Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barisnya

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nem az a valódi kérdés, hogy hány éves kortól ne kelljen mindenkinek iskolába járnia, hanem az, hogy mikortól, milyen ellátás, iskolát megelőző, iskolai és azon kívüli szolgáltatás szükséges ahhoz, hogy minden gyereknek megadjuk a sikeres és boldog felnőtté válás…..
Barisnya 2011.11.06 16:51:24
@igenember: Értem a problémádat, csak a megoldást nem látom. Ki tehet róla, hogy pl. már 40 éve, amikor én végeztem, akkor is 60 tanítóképzős hallgatóból 4(!) volt a fiú? Tán a szakma alacsony presztízse, alulfizetettsége, nem? Egyébként az egyetemen, ahol utoljára dolgoztam, is több mint a fele volt a női oktatók száma.. Nincs a ped. pálya jól fizetve, ezért inkább nők választják.
   Miután a közismerten eredményes, nagysikerű Facebook-forradalmak nyomán immár demokratikus paradicsommá változott az arab világ, Magyarország magát elnyomottnak érző szubkultúrái is forrongani kezdtek – virtuálisan. Tavaly nyáron még csak a tűzijátékot…..
Barisnya 2011.10.01 09:47:35
@Dr. Zerge: Hasonló a kérdésem. Miért nem tudhat vki 3-nál több nyelven is?
  Mindenki olyan lazán beszélt a Balaton-átúszásról, mintha valami sétagalopp lenne. Ezért én is beneveztem szombaton az unokatesómmal és a 13 éves lányával. Pár perccel később már ott álltunk a lépcső előtt és nem volt más választás, mint nekiindulni a déli part…..
Barisnya 2011.08.08 12:00:21
@phaszfej: Csak az a baj, hogy rendőri stb biztosítás nélkül kizavarják az embert avízből. Mondjuk én a fél gyerekkoromat töltöttem Bogláron, de akkor még nem volt Tónalúdátúsz (Mi így hívjuk a Boglár-Révfülöp közöti Balaton-átúszást). Viszont számtalanszor zavart ki a közeg a bólyán túlra.. Pedig már közelebb volt a túlpart... Egyszer nagyon komolyan készültem, közel az 50-hez, nem kilóban, évben, egy ilyen eseményhez, de hirtelen elromlott az idő. Szél, vihar, stb. Tehát nem indultam. De akkor 2 hónapig napi 2 órákat úsztam, városunk egyetlen normál méretű (33 1/3-os) medencéjében. Szinten belül teljesítettem volna, de még a 25 fokos vízben, napsütésben is csontig átfagytam a felkészülés idején. Hát még a 20 fokos vízben.. Minden elismerésem azoknak, akik így is vállalták. Akkor is, ha nem tudták, mire vállalkoznak.
 ..
Barisnya 2011.07.26 17:31:48
Sokan az országból azt sem tudják, hogy hazánk tizedik legnépesebb városában, Szombathelyen valaha villamos volt. Pedig volt, 1897 és 1974 között robogott a város utcáin. A megszünését az akkor divatos, közutat és az autóbuszokat priorizáló szemlélet okozta, ami számtalan…..
Barisnya 2011.07.26 13:05:06
@Macibb: Köszi. Én régen jártam Szhelyen, tehát a mai utcanevek nem mondtak semmit. 70-ben végeztem a fősulin, azóta 2x jártam a városban, de még a rendszerváltás előtt.
És te kinél bankolsz? Hát én sajnos az Ersténél. Jellemző az Erste Bank mentalitására, hogy addig fontos neki az ügyfél, amíg be tudják húzni, hogy utána fejjék szakadatlan. A következő van. Ha van egy személyi hitele az embernek, akkor az hagyján, hogy körülbelül a…..
Barisnya 2011.07.26 11:09:39
@smoor: A CIB-bel egy bajom van.Nem lehet náluk a mobiltelefont feltölteni. Már többször is kérdeztem, miért? Mire a válasz: pedig sok ügyfél igényli. És????
Egy zöld szervezetben dolgozom, napi rendszerességgel telefonálnak kétségbeesett emberek különféle környezeti problémákkal. A faluban minden harmadik ember rákban hal meg, mert a szomszéd vegyi üzem szarik rájuk, átminősítette a kiserdőt az önkormányzat és valami logisztikai…..
Barisnya 2011.07.26 11:03:25
@Tyrion25:
Én vállalom a választást. Ki a fene tudta, hogy ez lesz belőle? Más lehetőségem nem volt, csak az, hogy a korábbi kiskirályokat leváltani. Az sikerült. Hogy helyette új "Csák Máték" jöttek, nem vállalom érte a felelősséget. Én nem ilyen lovat akartam.
Nemrég a Szent István körúton jártam végig a lépcsőházakat, hogy megkeressem nektek a legszebbeket. Jelentem, meg is találtam, rögtön kettőt is, a második helyezettel kezdem a sort.A bejárat, a tömör faajtó azonnal magára vonzza a tekintetet, egyben elvonja a figyelmet a boltív…..
