutató pályázatra a pályaművek: a Mezőny rovatban olvashatják azokat beérkezési sorrendben. Nap mint nap kapunk érdeklődő telefonokat, maileket.A mailekre folyamatosan válaszolunk. Célszerű azokat a megadott magyarstafeta@gmail.com emailcímre…..
Egy belvárosi bérház negyedik emeletén vagyunk, egy nyelviskolának átalakított lakásban, ahol Laci, 40 körüli nyelvtanár munkanélkülieket oktat. Csoportjába épp négy különböző korú nő kerül, Hunger Natália, 76 éves nyugalmazott anyakönyvvezető; Erika, a…..
A Magyar Staféta online drámájának második részét olvashatják. A szereplők: Laci, Hunger Natália, Erika, Szilvia, Kriszta. HARMADIK JELENET   A 6-os villamoson. ERIKA Minden éjjel megölök valakit. Krisztát már megöltem. Többször is. Múlt éjjel lesavaztam az…..
A Magyar Staféta online drámája Háy János jeleneteivel kezdődik. A szereplők: Laci, Hunger Natália, Erika, Szilvia, Kriszta. 1. jelenetNyelviskolává alakított bérlakás. Tanterem. Intenzív angol nyelvtanfolyam munkanélkülieknek. Erika és Szilvia már bent ülnek Erika: Te is…..
Magyar Staféta Beköszöntő 2009.03.09 05:14:00
Kedves Látogatók!Elindult a Magyar Staféta, a litera kortárs drámai váltója. Blogunkon tájékozódhatnak vállalkozásunkról, a résztvevőkről és az aktuális eseményekről, folyamatosan nyomon követhetik a dráma születésének minden pillanatát.A Magyar Stafétában öt kortárs…..
A litera tehetségkutató pályázati felhívása publikus térben (online) születő kortárs dráma megalkotásáraA litera irodalmi portál a Trafó – Kortárs Művészetek Házával együttműködésben tehetségkutató pályázatot hirdet Magyar staféta címmel egyfelvonásos dráma…..