Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KószaFeri

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel robbant a bomba, amikor az MNB hatóságilag felfüggesztette Magyarország legnagyobb brókerházának a tevékenységét. Kivonultak a biztosok, akik mostantól tüzetesen átvizsgálják a cég ügyeit, intézik a folyó ügyeket. A felfüggesztés nem jelent automatikus bezárást,…..
Egyre több a szegény. És ez sajnos nem csak duma. Jó hírekkel továbbra sem tudunk szolgálni, viszont annál érdekesebb grafikonokkal és ábrákkal igen. Az Eurostat adatai alapján, szemben a visegrádi országokkal, tavaly tovább nőtt azok aránya, akik a szegénység vagy…..
KószaFeri 2014.09.01 13:30:59
@hanta boy: Gyereket soha nem számítanak teljes egésznek, nézz utána. Ez alapján bőven középosztálybeli a fenti család.
KószaFeri 2014.09.01 14:05:05
@Kivlov: Valóban nincs igazad, kulcsszó a fogyasztási egység:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/letmin/letmin13.pdf
KószaFeri 2014.09.01 14:27:40
@Kivlov: Hát nem tudom, akkor biztos szükségtelen tudomány. Viszont egy gyerek rezsije, (tömeg)közlekedése, telefonja kevesebbe kerül, mint egy felnőtté.
A nyugati, benne a hazai média már azelőtt torzítva tálalta az USA és az Európai Unió befolyási övezetében élők számára a történteket, hogy a tüntetők kikényszerítették volna az elnöknek és pártjának visszavonulását. Irigylem azokat a politikusokat és…..
Január 4-5-én tartja az LMP a XXVI. kongresszusát. (az SZKP 70 év alatt a XXVIII. kongresszussal jutott el) A kongresszuson döntenek a párt országos listájának első 30 személyéről, egyelőre sorba állítás nélkül, reszelgetik kicsit az alapszabályt. Hogy mindehhez minek kell két…..
A jelenlegi helyzet kialakulásához az elmúlt 20 év elhibázott lakás- és szociálpolitikai döntései is nagyban hozzájárultak Időzített bombát jelent ma Magyarországon annak a 200-300 ezer alacsony jövedelmű, fizetési nehézségekkel küzdő háztartásnak a lakáshelyzete,…..
KószaFeri 2012.02.29 18:31:02
@GroundHog: A magánlakások szociális célja hasznosítását azért általában úgy szokták megoldani, hogy a tulaj piaci árat kap, a bérlő meg kevesebbet fizet, és a kettő közötti különbözetet az állam (azaz mi, adófizetők) állja. Legalábbis egy x ideig, amíg egyenesbe nem jön a bérlő család. Szerintem ez nem rossz ötlet, mivel szociálislakás-építésre tényleg nincs egy fillér se most.
Legújabb slágertémánk mostanában, hogy ki lehet a Fidesz fő kihívója a következő választásokon. Az esélyesek közül az LMP épp most szervez át, a Jobbikhoz pedig egy erős kijelentés és egy elkélszült kutatás társult, most csak az előbbi pártról lesz szó: Merre menjen az…..
KószaFeri 2012.02.04 16:01:47
@Never: Félretéve a te nyilvánvaló LMP-ellenszenvedet (és az enyémet a Jobbikkal szemben: EU-zászlóégetés, "nem vagyunk demokraták" stb), megpróbálok a témára koncentrálni.

A rendszerváltáskor a gyárkapun belüli munkanélküliség kikerült a gyárkapukon kívülre. A kapitalizmus egyszerűen nem érdekelt a felesleges emberek tovább foglalkoztatottságában. Viszont azért remélem abban egyetértünk, hogy igenis a képzetlen, gyakran írni-olvasni sem tudó embereknek az új rendszerben alig-alig volt esélyük az elhelyezkedésre, és ez a mai napig így van.

Marad a közmunka, amelyet viszont nem igazán erőltetnek már idestova 21 éve a kormányok (9 év jobb, 12 év bal, szóval nem csak az SZDSZ-t kell szidni!). Mellette egy jobb színvonalú oktatással, amely egyszerre jutalmaz és büntet, ha az illető diák nem tud beilleszkedni. De sajnos ebben sem látok nagy előrelépést.

LMP-sként láttam már cigányt, sőt tanítok is néhányat a VIII. kerületben (olyan tanárral, aki 30 évet köztük töltött, tehát valszeg ismeri már őket egy kicsit). Igenis van köztük olyanok, akik szeretnének dolgozni. A falvakban élő, 80 Ft-ért gyilkoló fél"embereket" külön kell venni, ővelük sajnos már nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért is kell rendészeti kérdésként _IS_ kezelni a dolgot, de nem csak aként! Ha csak a mézesmadzag van (SZDSZ) vagy csak bot (Jobbik?), akkor szerintem mindkét esetben mellélőttünk a célnak. Tehát a negatív spirálból - amit nagyon helyesen leírtál - kell lennie kitörési lehetőségnek, mert másképp csak az internálótáborok maradnak.

