Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Fred Edison

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Dr. Fred Edison 2019.05.27 15:41:53
Pár megjegyzés a záró epizód(ok) miatt fanyalgóknak:

1)Téglahalál: Most komolyan azon akadtok ki hogy nem elég méltó a Jaime+Cersei duóhoz? Idáig nem azt tekintettük pont a sorozat erősségének, hogy a karakterek nem feltétlenül kapnak illő halált, sőt? Mert Ned fafejűsége miatti, végül mégis megalkuvó lefejezése nagyon méltó volt. Vagy ahogy Tywint a budin lenyilazta a fia. Vagy ahogy Robékat lemészárolták lakoma közben. Szóval azok vintage jelenetek voltak, itt meg: ÁÁÁÁ, nem ezt vártam .:-(((((
2)Arya lova: Ez is mi a faszom, mintha az valami kulcsjelenet lett volna úgy akadt ki ezen mindenki. Leszállt róla, megette, elajándékozta, elajándékozta aztán ették meg, ott parkol a sarkon túl, stb.
3)Dothrakik: Ezt valóban nem magyarázták túl, de nem is most derült ki hogy sokan megúszták. Az előző rész elején a terepasztal mellett elmondják/mutogatják hogy minden seregrész egyformán elfeleződött, incl. lovasság. Az hogy mi történhetett persze nem derül ki, de ha nagyon akarjuk meg lehet magyarázni. Pl. nem látjuk hogy mi történt velük pontosan, csak hogy a lángoló kardok kihunynak. Ez lehet mittomén attól is, hogy nagyon fújt a szél, vagy nem volt elég erős a varázslat hogy kibírja az éjkirály közelségét, stb. Lényeg nem látjuk őket meghalni, viszont pár embert látunk is visszatérni. Szóval lehet másfele még többen el tudtak menekülni. Az sem kizárt hogy nem a teljes lovasságot vetették be, a többit valahova eldugták tartaléknak, azok meg annyira unatkoztak hogy véletlenül végigaludták a csatát.
Oké ezt tényleg el kellett volna magyarázni, de azért tényként sem kell kezelni hogy "dehát mind ott haltak"

Amúgy szerintem az utolsó rész egész jó volt. Lehet hogy ha az évad elején tudom hogy ez lesz a vége akkor kurva nagy csalódás, de ahogy lejátszódott a történet a megmaradt lehetőségekhez képest korrekt befejezés volt. Legalábbis a királyválasztásig, azt szerintem is elbaszták kissé. Főleg Jon sorsa lett olyan semmilyen, és hogy a Fal mitől nőtt vissza az tényleg megmagyarázhatatlan. Az még oké lenne hogy esetleg egy másik szakaszt láttunk amelyik épen maradt, de mi a f* értelme van egy falnak amelyik közepén ott egy hadseregnyi lyuk?
Ja még annyi, hogy szintén sokan hangoztatták hogy az Aegonos sztorinak nem volt jelentősége. Szerintem ez azért nem igaz, abban hogy Dani így megbolonduljon jelentős szerepe volt annak hogy amikor ez kiderült, már nem érezte már annyira biztosnak a pozícióját, és radikálisabb eszközre kényszerült. Talán ez is volt a fő mozgatórugó, csak épp Benoffék ezt (is) elbaszták, és nem sikerült minket meggyőzni róla.

