Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fulton

368 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Máig számos vita folyik arról, hogy a punkzene darabjaira hullása melyik évhez vagy eseményhez köthető. Talán a legkézenfekvőbb választ a Sex Pistols környékén kell keresni, hiszen hiába tudja mindenki, hogy a Ramones a punk alfája és omegája, a többség mégis Johnny Rottennel…..
  Az illusztrációk egyik nagy erénye, az egyszerű formanyelvük. Több üzenetet is lehet az ilyen grafikai megoldással közvetíteni. Viccet, kritikát, hangulatot. A modern grafikában pedig szerencsére igen nagy népszerűségnek örvendenek az ehhez hasonló munkák. A legnagyobb…..
  Érdekes dolog történt a napokban. Egyszer csak bepattant a CYD Facebook-os oldalára egy ajánlás. Szabó János írt pár sort, amiben a saját fotóiról dobott át egy hivatkozást. Rákattintottam a Flickr linkre és egy rakás remek fotóval találtam magam szembe. Valahonnan…..
    A Leica, némi tétovaság után manapság újra jelen van a fotózás világában. Különleges masináival ellenben már nem az elérhető, hanem a luxus kategóriát képviseli. Három nappal ezelőtt mutatta a be a gyártó a Hermés divatcéggel közös limitált szériás…..
 Igen üde színfolt a városi szürkeségben a Hong Kongban található Konzepp. Geoff Tsui-nak a klasszikus smiley adott ihletett ehhez a külsőhöz. A design amellett, hogy erős vizuális megjelenést ad az utcaképben, formailag is rendben van. A mostani trendeknek megfelelően…..
  Azt szeretem az manga illusztrációkban, hogy magyar szemmel olyan különleges miliőket jelenítenek meg. Ezekben keveredik a szegény, lemezfedeles házakban élő humanoid és a levegőben közlekedő, gyakorlatilag bármi. A maláj születésű Chong FeiGiap alkotásai pont ilyenek. A…..
    A számítógépes játékok fejlődésének egyik remek hozománya, hogy vele együtt fejlődött a digitális képalkotás is. Eleinte csak egyszerű 256 színes bitképek szolgáltak illusztrációként a játékokhoz, mint mondjuk a Zelda vagy a Super Mario esetében. Napjainkra…..
    Akik nem foglalkoznak annyit a divat világával, még ők is ismerik azokat a központokat, amik kiemelkedően fontosak ennek az iparágnak. Ilyenek New York, Párizs és nem utolsó sorban Milánó. Természetesen ennek a posztnak nem célja, hogy minden központtal, vagy olyan…..
    Nem is olyan régen alapították a TALE design-t, de máris kreáltak két olyan formavilágú tárgyat, ami élvezetesebbé teszi használatukat. Elsőnek Moon glass-ról ejtenék pár szót. Ahogy a neve is mutatja, valamilyen értelemben kialakításának köze van a holdhoz,…..
 Amikor elsőre megpillantottam Ryusuke Fukahori, japán alkotó munkáit nem hittem a szememnek. Hogy lehet ilyet tenni? Kérdeztem. Olyan lehetetlen helyekre bezsúfolni ezeket a szép halakat. Ez állatkínzás. Aztán ért csak az igazi meglepetés, amikor utánaolvastam, hogy pontosan mit…..
  Kezdem egy elcsépelt frázissal. A történelem ismétli önmagát csak egyedül a díszlet változik. A Hipster kifejezés elsőször az 1940-es évek táján merült fel, amikor is a Jazz zenével foglalkozó vagy az ehhez az életstílushoz közelálló emberekre kezdték használni.…..
  A csomagolástervezés legizgalmasabb problémája, hogy úgy kell felöltöztetni egy terméket, árút vagy csak egy alapanyagot, hogy az kommunikáljon a vásárolóval. Elmondja mi ő, vagy miből áll és meggyőzze arról, hogy érdemes őt választani. Sajnos ez sokszor a gyakorlatban…..
  Az autósport szerelmeseinek nem hangzik ismeretlenül a 24 órás Le Mans-i autóverseny. Arra most nem térnék ki, hogy milyen történelemmel rendelkezik ez a verseny, ellenben ebben a Le Mans-ról szóló Wikipedia cikkelyben utána olvashattok. A poszt témája sokkal inkább a Nissan…..