Ja még valami: az LMP gyöngyöspatai akciója szerintem (is) saját magunk tökönlövése volt, ezen nincs mit szépíteni. De mint látod, nem mindenki (pl én) ért egyet az akcióval, illetve lassan oda jutunk a narancsuralom alatt, hogy _sokkal_ nagyobb gondjai lesznek az országnak, mint pár tízezer szegény _és_ élősködő honfitársunk dolga.

Egyébként meg mutass nekem az LMP-n kívül egyetlen normális, hiteles alakulatot a mai magyar politikai palettán. Kíváncsian várom a véleményed.

Update: szerintem messze nincs akkora antiszemitizmus vidéken, mint te gondolod (vidékről származom, néha vissza-visszalátogatok a szülővároromba). Akkor már inkább a cigányellenesség.
KószaFeri 2012.02.05 20:45:08
@Never: Szia Never! Freud miatt én is rögtön Antal Józsefnek olvastam, bár a kontextusból is az volt a helyes : ). /Amúgy Antal Imrét és a Szeszélyes Évszakokat én is nagyon szerettem./
Csak két link előzetesként, az egyik reményre ad okot, a másik viszont nagyon elszomorító (és talán a cigánykérdést is árnyalja majd):
www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=Kezdo_esettanulmanyok-KIP
hvg.hu/nagyitas/20120110_farkaslyuk_banyaszat_nagyitas
Amúgy nem akarjuk esetleg mailben folytatni? :) Én ferkosza kukac gmail.com vagyok :) .
KószaFeri 2012.02.05 22:05:01
@iii: Sajnos elég kevés hírt találtam, de itt pl. van utalás a Föld Napján történt "Munkakarneválra", azaz patakmedertisztításra, kerti munkákra stb.:
www.origo.hu/itthon/20110422-haromszaz-roma-koltozott-el-gyongysopatarol.html
Szerintem az akkori kiélezett helyzetben legalább egy mindkét oldal felé kiegyensúlyozott, megbékélést segítő, közös dzsemborit kellett volna tartani, a a békés magyar-cigány együttélés jegyében. Így túlságosan egyoldalúnak tűnt a szereplés.
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
Egyet kell értenem Szijártó Péterrel, amikor azt állítja, a Schmitt Pál Köztársasági Elnök doktori disszertációja körüli felhajtás bulvárkacsa. Éppen ezért nem is gondoltam, hogy posztban kéne időt vesztegetnem rá. Egészen mostanáig így gondoltam, amíg nem szembesültem a…..
KószaFeri 2012.01.20 23:11:35
@Mr Falafel: Kösz Falafel, ez így már tényleg egyértelmű. Viszont a "HVG nevű, levitézlett egykori szaklap"-ért jár egy bocsánatkérés szerintem. Agreed?
A szinte napra pontosan egyező, tavaly januári, meglehetősen fűtött hangvételű felszólalás és az azt követő vita után, Orbán Viktor ismét arra kényszerült, hogy Strasbourgba utazzon, és helyben védje meg a mundér becsületét „a nemzetközi támadások ellen".  A…..
Matolcsy sértődött válasza Járai mondataira van olyan szürreális, mint a FIDESZ múltkori reakciója az amerikai nagykövet interjújára. Úgy látszik a kormányzati teher egyre jobban összeroppantja őket, vagy nem tudom, mi lehet velük. Az ember csak olvassa a kormany.hu-n a nemzet…..
KószaFeri 2012.01.18 09:46:35
@Kalmár: 1)
Érdekes, hogy a szintén jobboldali vezetésű Németország erősen kritizálja Magyarországot.
2)
Az MNB-re gondoltál valszeg, amikor KT-t írtál. Itt sztem nem annyira a bővítés, hanem az új alelnök, illetve a hatáskör-átcsoportosítás lehet a baj. (Befolyásolás lehetősége.) Emellett opcionálisan az MNB összevonható a PSZÁF-fal, és ott az MNB-elnök már csak alelnök lesz, azaz nem főgóré. (Ismét a függetlenségi probléma.) Kicsit bikkfanyelven: www.jogiforum.hu/hirek/27019
3)
Ausztriában pl. államilag elismert a methodista egyház. (6.pont: de.wikipedia.org/wiki/Anerkannte_Religionen_in_%C3%96sterreich)
Ezzel együtt is nekem olyan "apróságok" fájnak igazán, mint az iszlám vagy buddhizmus totális ignorálása. A 21. században élünk, nem lesz az ország lakosságának 101%-a keresztény.
Darabszám: Ha az osztrák példánál maradunk, ott 23 elismert egyház van.
4)
Az adatvédelmi szervezetre már válaszolt egy előttem hozzászóló.

