Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szöszibaba

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vigyázz, okoskodás következik. Tegnap este arról beszélgettünk C-vel, hogy hülyét kapunk az ősanyáktól és azoktól, akiknek életük értelme a gyerekszülés. Mert szerintünk ennél sokkal fontosabb az, hogy becsülettel felneveljük. Az pedig nem megy úgy, ha mindent neki rendelünk…..
Spiró György regényében, a Feleségversenyben a jövő Magyarországa több értelemben is végleg kettészakad: politikailag, szociálisan és kulturálisan. Leszakadnak a szegények, kiszakadnak a romák és az egész ország elszakad Európától és annak értékrendjétől. Bár a regény sok szempontból egy olyan…..
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
szöszibaba 2010.10.07 14:10:00
@Hugo2010: elvileg anyukának is kevesebb baja lehet belőle. pathologiás esetektől illetve műhibáktól eltekintve, úgy általánosságban.
szöszibaba 2010.10.07 14:13:11
@radala: ugyanúgy nem értem, hogy valaki miért kéri, ahogy az otthon szülést sem értem. császár után nehezebb visszafogyni, és összevarrni sem tudnak úgy, hogy olyan legyél újra, mint egy szűzlány (hogy a varrás előnyeiről is essék pár szó :P) . meghát azért mégiscsak műtét, lábadozás követi, komplikáció léphet fel, stb. érzéstelenítést meg lehet kérni hüvelyi szülésnél is, ha csak a fájdalomtól fél valaki.
szöszibaba 2010.10.07 14:17:51
@szubjektiv: senki nem idiótázza le azt, aki szeretné választani. azokat annál inkább, akik jelen körülmények között választják...példa: szeretném, hogy alacsonyabb legyen az adó, minden fórumon ezért küzdök, elmegyek tüntetésre stb. idióta vagyok, mert megvan az a jogos igényem, hogy több legyen a nettóm? nem. viszont ha úgy élek, annyit költök, mintha máris több lenne, megvalósult volna, amit SZERETNÉK, holott még nem csökkentették le az szja-t és továbbra is bányászbékapicsája alatt van, akkor idióta vagyok? naná...
Ismét aktuális téma, Geréb Ágnest és három társát éjjel őrizetbe vették, mert újra kellett éleszteni egy újszülöttet az ilyenolyan születés házánál. Ami nem is otthonszülés ugye, de félrevezetni nem akarok: otthon szülnek, de van egy felkészítő intézmény, ahol Geréb…..
szöszibaba 2010.10.07 10:18:38
@mcs: az összehasonlíthatóság elve alapján, íme egy kis statisztika:

"dr.morcz:
2007. 09. 20. 1:24
Orvos vagyok, tehát érintett ;-) bár legalább nem nőgyógyász. Nagyon is meg tudom érteni, ha valaki a mai kórházi körülmények miatt (ideértve az orvosok egy részének embertelen vagy pénzéhes magatartását is) az otthonszülést választaná. De van két dolog, amin el kellene gondolkodni.
Az egyik az, hogy adódhatnak olyan helyzetek, amik kórházban nagyobb eséllyel oldhatók meg. Ide sorolnám a mostani tragikus esetet is, mert - sok hírforrásban olvastam - a beérkezés után 5 perccel már kint volt a baba. Geréb Ágnesék honlapján szerepel, hogy - teljesen jogosan - csak problémamentes szüléseket vállalnak. Az általuk levezetett szülésekről nem találtam saját adatot, de a különböző sajtó-, és fórum-anyagokban a legnagyobb szám 3.000 volt. Ebből a max. 3.000 problémamentesnek induló szülésből 3 végződött tragédiával, és több (de pontos adat erről nincs) sürgős kórházba szállítással. Ez az 1 ezrelékes halálozási arány (és kérdés, nem lenne-e nagyobb, ha többek nem kerülnek kórházba) elég sokkal több, mint az elmúlt év 0.41 ezrelékes országos aránya (40 halálozás 97 ezer szülésből), pedig ebben benne vannak a veszélyeztetett, súlyos beteg, vagy éppen erős dohányos terhes anyák eleve rosszabb eséllyel induló újszülöttjei, és az egyre gyakoribb igen kis súlyú (akár 1000 gramm alatti) koraszülöttek is. E számokat elnézve egyértelműen biztonságosabbnak tartom a kórházi szülést, mindazon negatívumok ellenére, amiket sokan jogosan írnak le."

ugyan 2007-es, de az arányok számottevően azóta sem változtak.