Colour Your District Théo Gosselin 2012.03.10 10:02:00
 Théo Gosselin az egyik olyan fotós, akinek majd minden fotója kedvemre való. Az egész légkör, színállás, életérzés mind-mind élvezetes valamiben. Ha van egy kis időtök bogarásszátok végig ezt a közel 900 fotót. Érdemes! Közben pedig hallgassátok meg azt a pár dalt is,…..
  Az utóbbi években egyre gyakrabban merült fel bennem az az igény, hogy mobilomról nyomtathassam ki az azzal készített fotókat. Ez már csak azért is érthető, mert az okostelefonok fényképezői egyre fejlettebb technikai paraméterekkel rendelkeznek. Persze ilyen-olyan megoldás…..
    Finom hangulatú és egyszerű videóban hívja fel a figyelmet 2012-13-as őszi-téli kollekciójára Pierre Balmain. Egy férfi és egy nő lassú összefonódással vezeti át a nézőt fényen és sötétségen, a klasszikus fekete-fehér filmek lüktetését felidézve. Az…..
 A kávézás világában jártas embereknek biztosan sokat mond a Jacu madár neve. Vagy akár megemlíthetném az Indonéziához köthető Cibet macskát is. A két állatban van egy közös tulajdonság, mégpedig az, hogy mindketten a kávéültetvények környékén portyáznak és…..
OurFashion 4 2012.02.25 09:00:00
4 évesek lettünk ma. Rengeteg minden történt velünk ezalatt akár bloggerként (divatbemutatók, sajtótájékoztatók, utazások és lehetőségek) akár a magánéletben (szerelmek és szakítások, munkahelyváltások és új kihívások) - közben pedig egy fix pont mindig volt:  az,…..
    A legjobban azt szeretem a technológiában, hogy ilyen remek dolgok is születhetnek belőle, mint a The T/shirt Issue. Beszkennelték három ember testét, majd ezt egy 3D-s programban poligonokká bontották és ebből születtek meg ezek a kifejezetten bonyolult szabásminták.…..
 A legjobb ezekben a tervekben, hogy elmélázik rajta a néző, hogy milyen jó dolgokat képes alkotni az ember. Igaz emellett az is eszébe juthat, hogy sajnos ezek a koncepciók döntő többségében a luxus világába tartoznak. Hessegessük most azonban el ezeket a negatív felhangokat…..
Bexar Goods:: The making of your waxed canvas carry from BEXAR Goods on Vimeo. Nagyon élvezetesek azok a videók, amelyekben egy-egy szakmát igényes és élvezetes módon tálalva mutatanak be. Az ilyen felvételeken sokszor lassan elfeledett szakmákat is megismerhetünk vagy beleláthatunk…..
  A hajógyártás egy igen költséges és nagy kockázatot magában rejtő vállalkozás. Az olasz származású Luca Bassani Antivari azonban 1994-ben úgy döntött, hogy megalapítja az egyedi jachtok építésére szakosodott gyárát a Wally-t. A Monaco-ban található cég az elmúlt…..
Colour Your District Aeroflot 2012 2012.02.16 09:43:00
  Én magam nem vagyok egy oltári nagy utazó, aminek több oka is van, de ezeket most nem taglalom. Ezzel ellentétben örömmel hallgatom, amikor barátaim, ismerőseim élvezetesen mesélik el tapasztalataikat, kalandjaikat. A légikísérő számomra mindig is olyan ikonja volt az…..
  A munkahely majdnem legfontosabb tulajdonsága a környezete minősége, amiben a munkavállalói dolgoznak. Erre nem túl sok cég fordít megfelelő figyelmet, ilyen-olyan okokra hivatkozva. Nincs rá keret, felesleges, a dolgozók örüljenek, hogy van munkahelyük. Ezek manapság már…..
Colour Your District DKNY F/W 12/13 2012.02.14 21:14:00
Magam nem vagyok nagy divatszakértő, de most néztem meg a DKNY idei őszi/téli kollekciójának bemutatóját és elgondolkodtam rajta, hogy miért terveznek az egyébként nádszálvékony modellekre hatalmas cipőket, csizmákat. Úgy néztek ki, mintha gumicsizmában mentek volna végig a…..