Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kabeka

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Debreceniek biztos láttak már ennél cifrábbat is, de azért ez se rossz. Naiv gyalogost a rendőrök egyik éjjel megbüntették 5000 forintra, mert szerintük nem ott él életvitelszerűen, ahova be van jelentve. A sajtpapírjukra viszont már elfelejtették ráírni a fennforgás…..
Nem mai történet, de érdekes lehet, különösen amit olvasok a blogon.Gyereket szerettünk volna a párommal, de nem jött össze.Neki volt már 2 gyerkőce az előző házasságából, így engem vizsgáltak, de nem találtak semmit. A doki vigyorogva mondta, azért nézzük meg a pasit is, mit…..
Kabeka 2012.08.03 08:22:00
@Dr.laikus PhD: Nem hiszem, hogy teljes kitaláció, velem is megtörtént bár nem kórházban. Előző nap tudtam meg, hogy elhalt a babám, de a doki mondta várjunk még egy kicsit a műtéttel. Reggel otthon rettenetesen görcsölni kezdtem, elindultunk a háziorvoshoz fájdalomcsillapító injekcióért, mert a bogyók már nem hatottak. Dőlt belőlem a vér az úton, mikor kiszálltam a kocsiból éreztem, hogy valami kicsúszik belőlem. A dokinál a WC-ben úgy kaptam el kézzel a baracknyi petezsákot (gondolom az lehetett), hogy le ne essen a földre mikor lehúztam a nadrágot. Szóval első kézből tudom, hogy van ilyen:-( Persze a boríték kimaradt, szövettan nem volt....
Időnként a tévében is látni riportot arról, hogy mennyire nem segítenek egymásnak az autósok, ha valaki bajba kerül. Talán mert nem is tudják, hogy bizonyos helyzetekben még kötelességük is segíteni, esetleg félnek (attól, hogy csalás áldozataivá válnak vagy csak mert…..
Szerencse, hogy senkinek nem tűnik fel az autósok közül, hogy itt már a 50. bőrt nyúzzák le róluk ki tudja honnan, különben már rég egészpályás útlezárások lennének (a benzin adótartalma miatt bármikor lehetne). A K&H mindenesetre úgy tart lépést a kormány…..
Tapintatlan magyarságtudatlanságáról tesz tanubizonyságot a Belügyminisztérium immár 3. hete. Az idén kiadott útlevelek ugyanis egyáltalán nem tükrözik az Alkotmányban Alaptörvényben meghatározott elnevezést. Lehet, hogy Dr. Schmitt Pál aláírása miatt érvénytelen az egész?…..
János még novemberben írt róla, hogy átadták a csepeli gerincút eddig megépült szakaszát. Azóta már gyűltek vele kapcsolatban a tapasztalatok, ezt olvashatjátok és nézhetitek meg most. Ha arrafelé laksz, kipróbáltad már? Idén januárban végre átadásra került a várva…..
Kabeka 2012.01.20 11:46:17
@molnibalage: Állítólag a műszaki átadás még novemberben megtörtént csak valami engedély hiányzott. Tényleg jó sokáig húzták. Én nem tudtam, hogy átadták de nagyon meglepődtem hét elejétől, hogy alig van forgalom Halásztelken keresztül. Eddig 6:30-kor indulva minimum 20 perc volt Halásztelekről az M0-ig, most meg 5 perc alatt ott vagyok. HURRÁ!!!!
Bár az utóbbi években elég gyorsan épültek az autópályák hazánkban, valamin mégis csak spóroltak. Én például hiányolom, hogy a nagyobb csomópontok, ahol például autópályák találkoznak, nincsenek kivilágítva. Ez azért talán jól jönne, még ha nem is azt várom el, hogy az…..
Kabeka 2011.12.29 12:54:24
@messi-asz: Hát én nem értek hozzá, csak azt látom, hogy nagy szar az egész. Kíváncsi vagyok a bővítés miatt mennyire fognak megszivatni minket, azt már tudom, hogy a lehajtónkat lezárják, de hogy mennyi időre az szerintem meglepetés lesz. A diósdi felhajtó mennyi ideje van lezárva? Másfél éve? Szuper lesz napi 10-15 km-t kerülni...
Tisztelt Praxisblog! Jó egy éve vagyok többé-kevésbé rendszeres olvasójuk. A velem történteket osztanám meg Önökkel. Azt remélem, hogy az egészségügyi rendszert jobban ismerő kommentelőktől megtudom, hogy valóban így kellett döntenie az orvosnak, vagy inkább slendriánul…..
Először 3 évvel ezelőtt foglalkoztunk itt a blogon a szigetszentmiklósi üdülősor átmenő forgalmából adódó problémákkal, azóta János időről-időre informált minket a helyzetről, tüntetésről, forgalomlassító demonstrációkról, fekvőrendőrök telepítéséről. A…..
autózz! Autóval Szófiában 2011.09.26 08:25:00
Ben külön kiemelte, hogy a cím a városra vonatkozik és rossz az, aki rosszra gondol. Nem is nagyon tudtam eldönteni, hogy ezt a levelet panaszkodásnak vagy élménybeszámolónak küldte, mert erősen tömörített, nehogy elunja magát a kedves olvasó, de mintha azt javasolná, hogy aki…..