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
Barisnya 2011.04.14 10:50:50
@penelope garcia: Lakótelepen még nem jártál? Mondjuk, Óbudán, a Szőlő utcában?
Talán kevesen tudják, hogy van Pesten egy óvoda, melybe hajléktalan kisgyermekek járnak. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, ugyanis a mai szabályok és törvények szerint óvodába kizárólag olyan kisgyerek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint…..
Barisnya 2011.04.05 16:25:10
@Lacusru: Nem mindegy, hogy milyen intézmény segít a szegényeknek? Az a fő, hogy segítséget kapjanak, ha már az államnak erre nincs szándéka/pénze. Vagy nem? Miért???
Egy egész franchise indul el az egykori nagy sikerű nyelvművelő műsor feltámasztásával. Grétsy László és Schmitt Pál végre közös műsorban. Az új "Álljunk meg egy szóra!" egy reality jellegű műsor lesz, amelyben az államfőt fogja folyamatosan kísérni…..
Barisnya 2011.03.19 14:38:52
@picikisköcsög: Én magam akartam közt. elnököt választani, de a többiek nem hagyták. Amúgy, nyújtsa fel a kezét, aki élőbeszédben még sosem vétett! Ja, Sch. egész jó fej, de tudnék jobb KE-t.
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
Barisnya 2011.02.21 09:44:35
@sashimi: Igen, alkalmazzuk. Tehát a kettős állampolgárokra is, a tartósan külföldön élőkre is, mindenkire, akit nem érint a magyar kormány gazdaságpolitikája. Nem beszélve arról, hogy mindenféle cenzus igazságtalan, beleértve a tanultabbakat, a vagyonosabbakat, a szegényebbeket, az adót sosem, vagy már ill. még nem fizetőket.
Barisnya 2011.02.21 09:44:47
@Sir Galahad: És, aki nevelt gyerket, de az meghalt? Az én fiam holnapután lenne 30 éves. A betegsége 20 évesen elragadta. Addig is többe került a nevelése, mint az egészséges gyerekeké. Egy beteg gyerek után te hányat vállalnál? Mert én csak egyet. Az él és dolgozik..
"Kisbabát vár Fehér Anna! A Jászai-díjas színésznőnek az elmúlt ötvenkét évben nem adatott meg a lehetősége, hogy saját csöppségét tarthassa a karjában, de ez nem jelentette azt, hogy lemondott volna az anyaságról" - írja a mai Blikk a kultikus Szomszédok…..
Barisnya 2011.02.16 14:33:40
@kathleen: Sztem 52 évesen úgy sem "saját anyagból dolgoznak". Így aztán a babának mindegy, mert nem ők lesznek a biológiai szülei. Egy picinykét fura nekem, ha valaki 50-en túl vágyik anyaságra. De magánügy. Csak éppen 70 évesen menni a gyerek ballagására, 75 évesen a diplomaosztójára, hát..
Barisnya 2011.02.16 14:35:53
@Thon: 35-ön túl már szűrnek Down-ra meg egy csomó más magzati rendellenességre. Úgyhogy nem érdekes, mit írt a szaklap.
Barisnya 2011.02.16 14:41:26
@antiszociális exlúzer: Én 52 voltam, mikor az idősebbik fiam meghalt. Ilyen korúnak már nem adnak örökbe gyereket.
A hír: Bakács Tibort bolti lopáson érték. Egész pontosan elkapták, ahogy egy rúd téliszalámival próbált kisettenkedni egy hipermarketből (bocs...). A háttér: Bakács Tibor már régóta panaszkodott, hogy nem megy neki a szekér, kevés a meló, sok a fizetnivaló, szívatják,…..
Barisnya 2011.02.08 08:54:39
@somewhat damaged:
Megrendezett hajcihő az egész, ha úgy tetszik reklám:
1. akinek nincs pénze, nem megy bevásárlóközpontba,
2. ha valamennyi mégis van, akkor mehet, de nem a legdrágább árucikkek egyikére cuppan rá
3. ha már rácuppant, akkor is kifizeti, vagy magyarázkodik, otthon hagytam a bankkáryámat
4. ha éhes vagyok, akkor egy zsemlét emelek el, és mindjárt bele is harapok, nem várom meg, míg bejelentsen vki a biztonsági őrnek.
Tehát sztem: burkolt reklám. És nem is a legjobb... Mert sokakat hülyének néz. Engem nem, mert nem hallgatom a műsorait, és a nevét sem ismerném, ha nem lenne ilyen önelégült..
Három gimnazista lány életét követelte egy diszkó a Nyugatinál. 3 szüzet áldozott fel a tömeg egy partin Budapest közepén.   A (magyar vagy cigány) fiúk késeltek vagy csak ijesztgettek. Veszélyesen viselkedtek, veszélyes helyen, veszélyes pillanatban, ez bűntett.   A…..