Igazából én úgy látom, hogy a fentiek közül igazából az MNB-törvény az igazán fajsúlyos; a többi csak szimbolikus. És sajnos az előbbi típusból is rengeteg van, ahogy már többen írták előttem: elszállt frankárfolyam, elszállt benzinár, a keveset keresők fizetésének csökkenése, a keveset keresők GYED-csökkenése, az ún. bérpótló juttatás csökkenése 28(!)ezerről 22(!)ezerre, végtörlesztés csak a gazdagoknak (mi se tudtunk végtörleszteni). Ráadásul mindez olyan jogbizonytalansággal, visszamenőleges törvényalkotással megspékelve, hogy az ember tényleg inkább külföldre viszi a pénzét. Magánnyugdíjak: nem igazán szimpatizáltam a rendszerrel (pl. Németo.-ban nincs ilyen), de _ahogyan_ bevitték a közösbe ezt a pénzt, az vérlázító szerintem. Választhatsz, hogy maradsz, de nem kapsz a befizetésed után semmit?? Gyönyörű. (Mondjuk mostanra már ez is megváltozott, röpke fél-egy év után. Csak konzisztensen, igen...)
KószaFeri 2012.01.18 10:12:39
@Dr. 2llkedő: Ja, nem tudom, de biztosan így van. Gondolom ez az eredője a sok-sok különbségnek a két ország között: - sokkal többen dolgoznak teljes béren bejelentve, - aktívak/inaktívak sokkal egészségesebb aránya, - magasabb nyugdíjkorhatár. (Biztos vannak még egyéb dolgok is, de hirtelen ennyi jut eszembe.) Mindez úgy, hogy a korfájuk még a magyarnál is sokkal rosszabb, és tovább is élnek, mint a magyarok.
Nívó Fizetnek-e adót a multik? 2010.09.16 06:22:00
"Bezzeg a multik, százmilliárdokat kivisznek az országból, és nem fizetnek adót!" - de sokszor lehet ehhez hasonlókat olvasni! De vajon igaz-e ez az állítás? Vizsgáljuk meg a kérdéskört pár általam kissé önkényesen kiválasztott, külföldi tulajdonú…..
"Az interneten olvasva jutottam el az Önök honlapjára. Ez adta számomra talán az utolsó esélyt a segítség kérésre.2004-ben vettünk fel ingatlanfedezetű lakáshitelt, amikor házat vásároltunk gyerekemnek, de sajnos a hitelt csak úgy adta meg a bank, hogy a megvásárolandó és…..
Adtunk egy újabb pofont a demokráciának, miközben a tudatosan provokáló, önbíráskodásra buzdító Jobbik a helyi cigányság erőszakra könnyen kapható bűnözőivel vállvetve taszigálja a szakadék felé a békés egymás mellett élés reményét. Másképp legalábbis nehéz…..
Azt hiszem sokaknak ismerős a dolog, amikor a 10-12 (vagy még több) gyerekes család felveszi az állam által biztositott szociálpolitikai kedvezményt házépitésre, és...Na innentől több verzió létezik.Régen:Én még az ezredforduló táján futottam bele szocpolosokba.Volt mindig egy…..
Munk Vera után most Miklósi Gábor írt egy remek Index főcikket, "A Hétesen a purdék is a gárdáról álmodnak" címmel. Miklósi Gábor: "1970-ben születtem Budapesten, polgári értelmiségi családban. (..) 1997 óta dolgozom a Roma Sajtóközpontban (RSK). 2001 vége óta…..
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Az én kampányom Na naaa! :D 2009.06.03 15:46:00
Ebben a pillanatban ugrott be egy plakátragasztó szimpatizánsunk az irodába, hogy megmutassa:Már érkezett is egy kiegészítés a sztorihoz:EON! A kommentekbe lehet képet beszúrni? : ) Az alábbit akartam hozzáfűzni...: ) "No, ez érdekes : ) Az alábbi kép keltezése: 2009.05.21.…..
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Sziasztok! Köszönhetően a nagyon sok ember nagyon sok munkájának, túlléptük a húszezret. Szerdán már lesz annyi, hogy bevihessük őket a választási irodába. Ahhoz hogy ez lehetséges legyen, be kell hozni őket az irodánkba: Andrássy út 77, vagy eljuttatni a megyei, kerületi…..
Eredetileg De Gaulle-kötetekkel szerettem volna megdobálni Daniel Cohn-Benditet, a 68-as párizsi diáklázadások egyik botcsinálta vezérét, aki azóta belenyárspolgárosodott (lásd "Nem a párizsi barikádokon van!" c. cikkünket) az Európai Parlament zöld pártjának alelnöki…..
Érdekes felfedezést tett Péter a bizonyos autókról hiányzó rendszámok kapcsán. Arra figyelt fel, hogy nagyon jellemző, milyen kategóriáknál nem szokott gyakran ott figyelni a rendszám a kocsik elején. Én kicsit meglepődtem a megfigyelés eredményén. Mostanában megszaporodtak a…..