A helyszín valóban szerepelt néhány hónapja itt. Persze nyilván nem az újpesti István út az egyetlen, ahol a hiányos vagy a korábbról megmaradt, de le nem kapart felfestés teremt balesetveszélyes helyzetet. Mivel a norc.hu-n egy építkezés időszakát láthatjuk, feltételezem, hogy…..
Alapszabály, hogyha jóízűen és még sokszor szeretnél párizsit fogyasztani, soha ne olvasd el az összetevők listáját. Tomi valamilyen oknál fogva túl bátor volt – jutalma pedig nem maradt el, a bőrkék és disznókörmök között érdekes összetevőre talált. Sziasztok!…..
Kabeka 2011.02.05 08:42:45
Jó használt autót vásárolni nem könnyű, különösen nem kereskedésből, mert a nagy részük egyébként is minden eszközzel csak arra megy, hogy minél többet húzzon le a szerencsétlen leendő vevőről. A múltkori Lagunás posztunk is nagy port kavart fel, még a hirdető is…..
Aki még nem olvasta a mai bkv-s személyzetis mókát, semmiképpen ne hagyja ki, frenetikus (21 hónapig havi 4millára fizetnek egy luvnyát, akit 96 milliós végkielégítéssel "bocsátottak el"). A társaság elmúlt 20 évnyi tevékenysége és a kortárs politikai viszonyok arra…..
Kabeka 2009.07.23 13:41:04
@staropramen: Velem pont a múlt héten fordult elő, hogy kiraktam otthon az asztalra a pénztárcámat és jól ott is felejtettem. Aztán szépen elindultam az SZTK-ba (BKV-val) és ott vettem észre, hogy nincs nálam a TAJ kártyám. Se bérlet, se pénz, se bankkártya. Hál istennek nem jött ellenőr és a dolgomat is el tudtam intézni, de a lényeg az, hogy ez mindenkivel előfordulhat. Szerintem.
Kabeka 2009.07.23 14:47:59
@bolesz: Nincs minden benne, fontosabb iratokat külön tartom.
Ismét néhány rövidebb darab.Kezdjük Zsüli beküldésével:2009.03.29. - 11:00 - Viasat explorer - A nyár és a tél tudományaA test lehűtéséről van szó, hogy vannak, akik fagylalttal hűsítik le magukat, ám ha gyorsan eszik a fagylaltot, akkor az "fagylalt-fejfájáshoz"…..
Kabeka 2009.05.11 15:45:28
@lizocska: Csak most néztem be ide, nem voltam netközelben. Szóval a műsorban arról volt szó, hogy a pasinak megváltoztatták az étkezési szokásait, a csaj jött vissza ellenőrizni, hogy normális ételek vannak-e a hűtőjében és meglepődve látta, hogy tele van zöldséggel.
Teljesen normális fej jégsalátát húzott elő, nem volt fagyasztva:-)
Nem hallottam az eredetit, úgyhogy nem tudom honnan jöhetett a fagyasztott saláta, de biztos, hogy a nevéből lett félrefordítva.
Péter beküldését még akkor ki kellett volna tennem, amikor beérkezett, de azért azóta is aktuális, csak hát azóta már kommentekben is meg mindenhol máshol is volt már róla szó:Nem tudom, hogy szerepelt-e már a blogon, amitől az agyam eldobtam. X-men első mozifilmben lettem…..
Megint egy szó szerinte fordítás - Anne beküldése következik:Bizonyos *** fordításával jelent meg Christopher Moore Bloodsucking Fiends (Vérszívó Démonok) című könyve. Eddig is találtam benne félrefordításra utaló, zavaró, magyartalan mondatokat, de csak most verte ki a…..
Félrefordítások Kold törki 2009.03.29 07:03:09
Tobe beküldése gyönyörű példány, bár a szó klasszikus értelmében nem leiterjakab, mert mint maga is írja, a fordító egyszerűen nem fordított:Tegnap néztem a TV6-on a Miami Ink-et (tetoválókról szóló valóságshow vagy valami olyasmi). Amit észrevettem benne, az a "nem…..
Dave alábbi kis sztorijában arra próbál rávilágítani, hogy ha be akarja tartani a sebességkorlátozást egy adott helyen, az könnyen veszélyes is lehet, ha pedig megszegi a szabályt, akkor azt biztosan szankcionálják. Mit gondoltok, mit lehet tenni ilyen esetben, illetve hova lehet…..
András egy annyira klasszikus hamis barátot talált, hogy azt már szinte öröm nézni:az országos választási iroda honlapján az aktuális népszavazás angolul...nyilván, hogy actual election!Hát mi más? Ha aktuális, akkor actual, gondolná az ember, de hát pont ettől hamis barát a…..
Kabeka 2009.03.19 08:42:34
@BPE: Bocs, akkor nem szóltam.
 Nincs itthon Jakab, úgyhogy cincoghatok még egy kicsit. Arra gondoltam, hogy esetleg hasznos lenne egy olyan poszt, amiben összegyűjthetnénk a leggyakoribb hibákat. Az adta a motivációt, hogy reggel vagy negyvenszer hallottam az egyik rémes Minimaxos rajzfilmben a titánium szót…..
Kabeka 2009.03.17 11:34:18
@lizocska: Igen, erre gondoltam. És használják, sajnos rendszeresen... Ráadásul egy csomó szituban nagyon hülyén hangzik:)
Kabeka 2009.03.17 16:34:53
@Gyula_80: Ez tényleg jó. Sajnos nekem se jutott eszembe... (monnyuk nem vagyok fordító se)