Összességében amúgy nem akarnám védeni a záró évadot, de messze nem értek egyet minden kritikával, és szerintem annyira nem is lett rossz mint amennyire sokan lehúzták. A legbosszantóbbak nekem inkább a fölösleges hülyeségek voltak, aminek a történet szempontjából nem volt jelentősége, és nem lett volna komplikált hitelesebben megoldani (pl. tök fölösleges Dothraki roham+egyáltalán kitolni az egész sereget a váron kívülre, vagy a sárkány kilövéssel, majd pusztítással kapcsolatos logikátlanságok)
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
Dr. Fred Edison 2017.08.22 14:46:07
Összességében jó rész volt, de azért a fentebb említett baromságok nekem is kezdenek kicsit sokak lenni. A teleportálásokat eddig legalább annyiban meg lehetett magyarázni, hogy nem feltétlen tökéletes idősorrendben látjuk a jeleneteket, és valójában sokkal több idő telik el mint gondolnánk. Viszont itt ez már rohadt nehezen eladható, ha tényleg 1+ hétig kellett ott ácsorogniuk akkor legalább valami tábor nyomait hagyhatták volna, meg célozhattak volna rá hogy mennyire kurvára unják az egészet.
A végén Havas faszkodására meg fogalmam sincs mi szükség volt, totál baromként viselkedett. Egyértelmű volt hogy nem csak a saját, hanem az egész csapat(köztük a kis Danikájáét) életét veszélyeztette ezzel a tök fölösleges kirohanással, aminek azon túl hogy Dani évődhessen egy sort, és bedobhassanak egy Deus ex machinát Benjen személyében semmi más értelme nem volt.
A sárkány támadásos rész viszont megint kurva jó volt, és ha annyit megtesznek a készítők hogy egyértelműsítik a levadászás pont azért történhetett meg, mert túl közel mentek az éjkirályokhoz, akkor mindkét fentebbi probléma megoldódott volna: Miért nem vadászták le gyorsan mindhárom sárkányt, azok meg miért nem egyből a fő gonoszoknak mentek neki.

A Dani-Tyrionos rész nekem tetszett, előbbi már kezd egész uralkodósan viselkedni, de azért még látszik hogy bőven van tanácsot osztogatnia a törpének. A Dani-Havas szál szerintem szintén jól fel van építve, hogy amerikaiul mondjam működik közöttük a kémia.

Sansa és Arya viszont huh....na ezt most nem látom hova fog tartani, Arya talán ennyire még sosem viselkedett pszichopata módjára, bár volt már 1-2 jelente. Gondoltam hogy nem fogja felnyársalni a nővérét, de azért azt elhittem hogy komolyan fontolgatja a dolgot. De hogy Sansa mit fog lépni a mostani helyzetben, az megint kiszámíthatatlan. Mintha kezdené kissé elveszíteni a fonalat, és félek tőle rövidesen valamilyen úton véget fog érni a története. Ennek max. az mond ellent, hogy az utóbbi időben tényleg sérthetetlennek tűnnek a fontosabb szereplők, de attól még lehet hogy akár pont vele fog egy új hosszabb sor elindulni. Azért remélem nem lesz így.

A hogyvolt meg nagyon jó lett, külön kiemelve a Zsülikés részt, és a Yodás hasonlatot. :-)
Viszont a Dani-Tyrion jelenetet egy kicsit sikerült túltolni, azért megközelítőleg sem viselkedett olyan idegbetegen Dani mint a leírásodból látszik sixx.
Néha jó, ha az ember éber, vagy ha mégsem, a kollégái szólnak, hogy te, most kapcsolj az M1-re, a Ma Estében megoldották a Teréz körúti robbantás okait.  A virtuális avatárok tehetnek mindenről. Hogy azok mik, teszi fel a kérdést magának az ember, hát kérem szépen a valóságtól alig vagy nehezen…..
Dr. Fred Edison 2016.10.21 14:41:02
@Bergyilkos Bohoc: Igen de nem csak nézni hanem hallgatni is kellett volna, és akkor hallhattad volna azt is, hogy pont arról beszélnek ami a címben van (mondjuk az avatáros rész tényleg nem tudom honnan jött):