"anyám, a számok nem hazudnak" az emberek viszont igen. tessék gondolkodni, feleim, abba még nem halt bele senki.
szöszibaba 2010.10.07 10:21:13
@Bejja1: "Ha otthon a nappalidban felállítanák az instantmobilműtőt, ott állnának az orvosok bemosakodva , mi is lenne a különbség a kórházban és az otthonszülés között ?"

nappaliban nem csinálunk koszt, de ha otthon lenne egy felszerelt műtőm, szakemberekkel, asszisztenciával együtt (takarítónőt mégse állíthatom be asszisztálni) akkor még talán én is elgondolkodnék rajta. kérdés, érdemes -e azért az egy-két alkalomért megvalósítani ezt a nagy beruházást otthonunkban, mikor remek intézmények vannak, a beruházási ktg. töredékéért igénybe vehetők :P:D
szöszibaba 2010.10.07 11:35:06
@mcs: nem az a kérdés, hogy én vállalom-e. (én már sok mindent vállaltam, amiben "benne volt a halál lehetősége") az a kérdés, kockáztatom-e a saját gyerekem életét.
Kedves leendő és gyakorló ősanyák, ti tényleg ennyire menthetetlenül sötétek vagytok? Hogy lehet az, hogy elvileg értelmes, jól szituált emberek mind a mai napig önszántukból vonulnak be egy közveszélyes elmebeteg nő otthon barkácsolt kvázi szülészeti-klinikájára? Ti nem…..
szöszibaba 2010.10.07 10:06:14
@hideg.gergo: ez a lényeg, hogy a kórházban legalább az esély megvan a baba megmentésére. igen, van, hogy nem sikerül. de az otthonszülésnél esély nincs rá, az a baj.
 Egy szerelőember próbál rávenni, hogy mindenképpen nála javítassam meg az autó fékjeit, mert az ő műhelyébe annyira állat a hangulat, hogy a gépjárművek sikongatnak az örömtől ott. Ja, hogy az elmúlt években vagy öt család halt szörnyet a hibás fékjavítás miatt,…..
Mivel még mindig bódultan támolygunk Szomor főterének látványától, nem volt időnk alapos újságírói háttérmunkára. Egyelőre csak a tényt közöljük: a barátságos, komárom-esztergom megyei falucska főterén gigantikus, pléhlemezből hajtogatott, és aranyszínűre…..
Üdv mindenkinek!Gondoltam leírom, hátha érdekel valakit, mi várja a munkanélküli hivatalban. Nem arról írok, hogy milyen szar nekem, mert ez nem lenne igaz (egyelőre és szerencsére), inkább arról, hogy ha az ember fia/lánya kikerül a munkaerőpiacra, ahol a foglalkoztatási…..
Kedves Szerkesztő(k)! 18 éves diáklány vagyok, még nem végeztem a középiskolával, még nincs állásom, de folyamatos álláskeresésben vagyok, a családban pedig csak édesanyám dolgozik, így nagy szükségünk lenne a plusz keresetre. Sajnos nagyon nehéz munkát találni,…..
szöszibaba 2010.01.22 14:22:31
@zéka: örkény István: Tóték. film is készült belőle, annak Isten hozta, Őrnagy úr! a címe :)
Kigondoltam Otthonszülés 2009.12.28 09:00:00
Elüzletiesedett világunkban az otthon szerepe egyre marginizálódik. Reflektorfénybe leginkább a családon belüli erőszak megnyilvánulásai során kerül, pedig vannak pozitívumok is, mint pl a bio módon való otthon szülés. Míg azonban egy doboz tejről érzékszervi úton csak…..
szöszibaba 2010.01.08 18:35:59
@est komor őre.: "az epidurál ráadásul olyan messze van a császározástól, mint makó jeruzsálemtől" ezt az érzéstelenítő nélkül-dumádra írtam. egyébként férjezett vagyok. a többit nem kommentálom :)
szöszibaba 2010.01.09 14:22:53
@piréz vitéz / életértelmező-kéziszótár: "Már amennyiben a komor őrt azonos nemi vonzódása ellenére hímnek nevezhetjük, persze" vááá dejó :P:P:P:P