Barisnya 2011.01.17 21:08:04
@salamander: Ha az én kislányom 14 évs lenne, nem engedném el egy buliba.. Nincs kislányom, és a fiam sem járt 14 évesen semmi ilyesmi helyre. Igaz, mi "falusi bunkók" vagyunk, nem fővárosi elit. A szülőket mindamellett sajnálom, mert tudom, mit jelent elveszteni egy gyereket...
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái. Amit…..
Barisnya 2011.01.06 13:19:18
@BBBöö: Buunkó módra tegezni is lehet. De ha ara a régi slágerre gondolunk, hogy "Odavagyok magáért,.. " az nem bunkóság, ugyebár? Főként a hangsúlytól függ, meg persze a tartalomtól.. Mert sem az nem udvarias, hogy Ön egy barom, sem az, hogy te egy barom vagy.
Jókai egyébként azt írta az Egy az Isten c. regényében, hogy a magázás bizalmasabb megszólítási forma, mint az önözés vagy a kegyedezés. Ez utóbi valaha igen udvarias alak volt, ma mr inkább nevetséges..
Ma már nemcsak kortyondi fráterek lötyögtetik a sört a tepsis disznóhúsra - lassan a magyar gasztronómiában is körvonalazódik a sör, mint alapanyag szerepe. Ennek a folyamatnak adott lökést a Gösser sörös ételekre kiírt pályázata, melyben Magyarország 10 legjobb étterme…..
A Fidesztől nem távol eső Hírtelevízió Célpont című műsorában bemutatásra került a Magyarországi egyházakról egy körkép. Tény, hogy igen könnyedén lehet ma vallást alapítani, és mint általában sajnos mindennel a magyar ezzel is visszaélhet. De kisegyházak, azért mert…..
Barisnya 2010.11.17 14:57:54
@Bruno: Az egyházak szednek pénzt a híveiktől. Úgy hívják, hogy egyházfenntartói járulék. Ld. még: Értelmező szótár.
Régi barátunk, a feltöltőkártyás csalás örök sláger. Tudják, amikor jön a hívás a mobilszolgáltatótól, hogy Ön váratlanul marha nagy összeget nyert. Pár perce érkezett az Index ügyeleti postaládájába az alanti levél, a nagy klasszikus jól ismert dallamaival. Hallgassa…..
Barisnya 2010.09.02 09:10:17
@lófő: Kaptál vagy ígértek?
Mert ígéretet én is kaptam.
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
Barisnya 2010.08.15 15:12:44
@neurotikk!: Nem kevered a Himnuszt a Szózattal?
Barisnya 2010.08.15 15:33:43
@neurotikk!: Merthogy a Szózatban van az a sor, hogy "itt élned, halnod kell". A Himnusz pedig egy rövidre fogott történelemlecke, mint az alcíme is mutatja, a magyar nép zivataros századaiból. Elrettentő jövőképet a Szózat villant fel: "A sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül.."
Barisnya 2010.08.15 19:05:18
@neurotikk!: Ízlés dolga. Nekem pl versben mindkettő tetszik, énekelve meg csak a Himnusz.
Proszektúra Középszerű műdal? 2010.05.10 17:49:00
Egy söralátétre tutira ráférnének azok a dicsérő szavak, amiket ez a Dessewffy Tibor nevű alak kaphatott, amikor a székely-himnuszt - bocsánat: a Székely-himnuszt! – egy tévéműsorban úgy minősítette, hogy egy középszerű műdal.Középszerű! Műdal! A SZÉKELY-HIMNUSZ!!!…..
Barisnya 2010.05.11 09:28:51
@safranek:
Sztem is középszerű dal, ami akkor és azon viszonyok között viszont képes vollt arra, hogy több millió magyart egy táborba mozgósítson. Az elvesztett (sosem volt) Nagymagyarországot siratókéba. Jókor volt, jó helyen, és emléke sem lenne, ha azután is hagyta volna a hatalom énekeltetni. De nem hagyták, és jött a pincék mélyén harsogó nemzeti ellenállás.
Azóta sem, azelőtt sem volt ilyen dal. Már ezért is illene kultúrtörténeti emlékként nem gyalázni. Dessewffy, történelmi neve ellenére vétett e nemzeti jómodor ellen.
Ez legyen az ő baja.
Barisnya 2010.05.11 09:31:04
@nestrot10:
Éneklik. Márc. 15-én és okt. 6-án.
Magyaridióta Vesárnap* 2010.05.05 14:10:00
Alig két hete jelent meg egy cikk az indexen arról, hogy immáron uniós projektté vált az üzletek vasárnapi zárva tartása. Nem véletlen, hogy éppen a KDNP (KiDerült, hogy Nincs is Párt) állt politikai értelemben a kezdeményezés élére hazánkban, mivel az egész ötlet…..
 - Cigány kutyája már megharapott, zsidóé még nem - és röhög az egész református osztály, a kivételeknek tisztelet.Figyelmeztettek, hogy majd más lesz a módi a teológián a kihagyott két év után, markánsabban képviselteti magát az új vonal, az öntudatosabb magyar irány,…..