"...egy informatikai világban ma már azok a játékprogramokkal egy fiatal könnyedén hiheti azt hogy a valóság és a virtualitás az gyakorlatilag ugyanaz, és amit ő megcsinál egy videojátékban, azt ki szeretné próbálni mondjuk a valóságban is, és pláne ha ehhez még valami pszichés problémák is társulnak, akkor...."
Szóval a pszichés problémákat csak mint további erősítő tényező említi, de alapvetően szerinte a fiatalok KÖNNYEDÉN hihetik hogy a valóság és a virtualitás között nincs különbség, szóval azt hiszem nem kell különösebben félremagyarázni hogy az úriember szerint a videojátékok a hibásak, de legalábbis veszélyesek.
Dr. Fred Edison 2016.10.21 15:29:51
@Bergyilkos Bohoc: Nem azt mondta hogy lehet, hanem hogy könnyen előfordulhat. A könnyen az nem azt jelenti hogy néha, meg hogy esetleg, hanem hogy gyakran, tehát általános jelenségről beszélhetünk, ami a mai fiatalokat a valóság és a virtualitás összekeverésére veszi rá. Ez pedig semmiben nem különbözik attól a szokásos baromságtól, miszerint a videojátékok az erőszak forrásai.
Kritizátor Macska-egér harc 2016.10.02 14:00:00
A mai napon, kereken harminc éve, hogy a magyar közönség először láthatta Ternovszky Béla és Nepp József mára kultikussá vált animációs filmjét, a Macskafogót. Talán nincs még egy hazai rajzfilm, ami ennyire beleégett volna a tudatunkba, és aminek a zseniálisan megírt szövegeit ne idéznénk fel…..
Dr. Fred Edison 2016.10.04 14:14:11
@Hóhér az utolsó barátod: Mr Tájfel mondja hogy "Többé nem kezdek feketékkel".
Neményi András MSZP- és Volner János Jobbik-alelnök mellett meghívták Baló György műsorába Kovács Gergőt is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét. A téma a népszavazással kapcsolatos ellenzéki zűrzavar volt, és Kovácsnak sikerült olyat produkálnia élőben, hogy Neményi és Volner láthatóan kisebb…..
Két bombahírt jelentett be nemrég a Deadline, miszerint tévésorozat készül a négy Oscar-díjat kapó A tégla c. Martin Scorsese-filmből, illetve Guy Ritchie kultikus Blöffjéből is. Utóbbit az Amazon rendelte be, előbbi pedig majd a Sony saját streamerén, a Crackle-ön lesz látható...
Dr. Fred Edison 2016.08.24 17:57:05
@Egri János, kvíznagymester: Miért, szerintem a DC sorozatok kifejezetten jók, a Gotham az egyik kedvencem, a Lucifer meglepően jó lett, a Preacher szintén, és szerintem a Flash és a sokak által fikázott Supergirl is egész szórakoztató. A többi most futóhoz még nem volt szerencsém, de az Arrowt és az iZombie-e sem nagyon szokás bántani.
Dr. Fred Edison 2016.07.27 14:10:56
@furious ewok:

"Én plázában ezért sosem eszem kínait"

Dehogynem, csak nem tudsz róla. Azt már hallottad hogy az öreg kínaiak hova tűnnek? Na gondolod hogy azt nem adják el más éttermeknek is?

Amúgy ez a "Te láttál már Magyarországon kínait gagyi autóban?" kérdés kb. ugyanez a szint.