mindentértek...
szöszibaba 2010.01.09 14:25:53
@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

ne menjünk bele bővebben, mert sose lesz gyerekem...minden kismamának tv-ileg kéne megtiltani az ilyen "szülős blogok" olvasását...

itt is a szőröslábú nő képe placentával a kezében, meg a másik 2, ami be van linkelve, ha most ezt terhesen nézném, már tuti hánynék sugárban...
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..
szöszibaba 2010.01.09 11:27:54
@Ormótlan: igazad van. apukám egyik barátja felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert az általa vezetett brigád egyik tagja balesetet szenvedett a munkahelyen, eltört a csigolyája és a kórházi vérvételnél alkoholt találtak a vérében. megjegyzem NEM VOLT RÉSZEG az ember, megbotlott, és leesett a lépcsőn. de apu barátja volt a klen főnöke, és "foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés" miatt ítélték el, amiért nem vette észre, hogy a jóember reggel lelökött egy felest, és engedte munkába állni. még a pasi családja is vagyoni és nem vagyoni kártérítési igénnyel élt, a büntiről nem is beszélve. cég nevét nem írom le, mert az illető (már a brigádvezető) azóta is ott dolgozik, a nagyfőnök tudta, hogy nem ő a hibás, és nem küldte el a bírósági ítélet ellenére se.

ezt csak azért írtam le, mert végződhetett volna ez rosszabbul is, ha kirúgják, hova vennék fel priusszal??
Kedves Despota!   Állást keresek, szakmámnál fogva kénytelen vagyok a közszféra állásajánlatai között is kutakodni. Csak érdekességképpen írom (azt sajnos nem várom már, hogy ettől bármi is megváltozik), hogy most éppen egy olyan állást szeretnék megpályázni, ahol…..
Vastagbőr Mennének 2009.08.27 13:01:00
"Aláírásommal kinyilvánítom és tiltakozom a magyarországi cigányságot ért sorozatos terrortámadások és diszkrimináció miatt, és ezért Magyarországról el kívánok költözni."    Ez a mondat és 150 aláírás állt azon a kérelmen melyet vidéki romák…..
szöszibaba 2009.08.27 14:01:45
@Marcellusca: nem is kell dupla segély...ha aláírnák, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jönnek vissza, és összejönnének minimum 10.000-en, én magam hoznék létre egy alapítványt mondjuk 4-500 eFt-os törzstőkével az ügy érdekében. az alapítvány számláján 1 max 2 héten belül ott lenne a kiutazáshoz szükséges pénz, ebben biztos vagyok :)
szöszibaba 2009.08.27 14:32:06
@Marcellusca: :) nem gondoltam én semmi lenyúlásra...becsültesen kiutaztatnám őket belőle, ígérem...a maradékból meg elkezdeném szervezni a következő csoportot :)
Színészeink videóklipje után/közben zenészeink sem tétlenkedtek: ők egy fotósorozattal harcolnak a rasszizmus ellen. " A fotósorozat azzal a céllal készült, hogy megmutassuk: az emberek közti különbségeket feleslegesen nagyítjuk fel, miközben a hasonlóságokat…..
szöszibaba 2009.08.19 09:22:35
@br: ajjaj, de Mortimer-szagot érzek...
szöszibaba 2009.08.19 09:23:59
@Ivanhoe: hihh...ezaz...szólok is az atyának vasárnap, hogy a perselypénzt ajánljuk fel celebjeink felruházására :)
szöszibaba 2009.08.19 09:26:19
@Seduxen: majd aranyere lesz, oszt' lazázhat...
2,2% 62 344 szavazó. Hatvankétezer - háromszáznegyvennégy. Ennyi. KAR Íme, halljad, magyar!  Íme, halljad, magyar! Halld! Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert László nagy király! Hűségnek győzedelmét halljad, nagyvilág! Meghalt a…..
Ugyan még csak első fokú, de nem nagyon számítunk enyhítésre, mivel hála az égen, a vádindítványnak megfelelő döntések születtek, így valamennyi vádlottat emberölés miatt ítélték el.  Szerdán a dr. Czibrik Attila  vezette bírói tanács előtt hangzott el az…..
szöszibaba 2009.05.29 12:45:50
@Seduxen: nincs olyan súlyos ítélet, amit NE érdemelnének meg...
Van egy butácska, ostoba, hozzá nem értő, felkészületlen műsorvezetőd a reggeli ÉLŐ adásban, akivel hétről-hétre felmossák a stúdiót, annak ellenére, hogy a fülére "súgják" a kérdéseket? Mit teszel? A, Kiveszem az élő adásból, mivel ez még túl nagy falat…..
szöszibaba 2009.05.28 15:34:50
@tesz-vesz: ja...szupergárdista...átlát a tömör faajtón...miért nem megy az ilyen ipari kémnek :P?
szöszibaba 2009.05.28 15:45:48
@:: M/OR :::"Pontosan azok nézik akiknek nincs internet elérésük és olyan 35 évnél idősebb férfiak. Szerintem. "