Ha nem látom, nem hiszem el, tessék: Az MNO egyik szerkesztője vette észre, hogy az MTVA-nál valaki úgy gondolta, Geszti Péter szellemét mindenképpen meg kell idézni, és az időjárást rappelve mondták be tegnap, de úgy, hogy miközben a szemüveges pasi elöl kínlódott az olyan sorokkal, mint az,…..
Dr. Fred Edison 2016.07.07 15:47:01
@Az igazi Török Szultán: Semmi. Csak nem vicces, viszont kicsit égő. Mondjuk Vida Pétert némileg mentesíti ha parancsra tette, viszont ettől még bénán is adja elő.
  Braavos Ms. Daru, ki tudja hányadjára elsiratja Joffreyt, a pöcsfejet a színpadon, olyan átéléssel, hogy az utca tátott szájjal bámuló népe megsajnálja, és ha valaki Sansát vagy Tyriont közéjük vetné, széjjelszednék, mint Kleinheisler Laci és Szalai Ádi az osztrákok védelmét. Az előadás után Ms.…..
Az HBO tegnap este leadta a Trónok Harca hatodik évadának nyolcadik részét mi pedig most is összeszedtük a legfontosabb eseményeket az epizódból. Spoilerek a tovább mögött...
Dr. Fred Edison 2016.06.15 12:18:29
@D-verse: Igen kikapott, viszont akkor ugyebár a bérgyilkoscsaj teljesen világosban ment ellene. Most hogy egyformák voltak a látási viszonyok, egyértelmű hogy Arya fölénybe került még sérülten is.
Amúgy a futkározós jelenet lehetett volna rövidebb is, és akkor hitelesebb lett volna. Vagy ha korábban eladják hogy profi über bérgyilkos lett belőle, aki még a fájdalmát is simán elnyomja vagy valami. De azzal hogy lényegében tök bénának, de legalábbis nem elég ügyesnek tüntették fel, valóban nem volt túl hiteles az egész túlélős-menekülős rész. Hozzáteszem azt a keveset a készítők javára írhatjuk, hogy nem próbálták meg egy pillanatig sem eladni nekünk hogy milyen halálosan megsérült Arya, lényegében soha nem tűnt halálosnak a sérülése, vagy max. csak tényleg csak abban a pár másodpercben amikor bekapta a szúrásokat.
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
A Kemény zsarukból ismert Michael Jace tavaly áprilisban kétszer hátba lőtte a feleségét, majd a földön fekvő nő lábába is lőtt még kettőt. Mindezt úgy, hogy két gyerekük végignézte. Az esküdtek nem sokat vitatkoztak a tárgyaláson, és hirtelen felindulásból elkövetett emberölésben találták bűnösnek,…..
Dr. Fred Edison 2016.06.02 09:42:45
@Mercel: Ez nem csak nálunk van így, most megy az OJ Simpson gyilkosságról szóló sorozat, hát ott is voltak érdekes dolgok. Túl nagy sztár volt akkoriban OJ, némi túlzással az ügyészeken kívül senki sem hitte el hogy ő volt a tettes, pedig a bizonyítékok igencsak egyértelműek voltak.
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
Dr. Fred Edison 2016.06.01 12:27:51
@Petrow: Lehet hogy a bátyja ötlete volt, de gyorsan a magáévá tette, és onnantól hogy Viseryst lerendeztette, már nem is volt jelentősége eredetileg ki találta ki.