akkor mé'nem fizet elő az XXL-re :P:) basszus, ha az uram ilyen gagyiságot nézne, asszem az válóok lenne...akkor tényleg nézzen inkább pornót...amúgy szerintem nagyrészt nők nézik, mondjuk kismamák vagy nyugdíjasok, akik otthon vannak délelőtt.
szöszibaba 2009.05.28 15:56:11
@Viktus: demcsák annyira úrilány, amennyire én Nobel-díjas fizikus...a szó ugyanis "jó nevelést" takar. ez magában foglalja az alapvető műveltséget is, ami a "hölgynél" sajnos hiányzik...szerintem inkább olyan fajta, akinek nemigen volt gyerekszobája, aztán szerencséjére felcsípett egy pénzes gengsztert és most erre veri magát...szánalmas...
Vastagbőr Apróbb módosítások 2009.05.22 13:31:00
Apróbb módosításokat eszközöltek egyesek a választási kampányfilmeken. Íme: MSZP:  Június 7-én hallgass az eszedre és szavazz az MDF-re! Jobbik: SZDSZ:   FankaDeli a a refrént használta fel az SZDSZ-reklámból: Várjuk a többi hasonló…..
Ha így marad az ingatlanadó terve, akkor az emberek 5%-át fogja csak érinteni, nyilatkozta Bajnai tegnap az Estében. Kénytelen vagyok igazat adni neki, mivel én nem ismerek olyan kollégát, ismerőst, akinek 30 milliónál többet érne a háza. Bár nem is a Rózsadombra járok…..
szöszibaba 2009.05.22 13:26:44
@mind2: egyetértek...amúgy az egész intézkedés nettó demagógia...én inkább az ügyvédenek adom oda, hogy érje el, hogy ne kelljen befizetni. ő ugyanis megérdemli. Bajnai szavazóbázisa meg nem.
szöszibaba 2009.05.22 13:29:56
@zero: itt is volt eddig is, amit az önkormányzatok szedtek. ez most plusz.
Van egy harmadik MSZP EP-reklám is ... ami mindent visz. Aki megnézi, nem lesz ugyanaz, mint aki előtte volt. Én szóltam előre ..."Készült egy, a Barack Obama amerikai elnök kampányának elvén működő  "underground" film is. A spot a Mátrix című film…..
Vastagbőr Societas-plakát 2009.05.18 11:01:00
Úgy látszik, az SZDSZ divatot teremtett, a Jobbikot lejáratni szándékozó, kettéosztott plakátjaival. Volt, aki kifigurázta az igencsak öngólgyanús alkotásokat, az MSZP viszont átvette az ötletet. Fmj nevű kedves olvasónk megörökítette nekünk és persze Nektek remek, hatalmas…..