@Crazy Juliet: "Cersei mikor a trial by battle-t emlegeti, ugye ő megnevezi a Hegyet"
Tekintetbe véve hogy amit ebben a sorozatban/könyveben egyszer előre jól elterveznek, az 100% hogy nem úgy lesz, sőt a visszájára fordul, nekem már a kimondás pillanatában világos volt hogy Cersei következő pofára esése itt lesz. Jó esetben nem lesz szüksége rá hogy felhasználja a Hegyet ilyesmire, rossz esetben valami hasonló lesz mint amit írtál.
Dr. Fred Edison 2016.06.01 13:33:21
@Aszusz: Pillanatnyilag tény hogy nem nyerne vele Dani túl sokat, de azért lehet rá számítani hogy Jonnal történik még ez-az, és kerülhet olyan pozícióba hogy érdemes legyen vele ilyen módon kiegyezni.
Dr. Fred Edison 2016.06.01 13:44:28
@Dekatlon: Mondjuk engem sosem győzött meg igazán hogy Hound akkor ott éppen haldokolt, kapott pár ütést a fejére egy sziklával, meg legurult egy domb oldalon...hát ez valahogy nem olyannak tűnik ami egy hozzá hasonló kaliberű embert megölne. És persze a kamerát is jóval azelőtt elkapták, mielőtt láttuk volna kimúlni. Mondjuk vicces lenne ha testvér zombi harc lenne, de én simán elhiszem azt is hogy simán meggyógyította valaki, és úgy tér vissza.
  A Falon/Vakondvárosban Sansa levelet kap (life!, bocsánat, valahogy oldanom kell a feszkót), pöcséteset, a viaszban Kisujj gyanútlan kezekkel belenyomott madaras címere, Sansa meg rongyol menten Vakondvárosba, randira. Hogy Jon hogy engedhette el egyedül, pontosabban csak Brienne társaságában,…..
Dr. Fred Edison 2016.05.25 14:32:43
@Cérnahuszár: Azért abortusz már a valódi középkorban is volt, ebben pedig még egyéb módszerek is rendelkezésre állhatnak. Oké hogy kicsit veszélyesebb volt mint manapság, de nehezen hiszem hogy ha Sansát valahogy ki akarják nyírni a készítők, akkor a halál oka elfertőződés lesz.
Dr. Fred Edison 2016.05.26 11:12:26
@Scagnetti: Miért a Karib-tengeren is évtizedekig vígan fosztogathattak hajókat a kalózok, és elég sokáig senki nem tett semmi érdemlegeset ellenük. Sőt még napjainkban is jól elvannak a Szomáliaiak, pedig most már kicsit több technika áll rendelkezésre a felkutatásukhoz. És nem hiszem hogy ezek közül bármelyik különösebb agysebészi képzést kapott volna.
Szerintem amúgy egyszerűen annyi eszük mégis van a Greyjoyoknak, hogy tartsák a mértéket, és mivel messze az övég a legerősebb flotta és nyilván a legképzettebb legénység, a lényeg csak annyi hogy ne haragítsanak magukra olyan mértékben mindenkit, hogy a fő életcéljuk az ő elpusztításuk legyen.
Dr. Fred Edison 2016.05.26 11:16:10
@Crazy Juliet: Jó ötlet! Vágjuk le Ser Jorah és Bran kezét is(mondjuk szerencsétlennek azért ez már kicsit sok lenne amellett hogy járni sem tud), és akkor Jaime-vel kiegészülve ők is mehetnének turnézni a töketlen trió előzenekarként.
Mihálydeák Rita Szokásom dicsérni a franciákat, mert valljuk be: elég sok területen jeleskednek, így nemcsak a gasztronómiájukkal, hanem filmjeikkel is képesek elkápráztatni a világot. Rengeteg tehetséges és ismert francia színész van, akiket volt szerencsénk a magyar csatornák képernyőin…..
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
Dr. Fred Edison 2016.04.22 14:41:43
@szociál: Sőt én még ezt annyival kiegészíteném, hogy akik kiesnek azokat pl. megetetném cápákkal, hogy legyen egy kicsit komolyabb a tét, és érdemes legyen nézni.
És akkor legalább nem csak a KDNP kezdene vernyákolni, hanem jönnének az emberi jogi szervezetek is a műfelháborodásukkal, hogy mi az hogy tévében embereket etetnek állatokkal. Pedig ez teljesen természetes folyamat, a ragadozó időtlen idők óta eszi az embert, ez a dolga többek között. Kicsit jogosabb lenne mondjuk az állatvédő szervezetek felháborodása, mert a cápának tényleg nem természetes tápláléka az ember, de legfeljebb akkor lecserélnénk oroszlánra vagy medvére. Mondjuk a műcsöccsel akkor is baj volna, mert elég nehezen emészthető....
Újra szexi lett a vadnyugat és ez látszik is a főszereplők által. Két trailer is érkezett a filmhez. Lessétek! Videók a tovább mögött!..
A napokban lesz a 22. évfordulója annak, hogy ismeretlenek lelőtték a Juvénal Habyarimanát, Ruanda hutu származású elnökét szállító francia repülőgépet a kigali repülőtér felett. Ami az ezt követő száz napban történt, ma már a történelem legvéresebb oldalain jegyzik. A ruandai népirtás során közel…..
Dr. Fred Edison 2016.04.07 16:48:47
@Beerhead: Azért nem mert mi úgynevezett civilizált élőlényeknek tartjuk magunkat(akinek nem inge ne vegye magára), és ezért attól hogy egy népirtás egy virtuális vonal túloldalán zajlik, attól az még ugyanolyan népirtás mintha az innenső oldalán történne, és ugyanúgy fel kellene ellene lépni. Persze ezt szigorúan csak elméletben mondom, mert túl sok példát nem tudok mondani a történelem során, amikor aktívan beavatkozott egy ország egy másikban zajló népirtásba, illetve amikor igen akkor inkább ő maga végezte, vagy legalább nagyvonalúan besegített. Ami igazából érdemi pozitívum történni szokott a magát civilizáltnak gondoló világ részéről, az az utólagos óbégatás. Ezt kompenzálandó pedig vállrángatás, vagy helyeslés.
Ha a mai események után bárkit megkérdeznének, hogy kik tolongtak a Nemzeti Választási Irodába reggel: kopaszok. Most hogy kik ezek a kopaszok, meg úgy általában mit akartak, az nem ide tartozik, viszont elég nehéz volt letagadni, hogy volt egy pont, amikor úgy nézett ki a folyosó, mint a…..
Dr. Fred Edison 2016.02.23 16:39:26
@vacsad: Nem a Kerényi hanem a Fekete György, de végül is mindegy.

Fontos hogy új mélypont, és hogy nem az utolsó.